X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 13 tyg ciąży
    Troche z meżem dzisiaj poszalałam na wyprzedażach i zakupiłam dla fasolki 4body, pajacyka, 3rekawiczki, pościel do łóżeczka była w promcji w ikea na karte famili ( dwa przescieradła za 9,90, poszewka na kołdrę z podusią na poźniej za 19,90). Szkoda nie brac takie ładne. Co do boli to też mnie obudziły o 5 rano ale takie znośne, skoro się wszystko rozrasta :) to tylko się cieszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 14:44

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kiedy dokladnie? Od polowkowych czy wczesniej? Nie moge sie doczekAc:)
    Spojrzałam w stary kalendarz i już w 16+1 lekarka powiedziała mi że córka 11 cm i waży 100 gram.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj standardowo w sobotę - dziczyzna, sos, pyzy, surówka.

Ja z pierwszym dzieckiem już też w 16 tyg znałam wagę. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mozliwe ze w poniedzialek sie uda :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja za chwilę jadę na pizzę, więc zdjęcie wrzucam przed posiłkiem :)
    http://iv.pl/images/45683796244250744836_thumb.jpg
    Wow jaki duzyyyy .
    Sliczne sa wszystkie ciazowe brzuszki :)
    My jedziemy na sesjie .
    Milego popoludnia .

bbeczka91, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ale macie piękne brzuszki :).

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może faktycznie za dużo jem? :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    mmargol - hihihi, nie no, może nie będzie pracoholikiem? Tzn.czuję, że ma na to szanse, ale w kontekście zawodu, który sobie wybierze świadomie i który Go zaciekawi - bo skoro i Mama, i Tata, zawzięli się i robią w życiu to, co CHCĄ, to czemuż dziecię miałoby się męczyć? Minus taki, że wtedy bardzo łatwo żyć pracą - bo jest ona też Twoją pasją :)
    Kto wie, kto wie :D a tak serio to oby te nasze dzieciaczki rzeczywiście pracowały w zawodzie, w którym chcą i z pasją, bo patrząc na obecne czasy ciężko o to, nie każdy ma taką możliwość :) pozazdrościć Wam :) no i czas dla ogniska domowego znaleźć też trzeba! o! ;) :)

Bratek lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki pięęęękne są, ja się pochwalę jak troszkę urośnie bo nie odróżnicie go od mojego sadełka ihihihi :D :P

Ja następną wizytę też mam 16.03 i to będzie 16t0d więc może też dowiem się ile waży moje szczęście skoro jest to już możliwe :) super super! niech tylko czas szybciej zleci do tej wizyty :) a jak myślicie, będzie wtedy opcja, że podejrzy płeć czy dopiero na połówkowym skoro jest dokładniejsze i z pomiarami?

U mnie w piekarniku właśnie siedzi ciasto marchewkowe! A zapach już w całym mieszkaniu, czekam na gości :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję zobaczyć na najbliższej wizycie co się kryje między nóżkami, pod warunkiem, że nie będzie się znowu śpieszyć :P ale tym razem musi sprawdzić pęcherz, bo lekarz na prenatalnych nie mógł dokładnie zbadać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Brzuszki pięęęękne są, ja się pochwalę jak troszkę urośnie bo nie odróżnicie go od mojego sadełka ihihihi :D :P

Ja następną wizytę też mam 16.03 i to będzie 16t0d więc może też dowiem się ile waży moje szczęście skoro jest to już możliwe :) super super! niech tylko czas szybciej zleci do tej wizyty :) a jak myślicie, będzie wtedy opcja, że podejrzy płeć czy dopiero na połówkowym skoro jest dokładniejsze i z pomiarami?

U mnie w piekarniku właśnie siedzi ciasto marchewkowe! A zapach już w całym mieszkaniu, czekam na gości :D
    zależy to już tylko Od sprzętu I chęci maluszka bo widać już będzie ja widziałam już z 16 tygodniu na 100% ze będę mieć córkę

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załączam wczorajsze zdjęcie fasolkowego mieszkania z okazji rozpoczęcia 13 tygodnia. Nie ma co prawda karteczki z nickiem, ale chyba każdy widzi, ze wielki paluch z mojego awatara odpowiada profilowi lewego ucha…

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66462145f563.jpg

Pauka, _izunia_, Ewelina.Irl, claudiuszek, Bratek, Malutka92, AniaLewandowska, Strazaczka1990, żabka04, Sabina, bisacz, Pysiaczek89, mmargol, Broszka, Żabcia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    ja wole wiosne.. ale pogodową, a nie kalendarzową... kolejny kilogram powitałam na wadze.. WHY??? ja już naprawde nie robie z żołądka śmietnika.... teraz jem znacznie rozważniej... :(

Mnie zmartwił wymiary naszego okruszka, 5,14 cm w 11+5... ale licze że w poniedziałek będzie juz 9+ :)
    Ksosiu nie martw się, pocieszę Cię, też się martwiłam, bo mój Maluch był w normie, ale mały. Dokładnie 2 tyg temu miał 22,3mm a teraz po 14 dniach nadrobił do 58mm także jest idealnie zgodnie z OM. Choć ociągał się blisko o 5 dni. Twój też urośnie:)

Chciałam Wam podziękować, naprawdę nieczęsto zaglądam, niestety nie mogę znaleźć na to czasu, ale zawsze jak zajrzę dowiaduję się od Was super rzeczy. I tak było wczoraj z promocją w Smyku. Pochwalę sie skutkiem - na wszystko wydałam tylko 150zł!!!:

http://zapodaj.net/42b2208a2d75f.jpg.html
    http://zapodaj.net/a2161d523e5fe.jpg.html
    http://zapodaj.net/f578a44db8b1d.jpg.html
    http://zapodaj.net/c9600b576f63d.jpg.html
    http://zapodaj.net/7e412209634f7.jpg.html

Szczególnie cieszę się z kombinezonu. Jak widać wizja chłopca zakorzeniła się we mnie, ale ja od pierwszej chwili wiedziałam, że chłopak;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:28

bbeczka91, mysza0406, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki!!!

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, zazdraszczam, że już robicie zakupy dla dzieci, ja jakoś jeszcze nie mam śmiałości, zerkam ukradkiem w sklepach internetowych. Wyruszę na łowy po 20 tygodniu :) Dziś się przestraszyłam - zauważyłam jakieś dziwne upławy, takie jakby lekko zielone, seledynowe. W badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie, ale bez leukocytów. Wizyta za kilka dni, a ja mam stan przedzawałowy. Martwię się. Miała z Was któraś coś takiego?

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuchy :-) moj też juz odstaje nie da sie go wciągnąć ;-)
    Wróciłam nic nie kupiłam, ani c&a ani h&m dupa, sfrustrowana i zmęczona ja :-\
    Dobrze że zaraz wraca mąż i jedziemy do znajomych na domową pizzę.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Załączam wczorajsze zdjęcie fasolkowego mieszkania z okazji rozpoczęcia 13 tygodnia. Nie ma co prawda karteczki z nickiem, ale chyba każdy widzi, ze wielki paluch z mojego awatara odpowiada profilowi lewego ucha…

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66462145f563.jpg
    zaskakujące podobieństwo! :D

No i... ddobrze, że powiedziałaś o miejscu zmaieszkania, bo TAKICH WŁĄCZNIKÓW NIE MA w Polsce!!! i zajechałoby trollem!

A teraz uwaga, uwaga! u mnie zajedzie poprzednim trollem! Mąz zabiera mnie na RANDKĘ!!! tak właśnie teraz, mam się ubrać - powiedział małż, wychodzimy - dodał, mam nadzieje, że nie skończy się w barze z jego kolegami, którzy dziś świętują mecz...
    Tak więc czekam w czarnej sukience z dżerseju (jedyna w jaką się zmieściłam!!!) i zobaczymy co przyniesie wieczór... i noc... huehuehue :)

_izunia_, martta, Behemottka, Bratek, Strazaczka1990, żabka04, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Piękne brzuszki :)

U mnie wszyscy dookoła mówią, że będzie chłopak. Ja myślę, że może jednak dziewczynka a mąż mówi że chłopak. Ale nie nastawiam się strikte na płeć, najważniejsze, żeby było zdrowe tak wyczekiwane i wystarane. Najważniejsze, że będzie maleństwo :)
    Z zakupami też czekam do 20tyg. ale chodząc po galeriach oglądam te śliczne ubranka dla maluszków i też bym już chciała. Mąż zawsze zwraca uwagę że sama tak mówiłam, żeby poczekać.:)

Ja dzisiaj na obiad miałam naleśniki z parówką i żółtym serem. Mąż zrobił bo ja dzisiaj śpiąca cały dzień niestety.

Behemottka, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niestety w służbie w weekend.
    Gdzieś była mowa o prenatalnych. Ja byłam na zwykłym usg, ale miałam wszystko dokładnie zmierzone, nosek, kręgosłup, przepływy. I chyba odpuszczę płatne usg, wyniki idealne, nie jestem w grupie ryzyka.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    zaskakujące podobieństwo! :D

No i... ddobrze, że powiedziałaś o miejscu zmaieszkania, bo TAKICH WŁĄCZNIKÓW NIE MA w Polsce!!! i zajechałoby trollem!

A teraz uwaga, uwaga! u mnie zajedzie poprzednim trollem! Mąz zabiera mnie na RANDKĘ!!! tak właśnie teraz, mam się ubrać - powiedział małż, wychodzimy - dodał, mam nadzieje, że nie skończy się w barze z jego kolegami, którzy dziś świętują mecz...
    Tak więc czekam w czarnej sukience z dżerseju (jedyna w jaką się zmieściłam!!!) i zobaczymy co przyniesie wieczór... i noc... huehuehue :)

Ja Ci dam trolla. Przecież wszyscy wiedzą, że trolle są zielone!

Baw się dobrze!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ