X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i mu na nocnym karmieniu nr 1. Dziecko spało od ok 22 chociaż obudził się na chwilę i musiałam lulac bo to było jakoś po 20 minutach.

Wczoraj ciężki dzień, przez dzień jadł ładnie byliśmy na spacerze bo ładna pogoda była później byłam u koleżanki co ma córkę miesiąc równo starsza strasznie jej współczuję najpierw mąla miała kołki teraz żeby jej idą krzyczy okropnie wczoraj chyba miała atak kołki bo tak Kulila nóżki bidulka.
    Później powrót spacer kąpiel i byli sąsiedzi Ale ja powiedziałam chwilę i mi się spac zachciało więc poszłam spać do małego.
    Ogólnie mały ma skok, tak sądzę wczoraj u lekarza był radosny jak nigdy aż mi głupio było bo mówię do lekarki ze mało się uśmiecha a ten uśmiechnięty od ucha do ucha coś tam guga. Przez cały dzień jadł ładnie, dałam mu rano espumisan bo miał brzuszek wzdety a na wieczór od nowa głowa w drugą stronę, po kąpieli mM znowu dramat ale zjadł poprawił cycem i usunął.

Zobaczymy dziś jutro mąż mnie zawozi do moich rodziców to trochę mi ze odpoczna chociaż mama do pracy chodzi to i tak raczej dalej sama wszystko.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie karmimy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmoenie nr2 a ja padnieta. Znowu mega kaszel rano wxywam lekarza. Bujam sie tak chyba od miesiaca bez lekow chyba nie da rady.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie śpię położyłam Szymka na bok sciagnelam pokarm i przewrocilam go na plecy i czuwam no ale muszę się położyć bo zaraz się obudzi

Szymek 3 noc dopiero śpi w swoim łóżeczku w swoim pokoju bo tak to śpi w koszu przy naszym łóżku ale dziś goscie było położyłam go w małym pokoju i już go nie przenosilam dobrze że mam tam łóżko u niego śpi jak krol :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z przenoszeniem do pokoju małego jeszcze poczekam póki ulewa nawet w nocy. Rzadziej ale jeszcze jak się powierci. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez karmienia nr 2 i maly juz spimprzy cycu...jak zwykle zamiast jesc yo spi..co za gosc

• martta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko gratulacje!!!!!!!!!! ☺
    U mnie niestety okaxalo sie ze prywatnie krzywej nie mozna, wiec poki co musialam ogarnac temat skierowania, a krzywa nie wiem kiedy zrobie bo maz nie chce juz brac z tego powodu wolnego tylko moei xeby tesciowa zostala z malym a ja z rana na tyle czasu sobie tego nie wyobrazam, bo maly nie przyzwyczajony do niej zupeknie....

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ucina mi posty, ogolnie nie odzyeam sie ostatnio bo mam gorsze dni, jestem chyba chu... matka, przerasta mnie tonwszystko momentami, maz irytuje itd. Znikad zadnej senswonej pomocy, wszyscy myslanze taka zdolna jestem ze jej nie potrzebuje i w duoie to maja na czele z moja matka, a mize tak im po prostu wygodniej myslec... Slabo ogolnie... Jeszcze od 3 dni codxiennie boli mnie glowa
    Ps. Kamcis gratulacje!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Kuba przespal znow cala noc. Pewnie spał dłużej ale wychodzac do pracy maz sie krecil i go przebudzil. Kuba spal z nami na początku teraz spi sam. Teraz leży u nas w łóżku a ja licze jeszcze na sen. Kladlam sie z bólem glowy i teraz sie z bin obudziłam :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się na karmieniu nr 2, minęło 3 h więc nie jest tak źle ale to jeszcze nocny system.

Dziś w planach mam sprzątanie zobaczymy co z tego wyjdzie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na nogach, moi mężczyźni jeszcze śpią, a ja się ogarniam do labo na badania.
    Chyba po pójdę na muffina do mc, bo i tak muszę być na czczo :/

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zasypia i ja się jeszcze pomoże dziś mąż w domu więc nie muszę korzystać z okazji jak śpi. Ciekawe w jakim mąż będzie stanie po wczorajszym pewnie główką będzie bolała.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie numer 3 po 3 godzinach :)? Nie jest zle

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię od 3!!!!!
    Junior coś od wieczora był dziwny.
    Nie chciał jeść,płakał nie wiedzieć czemu usnal o 22 i wstał o 3!
    I tak do 5 a o 6 znowu pobudka :-(
    Jestem nie tomna.

Martta tule.
    Wiem o czym mowa.:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza na nogi wstałam z zadaniem wstawienia wody na kawunie. Piotruś swirowal około 21 ale już cała noc spokojna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zabko, jeszcze 3 dzien boli mnie glowa... Jakas masakra
    Maly od paru dni w nocy ma zapchany nos, psikam odciagam katarkiem i dupa, w dzien jest spoko, wieczorem tez, a w nocy charczy i swiszcze itd grrr, jakies pomysly?

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta tule ale napewno nie jestes c... matka! Są gorsze dni u każdego ból glowy znam i współczuję.

Ja wezwalam lelarza do domu mam dosc kaszlu budze dziecko a jak karmie to walcze by nie kaszlec.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    mi lekarka przepisala Mucofluid na recepte , bo maly ma gesty katar ktory gleboko aiedzimi niczym nie da sie go odciagnac ani gruszka, ani frida. I a tsn lel rozrzedza mu te gluty i niestyt splywaja mumdo gardla k chwilamikaszle ale co zrobic skoro nie idzoe tego odciagnac ? On t3z wlasnie w nocy najbardziej sie meczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ból głowy pewnie ciśnienie albo zmiana pogody?
    Ja niedawno szłam spać z bólem głowy i wstawalam z bólem głowy.
    Nie fajnie.

Mnie mąż właśnie niedawno doprowadził do łez.
    Tzn rozplalakalam sie bo mi się przykro zrobiło.
    Powiedział że mam z dzieckiem na rękach w dodatku jedzacym mm iść zrobić siku.
    Dla niego to nie problem to ja sobie robię problem.
    Powiedzialam co myślałam i łzy same poleciały.
    Ahhhhh wiecznie z nimi problem.
    Jutro jedziemy w gości do jego siostry trochę luzu będzie może......

Kupiłam poduszkę head care bo już mam dosyć walki z juniorem żeby przekraczał głowę w drugą stronę
    A z gadki najbliższych mi "czuje" się odpowiedzialna za jego głowę bo będzie moja wina jak tego nie dopilnuje.

Kamcia i któraś jeszcze z was pisalyscie o tej poduszce.
    Kamcia ty ja masz? Prawda?
    Faktycznie szybko daje efekt????
    Od 3 rano siedziałam na necie i czytałam o niej,o opiniach i kupiłam

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ja poduszkę używam profilaktycznie bo mały śpi na plecach
    Ale jak spytałam męża czy później kupujemy większą to odp ze tak
    dzięki tej poduszce w ciągu nocy nie myślę jak ma głowę i jej nie ustawiam. W ciągu dnia nie daje. Ale od 2 dni staram się go położyć na boku do spania

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2877 2878 2879 2880 2881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ