X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    My już na nogach, Mały w nocy jadł tylko raz, o 2. Później go próbowałam uspać do ok 3. nic nie pomagało, w końcu mąż mnie zmienił, nic. Za każdym razem gdy Filip był odkładany do łóżeczka aktywowała się czujka i oczy jak 5 zł, mimo że jeszcze przed chwilą spał. W końcu mąż położył Małego obok mnie i zasnął w parę sekund. Magia o.O
    Foxiu u nas to samo. sofa jest ok, huśtawka jest ok, ręce są bardzo ok ;) a łóżeczko parzy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, mam nadzieję że wyrośnie, bo rano czuję się jak połamaniec, ale pierwsze co widzę po otwarciu oczu to uśmiechający się Bobas łagodzi wszelkie bóle kości starej matki :D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dziś nigdzie nie ruszam, choć znalazłam swoje rękawiczki :)
    ale Młody nie ma nic ciepłego :( Wy macie kocyki czy kupujecie śpiworki do wózków? Bo mój właśnie tego przykrywania nie lubi. Rozkopuje się i stęka na pół dzielnicy :D ale już nie płacze, wjeżdżam sobie w boczne uliczki i z słuchawkami na uszach sobie tak łażę, aż mi palce u rąk odmraża, a Bobas sobie smacznie śpi. Wczoraj spotkaliśmy ciotkę męża, która jakiś czas temu spotkaliśmy i nam do wózka zaglądała i pytała czy kp. Ja ją drugi raz na oczy widzę to jej mówię, że jasne że jeść daję :D

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela właściwie zaproponowała to lekarka a zrobiła to w odpowiedzi na to ze przyznałam sie jej do tego ze jestem przewrażliwiona matka wariatką i ze martwi mnie kilka kwestii neurologicznych małego (które de facto maja prawo występować do 3 msc), no ale ja to ja... Nadmiar wiedzy nie sprzyja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś - 4st o.O
    aż nie chcę dziś nigdzie wychodzić :(

my jeszcze w piżamach zalegamy, gdzieś się zgubiła nasza motywacja do działania. Sprzedałam laktator to będzie kasa na nowe zimowe ciuszki dla Łobuza, muszę jeszcze w kartonach pogrzebać. Schowałam wszystko co za duże, wczoraj przymierzałam trzy pary spodenek, póki co wygląda w nich jak dziecko dresów z osiedla :D haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2'C, ale auta białe od mrozu :(
    A ja opon nie mam wymienionych....
    Zatłuke tych moich chłopaków za to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dziś jedzie opony zmienić :)
    ja dziś jestem tak senna, że nie mam sił się podnieść z kanapy. Dobrze że Mały drzemie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, z nieba mi spadlas z ta wiedza :D
    U nas pediatra podejrzewa juz sama nie wiem czy nietolerancje laktozy, czy po prostu nabialu.
    Nabial wyeliminowalam prawie calkiem(rzadko cos przypadkiem w czyms innym zjem), zeszla malemu wysypka tez prawie calkiem ;) kupy zawsze byly ok, ale robi raz na 3-4 dni, czasem 5. Dokarmiamy bebilon pepti.
    Ale mlody ma szorstkie policzki, kropki za uszami, czesto ulewa i bardzo smierdzace baczki puszcza (Wasze dzieci tez? :P).
    I nie wiem juz sama. Oczywiscie czesto jest niespokojny, placzliwy, dlatego tak szukam przyczyny. Myslalam jeszcze o refluksie, ale z drugiej strony nie chce mu wymuslac chorob, juz sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek dzis konczy 2 miesiace :)
    Wow, kiedy to zlecialo :):)

Skali89, bisacz, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomnialam sie Wam pochwalc, ze M w poniedzialek rano byl w domu i moglam sama podskoczyc do lidla :D
    Matka wariatka kupila wszystko chyba co mieli dla chlopcow :D
    Najfajniejsze sa bluzeczki, jeszcze ciut dlugie, bo to 62/68, ale i tak sa super.Ciesze sie, bo nigdy juz w moim lidlu nic nie bylo jak szlam, a teraz sie udalo :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój jak zasnął po 8. tak dalej śpi, spróbuję więc mu paznokcie obciąć :D
    edit.obudził się i posłał wzrok pełen zdziwienia co ja robię z jego łapkami, teraz pofikamy na golasa (tzn tylko on, żeby nie było :D) i zabierzemy się za drugie śniadanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 09:45

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się nakarmilismy o dziwo zjadł z butelki mój pokarm 100 ml i koniec teraz drzemie a ja koncze zupe i musze ogarnąc mieszkania na przyjad jak to mój mąż mówi o swojej teściowej: pierwsza dama:D

A w ogóle to jestem zła bo wczoraj dzwonił koleś co mieli nam dach robic i co? I dupa jestesmy 4 w koljece wiec w tym roku na pewno nie zrobią, ale się wsciekłam. M troche tez choc to jego kolega, ale jestem zła na M bo mógł och na październik wziac a nie na listopad. No ale tesciowej zeszło pół roku zanim sie okresiła czy nam pozyczy kase i ile nam pozyczy. Wiec widmo wprowadzenia sie pod koniec przyszłego roku się oddala. Czasem się zastanawiam jak to będzie wrócic na stare smieci...

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

unas kwasne smierdzace kupy wcześniej ogromny problem z ich zrobieniem okupiona wrzaskiem, robi sie caly czerwony, puszcza baki smierdzacevi glosne jak stary chlop i tez jest placz, brZuch jak kamien wrzask bez powode, przy cycku nie raz wije eie lrezy., no i nsdmierna ilosc gazow

a u nas nietolreancje mialam ja, tata i siora stad podejrzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina a ile już jesteś na diecie? Jeny te brzuszkowe sprawy to masakrato jakieś.
    Ponas 2 tygodnie. Buzia już śliczna.

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Violetta jeżeli są zmiany skórne to raczej alergia pokarmowa - skaza. Nietolerancja laktozy nie jest alergią i nie objawia się wysypką.
    U mnie mój B miał/ma skazę, a Liwcia najprawdopodobniej nietolerancję laktozy, sprawdziły kupkę po week. Choć już jest znaczna poprawa, więc może wraca do normy ;)
    Brrrrr zimnica, Młody powiedział, że nigdzie nie idzie ;) więc kisimy w domu
    Agatia, lubie ze u Liwki przechodzi :)
    Czyli Borysek ma skaze na nabial ogolnie, tak? W sensie mial, bo teraz je i jest ok? Czyli jest szansa, ze malemu to minie? Ehh mam wrazenie, ze jak sie nie trafi na super lekarza, to lecza w ciemno. Nasza pediatra jest bardzo fajna, mila, no ale martwie sie, ze tak na luzie podchodzi. No nic, Jasiek ostatnio lepiej sie czuje, wiec moze faktycznie jak nie jem nabialu jest u niego lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

U nas właśnie nie ma zadnych wysypek ani nic, buzia gladka i reszta tez, nawet sucha buzia nie jest ani skora

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do szpitala i do dwoch laboratoriow i nigdzie nie robia tego badania kalu :/ w jednym proponowali mi badania genetyczne za 250 zl w tym kierunku

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba złapał dwoma rączkami wiszącą zabawkę z maty :D I to nie przypadkowo bo to powtarza. Leń nie chce się obracać ale za to co innego robi :P

żabka04, alinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się w ogóle ostatnio rozleniwił, ćwiczyć nie chce. Za to co chwila puszcza baniole ze śliny i ssie piąstkę, sprawdza jak spora jej część się zmieści w dzióbku :D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny możecie zobaczyc na fb zdjęcie kupy Szymka?? kurze nie wiem czy to juz sluz czy nie oszaleje z tymi kupami będe wdzięczna ostrzegam widok drastyczny;p

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 2841 2842 2843 2844 2845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ