X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    a to ważycie w pieluszce? ja swoją totalnie na golasa :D kładę tetrę na wadze i na tym małą. Raz zważyłam w ubraniu i bez i było 200g różnicy aż :)
    Na golasa. Chodziło mi o to ze jesli przed ważeniem sie zesika to już kilka gramów mniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 03:09

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie malego , wlasnie spi i musze go odlozyc....no imsciagnac pokarm z 2 cyca...matko nie msm sily :( gardlo boli okropnie...jesgem upocona jak szczur ze koszula sie do mnie klei koszmar, posiedzialam 5 minut i juz glowa zacxyna bolec ; (

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Straszna kicha :(
    Trzymaj Sie tam dzielnie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Można odbić jakoś na kolanach. Pokazywała mi kiedyś położna. Może poszukaj w necie.

Poprzednie oficjalne ważenie miał 21.10. Od tego czasu przytył 650g. Niby ok. Ale jak sie patrzy tydzień do tygodnia to zwolnił w ostatnim i ma raptem 100g.
    Zobaczymy jak dalej.
    Gdyby nie ważenie to niezauważylabym żadnych oznak ze coś jest nie halo :/
    Bez sensu. Wiem.
    Ale jak pisałam - humor mam słaby :(

Ps. M oczywiście nie pomaga w poprawie humoru. Był jedna nic w domu. Zamiast odespać (choć nie wiem co on ma odsypiac), to co zrobil?
    Korzystał z życia - wypił 3 piwa i siedział do pozna.
    I dzis biedny, bo musiał o 6 wstać do dziecka, a przecież poprzednia noc była ciężka :/

Jeszcze teraz nie będę wybudzać.
    No i brałabym go na śpiocha, do łóżka może. Bez wybudzania. Np o tej 1 bez zmiany pieluchy.
    Wiem ze tu niektóre z Was wstają cześciej. Ale jednak te pobudki co 2,5h mnie przerażają :(
    Wyrodna matka. Nie chce sie poświęcać :(
    Ulf posłuchaj mnie proszę i uwierz waga jezeli tak jak pisZesz w ciagu tygodnia przybiera to jest ok. I uwierz waga nie jest najważniejsza, on moze byc drobny może przybierać mniej niz inne dzieci. Nie katuj sie przypadkowo z wybudzaniem, on sZybko sie moze do tego przyzwyczaić i będziesz później przez to cierpiec. Moja mala byla przez pierwszy miesiac zycia w szpitalu karmiona co 3 godziny i później jej to naa baaaaaardzo dlugo zostalo. Chodziłam jak zombi jadla w nocy a przybierala bez rewelacji ( chcesz moge ci wyslac zestawienie jej wag jak może zobaczysz ze nie ma czym sie na prawde martwić.) Z wiekiem beda coraz mniej przybierac bo beda sie coraz wiecej ruszac. Głowa do gory na prawde waga u dzieci to mało istotny problem. Ale rozumiem każda z nas ma jakies bolesci ja przy córce panikowalam o rozwój. I nie jestes wyrodna! Jestes wspaniala mama bo sie zamartwiasz. Ale na prawde bez sensu jest nawet mysl wybudzania. Aaaa i jak juz go chcesz wazyc codziennie ( co według.nawet lekarzy jest bez sensu) to waz go o tej samej godzinie tak robili w szpitalu. W szpitalu tak robili ale tylko raz w tygodniu o tej wadze mowili aby właśnie mamy sie nie denerwowaly.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja juz nie spie, ale dlatego nie śpię to powiem pozniej :E dzieci jeszcze śpią maz oddelegowany do pracy a ja jeszcze kwitne w łóżku. Kuba dzis jadl o 3 czyli po 8 godzinach spania zaczyna sie to byc norma ze ma jedno karmienie w nocy. Dzis pelnia ciekawe jak noc sie zapowiada.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie nr 2 o dziwo po 3,5 h a nie jak zawsze po 2 h. Ale po karmieniu ubralam mu polarek żeby miał ciepło no i to był dobry pomysł bo dłużej spał. Zobaczymy teraz

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas już też jedno karmienie w nocy, zwykle między 3/4
    boję się czy Małego katar nie łapie, ale gluty mają normalny kolor. Może po prostu zatkał się mu tak nosek? Mamy sucho w mieszkaniu. Teściowie nam niby dali jakiś nawilżacz powietrza, który kupili w latach 90. jak mąż z bratem byli dziećmi i trochę się przestraszyłam jak zobaczyłam go od środka o.O

chciałabym zostać w domu i go poobserwować, więc biję się z myślami co z egzaminem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego również nie wybudzam, robiłam tak przez pierwszy miesiąc,bo miał wysoki poziom bilirubiny i nawet na dziennie karmienia potrafił długo się nie budzić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Nie śpię od 6, a Tuptuś wstał po 7. O 8 zaczynamy ćwiczenia więc szybkie śniadanko i na matę :)

Sarciu :( trzymaj się tam i nie daj się. Mam nadzieję, że 2-3 dni i po chorobie śladu nie będzie...

Bratku jak pięknie, że się odezwałaś! Masz niezłe przeboje :) Będzie co wspominać :)

Ulfik to ja Cię pocieszę, bo jestem jedną z tych, która wstaje co 2-2,5h :) Chociaż dzisiaj (wczoraj) mały wyjątkowo zasnął ok 21 a pierwsze jedzonko o 1, a kolejne o 4, a wtedy już do 5 z cycem na wierzchu ciumkanie co chwila i zasnął i o 6 się przebudził na 5-sekundowe ciumkanie i zasnął i tak do tej 7 z minutami :)

Dziś 1'C ma być w dzień wiec spacerki nas hartują :)

Wczoraj poprosiliśmy męża brata o to żeby był chrzestnym. Zrobił minę, która na YouTubie przebiłaby oglądalność Gangnam style - PSY :)
    Kompletnie się nie spodziewał,bo mój mąż - Pajac - wszystkim się chwalił że mój brat i nasza koleżanka będą chrzestnymi. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie rozmowy na ten temat były u męża w domu (!!!) Że jego rodzina wypadła z kręgu, że zostali przez nas dyskwalifikowani (on ma 3 rodzeństwa, ja 1 brata). A u nas no niestety... ksiądz się nie zgodził na brata, bo żyje bez slubu i wychowuje dziecko. Nie da się tego zataić, bo robimy podwójne chrzciny. Bardzo mi smutno z tego powodu, ale kazałam mu się streszczać, żeby u drugiego dziecka był chrzestnym.

No.. wyżaliłam się...
    Miłego dnia Dziewczyny! :*

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc przespana do 5 z jednym karmieniem więc dla mnie to sukces
    gdyby nie kupa mały pewnie pospałby dłużej, później już w sumie nie było spania a teraz świruje na macie

LRF bardzo możliwe, że to katar związany z suchym powietrzem, organizm reaguje wzmożoną przeźroczystą wydzieliną.
    Wczoraj mąż nie zakręcił na noc grzejnika w sypialni to rano musiałam małemu odciągać gile a sama też siąpiłam nosem.
    Oglądałam ostatnio program, w którym pediatra odradzał takie nawilżacze ze względu na gromadzące się w nich bakterie.
    Idź na ten egzamin, trzymamy kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzestnym będzie kuzyn Leosia, który się w tym miesiącu bierzmuje :) a chrzestną ma być moja najmłodsza siostra tylko, że ona ma tylko slub cywilny i nie wiem czy to przejdzie jakoś, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe zgadzam się z Angelą :) dzieci bardzo szybko łapią jakiś rytm i wyburzanie może wejść w nawyk ;)
    Moja Liwka nie przybiera rewelacyjnie jest na 25 centylu, za to idzie w długość, bo nosi ubrania 68. Pediatra kazała jej nie wybudzać, bo dziecko nie da się zagłodzić. B znowu na tym etapie ważył dużo więcej, ale był dużo krótszy, nadal jest niski. Każde dziecko idzie w swoim tempie, skokowo, czasem waga stopuje przybywa cm.

Niestety my z jej rytmem długo walczyliśmy. Do roku się budziła 2-3 razy w nocy. Po roczku zaczełam dawać w nocy jej wodę to stwierdziła że nie opłaca się budzić no ale co z tego jak i tak nie raz w nocy i tak się obudzi. A tak wcześniej co 3 godziny zegarkiem w ręku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a ja z rana pojechałam do Lidla :D Po robota - prezent od męża hahahahaha a on nie mogł bo w pracy więc wysłał mnie. Zakupiłam od razu pampersy bo dziś w promo 19.99 :) No i książka lidla wpadła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    U nas pobudka była o 2,5-kupa,7:30.

Złapałem siuski!!!:-)

Co do kupy była dwu kolorowa i konsystencji plasteliny:-(

Jadę do labo.
    Córka już w przedszkolu:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się.
    U nas pobudka była o 2,5-kupa,7:30.

Złapałem siuski!!!:-)

Co do kupy była dwu kolorowa i konsystencji plasteliny:-(

Jadę do labo.
    Córka już w przedszkolu:-)

My jutro znów łapiemy, trzymam kciuki za pozytywne wyniki!

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    My jeszcze w 3 lezakujemy w łóżku :) dziś wracamy do domku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,
    długi weekend a zleciało szybciutko.
    W piątek mieliśmy gości... w sobotę organizowalam urodziny dla męża - 28 lat :P jeszcze 2 lata i 30stka na karku. A wczoraj byliśmy u rodziców a wieczór odpoczywaliśmy w domku. Dla mnie te dni tak lecą, że jestem w szoku, już połowa miesiąca za nami.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, dziekuje za slowa wsparvia. Moj maz zostal dzis w domu, i nawet zawiozl corke do przedszkola i pieczywo na sniadanie kupil, zrobil mi herbaye i sniadanie i kazal isc do lozka wow, zdxiwiona rano bylam

bisacz, agatia, żabka04, martta lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz naprawdę kiepsko wyglądać skoro mąż tak dba :)

Żartuje :) trafił Ci sie jakiś dobry egzemplarz.

Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia i sprowadzenie na ziemie.
    Człowiek wariuje.
    No i nie będę wybudzać. Za dużo głosów o regularności.
    W rodzinie tez nam odradzali. Ze jeden z kuzynów sie wciąż budził ok. 3 na jedzenie jak mial trzy lata.

U nas pierwsza drzemka. Zaraz karmienie dziecka. Potem karmienie mamy i jakaś kawa.

Jutro będzie zelazo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 09:22

sarcia123, Angela89 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik

haha , no za dobrze nie wyladam naprawde , blada z gorczka w pizamie w poczohranych wlosach o.O no i musze caly dzien w lozku lezec , bo moj maz mi wstawac nie pozwala, wstaje do toalety a ten juz gada ze klasc sie mam. Wstawil zmywarke sam z siebie i malego pranie.

hmmm...odejrzane. ktos podmienil mimeza chyba ? Moze to przez to ze wczoraj mu nagadalam to sobie przemyslal...a jutro i przez kolejne dni tesciowa bedzie sie malym zajmowac robic obiad, a ja wstawac tylko do karmienia.

‹‹ 2855 2856 2857 2858 2859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ