X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie numer 1 u jas od 23 :) maly juz przysypia naje sie to idzie do wyrka swojego a js do swojego. Jakas zmeczona jestem ostatnio... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmilismy na śpiocha bo sie obudziłam wiec skorzystałam a 8 godziny temu poszedł spac wiec jego czas na jedzonko. Teraz chwilę poczekam bo słyszę ze prezes cos jeszcze chrumka ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po karmieniu nr 1 mlody ladnie spal 5 godzin. Kurde jak sie dzoecko naje to i pospi ladnie. Jutro czeka nas szalony dzien wiec juz mam obawy jak malu to zniesie znowu malo bedzie kadl to i nocka moze byc ciezka.
    Kurde juz tylko 5 dni do ślubu :/ troche mam ochote abu ten tydzien sie skonczyl dosyc mam juz tego calego planowania i wiecznego jezdzenia.

Poprosilam tesciowa o kupno czapeczki na chrzest wiec dzos młody dostał ciepla czapeczke a ja sie wnet przekrecilm jak zobaczylam cene! Mlody ma drozsza czapke niz ja buty do ślubu buhaha.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pokarmieniu, Mały przysypia.
    Znowu w nosku świszczy :(

• martta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrrr a ja się muszę wyżalić, tak mnie wkurza mój mąż że szok, pań leniwiec się zrobil nocny, wczoraj nie wstał w ogóle tylko chraoal, z dzisiaj pomoc po moim obudzeniu go ogranicza się do noszenia 15min po jedzeniu. Skończył się czas kiedy mogl zmienić pieluchę, nakarmić albo chociaż podgrzać mleko.... Znudziło się panu, teraz to wyłącznie moje obowiązki plus nocne ściąganie pokarmu, bo ja przecież nie muszę spać, matki są dzielne i snu nie potrzebują w pizdu!
    Co gorsza mały już ładnie przesypial po 4-5h, a od 2 dni znowu budzi się co 3h....a już zaczęłam dawać mu więcej mleka, ehhhh
    Sabinko dużo zdrówka, w końcu będzie lepiej, głową do góry, choć wiem że łatwo nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 04:10

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy pełny brzuszek i trzeba dalej iść spać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2.

Martta pociesze cie.
    Ja swojemu łeb rozwale jak w środę wolnego dnia nie weźmie.
    I chodzi to o zdrowie jego syna.
    Moj nawet wczoraj nie zajął się synem jak poszłam mm robić.
    Dziecko na kanapie płakało a on ba końcu kanapy siedział i na kompie coś oglądał.
    Za dobrze i wszystko w dupie mają:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakończenie karminia nr 2 , maly usnal na cycu, teraz odlozyc gorsza sprawa vo tak fajnie spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 05:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od ostatniego karmienia.
    Córka znowu maraton do mnie zrobiła:-(
    Przeniosłem wszystkich do drugiego pokoju to mały kwekal nawet cycusia nie pomógł na usnięcie :-(
    Ja już kawusie pije.

• esmi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzoewczyny, weekend przelecial i znowu tydzien sie zaczal tylko moj starszak ma okropny suchy kaszel wiec dzisiaj nie idzie do zlobka tylko leki i inhalacje zaserwuje.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja tez juz po kawie bo moze spalam 4-5 h... :(

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry o troche normalniejszej porze :) normalnie to bym jeszcze spala o tej porze, ale nieee dzis, na 8mmam kontrole po porodzie u ginekologa i wladnie pokarm sciagam bo maly spi a zapas musi byc dla niego zeby tesciu mial mu co dac jesc. Musze jeszcze zahaczyc o rodzinnego no i bank.

Maz od rana fochynstroi bo, polozyl gdzies swoja czapke i stwierdzil ze ktos mu schowsl bo napewno lezala na komodzie, taa jasne i nog dostala ? Skoro on ostatni raz wychodzil w sobote ze mna na zakupy, to pewmie ma w plaszczu w kieszeni albo w aucie zostala.ale nie trzeba od rana przeklinac i wyzywac ze burdel w korytarzu :)

No a pozaty, to pije herbate i jem sniadanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta

Rozumiem ze jesteś zla i zmeczona 9ewnie jak kazda z nas. No i wszystko zalezy jaki z mezem jacie podzial obiwiazkow. Moj mazvw nocy tez nie wstaje bo nie jest mi potrzeby0ny akurat moj syn je i zasypia to u nas wstawsnie 2 osob w tym jednej bez cyckow jest akurat zbyteczne, a jedli twoj maluch nie spi po karmieniu to w pelni rozumiem ze oczekujesz jego pomocy.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my od 4. nie śpimy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia w aptece.
    To bedzie maleńki pojemniczek z maleńkimi tabletkami.

Jak rozpuscisz w wodzie bedzie mocno różowa.
    Bujalismy sie z odparzeniami od wyjścia Ze szpitala do 1,5msc i dopiero kalium pomogło. A miałam chyba wszyskich rekomendowane maści.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:43

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:43

Ksosia, żabka04, bbeczka91, Skali89 lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli wasi Panowie zostawiają płaczące dziecko to polecam powiedziec im o syndromie osierocenia.

Moj tez zostawiał małego samego podczas płaczu. Jak to widziałam noz mi sie otwierał, az trafiłam na artykuł o rodzicach stosujących metodę zeby dzieci sie wyplakaly.
    Wiec mowie do meza ze znam taka metodę ze sie zostawia dziecko samo sobie zeby sie wypłakali. On zainteresowany pytał na czym polega i czy działa. Mowie ze działa. Zauważono to juz w domach dziecka gdzie dzieci nie płaczą bo wiedza ze nikt nie przyjdzie. Najpierw płaczą i wołają, pózniej popłakują az przestają plakac w ogóle. To jest syndrom osierocenia "wiem ze nikogo tu nie ma, nikt nie przyjdzie, jestem sam".
    Od tamtej pory maz małego przytula lub mowi do niego jak płacze.

Brutalnie to zrobiłam ale wiem ze inaczej by sie nie dało bo przeciez on nie ma cycków....:/

Łiiii 2 med dzis strzeliły :)

sarcia123, Darusia, żabka04, violett, kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj. Ja to zostawiłam jako ostatnia deskę ratunku bo nie wierzyłam ze nam pomoże, a jednak okazało sie najlepsze.

Niestety nie mam pojęcia jak zadziała na zwykle zaczerwienienie, bi nie slyszalam o tym ale teraz czasami jak Antoś za długo jest w brudnym pampersie (chociażby posiusianym) to tez ma takie zaczerwienienie wzdłuż całej pupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie zostawianie płaczącego niemowlaka to istna masakra. Choć jeszcze w ciąży czytałam o tych metodach "wychowawczych" żeby zostawiać i uczyć tym samym samodzielności.

dzisiaj mam jazdy, obym nikogo nie rozjechała z tego niewyspania o.O
    jak wrócę wystawię na sprzedaż kombinezon-misia z chrzcin i laktator.

‹‹ 2821 2822 2823 2824 2825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ