X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co jeszcze okresu nie mialam od porodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja poki co jeszcze okresu nie mialam od porodu

bo kp :) Prolaktyna działa i jak kp to długo możesz go nie mieć ciesz się puki go nie masz :) Choć są przypadki że mama kp a okres ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dwa o.O
    i tak ostrej jazdy to przed porodem nie miałam :(
    chyba muszę się wycierpieć za te kilka miesięcy luzu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ucichlo z okresem ale brzuch boli :-(

Moje dziecię śpi od 20:30 i do tej pory.
    Ja też już leżę koło niego mam nadzieję że przespi pół nocki bo tylko cyca zjadł:-(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was odruchy moro są bardzo intensywne? Mój dlatego nie śpi w dzień w łóżeczku bo przekręcanie na brzuszek go rozbudza a na pleckach co chwila ma odruch moro który go budzi :/ Wiem ze to zanika do 6 miesiąca ale nie wiem czy to normalne ze tak intensywnie sie objawia.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka normalne pytałam pediatry w szpitalu i przychodni bo my mamy :-(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy z tym problem. Na noc mamy woombie.
    W dzień śpi na naszych brzuchach albo przy cycu. Dzis zasnął po karmieniu na leżąco, w naszym łożku. Ale ogólnie w dzień łóżeczko parzy.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy moro, szczególnie jak go wyciagam z wanienki i prenosze na przewijak.

Dziecko mnie wykończyło godzinę jadło na cycku a tak szalał ze padlam.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Jak piersi są twarde to mleko samo leci :/
    Te oczywista oczywistość powiedziała mi babka na konsultacji. Ze młody spija mleko jak kotek.
    A jak trzeba zassac to protestuje.
    Może przez to ze sie zaczyna stabilizować laktacja to coraz gorzej leci dzieciakom? A one przyzwyczajone do fontanny?
    Kurcze juz nie wiem, dzis to juz calkiem u nas masakra, jadl po 5-10 min z jednej piersi i krzyk, wczesniej potrafil po 20 min wisiec na jednym cycku :(
    I sila rzeczy mysle, ze bardzo malo zjada. Mm je tyle co zwykle, nie wiem moze to jeszcze efekt czwartkowego szczepienia?
    Jest tez dosc senny, duzo wiecej spi, co jest fajne, na jedzenie budzi sie normalnie, jest pogodny, aktywny, dzis z nim pocwiczylam przed kapiela, pobawilismy sie, zrobolam masaz, pocwiczylismy lezenie na brzuszku i jak go wyjelismy z kapieli i owinelismy w recznik to zasnal :D
    Pierwszy raz tak odlecial.
    Potem jak go karmilam to bardzo szybko krzyk na cyc, mie chcial za bardzo nawet butli i poszedl spac.
    Nie wiem juz sama co robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, ze wydaje mi sie, ze mleka jest mniej i boje sie, ze przestanie sie pojawiac juz calkiem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria polecam kalium rozpuszczone w szklance wody i tym podmywac podczas zmiany pmpersa - osuszyć i ubierać nowego :)
    Powodzenia.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:42

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz, juz spokojniejsza bede :)
    Darusia w aptece to kupujesz.
    Violett ja jak mam takie wrażenie to przez 1 lub 2 dni po karmieniu pompuje laktatorem ( nawet jak nie leci). Nie po każdym karmieniu tylko co drugie. Na 2 dzień juz czuje ze mam wiecej mleka.

violett lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Najgorsze jest to, ze wydaje mi sie, ze mleka jest mniej i boje sie, ze przestanie sie pojawiac juz calkiem :/
    Ja tam sie nie boje :(
    Jedynie bym chciała nie przeoczyć tego momentu. Zajadam chyba z pediatra już na kolejnej wizycie o mm. Żeby wiedzieć jakie i mieć w domu w razie czego.
    Bo mleko sie wybiera po konsultacji z lekarzem, tak?
    Chociaż Wy na forum zmieniacie same.
    Mam kupione 3 saszetki Bebilonu. zabezpieczenie na niedobór mleka, kupione jeszcze w ciąży.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dokładnie :) a filtruje odkąd mam nowy czajnik :) i to był powód zakupu dzbanka filtrującego :D a temp sprawdzam ewentualnie palcem. Dosłownie mm gotowe w nocy w minute
    Angela, Kamcia czyli podgrzewacie przegotowana wode w mikrofali do temperatury po prostu cieplej, takiej zeby maluch juz mogl od razu pic, mieszacie i podajecie?
    Nic sie zlego nie dzieje wtedy z mleczkiem?

A jak dlugo taka mieszanka moze stac?

Kurcze my pierwsze dziecko to sie bawimy z termometrem, wleqamy wrzaca wode na pol z przestygnieta, potem chlodzimy, mierzymy, schodzi duzo czasu, ku niezadowoleniu mlodego..

Serio tak mozna sobie ulatwic zycie? :d

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, ja konsultowalam z lekarzem, zmienialam tez za zgoda lekarza, ale u nas najpierw maly nie dojadal, a teraz jest ciagle podejrzenie nietolerancji mleka krowiego, wiec mamy specjalistyczne mleczko.

Ehh dupa z tym kp i tyle. I teraz jak maly je cyca to mi sie chce plakac i juz tesknie za tymi chwilami jak moglam go karmic ehhh

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Dokładnie tak
    Mam zawsze świeża wodę przegotowaną e butelce. Nalewam do buteleczki małego I podgrzewam w mikrofali ile trzeba . Wychodzi 25 sek na 150 ml wody. Emilka wolała chłodniejsze! !! Nigdy temp nie zmierzylam. Wsypuję mm i gotowe. Pięknie się rozpuszcza po 3 potrzasnieciach. A mieszanka wg producenta może stać 1h. ..ale moim zdaniem to marketing
    ...szpitalna kuchnia przygotowywała nam mm na cały dzień -mieszanka stała w lodówce...zakładam 1h ale nie wyleje bo minęło 1.5 h (tak trzymałam mleczko w szpitalu po urodzeniu Piotrusia na wypadek jakby nie dali )

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Same mm dobieramy
    .co ci pediatra podpowie? ?który producent dał więcej prezentów lekarz musi decydować jak są jakieś problemy. Może doradzić mleczko bardziej specjalistyczne (np ha, ar )a w ostateczności daje mleko na receptę. A zmiana mm powinna następować stopniowo . Może obciążać brzuszek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów małego nakarmilam na spiocha :) ale wypił całą butle. Pewnie wstanie za 5-6h. Ja tez w łóżku. ..z kotem ...dobrej spokojnej nocy nam wszystkim życzę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na karmieniu nr 1.
    Mały nie mógł złapać cyca bo taki pełny ale ogarnął temat i wcina.
    Wybudzialam go sama bo spałam nie spokojnie :-(

Violett trzeba ułatwiać sobie życie.
    A jeszcze jak się ma głodomorka i woła to trzeba szybko:-)

Ulf ja zmieniam mm bo widzę co z małym się dzieje.
    No niby trzeba konsultowac z lekarzem ale co on mi powie "zmień pani mm"?
    To bym była u niego chyba co chwila.
    On bardziej może doradzić jakie mm na pierwszy raz czy dziecko jest alergikiem itd.
    Nam doradzil bebilon pepti dha i co? Po jednej butli mały miał wysypke i niechcial jeść wcale.
    Więc odruchowo zmieniłam mm (lub powraca się do starego) tylko z końcówką dha lub ha ja kupiłam ha i było ok.
    Na trzeci dzien mieliśmy szczepienie i powiedziałam lekarzowi powiedział że nie jest jasnowidzem i nie wie co dziecku pasuje dobrze zrobiłam.
    Także tu bardziej bym liczyła na samą siebie.
    A jak widzisz mm trzeba dopasować do dziecka.
    Z córką nie miałam problemu a tu trafił mi się egzemplarz czuły:-(

To mykam spać:-)

‹‹ 2820 2821 2822 2823 2824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ