WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa miałam ciężką noc. Mała odkryła ze łóżeczko ja parzy. I o 3 po karmieniu co ja odkladalam to płacz. Walczyłam do 4 i zasnela w nim w końcu. Ale o 6 pobudka znowu i od nowa. Tutaj już mi sił zabrakło bo mało przez to wszystko spałam i śpi sobie smacznie ze mną w łóżku. A mnie mucha wk***a i spać nie mogę.
Dzisiaj mąż poszedł pierwszy dzień od urodzenia małej do pracy i zostalysmy same. Matka zombie musi dbać radę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfik
Ja tez tak sciagam 15-20 minut, no i patrze w ta "rurke" od laktatora i jak juz te krople prawie nie leca lub jedna kropla na kilka sekund to go wylaczam dodatkowo sprawdzam czy piers jest zupelnie miekka. I u mnie to sie sprawdzaUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Sarcia, ściągasz do końca? Skąd wiesz ze już koniec? Ile trwa?
Pytam bo dzis ściągałam (mału dostał mrożonkę) i wyszło ni ~110ml w 15-20 minut. Wydawała sie pusta, ale szybciej już po ssaniu młodego zrobiła sie pełna i bolesna.
Sma może to normalne?
Nie będzie butli i laktatora przed nocą.
Młody wytrzymuje spiąć dłużej niż moje cyckiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 08:56
-
nick nieaktualnyA ja od rana sie wnerwilam no usilowalam sie dodzwknic do przychodni zeby o0pojechac z dziecmi na te pateonaze i bilanse oczywiscie albi zajete albo nikt nie odbiera i jak juz odebrali to ck mi mowia ??? Ze maja komplet i mam dzwonic a piatek!!jak mnie nerwy puscily jak opieprzylam ta kobiete to od razu miejsce znalazly, kurcze a spotegowal to fakt ze od zezlego tyfodnia robia ze mnie doslownie debila ze w tsn dzien szwonic w tamten a to w piatek pozniej okazauje sie ze nie ma lekarza normlnie jakis cyrk na kolkach !!
-
Angela89 wrote:Bo ogólnie na jedna piers powinno sie poświęcić 15 minut. Mleko.leci fazowo, moze byc tak ze nic nie będzie leciec dasz im 5 minut i.dalej jest mleko. Dlatego powinno sie ściągać minimum 15 minut jedna piers. Śpi dłużej może go za krótko trzymasz przy piersi? Lub nie.dojada do konca do tego.najtluszczego mlesia
jakby nie dojadał to chyba by nie spal dluzej?
chodzilo mi o to, ze w nocy mlody spi już nawet 4-4,5h, a mnie cycek pęka już po 3-3,5h.
alinka wrote:Foxik mi jak się uda to rezerwuje dzisiaj wczasy za granicą na czerwiec. Mała będzie miała 9 miesięcy, mam nadzieję ze damy radę wylecieć z nią
Little Red Fox wrote:Dziewczyny czy pampki 2 są dużo większe od 1??
ale wiesz, ze Kostek wielki nie jest (4250!), a uzywamy z powodzeniem od tygodnia. -
nick nieaktualnykurczę, nic dziś nie załatwiłam... muszę czekać kolejny tydzień, neurolog mnie nie przyjmie, fizjoterapeutka jest za granicą obecnie. Myślałam, że ruszę z jakimiś ćwiczeniami, a tak to się boję trochę
znacie może jakieś w miarę proste i bezpieczne, które moglibyśmy wykonywać sami w domu?
-
nick nieaktualny
-
Lrf dwójki są w udach zauważalnie szersze. Mój waży 4,85 i nosimy 1ki ze względu na to, że w udach dwójki bardzo szerokie. Jestem ciekawa kiedy wskoczymy w 2ki.jestem aż w szoku, że wszyscy tu prawie w dwójkach a my wciąż jedynki, a mamy 5 tygodni
-
nick nieaktualnyMadziulla, pewnie to też dużo zależy od samej anatomii dziecka, a nie tylko jego masy
ja swojego męczę na brzuszku, walczy dzielnie
szukam też na allegro ładnych puzzli piankowych, podobają mi się te ze skip hopa, ale cenę mają kosmicznąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 10:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Madziulla, pewnie to też dużo zależy od samej anatomii dziecka, a nie tylko jego masy
ja swojego męczę na brzuszku, walczy dzielnie
szukam też na allegro ładnych puzzli piankowych, podobają mi się te ze skip hopa, ale cenę mają kosmicznąmoże się zmeczy i zasnie
A jak nie to zrobię jej jeszcze masaż brzuszka
Ulf my też Hiszpania
Mam problem z pokarmem. Chyba jakiś kryzys w lewej piersi. Zmniejszyła produkcję, w prawej ciągle pełno A lewa flaczek. Pobudzam laktatorem. Teraz po karmieniu 40 ml jeszcze dociagnelam. A z prawej w tym czasie samo tryska. Głupie to -
nick nieaktualnyMoj maly sie najadl i spi na mnie
slodziak na maksa az zal mi go odkladac ale musze zjesc sniadnie w koncu
musze sciagnac pokarm bo za 1,5 g do tego lekarza nieszczesnego bede jechac z dzieciakami malefo wyszykuje corke zgarne z przedszkola i jakos sie wyrobimy
ok to ruszam i dam znac po wizycie, mam zamiar pogadac o tym brzuszku i przedyskutowac temat szczepien no i o tych nieszczesnych b7odrach wlasn7e musze wypis wziac zeby skierowanie dosrac na ta konrole
-
Hejka,
Nadgonilam ale zajelo mi to sporo bo na raty.
Przepraszam, ze nie wszystko spamietalam ale skomentuje to na co ewidentnie mam cos do powoedzenia.
Ulf pomysl z poduszka do karmienia odkladana do łóżeczka genialny mi tez by sie przydała.
LRF super ze mlody spokojny na uroczystości licze, ze nasz tez taki bedzie.
Sarcia, ja mam zawroty glowy juz od ponad tygodnia szczegolnie jak gdzieś wychodzę świeże powietrze schody. Do tego jest mi zimno a w nocy mam poty na szczescie z tym coraz lepiej.
A tak wogole bylisny i dziadkow na weekend i byla wieksza impreza pepkowe mlodego noni dostałam niezle w d... mlody po raz pierwszy wył od 7 do północy nic go nie uspokajalo. Mysle, ze za duzo wrażeń chociaz bylismy na pietrze i niby cicho a jednak poznanie tylu nowych ludzi zapachow dalo mu sie we znaki.
M przeziebiony spi na kanapie a ja co bol gardla i kaszel sie zaczyna a u mnie to zwiastuje rychle.zejscie w dół i albo zapalenie oskrzeli albo płuc niestety co roku z tym walcze. Zwykly bol.gardla nie.mam goraczki ani kataru a schodzi w ciagu 3 dni niżej do oskrzeli albo płuc.
No oby nie tym razem dzis sok malinowy miód i wszystkie inne domowe sposoby aby sie nie rozchorwac.
A do twgo mlody cos marni.ssie poers w sensie musze mu druga reka ja trzymac bo jak nie to.szybko wypluwa i tylko sobie ciumka zamiast ssac i przez tk stracilam dostep podczas karmienia do forumcierpie niemilosiernie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychyba faktycznie dzieci po chrzcie są grzeczniejsze
Mąż pojechał do sklepu poprosiłam żeby kupił mleko, bo do kawy mi się skończyło.
Pytam się gdzie jest mleko, on że w szafce, otwieram a tam nowe opakowanie MMWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 11:37
agatia lubi tę wiadomość