X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ksosia

kurcxe wszystko byc moze....bo teraz znow jeczy o.O dalam do cyca to spi...i wez tu badz madry...kutde wasze dzieci spia po tyle godzin a moje najdluzej 2,5h i po spaniu..jak wy to robicie ?? :(

Sara, taki masz okaz rzadki i to nie od Ciebie zalezy. Brat męża jako niemowlę i dziecko do 2 r.ż. budził się z płaczem co 15 min do pół godziny. Teściowa schudła wtedy tak, ze wyglądała jak nitka. Wiec nie jest najgorzej z tymi 2,5 h:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarciu mój Antoś też króciutko śpi... Dziś wlaczyliśmy od 3 do 5, zasnelismy i o 6 znow armagedon. Teraz śpi w bujaku już 30 minut, zobaczymy do ilu sie wydluzy :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Moj bobo wczoraj zasnal po 23 ... Wstal przed 3 potem okolo 4:30 i o 6 a teraz spi... :-)
    sarcia moj to samo dluzej niz 4 nie spi ale starszak to samo co 3 h sie budzil. Zadko dluzej.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u mnie mloda budziła sie co 3 godzin i to prawie do 10 miesiąca a przypomnę ze jak skończyła pół roku byla na mm i nic sie nie zmienilo. Kuba jest łaskawy i budzi sie raz lub dwa. Ale on tez ma swoja wage wiec moze nie musi tak nadrabiac jak ona ? Sama nie wien

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana ;)
    Wstaliśmy co prawda godzinę temu, ale dopiero przed chwilą skończyliśmy karmienie, Mały dziś po królewsku je - bez pośpiechu, małymi porcjami, na kilka razy ;) ja kwakuję i się zastanawiam czy mój się w końcu podda i pójdzie dalej na drzemkę, bo oczy się zamykają, głowa leci na bok, a jeszcze dyskutować ze mną chce.

Czekam aż w ciągu dnia będę miała luz, muszę pomierzyć i sprawdzić czy się przemeblowanie w salonie uda :D koniec z koczowaniem w sypialni, czas zorganizować kącik dla Małego w samym sercu naszego niewielkiego mieszkania.

Dziś drugi dzień bez kropli, dostanie tylko devikap.
    Jest dobrze, bączury same idą bez wspomagaczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się budzi raz lub dwa razy. Wczoraj dostał ostatnią butlę o 19.30 i do prawie 4. dał rady o.O choć przebudził się ok północy, później 1 i 2, ale za każdym razem jak podchodziłam do łóżeczka, poprawiałam, bo się turla po całym swoim królestwie to zapadał z powrotem w sen, a to bez sensu, bo zje 1-2 miarki i zaśnie. Dopiero o 4. zrobił pobudkę, a i tak zjadł ok 80 ml :)

Nie wiem jak przybiera, dopiero 4. listopada idziemy na szczepienia, ale robi się coraz cięższy i jojczę że mnie mięśnie bolą, ramiona, kręgosłup... a wczoraj teściowa go nosiła i mówiła że Filip lekkutki jest :D haha... a lekarze obstawiali że urodzi się z ok 3,7 kg. Wtedy mogłabym marudzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 08:28

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Pora wstawać. Zacznę od kawuni. Małemu budzenie się zajmie trochę czasu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Emilka do 10 m. Tez wstawała w nocy 2-3 razy jak szła spać o 20. Mi tu nie przeszkadzało bo w ciągu dnia odrzuciła mleczko. A urodziła się cięższa jak Piotruś. A on szybko załapał przerwę w jedzeniu
    To samo mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, zmierzyłam wszystko, przestawiłam meble i będzie ok, tylko że nie zmieści się nam duża, a mała mata ze skip hopa. No trudno :P

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Emilka do 10 m. Tez wstawała w nocy 2-3 razy jak szła spać o 20. Mi tu nie przeszkadzało bo w ciągu dnia odrzuciła mleczko. A urodziła się cięższa jak Piotruś. A on szybko załapał przerwę w jedzeniu
    To samo mm
    A jakie mm dajecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Kubuś znow zasypia sam. Niech śpi z rana bo wczoraj za dlugo spał popołudniu i po 4 juz spac nie chcial

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja podaje hipp bio combiotic

Mały bawi się i bryka w łóżeczku i nie mam sumienia mu przeszkadzać tzn karmić :)
    Wypije sam drugą kawkę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bryka na podłodze, w samym bodziaku ;D
    zobaczymy po jakim czasie się znudzi ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox,jak ja ostatnio robilam przemeblowanie (miesiac temu prawie) to parkiet porysowalam szafką. Mąż jak na złość w sobote odkurzał i zauwazyl... jaka milutka się zrobiłam na reszte dnia :D
    Duzej zrypki nie było... Bardziej uslyszalam cos w stylu "Ty laska! a co ty tak milczysz jak parkiet porysowany... prosze, prosze... jaka ty milczaca potrafisz byc" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zdrówko! Idę po drugą kawe! :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dziś drugi dzień bez kropli, dostanie tylko devikap.
    Jest dobrze, bączury same idą bez wspomagaczy.
    u nas dziś trzeci dzień bez espumisanu i dicofloru.
    Kupy wychodzą niepostrzeżenie, nagle czuć smrodek :)
    czasem tylko walnie pierda 3 czy 5 sekundowego.
    ma wtedy taki błogi wyraz twarzy :P

daję tylko wit D.

dobra dziewczyny, budzę młodego z drzemki licząc na to że pielucha sucha. i będę łapać siuśki :)
    życzcie mi powodzenia :P

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, mój mąż ma zboczenie i każdy mebel od dołu filcem jest podklejony, więc wszystko gładko się przesuwa i nic się nie rysuje. Ja zamawiam tą najbardziej kolorową, co prawda wolałabym stonowane ale się nie zmieści u nas i ta jest tańsza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewcxyny to mnie pocieszylyscie, bynaiej sama nie jestem :)

Bylam na morfologii i wyniki mam wzorowe nie wiem zatrm skadbten brak apetytu i zawroty glowy hmm.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez filcem podkleja wszystko od mebli na stllach konczac

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    u nas dziś trzeci dzień bez espumisanu i dicofloru.
    Kupy wychodzą niepostrzeżenie, nagle czuć smrodek :)
    czasem tylko walnie pierda 3 czy 5 sekundowego.
    ma wtedy taki błogi wyraz twarzy :P

daję tylko wit D.

dobra dziewczyny, budzę młodego z drzemki licząc na to że pielucha sucha. i będę łapać siuśki :)
    życzcie mi powodzenia :P
    Powodzenia wez go nad zlew i trzymaj kubeczek mi tak sie udało 2 razy pod rzad

‹‹ 2735 2736 2737 2738 2739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ