X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisak
    w pierwszej ciązy poczułam bulgotki i motylki w 20 tc, ale jak raz poczułam, to później nie dało się tego nie zauważyć :)
    też juz czekam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej czulam w tc18. Na ostatniej wizycie dżin mówił, ze w drugiej o wiele wczesniej, 15tc pow, ze juz mogą się pojawić. A TM bardziej,, ze krótki okres minął i się to jeszcze dobrze pamięta.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisak
    pamiętam, ze po urodzeniu córki myślałam tylko , jak to będzie bez czucia jej ruchów...tak mi smutno było z tego powodu
    teraz wiem,jakie to jest to pierwsze uczucie i na pewno go nie przegapię. Ale ja duża baba i mam prawo czuc później

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,:)
    Dziewczyny jak wyglądają pełne badania prenatalne,?i czy rzeczywiście są darmowe?rejstrowalam się wczoraj SMS bo też można i lekarz odpisał że badania są bezpłatne i do tego tylko skierowanie i czekolada milka.A znowu gin powiedział że mam szykować 450zl

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada milka...hm czuję przekupstwo :P

Ewelina.Irl, Strazaczka1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka, ja nic za moje nie płaciłam, dostałam skierowanie od lekarza prowdzącego. Miałam usg+test podwójny z krwi :)

Strazaczka1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Kto mi przypomni, jak się robi inhalacje z goździków na zatoki?

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, upławy zamieniły się w poprawną wydzielinę jestem spokojniejsza. I witam się w 15 tygodniu. Co tygodniowe foto brzuszka :P
    Nie długo będę wielorybem.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46c9f72ab46.jpg

mmargol, Ewelina.Irl, Strazaczka1990, bbeczka91, AISAK, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pauka, maluutka90, A_n_k_a_80, Malutka92, claudiuszek, _izunia_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych bulgotek w brzuszku! ja to jeszcze tygodnieee musze czekac ach tam :p nie wytrzymam :p

Bratek lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za usg genetyczne + krew płaciłam ale chodzę prywatnie - 370 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim.
    Witam się w 11 tygodniu. Mdłości są mniejsze, ale wczoraj i tak wymiotowałam :(
    W środę mam wizytę i gin zapisze mnie na usg genetyczne.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja za usg genetyczne + krew płaciłam ale chodzę prywatnie - 370 zł
    Ja właśnie też prywatnie chodze.I podkreslalam że mam skierowanie od prywatnego lekarza ..w razie w będę miała jakąś kwotę że sobą

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja właśnie też prywatnie chodze.I podkreslalam że mam skierowanie od prywatnego lekarza ..w razie w będę miała jakąś kwotę że sobą

Może jest jakiś projekt i mają dotacje u nas tak kiedyś było i jakbym była wcześniej w ciąży mogła bym miec prenatalne i połówkowe za free bez znaczenia na wiek i brak wad genetycznych w rodzinie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela pięknie!!

My jesteśmy 13+4. Też się pochwalę. A co!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/252dc0978051.jpg

nick nieaktualny, Ewelina.Irl, bbeczka91, Pauka, Strazaczka1990, claudiuszek, _izunia_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Witam sie,:)
    Dziewczyny jak wyglądają pełne badania prenatalne,?i czy rzeczywiście są darmowe?rejstrowalam się wczoraj SMS bo też można i lekarz odpisał że badania są bezpłatne i do tego tylko skierowanie i czekolada milka.A znowu gin powiedział że mam szykować 450zl
    One są bezpłatne jeśli są przesłanki do tych badań. W moim przypadku to jest wiek powyżej 35, ale inne wskazania to choroby genetyczne w rodzinie czy jak u Kamcielci wada serca i pierwszego dziecka.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Dzień dobry ;)

Kto mi przypomni, jak się robi inhalacje z goździków na zatoki?
    Gotujesz chwilę wodę z gozdzikami. Ja nie wrzucam dużo. Ty musisz dostosować do siebie. Jak mocny zapach wytrzymasz

Asienka1184 lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam CC, pierwsze co to bylo- Jezu jama zebra i jaki dołek pod nimi. Szok.
    A po porodzie jak kurczyła się macica to jeszcze takie skurcze były przypominajacw ruchy. Ale fakt mocno mi brakowało tego uczucia,

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisak, ja po pionizacji nie mogłam oddychać. Zrobiłam krok jedynie na wydechu. ten straszny ból zeber(z jednej strony łożysko a z drugiej główka cisnęły)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów nic dla siebie nie znalazłam, mierzyłam kilka rzeczy - na wieszaku wydawały się luźniejsze (a brałam rozmiar lub dwa większe) i już były w sam raz, a to co było dobre, okazywało się że ma jakiś defekt. Widziałam też śliczną bluzeczkę świąteczną, byłaby w sam raz dla naszego maluszka i kosztowała tylko 6 zł, ale mąż powiedział że za wcześnie i jeszcze będzie czas na kupowanie ubranek i teraz żałuję że jej nie kupiłam :(

a przez całkowity przypadek znaleźliśmy sklep z rzeczami dla dzieci, wypróbowaliśmy wózki, pooglądaliśmy łóżeczka, w całkiem przystępnych cenach tam wszystko mają, teraz pooglądam sobie allegro :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina.... A Ty juz miałaś prenatalne?
    Ja wczoraj mial usg + krew. Tylko niw wiem co oznacza podwójna krew? O której pisałas

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ