WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
alinka wrote:a to ważycie w pieluszce? ja swoją totalnie na golasa
kładę tetrę na wadze i na tym małą. Raz zważyłam w ubraniu i bez i było 200g różnicy aż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 03:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Można odbić jakoś na kolanach. Pokazywała mi kiedyś położna. Może poszukaj w necie.
Poprzednie oficjalne ważenie miał 21.10. Od tego czasu przytył 650g. Niby ok. Ale jak sie patrzy tydzień do tygodnia to zwolnił w ostatnim i ma raptem 100g.
Zobaczymy jak dalej.
Gdyby nie ważenie to niezauważylabym żadnych oznak ze coś jest nie halo
Bez sensu. Wiem.
Ale jak pisałam - humor mam słaby
Ps. M oczywiście nie pomaga w poprawie humoru. Był jedna nic w domu. Zamiast odespać (choć nie wiem co on ma odsypiac), to co zrobil?
Korzystał z życia - wypił 3 piwa i siedział do pozna.
I dzis biedny, bo musiał o 6 wstać do dziecka, a przecież poprzednia noc była ciężka
Jeszcze teraz nie będę wybudzać.
No i brałabym go na śpiocha, do łóżka może. Bez wybudzania. Np o tej 1 bez zmiany pieluchy.
Wiem ze tu niektóre z Was wstają cześciej. Ale jednak te pobudki co 2,5h mnie przerażają
Wyrodna matka. Nie chce sie poświęcaćUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie ja juz nie spie, ale dlatego nie śpię to powiem pozniej :E dzieci jeszcze śpią maz oddelegowany do pracy a ja jeszcze kwitne w łóżku. Kuba dzis jadl o 3 czyli po 8 godzinach spania zaczyna sie to byc norma ze ma jedno karmienie w nocy. Dzis pelnia ciekawe jak noc sie zapowiada.
-
nick nieaktualnyu nas już też jedno karmienie w nocy, zwykle między 3/4
boję się czy Małego katar nie łapie, ale gluty mają normalny kolor. Może po prostu zatkał się mu tak nosek? Mamy sucho w mieszkaniu. Teściowie nam niby dali jakiś nawilżacz powietrza, który kupili w latach 90. jak mąż z bratem byli dziećmi i trochę się przestraszyłam jak zobaczyłam go od środka
chciałabym zostać w domu i go poobserwować, więc biję się z myślami co z egzaminem... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
Nie śpię od 6, a Tuptuś wstał po 7. O 8 zaczynamy ćwiczenia więc szybkie śniadanko i na matę
Sarciutrzymaj się tam i nie daj się. Mam nadzieję, że 2-3 dni i po chorobie śladu nie będzie...
Bratku jak pięknie, że się odezwałaś! Masz niezłe przebojeBędzie co wspominać
Ulfik to ja Cię pocieszę, bo jestem jedną z tych, która wstaje co 2-2,5hChociaż dzisiaj (wczoraj) mały wyjątkowo zasnął ok 21 a pierwsze jedzonko o 1, a kolejne o 4, a wtedy już do 5 z cycem na wierzchu ciumkanie co chwila i zasnął i o 6 się przebudził na 5-sekundowe ciumkanie i zasnął i tak do tej 7 z minutami
Dziś 1'C ma być w dzień wiec spacerki nas hartują
Wczoraj poprosiliśmy męża brata o to żeby był chrzestnym. Zrobił minę, która na YouTubie przebiłaby oglądalność Gangnam style - PSY
Kompletnie się nie spodziewał,bo mój mąż - Pajac - wszystkim się chwalił że mój brat i nasza koleżanka będą chrzestnymi. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie rozmowy na ten temat były u męża w domu (!!!) Że jego rodzina wypadła z kręgu, że zostali przez nas dyskwalifikowani (on ma 3 rodzeństwa, ja 1 brata). A u nas no niestety... ksiądz się nie zgodził na brata, bo żyje bez slubu i wychowuje dziecko. Nie da się tego zataić, bo robimy podwójne chrzciny. Bardzo mi smutno z tego powodu, ale kazałam mu się streszczać, żeby u drugiego dziecka był chrzestnym.
No.. wyżaliłam się...
Miłego dnia Dziewczyny! :*sarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas noc przespana do 5 z jednym karmieniem więc dla mnie to sukces
gdyby nie kupa mały pewnie pospałby dłużej, później już w sumie nie było spania a teraz świruje na macie
LRF bardzo możliwe, że to katar związany z suchym powietrzem, organizm reaguje wzmożoną przeźroczystą wydzieliną.
Wczoraj mąż nie zakręcił na noc grzejnika w sypialni to rano musiałam małemu odciągać gile a sama też siąpiłam nosem.
Oglądałam ostatnio program, w którym pediatra odradzał takie nawilżacze ze względu na gromadzące się w nich bakterie.
Idź na ten egzamin, trzymamy kciuki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ulfe zgadzam się z Angelą
dzieci bardzo szybko łapią jakiś rytm i wyburzanie może wejść w nawyk
Moja Liwka nie przybiera rewelacyjnie jest na 25 centylu, za to idzie w długość, bo nosi ubrania 68. Pediatra kazała jej nie wybudzać, bo dziecko nie da się zagłodzić. B znowu na tym etapie ważył dużo więcej, ale był dużo krótszy, nadal jest niski. Każde dziecko idzie w swoim tempie, skokowo, czasem waga stopuje przybywa cm.
Niestety my z jej rytmem długo walczyliśmy. Do roku się budziła 2-3 razy w nocy. Po roczku zaczełam dawać w nocy jej wodę to stwierdziła że nie opłaca się budzić no ale co z tego jak i tak nie raz w nocy i tak się obudzi. A tak wcześniej co 3 godziny zegarkiem w ręku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Witam się.
U nas pobudka była o 2,5-kupa,7:30.
Złapałem siuski!!!
Co do kupy była dwu kolorowa i konsystencji plasteliny:-(
Jadę do labo.
Córka już w przedszkolu:-)
My jutro znów łapiemy, trzymam kciuki za pozytywne wyniki!żabka04 lubi tę wiadomość
-
hejka,
długi weekend a zleciało szybciutko.
W piątek mieliśmy gości... w sobotę organizowalam urodziny dla męża - 28 latjeszcze 2 lata i 30stka na karku. A wczoraj byliśmy u rodziców a wieczór odpoczywaliśmy w domku. Dla mnie te dni tak lecą, że jestem w szoku, już połowa miesiąca za nami.
-
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczyny, dziekuje za slowa wsparvia. Moj maz zostal dzis w domu, i nawet zawiozl corke do przedszkola i pieczywo na sniadanie kupil, zrobil mi herbaye i sniadanie i kazal isc do lozka wow, zdxiwiona rano bylam
bisacz, agatia, żabka04, martta lubią tę wiadomość
-
Musisz naprawdę kiepsko wyglądać skoro mąż tak dba
Żartujetrafił Ci sie jakiś dobry egzemplarz.
Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia i sprowadzenie na ziemie.
Człowiek wariuje.
No i nie będę wybudzać. Za dużo głosów o regularności.
W rodzinie tez nam odradzali. Ze jeden z kuzynów sie wciąż budził ok. 3 na jedzenie jak mial trzy lata.
U nas pierwsza drzemka. Zaraz karmienie dziecka. Potem karmienie mamy i jakaś kawa.
Jutro będzie zelazo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 09:22
sarcia123, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlfik
haha , no za dobrze nie wyladam naprawde , blada z gorczka w pizamie w poczohranych wlosachno i musze caly dzien w lozku lezec , bo moj maz mi wstawac nie pozwala, wstaje do toalety a ten juz gada ze klasc sie mam. Wstawil zmywarke sam z siebie i malego pranie.
hmmm...odejrzane. ktos podmienil mimeza chyba ? Moze to przez to ze wczoraj mu nagadalam to sobie przemyslal...a jutro i przez kolejne dni tesciowa bedzie sie malym zajmowac robic obiad, a ja wstawac tylko do karmienia.