X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mm.
    Wracamy do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela powiedział skaza alergik.
    Powiedział żeby odstawić cyca bo to błędne koło.

Kamcia.
    Juniora prawa strona.
    Upatrzyl sobie tą stronę co mówiłam że śpi i przechyla ta głowę.
    P.s. Jednak jest coś w tym prawdy żeby cyce odstawić tak jak Dorinka miała cyrki że swoim małym.
    Po odstawieniu cyca spokój.
    Oby i u mnie tak było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa
    I kazał w pokoju mieć ten w nocy 19 st a w dzień maks. 21 st.
    Nie wiem na co to ma mieć wpływ ale chyba na skórę co?
    Hihi
    Głupia ja się nie zapytałam :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    A lekarz miał na myśli ze w tym miejscu jest miękka czaszka czy ze mu się splaszcza?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka
    A lekarz miał na myśli ze w tym miejscu jest miękka czaszka czy ze mu się splaszcza?

Tak
    Raczej tak.
    Szkoda że ten lekarz nie śmiga bardzo po polsku. :-(

No ale to normalne przecież dziecko w tym wieku ma bardzo miękka czaszkę

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, u nas też synek ma miękką czaszkę na środku i to całkowicie normalne. Pytałaś o termometr, my mamy microlife nc 150 i jesteśmy bardzo zadowoleni, mierzymy nim temp wody w wanience, mleko w butelce no i czółko synka i działa bardzo dobrze.

U nas dzisiaj było pierwsze wyjście z mężem bez synka, byliśmy w kinie, a w tym czasie babcie zajmowały się wnukiem, bardzo dobrze sobie poradziły, Antoś był grzeczny, nawet byli na spacerze, a my chociaż te 3h spędziliśmy miło sami :)
    A jutro idziemy z synkiem na szczepienie, mam nadzieję że dobrze to zniesie, trzymajcie kciuki.

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam z sąsiadką na spacerze wychodząc mówię do męża ze jak wróce to maly ma spac i gary mają byc umte wracam w kuchni stos jak był tak jest a mąż z małym oglądaja top szefa mały oczy jak 5 zł i do tej pory nie spi zaczał kupe robic a mysłaamz ze wezmę kąpiel.

Co do mm to wiem, że melko na recepte to trzeba można tylko pare razy od pediatry brac potem musi byc zaswiadczenie od alergologa ze jest alergia.

u nas niby laktoza ale ja normlanie karmie piersią nie jem mleka itp i daję delikol. Ale mój na pewno nie a skazy bo nie ma takich objawów jak szorstkie policzki.

No nic muszę dac cyca, Szymek dzis jadł co 2 godzny z zegarkiem w ręki dziś pokochał cyca. A mi się oczy zamykają

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się nakarmić na spiocha. Bidulek zjadł 130 ml ...dobre tyle. I tak na poczekalni był wielki w stosunku do dwójki innych dzieci
    Smutno mi przez bioderka. Nawet brak słów by to nazwać. Jaki ten kur...los jest niesprawiedliwy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po karmieniu, ale Mały wcale nie chce spać...
    ostatnio tak po każdym mleczku, tylko że zwykle jadał ok 4/5 a teraz jest po 2.!!!
    zaraz chyba padnę na pysk gdzieś między łóżkiem a kanapą :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

a co to za badanie ? Jak sie nazywa dokladnie i jak się je wykonuje wiesz moze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ph w kale mozna zacząć podejrzewać nietoleracje na laktoze. Pani dr mówiła ze badanie ciał redukcyjnych może wyjść u takiego małego człowieka falszywie dodatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmilismy po raz pierwszy mały człowiek coraz dłużej wstrzymuje. Dzis od 19 - 5.20 bez jedzonka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Po ph w kale mozna zacząć podejrzewać nietoleracje na laktoze. Pani dr mówiła ze badanie ciał redukcyjnych może wyjść u takiego małego człowieka falszywie dodatnie.

Pisze się pod tym też to słyszałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az smutno sie czyta ze tyle z naszych dzieci ma jakieś problemy...
    Zobaczymy co u nas wyjdzie...
    I jestem bardzo ciekawa jak wyglada ta ocena rozwoju. Dzis zostawimy 330zl u lekarza :o

I pochwale sie ze dzis mały zasnal po 20 ( w swoim łóżeczku), potem pobudka 24 i znow do łóżeczka o o 2.30 o do łóżeczka o 5 dopiero wzięłam go do siebie :)
    Było to spowodowane tym ze w 2 razy obudził mnie jego płacz s
    On był miedzy nami... pod kołdra!!!:(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia co do przepisywania to ja taką informację dostałam od pediatey wczoraj, i tez koleżanka mi mówiła ze ona przez 7 mieiscy miała refundowany bebilon pepti a potem kazali jej isc na testy do alergologa wiec mysle ze cos w tym jednak jest.

Moja przygdna skończyła sie o 12, myślałam ze męża zatłukę. Tłumaczył ze tak próbował uspac małego ale jakoś w to ni wierze. Za to Szymek obudził się o 6 tyle dobrze, chociaz staram sie mu jakis rytm zrobic ale nam to nie wychodzi wczoraj o 20 kapiel i butelka która jadł godzine na dwa razy.

Nie wiem o co chodzi mu z ta butelką i to nie wazne czy moje mleko czy mm z cyca zje nawet teraz z dwóch a butelka jest wróg nr 1.

Kamcia wszytsko będzie dobrze nie smuć się zobaczysz za miesiąc na pewno będzie poprawa!!

no nic trzeba wstawac bo dzis moja mama do nas przyjeżdza na weekend.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    150 ortopeda i 180 ocena rozwoju.
    Oba badania wykonuje ta sama pani

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Az smutno sie czyta ze tyle z naszych dzieci ma jakieś problemy...
    Zobaczymy co u nas wyjdzie...
    I jestem bardzo ciekawa jak wyglada ta ocena rozwoju. Dzis zostawimy 330zl u lekarza :o

I pochwale sie ze dzis mały zasnal po 20 ( w swoim łóżeczku), potem pobudka 24 i znow do łóżeczka o o 2.30 o do łóżeczka o 5 dopiero wzięłam go do siebie :)
    Było to spowodowane tym ze w 2 razy obudził mnie jego płacz s
    On był miedzy nami... pod kołdra!!!:(
    A po co robicie ta ocene rozwoju?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

Dziękuję, informacje od ciebie sabbezcenne, w taiim razie zadzw na mikrobiologie u nas w szpitalu i zapytam kiedy probke ozna przyniedc.

A ta kupe to nornalnie z pampersa wziac ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na nogach, Mały w nocy jadł tylko raz, o 2. Później go próbowałam uspać do ok 3. nic nie pomagało, w końcu mąż mnie zmienił, nic. Za każdym razem gdy Filip był odkładany do łóżeczka aktywowała się czujka i oczy jak 5 zł, mimo że jeszcze przed chwilą spał. W końcu mąż położył Małego obok mnie i zasnął w parę sekund. Magia o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia miło Cię widzieć :)
    I takim badaniu nie słyszałam. Na razie jestem na diecie , za dwa tygodnie zrobię prowokacje czy to rzeczywiście skaza. I o tym badaniu kalu muszę pamiętać

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 2840 2841 2842 2843 2844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ