X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Sabina.... A Ty juz miałaś prenatalne?
    Ja wczoraj mial usg + krew. Tylko niw wiem co oznacza podwójna krew? O której pisałas
    Tak na pappa często mówią lekarze czyli krew która wczoraj oddalas to test podwójny - przepraszam za wtrącenie

Sabina, zapominajka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test podwójny to pappa(biochemia krwi i usg) + wolne bhcg

a potrójny to pappa+bhcg+estradiol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:19

Angela89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    test podwójny to pappa(biochemia krwi i usg) + wolne bhcg

a potrójny to pappa+bhcg+estradiol
    A co to jest ten estradiol?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormon, ale potrójny robi sie po 16tc

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, no mam nadzieję, że się na dyżurach uspokoi trochę. Nie chcę L4, ale jednak ostatnio było juz troszkę za dużo. Do tego jakieś sprawy poza-zawodowe na głowie i z obecną wydolnością, ciut za dużo tego ;)
    A czworołapy - czasem dziękują ;) Samą swoją obecnością, lepszym humorem i stanem ogólnym.... a jak się przytulą, to już w ogóle czad <3 <3 <3

Artykuł musi być czadowy!!!!!!!!!! Tylko, choliba, nie chce mi dać dostępu ;)
    Nie mniej nasze Małe jeszcze wtedy było oglądane głowicą dopochwową i ustawione cały czas było w ułożeniu AP/PA ;/
    Ale zakładam, że za tydzień będzie już przez brzuszek, więc zobaczymy, co wyjdzie :)
    Kurczaczki, wiesz co.... ale jeśli to, co sterczy na drugiej fotce mogłoby być jednak wyposażeniem kobiety ;) to wlewasz nadzieję w me serce!!!!!!! :P ;)
    Chociaż Małż cały czas twierdzi, że płonne me nadzieje, będzie choop i koniec kropka :P ;]
    P.S. Forum, jak strzelający popcorn? Dobre :))))))

Agape, ja od kilku dni miewam bóle brzucha, ale jak się skupię i "przyjrzę", to czuję, że to po prostu różnej maści mięśnie - nie wiem, co im nie pasuje, może po prostu się rozciągają? ;)

mmargol - hihihi, nie no, może nie będzie pracoholikiem? Tzn.czuję, że ma na to szanse, ale w kontekście zawodu, który sobie wybierze świadomie i który Go zaciekawi - bo skoro i Mama, i Tata, zawzięli się i robią w życiu to, co CHCĄ, to czemuż dziecię miałoby się męczyć? Minus taki, że wtedy bardzo łatwo żyć pracą - bo jest ona też Twoją pasją :)

Sabina, też lubię Wielkanoc, ale w tym roku kulinarnie się nie poszaleje.... :((((((((((
    Jednak Wigilia jest lżej strawna ;)
    BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, pewnie pierwszy raz nie zjem mojego ukochanego święconego, chlip chlip chlip ;(((((((((

Ksosiu, nic się nie martw. To, że u kogoś rośnie wielkolud, nie oznacza, że u Ciebie też tak musi być :-* Jest dobrze!!!! :)

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za chwilę jadę na pizzę, więc zdjęcie wrzucam przed posiłkiem :)
    http://iv.pl/images/45683796244250744836_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:32

bbeczka91, mysza0406, Pauka, Sabina, AniaLewandowska, żabka04, Angela89, A_n_k_a_80, Malutka92, claudiuszek, bisacz, Ewelina.Irl, Behemottka, mmargol, _izunia_, Skali89, Strazaczka1990, Broszka, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:59

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox, jaki brzunio śliczny, mój malutki jeszcze, ale licze że z miesiąc też taki będę miała :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Little Red Fox, jaki brzunio śliczny, mój malutki jeszcze, ale licze że z miesiąc też taki będę miała :)
    a jaki wielki będzie jak wrócimy z pizzy, zastanawiam się czy mogę sobie pozwolić na szklankę coli, jakaś chęć mnie wzięła na nią :P

przeglądam allegro i ciężko mi coś wybrać, myślałam że w jednym sklepie uda mi się wszystko załatwić a tu psikus, ewentualnie sobie skorzystam z promocji H&M :p
    a chciałam legginsy fajne jakieś sobie kupić, nie klasyczne czarne, ale w jakiś wzór lub inny kolor...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little!!! Jestes wielka!!! Ale masz piekny brzuch!!! Masakiera....

Mi sie wydaje ze tez mi sporo urosl ale jak sie poloze to jednak nieee i moze plaski nie jest, no ale...... :)

Do poniedzialku coraz blizej tik tak tik tak :)

Bratku dziekuje za pocieszenie :) polochalam te moje 5cm szczescia niemniej licze na przedzial 9-11 na najblizszym usg :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Sabina.... A Ty juz miałaś prenatalne?
    Ja wczoraj mial usg + krew. Tylko niw wiem co oznacza podwójna krew? O której pisałas
    Tak. Wczoraj miałam. I jest tak jak Ci.Kamciaelcia wyjaśniła :)
    Profesor od badania był bardzo rozmowny ;) Kazał się nie cieszyc az do wyniku zintegrowanego. Ciekawe kto mam zabroni ;)

Idę N placki ziemniaczane :)

zapominajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dziś w pracy, ale staram sie Was podczytywać w przerwie miedzy klientami :)
    Skoro wrzucacie brzuchy, to wrzucę i swój, bo znowu poszedł do przodu ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/462fa9f92193.jpg

żabka04, Anulka01, Malutka92, bisacz, Ewelina.Irl, mmargol, martta, _izunia_, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas też poszukać płaszczyku na wiosnę ciążowego, ja swój ukochany będę musiała chyba oddać lub liczyć na cud, że jak dziecko urodzę to się w niego jeszcze zmieszczę :( rozmiar 32/34, a już M-ki przymierzam i są dobre, co się stało? roztyłam się już w tym wczesnym stadium :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiałam się skąd ta pewność u lekarza co do płci, w poprzedniej ciąży nawet nie orientowałam się czy są jakieś różnice w płci w poszczególnych tygodniach usłyszałam to co chciałam i byłam happy :P Teraz trochę dociekałam bo dosyć szybko i dosyć pewnie lekarz określił że chłopak siedzi :D No ale teraz rozumiem skąd ta pewność

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little bardzi ładny, wyrośnięty brzusio. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Bratku dziekuje za pocieszenie :) polochalam te moje 5cm szczescia niemniej licze na przedzial 9-11 na najblizszym usg :)

Tego się możesz spodziewać :P U mnie tydzień temu 12+6 gumiś miał 7,1 cm. Więc we wtorek liczę że będzie około 9 cm. No chyba że wielkolud mi się też szykuje :P Ale już nie długo to będziemy pisać wagi :D

Ksosia, Sabina lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka gratuluje wizyty, ale co do plci to ja sie nie znam niestety widzę , że coś dynda na zdjęciu ale co to jest to ja nie mam pojęcia ;)

Dzierzba - ekstra, naprawdę po cichu zazdraszczam... my cały czas czekamy na papiury...

U mnie obiadowo - dziś spagetti, szybko, a mąż uwielbia więc co będę się wysiliać ;) po wwieczornym big macu czuje sie jak elegancko - zero mdlosci itp :D wiec ewidentnie smieciowe jedzenie sluzy mojemu dzieciu :D

Kseosia - nie wiem dlaczego się martwisz rozmiarem fasolki? Mi się wydaję, że ok wymiar. A lekarz coś mówił??

Ja w weekend odpoczywam troszkę od internetów - w tygodniu zdecydowanie za dużo ;)
    Miłego weekendu! :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obiadku. Pyszna pomidorówka mi wyszła:) A juz za niedługo przyjadą dziadki z Kacperkiem i przywiozą babkę! Mniam:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluutka jest ok :)
    Miesci sie w normal ja po prostu sobie porownuje:)))

Angela89, Strazaczka1990, maluutka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tego się możesz spodziewać :P U mnie tydzień temu 12+6 gumiś miał 7,1 cm. Więc we wtorek liczę że będzie około 9 cm. No chyba że wielkolud mi się też szykuje :P Ale już nie długo to będziemy pisać wagi :D

Kiedy dokladnie? Od polowkowych czy wczesniej? Nie moge sie doczekAc:)

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ