X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy. Królewicz wstał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    u nas nie ma butli. ale też takie nieprzemyślane zachowania się zdarzają, np wyjście u dziadków z dzieckiem na balkon żeby pomachać mamusi :/
    super, 'chciałem dobrze'. tak, tylko jak się przeziębi to ja się będę bujać po lekarzach, a potem z chorym, marudnym dzieckiem siedzieć.
    to tak mój ostatnio zabrał dziecko do piwnicy. Po jakiego grzyba, czego oni tam szukali? o.O

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tą melisę to by trzeba wiadrami pic ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    Ja to samo stwierdzam -z drugim dzieckiem łatwiej tak wewnątrz człowieka. Stres jest, chwile zwątpienia są ale człowiek nawet się uśmiechnie jak nie wie co zrobić.

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    My się karmimy. Królewicz wstał
    A u nas poszedł spac :) zaraz tate budzimy bo juz zaczyna mi sie nudzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się wierci, więc mam nadzieję że zaraz wstanie ;)
    niech sobie pohasa chwilę na golasa, przebierzemy się w dzienne ciuszki
    i zjemy drugie śniadanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:33

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my dziś wizyta u lekarza.

Angela powiem ci ze ja odstawiłam mleko sery jogurty z mlecznych tylko masło dostaje delicol i dicoflor a dalej zdarzy się zielona kupka wczoraj chyba z 4 małe zrobił w większości żółte ale dwie ostatnie zielone

Ltr my też 62 zakładamy od 2 dni ale tylko body bo reszta duża ale i tak się cieszę choć my pampersy 1 jeszcze cisnieny jeszxzevmam 2 pączki po 88 będę musiała sprzedać

A ja dziś od rana biegunka akurat jak do lekarza mam iść ...musze węgiel zarzucić

A czy przy kp można elektrokity ?

Chyba muszę kupić te rurki bo nawet wczoraj ta neurolog się pytała co ma taki wzdety brzuch już sama nie wiem dietę ostrą trzymam mM mam Babilon pepti dla alergików ale ono w składzie ma laktoze więc nie wiem

A czy macie coś takiego mojemu jakby powietrze jeździ po brzuszku

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle jestem ciekawa co jutro wyjdzie na naszym usg :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    No jak? Wszystkodobrze wyjdzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po weekendowej-chrzcinowej przerwie. Mama z córką przez weekend były piękne. :D

Od piątku do niedzieli byli u mnie rodzice, a wczoraj M miał urodziny i wpadła położna z wizytacją. ;) Hania waży już 4400.. Ale ma katarek i zaleciła obserwować kolor i oczyszczać wodą morską i ściągać aspiratorem... Wczoraj jeszcze był biały, a dzisiaj już biało żółty. Jeżeli do jutra nie ustąpi idę do pediatry.

I jestem pewna już na 100%, że Hanka ma uczulenie na orzechy. Po odstawieniu masła orzechowego wysypka znikła. A wczoraj zjadłam ciasto z orzechami i policzek czerwony.

Wszystko poszło gładko. ;) Malutka w kościele i uroczystości mega grzeczna - przez całą imprezę ktoś ją zawsze lulał na rękach. :D

Ale nadrobiła wieczorem... Podejrzewam, że mimo wszystko za dużo wrażeń.
    Za to dzień po chrzcinach... Kochaniutka! ;)

Ksiądz się śmiał, że reakcja na egzorcyzmy prawidłowa, bo mała zaczęła płakać, a jak miała polewaną główkę - CISZA!
    Na chrzcinach wyszło nam 15 osób dorosłych i 2 dzieci.

Odwołując się do tego co zdołałam zapamiętać z nadrabiania...

Szczepimy na NFZ. Czy PNEUMO I MENINGO... Nie wiem, ale ze względu na to, że Filip to przedszkolak to zastanawiam się nad PNEUMO...

Pampersy Hania nosi jeszcze 1 (Lidl). Zostały nam ostatnie 2 paczki. Potem LIDLOWE 2, a na końcu PAMPERSY, bo z wszystkich są największe i dla Hani za szerokie, bo wszystko wypływa.
    Ubranka 56-62-68...zależy od producenta.

Co do Mężów... Mój jak Hania rozbudzi się w kołysce tą ją weźmie i próbuje ukołysać na nowo, ale jak płacze bez przyczyny to od razu ją oddaje. :P No i jak Hania leży na kanapie, ja coś robie a on gra, to się drze na mnie, że mam ją wziąć, bo on przed jeszcze chwilę nie może. o.O

Nie zdarzyło się, żeby na nią krzyczał. Wkurza mnie tylko, że jak Hanie boli brzuszek (rzadko!), to mimo że robię co mogę, to słyszę milion rad. Skoro jest taki mądry to niech sam ją weźmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:49

AJrin, Didi25 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zjadł i marudzil
    Zaryzykowalam -dorobilam mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, i ile zjadł? Mój nadal śpi :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Leos właśnie przysnął, wstał o 8
    u nas nocki wyglądają podobnie karmienie ok 1 i ok 5 a do tego ostatnio musi być kupa

Angela my podajemy małemu nutramigen, skórę ma teraz ładniejszą ale problemy brzuszkowe wyciszyły się tylko trochę bez espumisanu ani rusz
    po dłuższej przerwie między karmieniami słyszę jak mu kiszki grają jak ciągnie butlę, jest przy tym bardzo niespokojny, zdecydowanie lepiej jest jak je w krótszych odstępach czasu
    smak nutramigenu - kto nie spróbuje to nie uwierzy, że mleko może tak smakować ale młody nie narzeka

Skali my przerabialiśmy pepti, kupy miał po nim śliczne ale brzuszek bolał i pojawiła się wysypka więc przeszliśmy na nutramigen

i mały juz nie śpi

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    to tak mój ostatnio zabrał dziecko do piwnicy. Po jakiego grzyba, czego oni tam szukali? o.O

nawiązywał więź z dzieckiem :P

i też mam wrażenie, że ma problem z gadaniem głupot. i też mówiłam, żeby mu czytał pisma z zusu.
    ogląda w internecie durne portale jak wykop, to niech mu mówi co durnego tam widzi albo czyta :) niech się pośmieją razem :)

najgorsze jest to, że nie chcę go krytykować ani mu wypominać, bo boję się, że całkiem oleje dziecko (niestety wydaje mi się, że brak instynktu by mu na to pozwolił).
    Tak jak nie komentowałam źle zakładanych pieluch - bałam się że przestanie przewijać.
    A on sam czasem się wkurza i podniesionym głosem mówi 'nie umiem mu tego założyć, zrób ty', ale patrzy i się uczy (jak na przykład rękawek przeciągnąć).

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, i ile zjadł? Mój nadal śpi :P
    Dojadl 30 ml czyli w sumie 200 (7 miarek )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja ciągle jestem ciekawa co jutro wyjdzie na naszym usg :/
    też masz jutro? a czego?
    Jutro małe urodzeniowo chłopaki mają usg z dobrymi wynikami :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubranek to my oficjalnie wczoraj weszliśmy w pajace 56 ze smyka. a one są raczej wieksze, z moich obserwacji. już jednego nawet zasikaliśmy, więc są zaliczone :P
    i wagi mamy już 4300 :) nieoficjalnie, bo w domu ważenie. oficjalne będzie w pt, razem z mierzeniem mam nadzieję (bo po usg bioderkowym)

Kamcia, ten Twój Piotruś to smok na mleko :)
    Macioszczyczka wrote:
    Wkurza mnie tylko, że jak Hanie boli brzuszek (rzadko!), to mimo że robię co mogę, to słyszę milion rad. Skoro jest taki mądry to niech sam ją weźmie.

tak jest! to samo tu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:04

kamciaelcia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, gdzie on to mieści? Mój ledwo 5 wsuwa na jednym posiedzeniu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Mój Leos właśnie przysnął, wstał o 8
    u nas nocki wyglądają podobnie karmienie ok 1 i ok 5 a do tego ostatnio musi być kupa

Angela my podajemy małemu nutramigen, skórę ma teraz ładniejszą ale problemy brzuszkowe wyciszyły się tylko trochę bez espumisanu ani rusz
    po dłuższej przerwie między karmieniami słyszę jak mu kiszki grają jak ciągnie butlę, jest przy tym bardzo niespokojny, zdecydowanie lepiej jest jak je w krótszych odstępach czasu
    smak nutramigenu - kto nie spróbuje to nie uwierzy, że mleko może tak smakować ale młody nie narzeka

Skali my przerabialiśmy pepti, kupy miał po nim śliczne ale brzuszek bolał i pojawiła się wysypka więc przeszliśmy na nutramigen

i mały juz nie śpi
    A wy kp ?
    My sie jeszcze bronimy przed tym.mlekiem ale jak nie będzie poprawy to kupie mu.pierw enfamil który jest calkowicie bezlaktozy i na biegunki aby miec pewność że to tylko laktoza. Bo jak podam mu nutramingen to juz sie nie dowiem bo on na skaze i na nietolerancje jest przepisywany

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie matki wariatki.
    Dziecko moje w 1 punkt czesto patrzy. Czasem sufit, czasem zabawka, czasem okno, czas nic szczególnego. Patrzy nawet kilkanaście minut. Normalne to...????

‹‹ 2680 2681 2682 2683 2684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ