X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, mnie się ostatnio śniło, że oprócz Filipa miałam trojaczki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Angela my już nie kp :) mały traktował cycki moje jako usypiacz, dodatkowo cyc musial mieć nakładkę bo bez niej nie ruszył więc jak wszedł nutramigen to juz nie podawałam piersi bo dieta bezmleczna jest bardzo trudna, nabiał jest w bardzo wielu produktach;
    może gdyby mały w większości był kp to bym walczyła a tak odpuściłam (przy całodobowym odciąganiu nie udało mi się uzbierać porcji mleka na jedno karmienie)

ale ty tylko kp, prawda? masz więc o co walczyć, trzymam kciuki

Ksosia ja to bym się cieszyła gdyby młody spoglądał na coś tyle czasu, skubaniec sam dłużej jak 5 minut nie poleży
    My jeszcze kp ale jeżeli wydzie na to ze bedzie to alergia to do 3 miesiaca potrzymam dietę i przejde na mm bo niestety tak jak mowisz dieta jest ciężka w utrzymaniu a ja gotować osobno dla siebie czasu nie mam a chodzic glodna przy 2 dzieci tez nie moge. Najważniejsze mu juz dałam chce jeszcze troche ale bez napinania. Ważne aby sie nie męczył

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde te problemy z brzuszkiem u dzieci to isyny cyrk...przy corce tego nie bylo :( ja ogolem dluzej jak 6-7 miesiecy nie chce karmic piersia, jedynie te pierwsze miesiące

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się cieszę, że u nas problemy z brzuszkiem coraz lżejsze, ale wieczorne darcie zostało :( pewnie to przez nagromadzenie gazów w brzuszku. Robimy co się da, żeby to zminimalizować, musimy przeczekać, czekam na magiczny koniec 3 miesiąca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Żabko to była noc głupich snów, ja miałam koszmar, który bardzo chcę zapomnieć.

Jakie mm dajesz małemu?

Podaje od początku nan optipro plus 1 (srebrna puszka).
    Na dniach kazałam kupić mężowi w kartonie nan 1 pro (niebieskie) takie też córka jadła i było super.

Porównania składy i wyszło że różnią się tylko jakaś bakteria w składzie.
    I się zastanawiam co zrobić które dawać bo srebrne jest drogie.

W szpitalu dostawał enfamil zjadal ale powiedziano mi że nan jest lepszy od enfamilu.

Więc zostałam na nan.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja już powoli wymiekam jedząc w kółko to samo. A on jeszcze przy kp grumasu jadł ładnie a od 2 dni coś mu nie pasuje nakładki nie sassac nie może i od nowa Polska ludowa. Ale walczymy bo jak narazie tylko rano i wieczorem mM a tak cyca je co godzinę

A i oczywiście odwołali mi wizytę

Ale przy mM jest różnica zjadł o 8 45 i śpi do tej pory a po cycku Max 2 h

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pięknie świeci słoneczko i tak ciepło że mam ochotę wyjść na dwór :-(
    A tu uziemnienie......
    Dobrze ze się kończy to córki chorobsko :-(

Wiecie co zapomniałam.
    Wstałam rano przy przebieraniu synka zauważyłam kropki za uszami i na szyi.
    Maleńkie i czerwone no może różowe już sama nie wiem.
    Czy to są potowki????

W czwartek będzie położna to zobaczy ale tak się zastanawiam.
    Ktoś tak ma???

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku gdyby mi się taki koszmarek przyśnił to bym się pośmiała, mój był z gatunku tych przy których budzisz się z płaczem.

Angela no właśnie najważniejsze to ulżyć dziecku.

Czy nie licząc Kamci reszta mamuś ma problemy brzuszkowe?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dzięki to faktycznie marmurek :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ponoć nan ma dużo żelaza i powoduje zapieranie kup, u nas tak było.

U nas też wyskoczyły takie krostki ale ja to wiążę z tym, że przy karmieniu ucieka czasem mleko boczkiem co prawda w pieluszkę ale czasem dość mocno i przy styczności ze skórą powoduje podrażnienie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt dużej porcji mm ba śniadanie -zjadł teraz połowę i śpi na rękach :) moje dziecko zarte ale za dużo nie da sobie wcisnąć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z moim leżę na podłodze i nie wiem jak się podniosę.
    Mały ćwiczy, haha :D 5 minut snu, 2 minuty treningu :D

efektywność na całego

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilam po stopie i stęka, jakbym mu jaką krzywdę robiła :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Mam już wrażenie ze jestem sama bez problemów brzuszkowych. ..aż się przez to boję i często zastanawiam czy może dopiero się zacznie?mamy małe problemy z kupa ale dla mnie to raczej nauka niż problem. Piotruś od tygodnia robi je poza pampersem -zaczyna z pielucha a kończy jak ja rozpinamy do ściągnięcia. Wtedy wali na 4 raty. I tak raz dziennie.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, mój też tak robił, ale się ogarnął, jak zaczyna bąki rano puszczać przyciskamy nóżki do brzuszka, masujemy a za jakiś czas sam już walnie bez większych problemów ;)

Fifi padł na dobre, śpi na brzuszku i mu to nie przeszkadza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Żabko ponoć nan ma dużo żelaza i powoduje zapieranie kup, u nas tak było.

U nas też wyskoczyły takie krostki ale ja to wiążę z tym, że przy karmieniu ucieka czasem mleko boczkiem co prawda w pieluszkę ale czasem dość mocno i przy styczności ze skórą powoduje podrażnienie.

Masz rację to prawda mm cieknie byc może ma to z tym związek.

No niby tak że nan ma dużo żelaza.
    Zobaczę co powie pediatra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po NAN mamy tylko zielono-żółte kupki i z początku miał zaparcia, teraz tylko kolor został, ale już dwóch pediatrów mówiło, żeby MM nie zmieniać ;) choć lakto-terrorystce nie ufałabym do końca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj robi kupe normalnie w kazdy pampers, o.O faktycznie przy kp trzeba czesciej dawac dziecku cyca niz na mm, cora od 4 msca byla na mm i spala cale noce od 22 do 7 rano, do tego 4 miesiaca napewno bede go karmic bo core tez karmilam a pozniej zobaczymy czy bedzie pokarm i jak mu sie godziny jedzenia unormuja, mysle ze jak bedzie troche wiekszy to inaczej to bedzie, bo nie wyobrazam sobie przez rok wstawac co godzine czy co2. Mowy nie ma

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ale śmieszne jest to ze ja nie muszę mu w kupie pomagać :) zaczyna ją sam robić -nawet nie wiadomo kiedy. A wtedy trzeba przewijać :) i jak przewijamy to on dopiero kupę kończy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tu Marcówka 2016. Mam do sprzedania za grosze (chcę się pozbyc zbędnych ciuszków z szafy) ubrania dla chłopca (trochę 62 a więcej 68).mam spodnie dresowe i bluzy - akurat jeszcze w sezonie zimowym Wasze dzieciaczki pewnie beda mialy taki wzrost :) gdyby któras z Was byla zainteresowana to wyslę na maila zdjęcia i ceny. Ubranka nie są zniszczone bo kupiłam dla swojego synka ale nie trafiłam bo nosił 68 w najwieksze upały więc nie nanosił się tych bluz :) zapraszam na priv. Zaproscie do przyjaciolek.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 2682 2683 2684 2685 2686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ