Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trwa drzemka. W sumie trzecia dzisiaj. Ale dwie wcześniejsze czasem spania nie powalają : 30 i 45 min

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dziś łącznie ok godzinki spał. Miałam jechać do biedronki, ale Mały trochę zaczął marudzić i mąż stwierdził, że pojedzie sam na zakupy. Jak ostatnio pojechał przywiózł nieświeże mięso, spleśniały czosnek i nadpsutą paprykę, więc już się boję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam nadzieję, że wie jak wygląda ładna łopatka o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wychodzi ok 650/700 ml na dobę, a wg tabelki powinno być 900 ml, wcześniej zjadał ok 800/850 ml :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tabelki nigdy nie patrzyłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mój właśnie padł, godzina snu w ciągu dnia to stanowczo za mało :)
    ciekawe o której się obudzi na butlę?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki która z was miała tu problem z opuchniętymi oczkami? Chciałabym wiedzieć jaka diagnoza była. Mojemu puchną powieki na wieczór przeważnie, potem schodzi i tak prawie codziennie. Pediatra mówiła ze moze kanaliki zatkane i mam masować ale poprawy nie ma :( Ktoś wie jak wyglada udrażnianie?
    Angela trzymam kciuki zeby tym razem udało sie pozbyć tego dziadostwa!
    Kamcia gratuluje zakupu!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już się obudził. Zapaliłam wszystkie świeczki jakie miałam w domu i siedzimy tak przy samych świeczkach na kanapie w salonie. Mały romantyk z niego rośnie. Patrzy na nie jak oczarowany <3

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auto jutro obejrzę. ..boje się ze jak Piotrusia ubiore i w fotelik zaparkuje to usnie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dawka antybiotyku u nich juz zapodana. Dr podejrzewa ze przynieślismy ja ze szpitala ja juz sama nie wiem co myslec. Kuba spi pół godziny przed moim planem ale dzisiejszy dzień byl zwariowany.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problem ale diagnozy nie mam czekam na okuliste położna mówiła ze to niE być od trądziku niemowlwcego i żebym przemywala bratkiem. Mój ma tylko górne powieki bo oczy czyste. Jak byłam na ip to znowu kazali tylko solą fizjologiczna. Więc przemywam woda i czekam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja miałam problem ale diagnozy nie mam czekam na okuliste położna mówiła ze to niE być od trądziku niemowlwcego i żebym przemywala bratkiem. Mój ma tylko górne powieki bo oczy czyste. Jak byłam na ip to znowu kazali tylko solą fizjologiczna. Więc przemywam woda i czekam
    Dzieki za odpowiedz :* U mnie tez tylko górna powieka zaczerwieniona i lekko opuchnięta. Oczka czyste. Tez przemywam solą i masuje. A kiedy masz okulistę?
    A twój płacze łzami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 20:00

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Piotruś zasnął przed 20 czyli wg starego czasu. A my spokojnie pizze zajadamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper nie spi od 13:30 :p

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak bioderka?

Doczytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 21:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. :)

Angela przykro mi.

Kamcia gratuluję zakupu auta. :) Mąż ma dzisiaj spotkanie z klientem w sprawie sprzedaży naszego Fiacika.

U nas Hania budzi się o 7.30, żeby mieć o 8.30 dłuższą drzemkę (chyba najdłuższą w ciągu dnia). Budzi się o 10.30, a potem przez cały dzień ma półgodzinne drzemki.

Ogólnie już tydzień jest tak, że od 18 niesamowicie krzyczy. Niby chce spać, niby jeść, ale po 5 sekundach ciągania cyca zaczyna się wyginać i krzyczy bez powodu, co przeważnie kończy się piardami.

Ogółem to czasu na BBF coraz mniej... Szczególnie jak moj M jest w domu, boo dostęp do kompa mam zerowy, a moja komórka zaczyna kończyć swój żywot - pasek powiadomień nie wysuwa się przez zepsutą część ekranu dotykowego. Ale mąż obiecał mi nową w grudniu na urodziny.

U nas szczepienia mam zamiar załatwić w przyszłym tygodniu, pod koniec 8 tygodnia Hani - położna mówi, że z tym to nie ma się co spieszyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziesczyny :) u nas dzis dzien szybkp zlecial , po 15 pokechalismy z mezem zamowic plyty na szafe i szafke pozniej do biedronki po pampersy ktore nie uczulaja moje dziecko pptem kaufland i do somu, zamowilismy pizzembo nie bylo czasu na gotowanie...zaluje ze ja zjadlam bo mam zgage taz imzoladek mi dokucza :/

Kamila gratuluje zakupu niech sie dobrze jezdzi ! :)

maly teraz spi ciekawe za ile sie obudzi imo ktorej usnie o.O butelke mleka sciagnelam bo cyc pelen i co tu zeobic jak dziecie spi?

Zaraz ide sie myc i wskakuje do spania zanim maly terrorysta sie obudzi...dzis kazdy padnety na maksa jakis dzien taki ...

jurro po 15 jade do okulisty na wizyte bo cos slabiej widze a nogdy okularow nosic niw musialam :/ mama nadzieje ze to tylko zmeczenie...no i pfzyjemniejsza czesc jade kupic meble do salonu nowe :) super nie moge sie doczekac !

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autem pojezdze w weekend :) tzn będę się uczyć bo ja od 7 lat nie prowadziłam nic innego jak nasza hondzina a musze być kierowca (nie pasażerem )
    Jutro zobaczę mazdunie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

A jutro idę do doradcy laktacyjnej.
    Jeśli mam karmić jeszcze przez 4 miesiące to musi to inaczej wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 10:36

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nie wiem co dzisiaj jest mojemu dziecku, od godziny 1 w nocy budziła się co godzinę, pół godziny z płaczem. I od rana cały czas krzyczy jakby ja ze skóry obdzierano. Spokój na 15 minut i od nowa...

Poza tym piersi nie chce złapać, krzyczy wije się i jeść nie chce. Jak już się uda to 3-5 minut puszcza i płacz od nowa. Ktoś ma jakiś pomysł co jest?

Jej, u nas dzis dokladnie to samo :(
    Maly nie spi od 5, budzil sie co pol godziny, a przez caly dzien mial kilka drzemek pareminutowych :/
    A tak to piszczy, marudzi, ciagle chce byc na rekach, ale i to nie bardzo pomaga. Na cycka tez sie obrazil, wypluwal i krzyczal, wiec jadl butelke ehh
    Boje sie nocy, chociaz moze po takom meczacym dniu coa pospi.
    A jutro mamy pierwsze szczepienia i pewnie tez nie bedzie latwo...

‹‹ 2795 2796 2797 2798 2799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ