X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek w nocy spal 6 godzin! Po czym dalej poszedl spac na prawie 4 godziny. Myslalam ze mi puersi exploduja mlody tylko jednego cyca obalil wiec musialam wspomóc sie laktatorem.
    A ogolnie kaszel u mnie sie poglebia M juz zdrowy idzie do pracy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, nie bardzo :(
    niby mówi że zostanie z nim, ale się trochę boję...

jak można się denerwować na dziecko?

ja już mu mówiłam, żeby nie powtarzał że jest niegrzeczne, takie czy owakie, bo to nie jego wina, że go brzuszek boli, tylko czekam na moment kryzysu jak mi wygarnie że to moja wina bo nie KP. A jak już wieczorem utulę i położę śpiącego do łóżeczka przyjdzie i mówi "jaki on śliczny i kochany, wyszedł nam synek co nie?" o.O
    Faceci nigdy na początku nie beda mieli takiej wiezi z dzieckiem jak mama.. moj tez mowil przy córce jak płakała po prostu mysle ze wkurzal sie ze nie umie jej uspokoić a przy mnie minuta dwie byla spokojna. Z czasem sie nauczył a teraz to corunia tatusia. Na wszystko czasu trzeba

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę bronić swojego męża. ..z córką bywała wręcz zazdrosna. ..teraz też daje z z siebie wszystko. ..z rąk by mi małego zabrał do lulania jak placze (i odwrotnie ja )...na wieść że syn juz się bał że będzie mamusiowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja czekam, aż się oboje ogarną. W niedzielę nie było kolki, myślałam że mamy problem z głowy :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ogarna się!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest juz inaczej maz uspokaja Kubę tak samo szybko jak ja. Co jesy super bo mnie mega obciąża. Teraz w ogole jest inaczej. Kuba donoszony wyglada teraz jak Martyna majaca 6 miesiecy wiec nawet teściowa chętniej go bierze bo przy Martynie to sie bala. A tak mam pomoc i z tej strony

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na M tez narzekać nie mogę bo mój robi wszystko i ma przy tym wiecej luzu i cierpliwości niż ja. W nocy to on przewija, odbija i usypia a rano zawozi starszego do szkoły i do roboty jedzie... Ale zgadzam sie z Angelą ze na tą więź z dzieckiem potrzebują trochę wiecej czasu.
    Kamcia wyjątki oczywiscie potwierdzają regułę ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Emilka mój mąż też miał więcej cierpliwości ode mnie. ..u mnie zmęczenie i stres robiły swoje. Teraz unikam tego bo wiem jak na dziecko działa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę mieć cały czas na nich oko, bo mąż ciągle ma porównanie z dziećmi donoszonymi. On już nie może się chyba doczekać, aż go na krzesełko będzie nosił, przodem do świata, bo ostatnio tak próbował go wziąć na ręce o.O a dziś po 6. ja wzięłam Małego do odbicia i poprosiłam go żeby zaleciał do kuchni dorobić jedną ekstra miarkę to wlał do butelki wodę prosto z kranu i nie rozumiał czemu się na niego pieklę (nie przyjmuję wyjaśnień że zaspany) o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem ze facet potrzebuje jasnej instrukcji :) a najlepiej sobie radzić sam w domu -tego musi się nauczyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, dokładnie im bardziej się pieklimy tym dziecko jest trudniejsze do uspokojenia

Mały się obudził, kupę montuje, a ja nie mam sił się z łóżka podnieść :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dalej śpi :) znalazłam juz numery do notariuszy w inny mieście, wypiłam 2 kawy, posiedzialam na kompie, zmywarka kończy. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj znow wisi przy cycku.....zwariuje z tymi kamieniami co 1,5 h wczoraj jak nie moglam zjesc kolacji to powiedziałam ze mu dam m i niech spi bo wkurzona na maksa byam, dzis mam wszystko w d bede caly dzien spac tylo na kp wstawac , bo jA juz nie funkcjonujebi na oczy nie widze

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten dziwny moment kiedy moje dziecko dorasta do ubranek 0-3 mca, mimo że za chwilę skończy 3 miesiąc :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik
    Moj na 62 cm nosi ciuchy i pampki 2 a ledwo miesiac ma o.O

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dałam dziecko mężowi, żebym mogła coś zjeść i się umyć wieczorem, a on się zaczął denerwować na Małego, że ma siedzieć cicho, bo się wkurza, że co go widzi to on płacze :(

dlatego odpuszczam prawo jazdy dopóki Mały nie podrośnie albo nie będę mogła go zostawić z bardziej sensowną osobą :(

a znając życie jeśli znowu zrobi mi się kilkuletnia przerwa albo znowu przepisy się zmienią już nie pójdę...

to mój ma podobną cierpliwość :(
    Denerwuje się, potrafi głoś na niego podnieść, żeby był cicho.
    Też się boję ich zostawić, a M się zastanawia czemu.
    Ech a ja mam myśli, że dziecko będzie płakało a ten sobie zainstaluje słuchawki czy coś.
    Już mi się zdarzyło wrócić ze sklepu, dziecko płaczące zastać, a ten mówi 'dopiero zaczął, nie zdążyłem wstać'.
    i może tak było, ale pewności i zaufania nie mam :(
    Wg niego zajmowanie się dzieckiem to: położyć je obok siebie i niech leży, a M się bawi komórką. a jak zaczyna płakać to 'niedobre dziecko'. i zły, że dziecko się same sobą nie umie zająć :( nawet mu książeczki nie poloży, bo nie wierzy że Kosio na nie patrzy.

Słabe to strasznie. że nie mam zaufania, że Kosio jest w dobrych rękach, bezpieczny.
    :/ może przesadzam i to instynkt macierzyński u mnie przybrał ekstremalną formę.

Znów się wyżaliłam :(

Ale LRF, nie odpuszczaj prawka. to jest ułatwienie na całe życie!

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ten dziwny moment kiedy moje dziecko dorasta do ubranek 0-3 mca, mimo że za chwilę skończy 3 miesiąc :D
    Znam to znam :) my od 44 zaczynaliśmy. A teraz 12 kg żywej wagi

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja muszę mieć cały czas na nich oko, bo mąż ciągle ma porównanie z dziećmi donoszonymi. On już nie może się chyba doczekać, aż go na krzesełko będzie nosił, przodem do świata, bo ostatnio tak próbował go wziąć na ręce o.O a dziś po 6. ja wzięłam Małego do odbicia i poprosiłam go żeby zaleciał do kuchni dorobić jedną ekstra miarkę to wlał do butelki wodę prosto z kranu i nie rozumiał czemu się na niego pieklę (nie przyjmuję wyjaśnień że zaspany) o.O
    u nas nie ma butli. ale też takie nieprzemyślane zachowania się zdarzają, np wyjście u dziadków z dzieckiem na balkon żeby pomachać mamusi :/
    super, 'chciałem dobrze'. tak, tylko jak się przeziębi to ja się będę bujać po lekarzach, a potem z chorym, marudnym dzieckiem siedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:13

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • esmi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam ze przy pierwszym synu ani ja ani maz nie mielismy cierpliwosci do syna.
    A teraz widze ze ja i maz mamy duza wieksza cierpliwosc tfu tfu.
    Starszak daje sie we znaki ale ja jakos daje rade. Chodz czasami mysle nad melisa.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, mój ma tak samo :( co prawda Fifi potrafi się na moment sam zająć, ale musi mieć coś koło siebie, albo wystarczy że się czasem do niego gada. Faceci chyba mają problem opowiadania o pierdołach przy dziecku, już mu powiedziałam, że jak nie potrafi, to niech chociaż gazety motoryzacyjne na głos przy nim czyta. A telefon też mnie wkurza jak nic. Na złość mu chowam jak zapomni zabrać do siebie, a wczoraj niby przypadkiem się wybrudził majonezem ja jadłam kolację jedną ręką a drugą masowałam obolały brzuszek Młodego :D

Sarcia, Angela, my w 62 chyba dopiero w grudniu wskoczymy ;)

‹‹ 2679 2680 2681 2682 2683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ