X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po drugim karmieniu, kupy brak mały się wil. Nie chciał spać musiałam go do wózka wpakować i zasnął.

Wózek mam nie sprawny bo wczoraj mąż miał dopompowac koła to w jednym jest flak. Wkyrza mnie ten wózek trochę. Ale dobrze że sąsiad ma pompke z wężykiem to mi napimpuje wieczorem

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfi i dobrze :) Pan madrala ;)

Nie mam co pisać. Nadal kwitne w szpitalu. Może jutro wyjdziemy. Młody wstał przed 6 i teraz padł. Niech śpi, zaraz będzie antybiotyk.
    My w szpitalu mamy problem z drzemkami. Hałas , krzyki nie pomagają. Więc jedna drzemkę zawsze na w chuscie. Dopiero popołudniowa jest w łóżeczku.
    Kamcia gratuluję samochodu :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana :)
    Mały wypił mleko i drzemie dalej. Nad ranem nie miałam siły usypiać go dalej, więc wzięłam do siebie do łóżka i teraz czuję się cała połamana.
    Zobaczymy jaki dzisiaj będzie dzień, oby lepszy niż ta pogoda :)

Sabina, dużo sił w szpitalu, wiem jak to jest :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pobudka z płaczem :( tak płakał ze łezki leciały. Ale nadal śpi uspokojony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My standardowo o 7.30 pobudka i od 8 Hania śpi. Był cyc, zmiana pieluszki, troszkę uśmiechów do mamy. Może będzie spała dłuzej, bo mąż po nocce leży z nią w naszym łóżku na mojej poduszce.

Wczoraj tańcowała do 22, chciała się nosić. Jak poczuła cycka to zaczynała wrzeszczeć, a smoka chciała tylko jak chodziłam po pokoju.
    Jak odłożyłam ją do kołyski i pogasiłam wszystkie światła to jeszcze półgodziny wypluwała smoka i się rozbudzała, aż w końcu zasnęła.

Żabka ja nie wiem, czy to nie jest ten skok co występuje od 7-9tyg. Z dnia na dzień przyznaje, że mała umie więcej i jest większą śmieszką. Z brzuszkiem może to też ma coś wspólnego, ale zaczyna się to przeważnie jak jest ciemno i muszą się palić światła. Nie wiem, czy to po prostu nie nadmiar bodźców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle porównując Hankę z Filipem to jak chowanie dwójki róźnych dzieci o tym samym wyglądzie.

Filip w tym wieku połowę dnia przesypiał, a jak nie spał to mógł przeleżeć na kanapie lub w łóżeczku cały dzień i puszczać do wszystkich uśmiechy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A u nas pobudka z płaczem :( tak płakał ze łezki leciały. Ale nadal śpi uspokojony

U mnie budzik zadzwonił, a mam na dzwonek pianie koguta... I Hania się rozpłakała już tak z podkówką...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką podkowke widziałam raz -tata trzymał małego i coś gadał gadał a Piotruś zrobił taka minkę i płacz ;) ale wtedy śmieszylo. A dzisiejsze wstawanie dawno się nie odbywało. Coś mu się śniło a nie mógł się obudzić. O nie obudził się ale teraz śpi spokojnie z moja koszulka a ja kawę pije

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wczoraj zrobił sobie przed pracą kawę i jej nie dopił, a puszkę z kawą zabrał do roboty i zapomniał ją przynieść... Musiałam pić ten jego słodki klej...

Jak można tak psuć kawę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:43

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już pije rozpuszczalna i nie słodzi a była czarna mega mocna i mega słodka. Poczuł się raz źle i pije jak ja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Jej, u nas dzis dokladnie to samo :(
    Maly nie spi od 5, budzil sie co pol godziny, a przez caly dzien mial kilka drzemek pareminutowych :/
    A tak to piszczy, marudzi, ciagle chce byc na rekach, ale i to nie bardzo pomaga. Na cycka tez sie obrazil, wypluwal i krzyczal, wiec jadl butelke ehh
    Boje sie nocy, chociaz moze po takom meczacym dniu coa pospi.
    A jutro mamy pierwsze szczepienia i pewnie tez nie bedzie latwo...
    U nas noc minęła super. Mała spala ciągiem ponad 8 godzin, a potem dospala kolejne 3, więc ja jestem wyspana dzisiaj. I odpukac niechęć do cyca jej przeszła.

My też dzisiaj idziemy na szczepienie, mam nadzieję ze obędzie się bez strasznych reakcji poszczepiennych

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije mieloną przeważnie z mlekiem, ale jak nie ma to rozpuszczalna też przejdzie, ale nie kuźwa z dwoma łyżkami cukru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka u nas w ciągu dnia pije cyca normalnie, a właśnie od 18 się rzuca strasznie, wije, zanosi jak tylko poczuje go w buzi. Raz dałam jej 10 ml wody, żeby się uspokoiła i potem chwyciła normalnie. To może być tak, że u mnie małą musi cycka ze 3 razy pociągnąć i dopiero potem leci mega strumien. A czasem jest chyba tak głodna, że jej się nie chce.

W nocy odpukać śpi i tylko i 3 się budzi, a potem o 5.30 i 7.30.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mój zrobi podkówkę to ja płacze razem z nim.
    To jest taka minka, ze pęka serce.

My chcemy wymienić mojego Yariss i stara astre M na nowa Astre kombi.
    Bo do Jarka jak sie wsadzi gondole to cały bagażnik zajęty, a astra w tym roku będzie pełnoletnia ;) stary grat.

Mój sie czasem wije przy cycu.
    I idźmy dzis na konsultacje! Już za godzinę!
    Nie wiem czego oczekuje i czego sie spodziewam :)
    Ale mam nadzieje ze nabiorę chęci na karmienie przez te 4iesiace :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teraz zrobił podkówkę, o mnie się kichło i się Mały przestraszył :(
    Jakiś taki jeszcze zaspany jest, niech się dobudzi sam i ruszamy w tany i zabawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie karmienie to takie psychiczne przeżycie, że chociaz bym miała wstawać całą noc to jestem gotowa się dla Hani poświęcić. To przez przeboje z Filipem po wprowadzeniu butelki... Ile ja się wtedy naryczałam, że on nie chce cyca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Macioszczyczka dobre określenie dwie osoby praktycznie identyczne lecz inne.
    Moja córka też spała cały czas mogłam wszystko robić.
    Dziecka nie było z rana po południem była aktywna.
    Z synem już jest całkiem inaczej.

Nocka była ok.
    Zasnął o 22 wstał o 3 potem o 6.
    Za to wieczór od 17 jazda.
    Pisałam wcześniej.
    I od rana też niby śpi ale na moich rękach i tak naprawdę kuka z pod powieki co się dzieje więc drzemie hihi
    Płacze, pryka, chce kupę zrobić ale nie może i płacze.
    Dałam wody wypił 10ml.

Ja nie mam już pomysłu.
    Cieszę się że kp ale jak się wije to mam ochotę przejść tylko na mm.

Wczoraj wieczorem była fajna sytuacja małego położyłam na łóżku nachylilam się z mężem nad nim i gadaliśmy do niego.
    Na sam widok nas się uśmiechnął a potem się śmiał gadał po swojemu.
    Szkoda tylko że tak cierpi i nie mam pomysłu jak mu pomóc.
    A mm wypija dalej malutko:-(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka dlatego ja butla tylko jak musze wyjść jak jestem w domu nie ryzykuje podawania butli. Choc nie kocham karmienia piersia wiem jak ryczalam za kazda butla z mm. Nasz juz 3 nic z rzedu budzi sie 2 razy a bylo tak pieknie i bidzil sie raz. Mam nadzieje ze powroci dawny rytm poki co wisi czesciej na cycku bo jakos mam mniej mleka., pewnie dlatego budzi sie w nocy czesciej. To kp jest nie do przewidzenia spal dwa dni wiecej i kadl mniej to prdukcja spada i od 2 dni sie bidak nie najada.

Ksosia a jak u Ciebie z laktacja udalo sie opanowac?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka identycznie jak u nas.

Hania robi ostatnio bardziej zbite kupy, może u Cb też będzie taka zmiana.

Chociaż nie wiem czy to nie dlatego, że unikam orzechów we wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Macioszczyczka dlatego ja butla tylko jak musze wyjść jak jestem w domu nie ryzykuje podawania butli. Choc nie kocham karmienia piersia wiem jak ryczalam za kazda butla z mm. Nasz juz 3 nic z rzedu budzi sie 2 razy a bylo tak pieknie i bidzil sie raz. Mam nadzieje ze powroci dawny rytm poki co wisi czesciej na cycku bo jakos mam mniej mleka., pewnie dlatego budzi sie w nocy czesciej. To kp jest nie do przewidzenia spal dwa dni wiecej i kadl mniej to prdukcja spada i od 2 dni sie bidak nie najada.

Ksosia a jak u Ciebie z laktacja udalo sie opanowac?

Ja piję herbaty na laktacje jak Hania mniej je i duuużo wody.

Do tego ściskam, aż zacznie się produkcja i trochę ściągam. Ale laktrtor ostatnio słabo ściąga.

‹‹ 2797 2798 2799 2800 2801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ