X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg u młodej wszystko ok, niestety u Kuby w lewej nerce zaobserowano powiekszenie kielicha :( do kontroli za 2-3 miesiące

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

kupilam enfamil o-lac bo nic innego bez laktozy nie znalaxlam, moj pojarm bede sciagac i w butelce w lodowce trzymac..

tak mi zal to mm mu dawac..tak ladnie z cyca je, pokarm mam...ale co z tego jak wodniste czasami zielonkawe kupy tobi, czerwony, prezy, wije, baki puszcza jak stary chlop i z kazdym bakie doslownie kupa strzela i wtedy jest placz, stekanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu...:(
    Byłam pewna ze juz nie bedzie ...:(
    Ale tez czytałam u Zawitkowskiego ze sie odchodzi od pieluchowania.

A jak sie nazywa to 1a, 1b....? Bo ja w sumie nie dostałam takiej info.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabka

kupilam enfamil o-lac bo nic innego bez laktozy nie znalaxlam, moj pojarm bede sciagac i w butelce w lodowce trzymac..

tak mi zal to mm mu dawac..tak ladnie z cyca je, pokarm mam...ale co z tego jak wodniste czasami zielonkawe kupy tobi, czerwony, prezy, wije, baki puszcza jak stary chlop i z kazdym bakie doslownie kupa strzela i wtedy jest placz, stekanie...

A moze cos w Twojej diecie jest co mu szkodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tylko piersia karmie, toprzy nasgepnym karmieniu zamiast cyca to to mleko bez laktozy podac ? Hmm myslisz ze pl dniu, dwoch zauwaze juz roznice ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój już tradycyjnie pada o 18.
    ja już też dziś mam dość, taki paskudnie senny dzień...

Sarcia, a może faktycznie coś mu nie pasuje? Może spróbuj najpierw nabiał ograniczyć lub inne bardziej alergizujące rzeczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia proponuję zacząć podawać mm od rana po co ci atrakcje na noc.

Pierw się eliminuje z diety nabiał.
    A we wszystkim coś znajdziesz.
    Ogólnie ciężki temat.
    Ale dasz radę.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My po usg u młodej wszystko ok, niestety u Kuby w lewej nerce zaobserowano powiekszenie kielicha :( do kontroli za 2-3 miesiące
    u nas też były. w obu nerkach.
    a po 3 tygodniach został minimalnie powiekszony w jednej (bylismy raz prywatnie, a raz na nfz, żeby porównać)
    Więc na pewno się same wchłoną.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja w eliminacje pokarmu w diecie sie bawic nie bede, bo mam caly czas zaroty glowy jestem oslabiona i kazdy wyeliminowany prpdukt to jest kiepsko pomysl bo juz teraz ledwo chodzeni prawie nic nie jem.

Racja. Od rana mu bede dawac ten bez laktozy i zobacze czy jest poprawa... bo na 90 procent jestem pewne ze tu lezy przyczyna

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja też się nie będę bawić więc........
    No :-(

Dobra mąż wraca muszę ogarnięcie i szykować.
    Trzymającie kciuki żeby to były tylko kolki.
    Odezwę się w drodze powrotnej do domu.
    Zdam relacje.

Mój junior zjadł 60ml śpi mi na rękach i co się przebudzi to mi się wije i płacze:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki żeby się szybko wchlonelo tak jak pisze Ulf.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i ja kciuki trzymam.

Mój mąż był dziś na kontroli u nefrologa ze starszą córką. Wszystko ok. Dalsza obserwacja. Kolejna wizyta 25.01, ale powiedzieli ze mamy juz przyjechac z dwojka dzieci. Od razu nam Karola zapisali na wizytę z córeczką, zdecydowali, że wolą go mieć pod swoją opieką.

Ja po wizycie u ginki mam znowu antybiotyk plus glubulki. Bo poza zapaleniem pęcherza mam jeszcze zapalenie pochwy. Podobno od antybiotyków. Bosko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka owocnej wizyty &&&&

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczne mu dawac tego enfamila i zobacze jak bedzie sie zachowywal jesli bedzie poprawa to pojde do lelarki po jakies mleko na recepte bo ppdobno sa ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem ze się już nie pieluchuje profilaktycznie
    Ale i nas super całkiem nie jest. ...stąd chce jeszcze prywatnie

Ksosiu
    Wracam dopiero do domu. Usiade to napisze o tym 1 a 1b

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko

Bidulko, co znow za infekcje sie ciebie czspiaja ??:/ mam madzieje ze po lekach wzzystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ty wiesz że trzymamy za was kciuki! !!

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabinko

Bidulko, co znow za infekcje sie ciebie czspiaja ??:/ mam madzieje ze po lekach wzzystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki
    Sarcia najlepsze ze ja do tej pory nigdy nie miałam żadnych problemów z pecherzem, żadnych zakażeń, nic. Obym w końcu wyzdrowiala bo ileż można!!??

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Postaram się wyjaśnić ci te bioderka na chłopski rozum. Metoda grafa ocenia się stan biodra poprzez usg (mierzy się pewien kąt w panewce ) I wychodzą literki z cyferkami . Tak więc 1 to dobrze (a super ale b to biodro niedojrzałe ). 2 to już dysplazje. Przy czym 2a to tylko dysplazja w przypadku dzieci przed 3.m. ale to nie jest jeszcze tak źle. Potem mamy 2 b i 2c (2c to biodro niestabilne i takie miała emilka ). D to biodro podwichniete (kość jest juz przesunięta względem stawu )i ostatnie to biodro zwichniete. Od precyzji lekarza zależy zmierzenie tego kąta.
    Ale na bioderkach jeszcze ręcznie mierzy się odwodzenie i dwa odruchy (bartoliniego czy jakoś tak i jakiś drugi ). Pytaj lekarza o te symbole metoda grafa :) mi ba pierwszej wizycie coś tam gadał i gadał z ja do lekarza żeby mówił literkami i cyferkami bo tak zrozumiem :) dziś spytałam tylko czy mamy 1a??on ze nie. Że 1b z plusem
    Równocześnie była badana dziewczynka. Ona miała ładne bioderka o nie kazał pieluchowac

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dziś mieliśmy kontrole bioderek
    po ostatniej wizycie 1A i zalecenie pieluchowania
    dzisiaj lekarz mówi, że "jest poprawa", dalej pieluchujemy za miesiąc do kontroli"
    a my się wcale nie pieluchowaliśmy :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 2838 2839 2840 2841 2842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ