X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trwa drzemka. W sumie trzecia dzisiaj. Ale dwie wcześniejsze czasem spania nie powalają : 30 i 45 min

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dziś łącznie ok godzinki spał. Miałam jechać do biedronki, ale Mały trochę zaczął marudzić i mąż stwierdził, że pojedzie sam na zakupy. Jak ostatnio pojechał przywiózł nieświeże mięso, spleśniały czosnek i nadpsutą paprykę, więc już się boję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam nadzieję, że wie jak wygląda ładna łopatka o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wychodzi ok 650/700 ml na dobę, a wg tabelki powinno być 900 ml, wcześniej zjadał ok 800/850 ml :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tabelki nigdy nie patrzyłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mój właśnie padł, godzina snu w ciągu dnia to stanowczo za mało :)
    ciekawe o której się obudzi na butlę?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki która z was miała tu problem z opuchniętymi oczkami? Chciałabym wiedzieć jaka diagnoza była. Mojemu puchną powieki na wieczór przeważnie, potem schodzi i tak prawie codziennie. Pediatra mówiła ze moze kanaliki zatkane i mam masować ale poprawy nie ma :( Ktoś wie jak wyglada udrażnianie?
    Angela trzymam kciuki zeby tym razem udało sie pozbyć tego dziadostwa!
    Kamcia gratuluje zakupu!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już się obudził. Zapaliłam wszystkie świeczki jakie miałam w domu i siedzimy tak przy samych świeczkach na kanapie w salonie. Mały romantyk z niego rośnie. Patrzy na nie jak oczarowany <3

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auto jutro obejrzę. ..boje się ze jak Piotrusia ubiore i w fotelik zaparkuje to usnie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dawka antybiotyku u nich juz zapodana. Dr podejrzewa ze przynieślismy ja ze szpitala ja juz sama nie wiem co myslec. Kuba spi pół godziny przed moim planem ale dzisiejszy dzień byl zwariowany.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problem ale diagnozy nie mam czekam na okuliste położna mówiła ze to niE być od trądziku niemowlwcego i żebym przemywala bratkiem. Mój ma tylko górne powieki bo oczy czyste. Jak byłam na ip to znowu kazali tylko solą fizjologiczna. Więc przemywam woda i czekam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja miałam problem ale diagnozy nie mam czekam na okuliste położna mówiła ze to niE być od trądziku niemowlwcego i żebym przemywala bratkiem. Mój ma tylko górne powieki bo oczy czyste. Jak byłam na ip to znowu kazali tylko solą fizjologiczna. Więc przemywam woda i czekam
    Dzieki za odpowiedz :* U mnie tez tylko górna powieka zaczerwieniona i lekko opuchnięta. Oczka czyste. Tez przemywam solą i masuje. A kiedy masz okulistę?
    A twój płacze łzami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 20:00

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Piotruś zasnął przed 20 czyli wg starego czasu. A my spokojnie pizze zajadamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper nie spi od 13:30 :p

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak bioderka?

Doczytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 21:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. :)

Angela przykro mi.

Kamcia gratuluję zakupu auta. :) Mąż ma dzisiaj spotkanie z klientem w sprawie sprzedaży naszego Fiacika.

U nas Hania budzi się o 7.30, żeby mieć o 8.30 dłuższą drzemkę (chyba najdłuższą w ciągu dnia). Budzi się o 10.30, a potem przez cały dzień ma półgodzinne drzemki.

Ogólnie już tydzień jest tak, że od 18 niesamowicie krzyczy. Niby chce spać, niby jeść, ale po 5 sekundach ciągania cyca zaczyna się wyginać i krzyczy bez powodu, co przeważnie kończy się piardami.

Ogółem to czasu na BBF coraz mniej... Szczególnie jak moj M jest w domu, boo dostęp do kompa mam zerowy, a moja komórka zaczyna kończyć swój żywot - pasek powiadomień nie wysuwa się przez zepsutą część ekranu dotykowego. Ale mąż obiecał mi nową w grudniu na urodziny.

U nas szczepienia mam zamiar załatwić w przyszłym tygodniu, pod koniec 8 tygodnia Hani - położna mówi, że z tym to nie ma się co spieszyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziesczyny :) u nas dzis dzien szybkp zlecial , po 15 pokechalismy z mezem zamowic plyty na szafe i szafke pozniej do biedronki po pampersy ktore nie uczulaja moje dziecko pptem kaufland i do somu, zamowilismy pizzembo nie bylo czasu na gotowanie...zaluje ze ja zjadlam bo mam zgage taz imzoladek mi dokucza :/

Kamila gratuluje zakupu niech sie dobrze jezdzi ! :)

maly teraz spi ciekawe za ile sie obudzi imo ktorej usnie o.O butelke mleka sciagnelam bo cyc pelen i co tu zeobic jak dziecie spi?

Zaraz ide sie myc i wskakuje do spania zanim maly terrorysta sie obudzi...dzis kazdy padnety na maksa jakis dzien taki ...

jurro po 15 jade do okulisty na wizyte bo cos slabiej widze a nogdy okularow nosic niw musialam :/ mama nadzieje ze to tylko zmeczenie...no i pfzyjemniejsza czesc jade kupic meble do salonu nowe :) super nie moge sie doczekac !

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autem pojezdze w weekend :) tzn będę się uczyć bo ja od 7 lat nie prowadziłam nic innego jak nasza hondzina a musze być kierowca (nie pasażerem )
    Jutro zobaczę mazdunie :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

A jutro idę do doradcy laktacyjnej.
    Jeśli mam karmić jeszcze przez 4 miesiące to musi to inaczej wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 10:36

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nie wiem co dzisiaj jest mojemu dziecku, od godziny 1 w nocy budziła się co godzinę, pół godziny z płaczem. I od rana cały czas krzyczy jakby ja ze skóry obdzierano. Spokój na 15 minut i od nowa...

Poza tym piersi nie chce złapać, krzyczy wije się i jeść nie chce. Jak już się uda to 3-5 minut puszcza i płacz od nowa. Ktoś ma jakiś pomysł co jest?

Jej, u nas dzis dokladnie to samo :(
    Maly nie spi od 5, budzil sie co pol godziny, a przez caly dzien mial kilka drzemek pareminutowych :/
    A tak to piszczy, marudzi, ciagle chce byc na rekach, ale i to nie bardzo pomaga. Na cycka tez sie obrazil, wypluwal i krzyczal, wiec jadl butelke ehh
    Boje sie nocy, chociaz moze po takom meczacym dniu coa pospi.
    A jutro mamy pierwsze szczepienia i pewnie tez nie bedzie latwo...

‹‹ 2795 2796 2797 2798 2799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ