SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Sabina.... A Ty juz miałaś prenatalne?
    Ja wczoraj mial usg + krew. Tylko niw wiem co oznacza podwójna krew? O której pisałas
    Tak na pappa często mówią lekarze czyli krew która wczoraj oddalas to test podwójny - przepraszam za wtrącenie

Sabina, zapominajka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test podwójny to pappa(biochemia krwi i usg) + wolne bhcg

a potrójny to pappa+bhcg+estradiol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:19

Angela89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    test podwójny to pappa(biochemia krwi i usg) + wolne bhcg

a potrójny to pappa+bhcg+estradiol
    A co to jest ten estradiol?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormon, ale potrójny robi sie po 16tc

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, no mam nadzieję, że się na dyżurach uspokoi trochę. Nie chcę L4, ale jednak ostatnio było juz troszkę za dużo. Do tego jakieś sprawy poza-zawodowe na głowie i z obecną wydolnością, ciut za dużo tego ;)
    A czworołapy - czasem dziękują ;) Samą swoją obecnością, lepszym humorem i stanem ogólnym.... a jak się przytulą, to już w ogóle czad <3 <3 <3

Artykuł musi być czadowy!!!!!!!!!! Tylko, choliba, nie chce mi dać dostępu ;)
    Nie mniej nasze Małe jeszcze wtedy było oglądane głowicą dopochwową i ustawione cały czas było w ułożeniu AP/PA ;/
    Ale zakładam, że za tydzień będzie już przez brzuszek, więc zobaczymy, co wyjdzie :)
    Kurczaczki, wiesz co.... ale jeśli to, co sterczy na drugiej fotce mogłoby być jednak wyposażeniem kobiety ;) to wlewasz nadzieję w me serce!!!!!!! :P ;)
    Chociaż Małż cały czas twierdzi, że płonne me nadzieje, będzie choop i koniec kropka :P ;]
    P.S. Forum, jak strzelający popcorn? Dobre :))))))

Agape, ja od kilku dni miewam bóle brzucha, ale jak się skupię i "przyjrzę", to czuję, że to po prostu różnej maści mięśnie - nie wiem, co im nie pasuje, może po prostu się rozciągają? ;)

mmargol - hihihi, nie no, może nie będzie pracoholikiem? Tzn.czuję, że ma na to szanse, ale w kontekście zawodu, który sobie wybierze świadomie i który Go zaciekawi - bo skoro i Mama, i Tata, zawzięli się i robią w życiu to, co CHCĄ, to czemuż dziecię miałoby się męczyć? Minus taki, że wtedy bardzo łatwo żyć pracą - bo jest ona też Twoją pasją :)

Sabina, też lubię Wielkanoc, ale w tym roku kulinarnie się nie poszaleje.... :((((((((((
    Jednak Wigilia jest lżej strawna ;)
    BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, pewnie pierwszy raz nie zjem mojego ukochanego święconego, chlip chlip chlip ;(((((((((

Ksosiu, nic się nie martw. To, że u kogoś rośnie wielkolud, nie oznacza, że u Ciebie też tak musi być :-* Jest dobrze!!!! :)

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za chwilę jadę na pizzę, więc zdjęcie wrzucam przed posiłkiem :)
    http://iv.pl/images/45683796244250744836_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:32

bbeczka91, mysza0406, Pauka, Sabina, AniaLewandowska, żabka04, Angela89, A_n_k_a_80, Malutka92, claudiuszek, bisacz, Ewelina.Irl, Behemottka, mmargol, _izunia_, Skali89, Strazaczka1990, Broszka, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:59

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox, jaki brzunio śliczny, mój malutki jeszcze, ale licze że z miesiąc też taki będę miała :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Little Red Fox, jaki brzunio śliczny, mój malutki jeszcze, ale licze że z miesiąc też taki będę miała :)
    a jaki wielki będzie jak wrócimy z pizzy, zastanawiam się czy mogę sobie pozwolić na szklankę coli, jakaś chęć mnie wzięła na nią :P

przeglądam allegro i ciężko mi coś wybrać, myślałam że w jednym sklepie uda mi się wszystko załatwić a tu psikus, ewentualnie sobie skorzystam z promocji H&M :p
    a chciałam legginsy fajne jakieś sobie kupić, nie klasyczne czarne, ale w jakiś wzór lub inny kolor...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little!!! Jestes wielka!!! Ale masz piekny brzuch!!! Masakiera....

Mi sie wydaje ze tez mi sporo urosl ale jak sie poloze to jednak nieee i moze plaski nie jest, no ale...... :)

Do poniedzialku coraz blizej tik tak tik tak :)

Bratku dziekuje za pocieszenie :) polochalam te moje 5cm szczescia niemniej licze na przedzial 9-11 na najblizszym usg :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Sabina.... A Ty juz miałaś prenatalne?
    Ja wczoraj mial usg + krew. Tylko niw wiem co oznacza podwójna krew? O której pisałas
    Tak. Wczoraj miałam. I jest tak jak Ci.Kamciaelcia wyjaśniła :)
    Profesor od badania był bardzo rozmowny ;) Kazał się nie cieszyc az do wyniku zintegrowanego. Ciekawe kto mam zabroni ;)

Idę N placki ziemniaczane :)

zapominajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dziś w pracy, ale staram sie Was podczytywać w przerwie miedzy klientami :)
    Skoro wrzucacie brzuchy, to wrzucę i swój, bo znowu poszedł do przodu ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/462fa9f92193.jpg

żabka04, Anulka01, Malutka92, bisacz, Ewelina.Irl, mmargol, martta, _izunia_, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas też poszukać płaszczyku na wiosnę ciążowego, ja swój ukochany będę musiała chyba oddać lub liczyć na cud, że jak dziecko urodzę to się w niego jeszcze zmieszczę :( rozmiar 32/34, a już M-ki przymierzam i są dobre, co się stało? roztyłam się już w tym wczesnym stadium :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiałam się skąd ta pewność u lekarza co do płci, w poprzedniej ciąży nawet nie orientowałam się czy są jakieś różnice w płci w poszczególnych tygodniach usłyszałam to co chciałam i byłam happy :P Teraz trochę dociekałam bo dosyć szybko i dosyć pewnie lekarz określił że chłopak siedzi :D No ale teraz rozumiem skąd ta pewność

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little bardzi ładny, wyrośnięty brzusio. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Bratku dziekuje za pocieszenie :) polochalam te moje 5cm szczescia niemniej licze na przedzial 9-11 na najblizszym usg :)

Tego się możesz spodziewać :P U mnie tydzień temu 12+6 gumiś miał 7,1 cm. Więc we wtorek liczę że będzie około 9 cm. No chyba że wielkolud mi się też szykuje :P Ale już nie długo to będziemy pisać wagi :D

Ksosia, Sabina lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka gratuluje wizyty, ale co do plci to ja sie nie znam niestety widzę , że coś dynda na zdjęciu ale co to jest to ja nie mam pojęcia ;)

Dzierzba - ekstra, naprawdę po cichu zazdraszczam... my cały czas czekamy na papiury...

U mnie obiadowo - dziś spagetti, szybko, a mąż uwielbia więc co będę się wysiliać ;) po wwieczornym big macu czuje sie jak elegancko - zero mdlosci itp :D wiec ewidentnie smieciowe jedzenie sluzy mojemu dzieciu :D

Kseosia - nie wiem dlaczego się martwisz rozmiarem fasolki? Mi się wydaję, że ok wymiar. A lekarz coś mówił??

Ja w weekend odpoczywam troszkę od internetów - w tygodniu zdecydowanie za dużo ;)
    Miłego weekendu! :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obiadku. Pyszna pomidorówka mi wyszła:) A juz za niedługo przyjadą dziadki z Kacperkiem i przywiozą babkę! Mniam:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluutka jest ok :)
    Miesci sie w normal ja po prostu sobie porownuje:)))

Angela89, Strazaczka1990, maluutka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tego się możesz spodziewać :P U mnie tydzień temu 12+6 gumiś miał 7,1 cm. Więc we wtorek liczę że będzie około 9 cm. No chyba że wielkolud mi się też szykuje :P Ale już nie długo to będziemy pisać wagi :D

Kiedy dokladnie? Od polowkowych czy wczesniej? Nie moge sie doczekAc:)

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ