X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój już śpi od ok 17:30 o.O
    ciekawe o której się na mleko obudzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje pomocy bo nie wiem co robic :/ odmpopoludnia mam temperat6re glowa mi doslownie peka, zaczelo sie od 37,4 teraz juz 38 a 2 paracetamole juz wzielam ostatni 3,5 h temu i nie wiem co robic bo karmie malego tylko cyckiem i nie moge tyle lekow brac co 3 godziny. Prosze poradzcie co mam robic.dziekuje

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze kupka poszla po winsy a pozniej czopku. Nie wiem co zadzialalo ale najwazniejsze ze poszlo i to z 5 kup w jednym. Maly wyciskal na maksa trochę zielonkawa i mam.wrazenie ze spieniona ale zobaczymy jakie beda nastepne.
    Jeszcze raz dzieki za rady.

alinka, bisacz lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

seri twoj maz z dzieckiem kazal pieszo wam wracac a sam tylek autem wozi ?*

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie wiem co polecic raczej bym wezwala lekarza. Albo jutro idz z samego rana. Ja sie leczylam sokiem domowym z czarnego bzu. A rozklada ciebie jakos grypowo czy gardlo, ze masz temperature?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam zasnął!
    O kurde.

Wiem ze nie mozna ważyć codziennie, ale to wciąż robimy. Miał mieć 5kg w pt (kończył wtedy 10 tygodni). A tu waga stoi na 4995.
    Ech.
    Zastanawiamy sie nad dodatkowym karmieniem nocnym (teraz jest mniej więcej 22:30, 2:30-3:30, 6-7). Zrobić 22, 1, 4, 7.
    Albo nad butla.
    M idzie na tydzień tacierzynskiego za dwa tygodnie. To akurat byśmy zaczęli wprowadzać.
    W pt mamy Szczepienie na pneumo. Będę gadać z pediatra (ale to taka babka ze nie wzbudza mojego zaufania :( - do zmiany). I zamówiłam to zelazo w zawiesinie. Żeby nie walczyć z młodym.
    Morfo powtarzamy 30.11, na wizycie u neonatolog (ta dr jest wporzo). Może anemia? Wtedy nie przybierają dzieci. No albo jest zbyt ruchliwy i wszystko spała. Z głodu nie płacze. Cycki opróżnia.
    Ech x 2

A w środę kontrola u neurologa.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabka

seri twoj maz z dzieckiem kazal pieszo wam wracac a sam tylek autem wozi ?*

Hahahha
    No co ty.!
    Ja kazałam do auta zapakować wózek a małego w nosidełko Wsadziłam bo jechaliśmy 15km do mojego zakładu pracy a potem w naszym mieście robiliśmy zakupy.
    Taki miałam plan wracać z małym wózkiem na nogach żeby się dotlenic.
    Bo mam wrażenie że tylko w domu siedzę.

Wyraziłem się nie jasno w poprzednim poście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro łapie siuski :-)
    Trzymają kciuki.
    Ale misja będzie.
    Jakieś rady.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf a nie ma ani grama więcej? Trzeba pamiętać ze dzieci rosną skokowo. U nas np przez 2 dni to samo a trzeciego 100g więcej. Ja bym poczekala jeszcze do jutra z pomiarem. Ogólnie patrząc to Kostek przybiera ładnie bo podwoil swoją wagę już :) dałabym jeszcze szansę i go nie wzbudzała póki śpi a poobserwowala kilka dni.

Sarcia ja bym też chyba poszła do lekarza tym bardziej ze jak dobrze pamiętam to już drugi raz coś Cię zlapalo?

AJrin super ze kupa poszła :) trzymam kciuki aby następna była ładna i bez pomocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Sam zasnął!
    O kurde.

Wiem ze nie mozna ważyć codziennie, ale to wciąż robimy. Miał mieć 5kg w pt (kończył wtedy 10 tygodni). A tu waga stoi na 4995.
    Ech.
    Zastanawiamy sie nad dodatkowym karmieniem nocnym (teraz jest mniej więcej 22:30, 2:30-3:30, 6-7). Zrobić 22, 1, 4, 7.
    Albo nad butla.
    M idzie na tydzień tacierzynskiego za dwa tygodnie. To akurat byśmy zaczęli wprowadzać.
    W pt mamy Szczepienie na pneumo. Będę gadać z pediatra (ale to taka babka ze nie wzbudza mojego zaufania :( - do zmiany). I zamówiłam to zelazo w zawiesinie. Żeby nie walczyć z młodym.
    Morfo powtarzamy 30.11, na wizycie u neonatolog (ta dr jest wporzo). Może anemia? Wtedy nie przybierają dzieci. No albo jest zbyt ruchliwy i wszystko spała. Z głodu nie płacze. Cycki opróżnia.
    Ech x 2

A w środę kontrola u neurologa.
    Przepraszam,ale przecież on nie musi ważyć według jakiegos schematu. Najważniejsze jest tygodniowe przybieranie na wadze! Wcześniaki maja prawo przebierac inaczej nie musza podwajac potrajac swojej wagi w danyn miesiacu tygodniu. Najważniejsze jest przybieranie. On to wszystko wyrowna. Młoda wazyla 6 kg jak skończyła 6 miesięcy. A teraz wazy więcej niz swoi niektórzy rówieśnicy. Kp jest na żądanie nawet dla wczesniakow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w ogóle od jutra test samodzielności. Mąż wyjeżdża na 3 dni i zostajemy z małą same na wlosciach. Ciekawe jak nam pójdzie :) najwyżej będę się Wam wyplakiwac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na ip bo dreszcze dostalam i sie okazalo ze mam amgine i konieczny jest antybiotyk dostalam Augmemtin-stosowala ktoras przy kp ? Lelarka mowi ze mozna jedynie nie przytulac malego i nie calowac , karmic moge , podawac malemu probiotyk w kroplach. No to piekne, w dodatku maz mnie na maksa wnerwil, bo owie ze jutro ma zostac w domu bo nie jestwm w stanie sie malym dobrze opiekowac to twn stwirrdzil ze ma wazne roboty ktorych musi dopilnowac bo inaczej jak bedzie deszcz padal to fundamemty sie zapadna. Kurde a co mnie to obchodzi ?? Bezmozg jeden, noe wiem co mam robic :( jest mi okropnie smutno

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia współczuje tule i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Faceci:-(

Może teściowa poproś niech przyjedzie.
    Będzie Ci raźniej a przy dwójce jest co robić:-(
    O ile zniesie jej towarzystwo i będzie chętna.

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pech w tym ze tesciowa jutro do 14 w pracy jest :/ a cora pojdzie do przedszkola, najgorzej z malym bo mam fo na rece brac do karmienia tylko, nje calowac nie przytulac tylko jakim sposobem jak chociaz trzeba dziecko chociaz y do odbicia wziac ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka dasz radę.
    Oczywiście że będziesz nam płakać my cie wysluchamy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No wlasnie pech w tym ze tesciowa jutro do 14 w pracy jest :/ a cora pojdzie do przedszkola, najgorzej z malym bo mam fo na rece brac do karmienia tylko, nje calowac nie przytulac tylko jakim sposobem jak chociaz trzeba dziecko chociaz y do odbicia wziac ?

Weź małego na poduszkę sobie w tej pozycji spróbuj kp chyba że taka masz pozycje i jak zje to weź go prawie że wyprostować na tej poduszce.
    Jakoś znajdziesz sposób.
    Ale samo to jesteś osłabiona a przy tym ręce drżą i wogole brak sił:-(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Można odbić jakoś na kolanach. Pokazywała mi kiedyś położna. Może poszukaj w necie.

Poprzednie oficjalne ważenie miał 21.10. Od tego czasu przytył 650g. Niby ok. Ale jak sie patrzy tydzień do tygodnia to zwolnił w ostatnim i ma raptem 100g.
    Zobaczymy jak dalej.
    Gdyby nie ważenie to niezauważylabym żadnych oznak ze coś jest nie halo :/
    Bez sensu. Wiem.
    Ale jak pisałam - humor mam słaby :(

Ps. M oczywiście nie pomaga w poprawie humoru. Był jedna nic w domu. Zamiast odespać (choć nie wiem co on ma odsypiac), to co zrobil?
    Korzystał z życia - wypił 3 piwa i siedział do pozna.
    I dzis biedny, bo musiał o 6 wstać do dziecka, a przecież poprzednia noc była ciężka :/

Jeszcze teraz nie będę wybudzać.
    No i brałabym go na śpiocha, do łóżka może. Bez wybudzania. Np o tej 1 bez zmiany pieluchy.
    Wiem ze tu niektóre z Was wstają cześciej. Ale jednak te pobudki co 2,5h mnie przerażają :(
    Wyrodna matka. Nie chce sie poświęcać :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A ja mam w ogóle od jutra test samodzielności. Mąż wyjeżdża na 3 dni i zostajemy z małą same na wlosciach. Ciekawe jak nam pójdzie :) najwyżej będę się Wam wyplakiwac :)
    Trzymam kciuki, żeby dziecko było łaskawe

Waga stoi na 4995 od 3 dni. Niezle musimy celować z jedzeniem i pieluchami:/ Bo to przecież 5minut jedzenia czy mokra Pielucha i wynik zupełnie inny.
    Będziemy obserwować. Wizytę mamy w pt.
    Młody mniej śpi w dzień. Więcej aktywności to i więcej spala kalorii.

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ważycie w pieluszce? ja swoją totalnie na golasa :D kładę tetrę na wadze i na tym małą. Raz zważyłam w ubraniu i bez i było 200g różnicy aż :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy na pierwszym karmieniu, coś wcześniej ale wczoraj mały był nienajedocxby wieczorem zjadł 150 mm i jeszcze się domagał nie chciał spać bo cały dzień przesłał
    Ja się cieszę ze wagi nie mam bo bym poparła ze stresu w paranoję czy przybiera czy nie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 2854 2855 2856 2857 2858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ