WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam pytanie bo zauważyłam ze mały ma taką skórę hmmm jakby pokryta różowa siatka nie wiem jak to wytłumaczyć może uda mi się zrobić zdjęcie nie wtem czy to normalne
Ja miałam enfamil bez laktozy i dalej brzuch bolał ale chyba dla tego że było za ciężkie to mleko dla niego
-
Ksosia moj non stop w jeden punk czesto jest to okno albo lampa co uwazam za normalne, ale tez czesto jest to sufit na ktorym nic nie ma! Chyba dzieci tak mają.
Moj poszedl spac ale bez jedzenia wiec pewbie sie zbudzi głodny.
Co do kup kurde tez dzis mialam zielona nastepna żółto zielona. Zwalam to na chinczyka, ktorego wczoraj zjadlam. Tak wczoraj stwierdzilam pierdziele nie gotuje M tez nie mial ochoty gotowac wiec zamówiliśmy. Stwierdzilam, ze przetestuje jak bedzie ryk i bol brzucha to odpuszczę takie jedzenie. Ale mlody spal spokojnie jak nigdy wiec chyba takie jedzenie nie ma wpływu na brzuszek. A mama sie najadla jak nigdy
Nasz ma juz 4200 i powoli 56 robi sie małe i pampki jak sie 1 skończą wskoczymy w 2. A i czekamy az pepek odpadnie wisi ledwo na ostatniej jakby nitce ale nadal jest. -
Skali89 wrote:Mam pytanie bo zauważyłam ze mały ma taką skórę hmmm jakby pokryta różowa siatka nie wiem jak to wytłumaczyć może uda mi się zrobić zdjęcie nie wtem czy to normalne
Ja miałam enfamil bez laktozy i dalej brzuch bolał ale chyba dla tego że było za ciężkie to mleko dla niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:30
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Mam pytanie bo zauważyłam ze mały ma taką skórę hmmm jakby pokryta różowa siatka nie wiem jak to wytłumaczyć może uda mi się zrobić zdjęcie nie wtem czy to normalne
Ja miałam enfamil bez laktozy i dalej brzuch bolał ale chyba dla tego że było za ciężkie to mleko dla niego -
nick nieaktualnyMy dzisiaj spalysmy do 10
Teraz po karmieniu mała znowu przysypia u mnie na cycu, ale pewnie tylko ja odloze i oczy będą otwarte.
Co do jeżdżenia po brzuszku moja też tak ma na początku jak zacznie ssać. Ja się staram ja po 5 minutach ssania odbić i wtedy jest największy bek
Ja nabiału też nie jem od kilku dni a kupki zielone nadal się zdarzają. I bóle brzuszku przy pierdkach też są i płacz ogromny. Ale ja espimissan odstawiłam bo mam wrażenie że nic nie pomagał. Zostaliśmy przy biogai i dodatkowo kładę często na brzuszku i robię masaże brzuszka.
Nie wiem czy to są kolki bo u nas to wygląda tak ze mała płacze jak idzie pierdek i potem jest cisza. Więc to Nie jest ciągły płacz.
Za to bardziej mnie martwi ze ma biały język i nie wiem czy to nie Plesniawki. Ale tutaj też tylko język biały więc może to od mleka?
A co do ubranek to my wazymy 5100 i nosimy body i pajace 62, spodenki 56. Pampersy dwójki -
A co do M dobrze ze czasem marudzicie odzyskuje wtedy wiare ze nie tylko mój M taki durnowaty w stosunku do opieki nad malym
.
Ale prawda jest taka ze my czytamy i sporo nawet na forum sie wymieniamy a on mhmmm non stop na telefonie ale gra a nie jak ja czyta. Ale fakt jak mu sie powoe co i jak o wytlumaczy dlaczego to później robi jak sie powiedziało. -
Lrf
Nie wiem gdzie mieści ale co nie zmieści to odda -zatem równowaga jestdobrze ze ulał zanim pralkę wstawalam. No i nie marudzi -wręcz zasypia
Ulfenstein
No tak -smok. Jako jedyny tutaj cyca w w ogóle nie zassal, cyca wręcz nie chciał a mm wlewa w siebie literami (dosłownie -1 litr na dzień ) ale nie zapeszam. Emilka tez ładnie jadła i bach. W dzień mm odrzuciła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj maz wlasnie cierpliwosc do malego wlasnie ma, wkurza mnie ze do starssej corki nie ma cierpliwoscii jak cos jest nie po jego mysli to na nia wrzeszczy, mowi podniesionym glosem albo nie przebiera w slowach, fakt ona jeat niw gzreczna ale czasami zdarzy mu sie zaklnac pod nosem i wlasnie za to dzis dostal ode mnie kazanie z rana, bo nie wyobrazam sobie zeby jego nerwy odbijaly sie na dziecku. Powiexzialam mu ze nic mnie to nie obchodzi
-
U nas tez placz byl bo kupy nie mol zrobic dodaje delicol do kazdego mleka i bonotic forte 1/3 dawki. Zrobilam masaz brzuszka i poszlo. Nie wiem czy to po moim mleku tak zaplakal chyba ze nie mogl wogole zrobic.
U mnie dzis rosol. Pranie wstawione. Syn lezy w lozeczku i na razie jego nie zaczepiam moze sam zasnie
Dzisiaj mamy wizyte gdzies za 2 h pojdziemy dobrze ze mam nie daleko przychodnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się.
Ksosia matka wariatka hahhahaha
Pytaj będziemy wiedzieć to odp:-)
Co do mężów.
Mój na dobre się rozchorowal
W nocy nie spał bo słyszałam za to nad ranem charczal wstał dopiero przed pracą.
Wczoraj powiedział: Czy chce zjechać obejrzeć kopalnie bo mogą aż trzy (hahahha) osoby zjechać z rodziny.
Zawsze mi się marzyła!
I co mam dylemat czy on sobie da radę z dwójka dzieci jak mnie nie będzie klika godzin?!
Temat ucichl jak zapytałam czy da radę?
Nie wiem jak to się skończy.
A dziś usłyszałam po wrzaskiem małego że on by nie dał rady tak cały dzień.
Mówię mu a co ja mam powiedzieć?
To mnie uciszal (w zartach) że on tu wyznaje swoje uczucia.
Zrypalam z góry na dół i wyszła awantura Hahahahha o głupie uczucia.
No kuźwa ja ze stali!!????
To prawda przy drugim dziecku jakąś większą cierpliwość inaczej się podchodzi do sprawy.
My spacerujemy po bapkonie:-)
Spi czas obrać Ziemniaki do obiadu bo wczoraj smażymy na obiad rybkę i w między czasie uspakajalam małego.
Esmi mój chyba właśnie ma problem z kupami (wydalaniem ich) i prykaniem jakby się bał?
A co powiecie na kupke koloru pomarańczowego????? Jakość normalne
Wczoraj taka mieliśmy.
Co do jedzenia zaskoczeniem was jem wszystko tak jak kazała położna, pediatra.
Oczywiście nie jem smazonego tzn mocno.
Jem nabiał,pije kawę i herbatę dziś rybka smażona.
Nawet ostatnio zjadłam pół op koreczkow sledziowych bo mi się chciało i obserwowałam małego i było ok (w ten dzień akurat spokój miałam z kolkami co żebyście nie pomyślały że tak wcinam to i mały kolki ma).
Dzisiejszą noc była na samym cycu ale pobudki co 2h:-(
Byłam na tyle leniwa że mi się nie chciało mm robić.
A jakie koszmary miałam.
Junior w śnie był starszy miał 1,5roku taplal się w kałuży brudna woda:-(
Jakiś mały kotek zmoczone miał futro od wody.
3 księży z którego jeden z nich kazał mi się dogadać z drugim (drugi w roku mojego brata) .
Do tego moja matka i bratowa.
Poryte sny:-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 11:48
-
nick nieaktualnyAngela my już nie kp
mały traktował cycki moje jako usypiacz, dodatkowo cyc musial mieć nakładkę bo bez niej nie ruszył więc jak wszedł nutramigen to juz nie podawałam piersi bo dieta bezmleczna jest bardzo trudna, nabiał jest w bardzo wielu produktach;
może gdyby mały w większości był kp to bym walczyła a tak odpuściłam (przy całodobowym odciąganiu nie udało mi się uzbierać porcji mleka na jedno karmienie)
ale ty tylko kp, prawda? masz więc o co walczyć, trzymam kciuki
Ksosia ja to bym się cieszyła gdyby młody spoglądał na coś tyle czasu, skubaniec sam dłużej jak 5 minut nie poleży -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny