WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:No dobra. A z kiedy jest liczona podstawa?
Byłam na l4 kilka dni w listopadzie. I teraz na przełomie lutego i marca.
Od listopada do lutego nie minęły 3 pełne miesiące, wiec podstawa nie jest liczona na nowo tylko brana ta z listopada?
Liczą się wypłaty na konto średnia z 12 mcy a nie podstawa!
Z podstawy liczą do macierzyńskiego.
Ja cały czas pisze o wynagrodzeniu na l4 ciazowym.
Malutka92 lubi tę wiadomość
-
Nie !
liczą podstawę do chorobowego a potem od tej samej liczą podstawę macierzynskiego
Art 43 ustawy w razie choroby I macierzyństwa
czyli ta sama kasa (jedynie przy macierzynskim wybieramy 100+60% lub 80% (właśnie tej podstawy )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 21:36
-
U nas z macierzynskim jest ze biora pod uwage caly rok 2015 (skladki z tamtego roku) . Wiec u mnie za malo skladek bo prace podjęłam we wrzesniu 2015 r. Teraz jestem na l4 bezplatnym wiec skladki mi nie leca . Wiec lipa .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 21:38
-
nick nieaktualny
-
Troche doczytałam ustawę.
Wyklucza sie miesiące w których przepracowana była mniej niż połowa.
Ale tez liczy sie ta przerwa 3 miesięczna.
Wiec w moim przypadku podstawa do zasiłku na l4 bedzie ta policzona przy l4 w listopadzie.
Bardzo Wam dziękuje za dyskusje i pomoc! -
nick nieaktualny
-
Ulfenstein wrote:Troche doczytałam ustawę.
Wyklucza sie miesiące w których przepracowana była mniej niż połowa.
Ale tez liczy sie ta przerwa 3 miesięczna.
Wiec w moim przypadku podstawa do zasiłku na l4 bedzie ta policzona przy l4 w listopadzie.
Bardzo Wam dziękuje za dyskusje i pomoc!
Pisałam ci to wyżej. ..Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Bratek wrote:Eccchhh, a u mnie wiecznie odnawialna umowa-zlecenie.... ;] Żadnych tam dodatków, trzynastek i innych cudów ;/ A jak idę do lekarza i potrzebuję wolnego - nikt za to nie płaci, a ja nawet nie biorę oficjalnego zwolnienia od lekarza, by nie wkurzać szefowej.... ;]
Behemottka, nic mi nie wiadomo, żeby miały się gorzej wchłaniać - a czemu?
Z witaminami - wyczytałam gdzieś tu w internetach Jankowskich stad pytam mądrzejsze głowy.Bratek lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Będąc na l4 ciazowym mamy płacone 100%. Wynagrodzenie m-ce na l4 liczy się średnia z 12 mcy przepracowanych. Jeżeli byłaś na l4 w jakimś mcu np. 4 dni ten mc się nie wlicza do tej średniej. Liczą się premie,świadczenia,delegację itd.
Na macierzyńskim liczą od podstawy 60,80,100%.
Mam nadzieję że już jasne
Zapisałam się do fryzjera na 22.03 jaka ja szczęśliwa że się odpicuje hihi
Jutro jadę do diabetologa mam nadzieję że nie będzie na mnie krzyczeć o wyniki cukru.
Poważnie do L4 ciążowego powinny być wliczone premie z ostatnich 12 miesięcy, ale to chyba od drugiej wypłaty, bo w tej pierwszej to tego nie zauważyłam, dostałam odrobinę więcej. Skąd wziełaś te dane?
-
Ustawa w razie choroby i macierzynskiego to jest przepis dla nas.
Regulamin zakładowy konkretnie powinien wymieniać składniki podstawy. U mnie to zasadnicza, nagroda, trzynastka i dodatek nocnyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 22:30
-
Behemottka wrote:Ale sie objadłam!!!!
Bilans weekendu: w zamrażarce kapuśniaczek na dwa obiady i kotlety na trzy. Muszę praktykować
. W dziewiątym miesiącu będę musiała wyrobić zapasy na co najmniej miesiąc
Kapuśniak moge jeść codziennie!Behemottka lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
ja dostałam już wynagrodzenie z zusu- zdziwiłam się bo było wyższe niż zwykle- zadzwoniłam do ksiegowej (pracuję w szkole) i powiedziała mi, że wyzsze bo liczą mi też soboty i niedziele. Trzynastkę też już dostałam. Nie wiem co wchodzi w skłąd wynagrodzenia- czy liczą też wysługę lat (bo motywacyjny mi odpadł na pewno
). Jestem zadowolona bo wyższa wypłata i odpada kasa na djazdy
brawo ja
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny