Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg u młodej wszystko ok, niestety u Kuby w lewej nerce zaobserowano powiekszenie kielicha :( do kontroli za 2-3 miesiące

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

kupilam enfamil o-lac bo nic innego bez laktozy nie znalaxlam, moj pojarm bede sciagac i w butelce w lodowce trzymac..

tak mi zal to mm mu dawac..tak ladnie z cyca je, pokarm mam...ale co z tego jak wodniste czasami zielonkawe kupy tobi, czerwony, prezy, wije, baki puszcza jak stary chlop i z kazdym bakie doslownie kupa strzela i wtedy jest placz, stekanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu...:(
    Byłam pewna ze juz nie bedzie ...:(
    Ale tez czytałam u Zawitkowskiego ze sie odchodzi od pieluchowania.

A jak sie nazywa to 1a, 1b....? Bo ja w sumie nie dostałam takiej info.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabka

kupilam enfamil o-lac bo nic innego bez laktozy nie znalaxlam, moj pojarm bede sciagac i w butelce w lodowce trzymac..

tak mi zal to mm mu dawac..tak ladnie z cyca je, pokarm mam...ale co z tego jak wodniste czasami zielonkawe kupy tobi, czerwony, prezy, wije, baki puszcza jak stary chlop i z kazdym bakie doslownie kupa strzela i wtedy jest placz, stekanie...

A moze cos w Twojej diecie jest co mu szkodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tylko piersia karmie, toprzy nasgepnym karmieniu zamiast cyca to to mleko bez laktozy podac ? Hmm myslisz ze pl dniu, dwoch zauwaze juz roznice ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój już tradycyjnie pada o 18.
    ja już też dziś mam dość, taki paskudnie senny dzień...

Sarcia, a może faktycznie coś mu nie pasuje? Może spróbuj najpierw nabiał ograniczyć lub inne bardziej alergizujące rzeczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia proponuję zacząć podawać mm od rana po co ci atrakcje na noc.

Pierw się eliminuje z diety nabiał.
    A we wszystkim coś znajdziesz.
    Ogólnie ciężki temat.
    Ale dasz radę.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My po usg u młodej wszystko ok, niestety u Kuby w lewej nerce zaobserowano powiekszenie kielicha :( do kontroli za 2-3 miesiące
    u nas też były. w obu nerkach.
    a po 3 tygodniach został minimalnie powiekszony w jednej (bylismy raz prywatnie, a raz na nfz, żeby porównać)
    Więc na pewno się same wchłoną.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja w eliminacje pokarmu w diecie sie bawic nie bede, bo mam caly czas zaroty glowy jestem oslabiona i kazdy wyeliminowany prpdukt to jest kiepsko pomysl bo juz teraz ledwo chodzeni prawie nic nie jem.

Racja. Od rana mu bede dawac ten bez laktozy i zobacze czy jest poprawa... bo na 90 procent jestem pewne ze tu lezy przyczyna

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja też się nie będę bawić więc........
    No :-(

Dobra mąż wraca muszę ogarnięcie i szykować.
    Trzymającie kciuki żeby to były tylko kolki.
    Odezwę się w drodze powrotnej do domu.
    Zdam relacje.

Mój junior zjadł 60ml śpi mi na rękach i co się przebudzi to mi się wije i płacze:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki żeby się szybko wchlonelo tak jak pisze Ulf.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i ja kciuki trzymam.

Mój mąż był dziś na kontroli u nefrologa ze starszą córką. Wszystko ok. Dalsza obserwacja. Kolejna wizyta 25.01, ale powiedzieli ze mamy juz przyjechac z dwojka dzieci. Od razu nam Karola zapisali na wizytę z córeczką, zdecydowali, że wolą go mieć pod swoją opieką.

Ja po wizycie u ginki mam znowu antybiotyk plus glubulki. Bo poza zapaleniem pęcherza mam jeszcze zapalenie pochwy. Podobno od antybiotyków. Bosko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka owocnej wizyty &&&&

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczne mu dawac tego enfamila i zobacze jak bedzie sie zachowywal jesli bedzie poprawa to pojde do lelarki po jakies mleko na recepte bo ppdobno sa ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem ze się już nie pieluchuje profilaktycznie
    Ale i nas super całkiem nie jest. ...stąd chce jeszcze prywatnie

Ksosiu
    Wracam dopiero do domu. Usiade to napisze o tym 1 a 1b

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko

Bidulko, co znow za infekcje sie ciebie czspiaja ??:/ mam madzieje ze po lekach wzzystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ty wiesz że trzymamy za was kciuki! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabinko

Bidulko, co znow za infekcje sie ciebie czspiaja ??:/ mam madzieje ze po lekach wzzystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki
    Sarcia najlepsze ze ja do tej pory nigdy nie miałam żadnych problemów z pecherzem, żadnych zakażeń, nic. Obym w końcu wyzdrowiala bo ileż można!!??

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Postaram się wyjaśnić ci te bioderka na chłopski rozum. Metoda grafa ocenia się stan biodra poprzez usg (mierzy się pewien kąt w panewce ) I wychodzą literki z cyferkami . Tak więc 1 to dobrze (a super ale b to biodro niedojrzałe ). 2 to już dysplazje. Przy czym 2a to tylko dysplazja w przypadku dzieci przed 3.m. ale to nie jest jeszcze tak źle. Potem mamy 2 b i 2c (2c to biodro niestabilne i takie miała emilka ). D to biodro podwichniete (kość jest juz przesunięta względem stawu )i ostatnie to biodro zwichniete. Od precyzji lekarza zależy zmierzenie tego kąta.
    Ale na bioderkach jeszcze ręcznie mierzy się odwodzenie i dwa odruchy (bartoliniego czy jakoś tak i jakiś drugi ). Pytaj lekarza o te symbole metoda grafa :) mi ba pierwszej wizycie coś tam gadał i gadał z ja do lekarza żeby mówił literkami i cyferkami bo tak zrozumiem :) dziś spytałam tylko czy mamy 1a??on ze nie. Że 1b z plusem
    Równocześnie była badana dziewczynka. Ona miała ładne bioderka o nie kazał pieluchowac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dziś mieliśmy kontrole bioderek
    po ostatniej wizycie 1A i zalecenie pieluchowania
    dzisiaj lekarz mówi, że "jest poprawa", dalej pieluchujemy za miesiąc do kontroli"
    a my się wcale nie pieluchowaliśmy :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 2838 2839 2840 2841 2842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ