WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarcia ...co do mm
My zaczynaliśmy od nan przez pepti i w końcu jesteśmy na nutramigenie i muszę powiedzieć, że samo mleko nie poprawiło znacząco sytuacji tylko debridat i sab simplex
badaliśmy już mocz, usg brzuszka było a teraz czekamy na posiew kału, jeśli będzie ok to znaczy, że musimy przeczekać "okres niepokoju brzusznego" jak to nazywa lekarz
usg pokazało mocno zagazowane jelitka i dodam, że windi też używaliśmy ale u nas się nie sprawdziło bo gazy kumulują się wysoko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ostatnia dawka antybiotyku podana w poniedziałek łapiemy mocz. Jestem na siebie zła że on tak długo sie męczył i przez to wyszły nam takie kwiatki na usg..
-
nick nieaktualnyU nas też były okrutne problemy z brzuszkiem, przecież byliśmy aż u lekarza z tym. Kazał przeczekać. I jest już OK. A masz jakieś wyraźne znaki wskazujące na skazę? Wysypka, krew lub śluz w kupce? Nam zalecił żebyśmy mleka nie zmieniali i jest lepiej po tych kilku tygodniach męczenia się
tylko kupska zielone, a po odstawieniu kropelek ok tygodnia miał problem z samodzielnym strzeleniem dwójki, musiałam mu pomagać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:Kamcia w zasadzie chodziło mi tylko o to "jak powiedziec lekarzowi ze chce usłyszeć 1A lub 1b"
Także zastosuje Twoja metodę
"Pani! Pani powie literka i cyferka zamiast wyklad dawać!"
Lekarze tłumacza i tłumacza a to wystarczy literkę i cyferek
A ty nawet będziesz umiała co znaczy 1a i 1b
-
Jem pierwszy posiłek. No, bułkę z serem. ..podaliśmy ten pedicetamol na korytarzu u ortopedy i juz w domu udało się mężowi Piotrusia na spiocha nakarmić (zjadł 200 ml ) bo tak to płacz i krzyk. Przed kąpielą jednak zjadł tylko 50ml Ale już cały wieczór był pogodny z tym swoim wariantem w oczach. W części jesteśmy na jutro spakowani.
Dziś na noc juz pajacyk 68
Zrobiliśmy przymiarki naszych kombinezonów po Emilce i oba pasują. Tzn jeden mniejszy na teraz a większy później . W Kołobrzegu czapy poszukam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDopiero wracamy.
Opóźnienie godzinę
Mąż też na styk z pracy wrócił bo robią wspaniałe ulepszone drogi, stare pozamykane jak na złość wypadek i korki okropne ale zdążyliśmy.
No więc mamy skaze bialkowa i przez to kolki.
Od jutra neutramigen.
Odstawić cyca.
Czy ja będę piła nabiał czy jadła Cycki i tak produkują laktoze!!!
Nie podawać herbatek itp tylko woda.
Dodatkowo Wit. D (na receptę) i Fenistil w kropelkach.
Resztę co mamy odstawić.
Viburcol możemy użyć jakby był bardzo niespokojny.
Mamy miękka główkę mówił o krzywicyAle zależy się Wit.D.
Ogólnie za 2 tyg do kontroli wtedy powie co dalej.
Oby chciał pić to mm bo jest wstretne.
Więcej mm nie mógł wypisać mówił żeby poprosić swojego pediatre lub na lewo z kad wziąść.
Kolki ustępują od min.3 mcy.
Trzeba wierzyć że będzie teraz tylko lepiej
Nasze objawy: kupa z sluzem, szorstkie polika, wysypka pod buzia na szyi, na uchu, kolki.
Mały nawet cyca nie chciał w poczekalni, na butle też się pogniewal
Pewnie nowe otoczenie tak na niego wpłynęło.
Także czeka mnie cyrk jak przyjadę.
Ale lecimy do domu i do apteki.
Edit: co ten lekarz wyprawial z juniorem o matko jak lalka manewrowal a junior nawet nie zakwilil tylko patrzył na niego.
A mi się coś robiło.
Sarcia tak nie ma sensu podawać swoje skoro chcesz sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 21:35
-
nick nieaktualnyŻabko
nasz Leoś uwielbia nutramigen
co do refundacji...odbyliśmy wizytę u alergologa tylko po to by dał podkładkę dla naszego pediatry i teraz tylko dzwonię i proszę w naszej przychodni o kolejną rec na mleko; po refundacji wcale takie tanie nie jest bo 400g kosztuje prawie trzy dychy ale wiadomo kasa się nie liczy (puszka starcza na ok 3 dni)
zapewne na problemy skórne polecił emolienty, my mamy mustelę, jest ok
ja pocieszam się, że jeszcze miesiąc i będzie całkiem dobrze bo nutramigen problemów brzusznych do końca nie wyciszył
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBisacz dzięki:-)
Pocieszyla mnie mam nadzieję że mojemu też posmakuje.
Mamy wprowadzać po troszku szukam właśnie apteki żeby zacząć od rana.
Drapie tzn łapie ucho i buzia też zdąży się podrapana.
A ja się zastanawiałam dlaczego on tak ucho dziwnie łapie.
I bądź mądra wrrrr
Pocieszam się że wiem w czym tkwi problem a kasa się nie liczy jak będzie trzeba to za 100zł będę kupować mm byle by pomogło a dziecko było szczęśliwe.
Muszę jeszcze psychikę swoją ustawić z tymi cycami.
Zawsze to była w nocy wygoda dla mnie.
A jeszcze teraz był okres że patrzył tymi oczkami we mnie jak ciumkal.
Będzie mi tego brakowało:-( -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Dopiero wracamy.
Opóźnienie godzinę
Mąż też na styk z pracy wrócił bo robią wspaniałe ulepszone drogi, stare pozamykane jak na złość wypadek i korki okropne ale zdążyliśmy.
No więc mamy skaze bialkowa i przez to kolki.
Od jutra neutramigen.
Odstawić cyca.
Czy ja będę piła nabiał czy jadła Cycki i tak produkują laktoze!!!
Nie podawać herbatek itp tylko woda.
Dodatkowo Wit. D (na receptę) i Fenistil w kropelkach.
Resztę co mamy odstawić.
Viburcol możemy użyć jakby był bardzo niespokojny.
Mamy miękka główkę mówił o krzywicyAle zależy się Wit.D.
Ogólnie za 2 tyg do kontroli wtedy powie co dalej.
Oby chciał pić to mm bo jest wstretne.
Więcej mm nie mógł wypisać mówił żeby poprosić swojego pediatre lub na lewo z kad wziąść.
Kolki ustępują od min.3 mcy.
Trzeba wierzyć że będzie teraz tylko lepiej
Nasze objawy: kupa z sluzem, szorstkie polika, wysypka pod buzia na szyi, na uchu, kolki.
Mały nawet cyca nie chciał w poczekalni, na butle też się pogniewal
Pewnie nowe otoczenie tak na niego wpłynęło.
Także czeka mnie cyrk jak przyjadę.
Ale lecimy do domu i do apteki.
Edit: co ten lekarz wyprawial z juniorem o matko jak lalka manewrowal a junior nawet nie zakwilil tylko patrzył na niego.
A mi się coś robiło.
Sarcia tak nie ma sensu podawać swoje skoro chcesz sprawdzić.
Bo przy skazie możesz spokojnie karmic piersia tylko musiała bys przejsc na dietę bezbialkowa.