WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:u nas nie ma butli. ale też takie nieprzemyślane zachowania się zdarzają, np wyjście u dziadków z dzieckiem na balkon żeby pomachać mamusi
super, 'chciałem dobrze'. tak, tylko jak się przeziębi to ja się będę bujać po lekarzach, a potem z chorym, marudnym dzieckiem siedzieć. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
my dziś wizyta u lekarza.
Angela powiem ci ze ja odstawiłam mleko sery jogurty z mlecznych tylko masło dostaje delicol i dicoflor a dalej zdarzy się zielona kupka wczoraj chyba z 4 małe zrobił w większości żółte ale dwie ostatnie zielone
Ltr my też 62 zakładamy od 2 dni ale tylko body bo reszta duża ale i tak się cieszę choć my pampersy 1 jeszcze cisnieny jeszxzevmam 2 pączki po 88 będę musiała sprzedać
A ja dziś od rana biegunka akurat jak do lekarza mam iść ...musze węgiel zarzucić
A czy przy kp można elektrokity ?
Chyba muszę kupić te rurki bo nawet wczoraj ta neurolog się pytała co ma taki wzdety brzuch już sama nie wiem dietę ostrą trzymam mM mam Babilon pepti dla alergików ale ono w składzie ma laktoze więc nie wiem
A czy macie coś takiego mojemu jakby powietrze jeździ po brzuszku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitamy się po weekendowej-chrzcinowej przerwie. Mama z córką przez weekend były piękne.
Od piątku do niedzieli byli u mnie rodzice, a wczoraj M miał urodziny i wpadła położna z wizytacją.Hania waży już 4400.. Ale ma katarek i zaleciła obserwować kolor i oczyszczać wodą morską i ściągać aspiratorem... Wczoraj jeszcze był biały, a dzisiaj już biało żółty. Jeżeli do jutra nie ustąpi idę do pediatry.
I jestem pewna już na 100%, że Hanka ma uczulenie na orzechy. Po odstawieniu masła orzechowego wysypka znikła. A wczoraj zjadłam ciasto z orzechami i policzek czerwony.
Wszystko poszło gładko.Malutka w kościele i uroczystości mega grzeczna - przez całą imprezę ktoś ją zawsze lulał na rękach.
Ale nadrobiła wieczorem... Podejrzewam, że mimo wszystko za dużo wrażeń.
Za to dzień po chrzcinach... Kochaniutka!
Ksiądz się śmiał, że reakcja na egzorcyzmy prawidłowa, bo mała zaczęła płakać, a jak miała polewaną główkę - CISZA!
Na chrzcinach wyszło nam 15 osób dorosłych i 2 dzieci.
Odwołując się do tego co zdołałam zapamiętać z nadrabiania...
Szczepimy na NFZ. Czy PNEUMO I MENINGO... Nie wiem, ale ze względu na to, że Filip to przedszkolak to zastanawiam się nad PNEUMO...
Pampersy Hania nosi jeszcze 1 (Lidl). Zostały nam ostatnie 2 paczki. Potem LIDLOWE 2, a na końcu PAMPERSY, bo z wszystkich są największe i dla Hani za szerokie, bo wszystko wypływa.
Ubranka 56-62-68...zależy od producenta.
Co do Mężów... Mój jak Hania rozbudzi się w kołysce tą ją weźmie i próbuje ukołysać na nowo, ale jak płacze bez przyczyny to od razu ją oddaje.No i jak Hania leży na kanapie, ja coś robie a on gra, to się drze na mnie, że mam ją wziąć, bo on przed jeszcze chwilę nie może.
Nie zdarzyło się, żeby na nią krzyczał. Wkurza mnie tylko, że jak Hanie boli brzuszek (rzadko!), to mimo że robię co mogę, to słyszę milion rad. Skoro jest taki mądry to niech sam ją weźmie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:49
AJrin, Didi25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój Leos właśnie przysnął, wstał o 8
u nas nocki wyglądają podobnie karmienie ok 1 i ok 5 a do tego ostatnio musi być kupa
Angela my podajemy małemu nutramigen, skórę ma teraz ładniejszą ale problemy brzuszkowe wyciszyły się tylko trochę bez espumisanu ani rusz
po dłuższej przerwie między karmieniami słyszę jak mu kiszki grają jak ciągnie butlę, jest przy tym bardzo niespokojny, zdecydowanie lepiej jest jak je w krótszych odstępach czasu
smak nutramigenu - kto nie spróbuje to nie uwierzy, że mleko może tak smakować ale młody nie narzeka
Skali my przerabialiśmy pepti, kupy miał po nim śliczne ale brzuszek bolał i pojawiła się wysypka więc przeszliśmy na nutramigen
i mały juz nie śpi -
Little Red Fox wrote:to tak mój ostatnio zabrał dziecko do piwnicy. Po jakiego grzyba, czego oni tam szukali?
nawiązywał więź z dzieckiem
i też mam wrażenie, że ma problem z gadaniem głupot. i też mówiłam, żeby mu czytał pisma z zusu.
ogląda w internecie durne portale jak wykop, to niech mu mówi co durnego tam widzi albo czytaniech się pośmieją razem
najgorsze jest to, że nie chcę go krytykować ani mu wypominać, bo boję się, że całkiem oleje dziecko (niestety wydaje mi się, że brak instynktu by mu na to pozwolił).
Tak jak nie komentowałam źle zakładanych pieluch - bałam się że przestanie przewijać.
A on sam czasem się wkurza i podniesionym głosem mówi 'nie umiem mu tego założyć, zrób ty', ale patrzy i się uczy (jak na przykład rękawek przeciągnąć). -
Little Red Fox wrote:ja ciągle jestem ciekawa co jutro wyjdzie na naszym usg
Jutro małe urodzeniowo chłopaki mają usg z dobrymi wynikami
-
co do ubranek to my oficjalnie wczoraj weszliśmy w pajace 56 ze smyka. a one są raczej wieksze, z moich obserwacji. już jednego nawet zasikaliśmy, więc są zaliczone
i wagi mamy już 4300nieoficjalnie, bo w domu ważenie. oficjalne będzie w pt, razem z mierzeniem mam nadzieję (bo po usg bioderkowym)
Kamcia, ten Twój Piotruś to smok na mleko
Macioszczyczka wrote:Wkurza mnie tylko, że jak Hanie boli brzuszek (rzadko!), to mimo że robię co mogę, to słyszę milion rad. Skoro jest taki mądry to niech sam ją weźmie.
tak jest! to samo tu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:04
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybisacz wrote:Mój Leos właśnie przysnął, wstał o 8
u nas nocki wyglądają podobnie karmienie ok 1 i ok 5 a do tego ostatnio musi być kupa
Angela my podajemy małemu nutramigen, skórę ma teraz ładniejszą ale problemy brzuszkowe wyciszyły się tylko trochę bez espumisanu ani rusz
po dłuższej przerwie między karmieniami słyszę jak mu kiszki grają jak ciągnie butlę, jest przy tym bardzo niespokojny, zdecydowanie lepiej jest jak je w krótszych odstępach czasu
smak nutramigenu - kto nie spróbuje to nie uwierzy, że mleko może tak smakować ale młody nie narzeka
Skali my przerabialiśmy pepti, kupy miał po nim śliczne ale brzuszek bolał i pojawiła się wysypka więc przeszliśmy na nutramigen
i mały juz nie śpi
My sie jeszcze bronimy przed tym.mlekiem ale jak nie będzie poprawy to kupie mu.pierw enfamil który jest calkowicie bezlaktozy i na biegunki aby miec pewność że to tylko laktoza. Bo jak podam mu nutramingen to juz sie nie dowiem bo on na skaze i na nietolerancje jest przepisywany -
nick nieaktualny