X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupilismy nowe meble bylismy zbyt podnieceni zeby filcowac. Mąz wtedy jeszcze nie wiedział ze jestem maniaczka przemeblowek :) Obecnie meble nie pozwalaja na takie rarytasy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam mężowi że chcę kupić matę ze skip hopa, ale że jest ona trochę droższa od tych innych, on mi tylko napisał "okok" - chyba nie wie ile kosztują ;D do tego kupuję drewniany stojak gimnastyczny i będzie kącik pierwsza klasa ;)

Marzą mi się też poduszki na kanapę, chyba będę musiała jechać do pepco ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to ja jestem maniakiem filcu :D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ok, moje dziecko woli się bawić samo.
    Chciałam się dołączyć i zareagował kwikiem.
    Więc wróciłam do zakupów i znów pełnia szczęścia - guga do zabawek.

Dziś złapał grzechotkę i ją podniósł na kilka centymetrów - czy to nie za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyslalam mezowi 2 modele toreb skiphopa i wybrał - ten co mi sie podobal bardziej <3
    Oddzwonil i mowil ze dobra, spoko, fajna. na co ja "to zostaw 300zł w domu jak bedzi ekurier zaplace". Zaczal kaszlec i mowi do kolegi "wiesiek, jednak 300" :D
    Chlopaczystko rozmawial z kolega i doszli do wniosku ze taka torba to ok 100zł :D
    Ale ok, ok.. z cena przegielam i kosztowala ostatecznie 215.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 09:56

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam poduszki na kanapach! Nienawidze naszej skórzanej kanapy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja za swoją dałam 60 zł, to mój to przełknął jak dziecko kakao ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry szperacz okazji jesteś...
    Ja się dopiero tego ucze... :(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10ml.
    Wg strony probka powinna być minimalnie miedzy 10 a 20ml do badania ogólnego. A na posiew to kapka. Wiec jadę oddać.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 6 spaliśmy do 9 30 teraz zjadł mM i śpi więc zaraz idę na śniadanie i idziemy na spacer . Mój to właściwie tylko śpi a budzi się jak jest głodny Max 30 minut przed więc za dużo nie da się z nim pobawić ale staram się do niego gadać żeby w końcu zaczął się uśmiechać bo zaczynam się niepokoić wczoraj 8 tygodni.

Dziś mamy wizytę u neonatologa i chyba muszę prywatnie okiliste zamotac.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mój mąż wyznał dzisiaj że marzy o wyjeździe w góry. ..
    Być może jesteśmy nudni i kochamy prostacko szklarska Porębe. Człowiek tak się rozmarzyl. ..my nawet ten sam domek wczasowy wybieralismy (ze względu na kota ;) kot był z nami tez w górach ) ale trza chyba wiosenna niespodziankę dla męża szykować. ..on myśli konkretnie o jednej trasie. ..sam nie wie czy dałby rade z nosidelkiem. ..

Cholera
    wy planujecie wczasy za granicą. ..a my tak proście marzymy. ..
    My tez nie mozemy sie doczekac, zeby pojechac w gory. Cala ciaze nie bylismy i maz mysli, ze jeszcze dlugo nie pojedziemy, a ja mam nadzieje, ze na wiosne sie uda, jak maly skonczy pol roku.
    Nie wiem jaki jest odpowiedni czas na taki wyjazd? Pewnie zalezy od maluszka.
    Tylko nosidelko musimy sobie sprawic ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    My już morze zaliczylismy
    Najlepiej zatem nie planować :) i po cichaczu myśleć o wiośnie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój coś dzisiaj słabszy apetyt ma :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Jednorazowo brak apetytu nic nie znaczy. Położna tez mówiła ze jak za dużo zje to następnie zje mniej i odwrotnie - nadrobi to słabsze jedzenie :) u nas porcja 5 miarek a o 6 zostawił w butli 70 ml

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko i jak mysz pod miedza co chwila steka i sie budzi o.O ale udalo mi sie poki co zrobic smoadamie i wlascnie je konsumowac :)

Ale te zawroty glowy to mi sie ie podobaja :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ktore zmagaja sie z kolkami, tak jak my niestety, probowalyscie 5 S Karpa?
    Ja teraz nie rozstaje sie z jego ksiazka, ostatnio mielismy kryzys, ale to juz nie brzuszek tylko chyba kolejny skok (maly nauczyl sie zauwazac raczki, wklada je do buzi, trzyma zabawke, podaza wzrokiem i wpatruje sie w osoby wokol, no i sie usmiecha i jeszcze mowi "eee" :D). Maly wtedy mocno plakal, nic nie dzialalo, dopiero jak go otulilam kocem to zasnal momentalnie i przespal 5h w nocy pierwszy raz. Dlatego polecam Karpa.
    A i przetestowalismy wiaderko do kapania na kolki, tez jestesmy zadowoleni, kiedys bylam przeciwna, ale maly czuje sie w nim swietnie, bo ma ponoc przypominac mu jak byl w brzuszku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż udało mi się do neurologa w końcu zapisać Małego. Mieli wolny termin na 14.11 a wtedy akurat mam egzamin na prawo jazdy i nie wiem czy nie zrezygnować czy poczekać do 21. wtedy jestem wstępnie umówiona.

• esmi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z własnego doświadczenia wiem, że planować głośno nie można :P my za każdym razem jak coś planujemy to coś się działo to Kuba zygał, chorował, wirusówka itp. My nauczyliśmy się, że po cichu o tym mówimy. Chciałabym w przyszłym roku na jakieś wakacje wyskoczyć ale zobaczymy. Mąż się boi, że z takim małym będzie ciężko bo nasz starszak jednak to okaz rozrabiaka :P do tej pory mamy z nim małe problemy bo niestety żywe dziecko wszędzie jego pełno i nadodatek niestety niegrzeczne. Okiełznać jego to dramat ! czekam aż troche spokojniejszy będzie ( a będzie ?! ) .
    Muszę odebrać paczkę z poczty bo zamówiłam dla starszaka edukacyjne książki gry i zabawy :) no i logopedyczną książkę aby z nim się uczyć.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś dopił, całe 30 ml :D

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wodna a moj Maluszek spi.
    ktos tu pisal, ze skokow nie widzi. U nas tez nie rzucaja sie jakos w oczy. Ale nowe umiejetnosci sa zauwazalne. Ciekawe czy to sie zmieni i tez bedziemy mocno odczuwac skok. Choc wczoraj wiecej spal - moze to ten skok, ael nowe umiejetnosci to widzialam juz przed wczorajszym snem. Moze moj odyspia skok..kto to wie.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 2736 2737 2738 2739 2740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ