WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBędąc na l4 ciazowym mamy płacone 100%. Wynagrodzenie m-ce na l4 liczy się średnia z 12 mcy przepracowanych. Jeżeli byłaś na l4 w jakimś mcu np. 4 dni ten mc się nie wlicza do tej średniej. Liczą się premie,świadczenia,delegację itd.
Na macierzyńskim liczą od podstawy 60,80,100%.
Mam nadzieję że już jasne
Zapisałam się do fryzjera na 22.03 jaka ja szczęśliwa że się odpicuje hihi
Jutro jadę do diabetologa mam nadzieję że nie będzie na mnie krzyczeć o wyniki cukru.Malutka92 lubi tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:Jak na L4 ciazowym placa? Wyliczaja srednia place z ostatnich 3-6 miesiecy? Czy ZUS placi tylko czysta podstawe poniewaz my nie uczestniczymy w premiach uznaniowych.
Aaaa z tego co wiem to czysta podstawa..... Chociaż ostatnio gdzieś czytałam, że powinno wyliczać się średnią z tego co wpływało na konto przez ostatnie 12 miesiecy... Ale zapewne da się to jakoś ominąć...
Z której części Polski jestes? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOd pracodawcy na l4 czy macierzynskim należa nam się świadczenia socjalne np. Bony świąteczne, paczki itd ale premie to już zależą od szefa hahaha ale na to bym się nie nastawiala.
Również nas nie może pracodawca zwolnić.
Teraz weszło że do 6 lat po porodzie rozumiem ten zapis że chodzi o wykorzystanie macierzyńskiego. Jak już wykorzystasz cały to chyba może cię zwolnić. -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Będąc na l4 ciazowym mamy płacone 100%. Wynagrodzenie m-ce na l4 liczy się średnia z 12 mcy przepracowanych. Jeżeli byłaś na l4 w jakimś mcu np. 4 dni ten mc się nie wlicza do tej średniej. Liczą się premie,świadczenia,delegację itd.
Na macierzyńskim liczą od podstawy 60,80,100%.
Mam nadzieję że już jasne
Zapisałam się do fryzjera na 22.03 jaka ja szczęśliwa że się odpicuje hihi
Jutro jadę do diabetologa mam nadzieję że nie będzie na mnie krzyczeć o wyniki cukru. -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Od pracodawcy na l4 czy macierzynskim należa nam się świadczenia socjalne np. Bony świąteczne, paczki itd ale premie to już zależą od szefa hahaha ale na to bym się nie nastawiala.
Również nas nie może pracodawca zwolnić.
Teraz weszło że do 6 lat po porodzie rozumiem ten zapis że chodzi o wykorzystanie macierzyńskiego. Jak już wykorzystasz cały to chyba może cię zwolnić.
Nie no o premi to zapomnieć można:D
-
nick nieaktualnyTo co napisałam do l4 w ciąży to jest info w 100% pewne. Sprawdzałam.
I też takie dostawałam jak byłam mc na l4 z kodem b że szpitala po pozamacicznej.
A to dokładnie jest tak.
Pracodawca wam tak naprawdę wypłaca wypłaty a mówi się że zus bo on nas przejmuje.
Ale pracodawca rozlicza wypłaca a zus się potem rozlicza.
Tak jest na początku a na macierzyńskim nie wiem.
Tak mi tłumaczyła moja kadrowa. -
żabka04 wrote:Będąc na l4 ciazowym mamy płacone 100%. Wynagrodzenie m-ce na l4 liczy się średnia z 12 mcy przepracowanych. Jeżeli byłaś na l4 w jakimś mcu np. 4 dni ten mc się nie wlicza do tej średniej. Liczą się premie,świadczenia,delegację itd.
Pytanie
Premie dostałam w marcu 2015. Teraz liczą mi ostatnie 12m, wiec od pensji waśnie marcowej 2015 do lutowej 2016.
Teoretycznie jeśli bym poszła na l4 w kwietniu to juz przepada miesiąc z premia, ale Ty piszesz ze nie liczą sie miesiące ze zwolnieniem. Wiec skoro juz byłam teraz tydzień w lutym, to znów bedą brali od marcowej?
I dodatkowo jak byłam na zwykłym zwolnieniu 2 dni w listopadzie to listopad tez juz sie nie liczy? -
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Pytanie
Premie dostałam w marcu 2015. Teraz liczą mi ostatnie 12m, wiec od pensji waśnie marcowej 2015 do lutowej 2016.
Teoretycznie jeśli bym poszła na l4 w kwietniu to juz przepada miesiąc z premia, ale Ty piszesz ze nie liczą sie miesiące ze zwolnieniem. Wiec skoro juz byłam teraz tydzień w lutym, to znów bedą brali od marcowej?
I dodatkowo jak byłam na zwykłym zwolnieniu 2 dni w listopadzie to listopad tez juz sie nie liczy?
Tak mi tłumaczyła moja kadrowa.
Może zapytaj swojej żeby Ci wyliczyła jeżeli jest taka możliwość. -
No dobra. A z kiedy jest liczona podstawa?
Byłam na l4 kilka dni w listopadzie. I teraz na przełomie lutego i marca.
Od listopada do lutego nie minęły 3 pełne miesiące, wiec podstawa nie jest liczona na nowo tylko brana ta z listopada?
-
Kasia1987. wrote:Ja 60km od Ciebie
U nas też nie jest kolorowo
Ale co tam... Teraz czas na odpoczynek
Tak
Pod warunkiem że wymiar czasu pracy się nie zmienił w tym czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 21:31