X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam gdzies ze nawet wyeliminowanie nabialu nic nie da bo w mleku matki zawszr bedzie laktoza...

hmm... a cos mu sie stanie jak przez dwa dni dam mu mm bez laktozy ?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj i przed wczoraj jadłam brokuła wiec to chyba to, bo tak to nic nowego nie wprowadzałam. Wczoraj tez była takak duza kupa tylko nie zwróciłam uwage na ten sluz. Ale nie ma gorączki wymiotów itp wiec nie wirus tylko chyba cos z pokarmu. Jak myślicie? Dodaj ze nie chce ostatnio jesc bebilonu pepti nie wiem czy to ta laktoza z mojego mleka?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz tez wstawie na fb kupe malego zrobil dziwna ze dluzem i jakimis grudkami i to nie pierwsza taka dziwna dzis, :/ a dasalam mu cycka od wczoraj. Zwariuje pfzez to... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali możesz jeść brokuły. Może zareagował na nowy pokarm? Mój jak zjem coś nowego robi na zielono.

Sarcia nie diagnozuj Ignasia sama . Idź do lekarza. Bo jak nic mi nie jest to tylko mu zamieszania w organizmie narobisz.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina no ale nic nowego nie dostał, a ja z nowych rzeczy zjadłam brokuła. Bebilon pepti to je już od poczatku.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój znowu melodię na spanie złapał, aż się nudzę, pewnie jak wyciągnę deskę do prasowania lub zabiorę się za obiad to się obudzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Sabina no ale nic nowego nie dostał, a ja z nowych rzeczy zjadłam brokuła. Bebilon pepti to je już od poczatku.
    Chyba się zapiszę na fb. Bo ja nie wiem jaka kupa.

To do kogo mam napisać żeby się zapisać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

No ttlko rozmawialam z lekarka to kazala mu delicol podawac a to badziewie nic mu nie pomaga, a ja a prawde nie jem nic co mogło bymu szkodzic... :/ wczoraj nabialu nie jadlam w ogole a i tak dalej bylo to samo wiec cos musi byc nie tak :/

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina do Angeli albo Ksosi z tego co pamiętam

Sabina lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb do grupy moze dodac cie kazdy kto w rej grupie jest ogolem. Musisz kogos kogo masz w przyjaciolkaxh na bbf podeslac linka do swojego profilu na fejsie, ktos cie doda do znajomych zaakceptujesz i wtedy mozna dodac cie do grupy ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabina

No ttlko rozmawialam z lekarka to kazala mu delicol podawac a to badziewie nic mu nie pomaga, a ja a prawde nie jem nic co mogło bymu szkodzic... :/ wczoraj nabialu nie jadlam w ogole a i tak dalej bylo to samo wiec cos musi byc nie tak :/
    Sarcia ja nie mam pewności czy mój Szeryf ma skaze, czy to po prostu zbieg okoliczności ze jak odstawilam wszystko co zawiera krowie mleko skóra bardzo się poprawiła, ale ja byłam na diecie od poniedziałku a buzia zaczęła się robić ładna od niedzieli. Jeden dzień diety to za mało żeby coś stwierdzić. Pierwsza prowokacje z wprowadzeniem białka mleka krowiego zrobię za dwa tygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Czytalam gdzies ze nawet wyeliminowanie nabialu nic nie da bo w mleku matki zawszr bedzie laktoza...

hmm... a cos mu sie stanie jak przez dwa dni dam mu mm bez laktozy ?

Pisałam o tym wczoraj.
    To mi powiedział pediatra bardzo dobry pediatra przyjmuje nawet w dwóch szpitalach.

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

Aaa no widzisa wiedzialam ze gdzies csytalam, przepraszam ale jestesm tak zmeczona ze chwilami nie jarze o.O

Hmm..pomyslalam sobie ze zrobie mql2mu badanie moczu a jesli wyjda jakies bakterie to zrobie posiew bo moze to kest przyczyna bolow brzuszka a nie podejrzewaniw ni2tolerancji laktozy ? No coz sprobuje,, a jesli wyniki wyjda donre to bede probowac z tym mm bezmlaktpzy przez kilka dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po wizycie. Ogólnie sprawa wygląda następująco. Jeśli chodzi o bioderko to jest poprawa, lekka, ale jest. Nie musimy pieluchować 24h. Jednak 15h dziennie to minimum. Nie można z dnia na dzień odstawić pieluchy, ponieważ znów może się pogorszyć.
    Jeśli chodzi o ocenę Grafa to Pani doktor powiedziała, że stosują to lekarze, którzy uczyli się ok 20-30 lat temu. Obecnie odchodzi się od tej metody. 1 = GN (granice normy) przez co zapisuje sie po procu "GN". Dopiero od 2 wchodzą opisy, bo 2a jest do 3mż, a b po 3mż.
    Jesli chodzi o ocene rozwoju, to... wciąż jest wzmożone napięcie mięśniowe z tyłu, a obniżone na brzuszku. Antoś nie chce podnosić główki i mięśnie brzuszka są za słabe :( Poza tym jest wzdłuż ciała zbyt pochylony w lewo w literę C. Mamy korygować, zachecać do prawej i odpowiednio trzymać w kołyskę. Poza tym podnosić nogi do góry i klaskać stópkami, bo do tego też jest zbyt leniwy :P

Z jednej strony ulżylo, z drugiej dołożono nam (mi) zmartwień.

Za miesiąc kolejna kontrola znów bioderko + ocena rozwoju.

A na dokładkę pokłóciłam się z mężem.

Jakie polecacie foteliki po nosidełku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    My jesteśmy po wizycie. Ogólnie sprawa wygląda następująco. Jeśli chodzi o bioderko to jest poprawa, lekka, ale jest. Nie musimy pieluchować 24h. Jednak 15h dziennie to minimum. Nie można z dnia na dzień odstawić pieluchy, ponieważ znów może się pogorszyć.
    Jeśli chodzi o ocenę Grafa to Pani doktor powiedziała, że stosują to lekarze, którzy uczyli się ok 20-30 lat temu. Obecnie odchodzi się od tej metody. 1 = GN (granice normy) przez co zapisuje sie po procu "GN". Dopiero od 2 wchodzą opisy, bo 2a jest do 3mż, a b po 3mż.
    Jesli chodzi o ocene rozwoju, to... wciąż jest wzmożone napięcie mięśniowe z tyłu, a obniżone na brzuszku. Antoś nie chce podnosić główki i mięśnie brzuszka są za słabe :( Poza tym jest wzdłuż ciała zbyt pochylony w lewo w literę C. Mamy korygować, zachecać do prawej i odpowiednio trzymać w kołyskę. Poza tym podnosić nogi do góry i klaskać stópkami, bo do tego też jest zbyt leniwy :P

Z jednej strony ulżylo, z drugiej dołożono nam (mi) zmartwień.

Za miesiąc kolejna kontrola znów bioderko + ocena rozwoju.

A na dokładkę pokłóciłam się z mężem.

Jakie polecacie foteliki po nosidełku?
    Właśnie ostatnio oglądałam książeczkę i w opisie mialan 1 bez żadnej literki i przy najbardziej wizycie chciałam juz o to pytac ale juz nie musze. Dzieki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Chyba się zapiszę na fb. Bo ja nie wiem jaka kupa.

To do kogo mam napisać żeby się zapisać?
    Napisz do mnie swoje dane to Cię dodam :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz u młodej w książeczce spojrzałam to też ma 1 zapisaną, i robił jej to prof więc też określa tym sposobem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Wam Kuba mnie szokuje, od kilku dni zaobserwowałam że on marudzi, nie chce jeść, ma sucho no i co kładę go np na mate to ten w ryk. To go chce nosić ten dalej ryk. Wkładam go do jego łóżeczka a ten od razu odlatuje :P Dziś chciałam się z nim w moim łóżku potulić jak już miał spać to płakał. Odłożyłam go do łóżeczka i zasnął :P

Little Red Fox, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, przynajmniej nie masz problemu z okupującym łóżko rodziców dzieciem ;D
    mój coś odpływa na kolejną drzemkę, nic dziwnego - o tej porze zwykle byliśmy na spacerze i sobie spał w wózku ;D

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam tylko 1 przy bioderkach, czyli mi ulzylo, bo myslalam, ze lekarka cos nie dopisala, a wcale mloda nie byla,

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 2842 2843 2844 2845 2846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ