X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o ginekologach, ja wybrałam się w czwartek
    na usg lekarz wypatrzył "torbiel" wielkości 19mm, na moje stwierdzenie, że to pewnie pęcherzyk stwierdził, że nie choć nie takie rzeczy widział, przepisał mi luteinę na wywołanie okresu ale ja się wstrzymam bo jeśli mam racje to za jakieś 2 tyg powinnam dostać okres, nie wiem jaki sens wywoływać sztucznie (powiedział, że jeśli nie kp to po 6tyg powinien być okres)

Alinka ten twój lekarz to nieporozumienie, powinien Cie przeprosić i nie wziąć ani centa

Nasz mały tez przechodził fazę płaczu przed rozbudzeniem.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Moje dzieci śpią, a ja już po kawusi i zastanawiam się, co ze sobą zrobić ;) coś mi się poprzestawiało ha ha ha. Chyba wezmę się za obiad :)
    Dzisiaj kisimy w domu bo czekam na kurierów :) mają przyjść moje butki i ubrania na święta dla dzieci :-D
    Udanego piątunia :)
    Pokaz ubranka jak przyjdą.
    Ja chyba kupie ze smyka Body w renifera. Ale wciąż nie wiem jaki rozmiar. Młody ostatnio coś w górę szybko idzie. Ale 68 chyba będzie jednak za wielkie za miesiąc.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nadal nosimy body 56 ze smyka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam jeszcze większy mętlik w głowie. Mój brat, który siedzi w tematyce dietetyki i zdrowego odżywiania, zapytał czy na pewno chcę już rozszerzać niedługo dietę, bo jest masa badań, że zbyt wczesne podawanie posiłków innych niż mleko może prowadzić do cukrzycy i podobnych chorób w przyszłości

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, u mnie skończyło się płaczem, na dodatek leci mu za szybko i się dławi, 3-4 razy pociągnął i już miał miarkę "wypitą" z czego połowa na policzkach, ubranku i na mnie :/

az tak zle u nas nie jest ale zje 40 ml i sie złosci i wtedy zmieniam na 0+

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    u nas na szczescie takie wstawanie rzadko, ale było codziennie i mi sie chciało razem z malym plakac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, my chyba długo zostaniemy na 0+
    mam podejrzenia że zęby tym razem na prawdę idą, bo do naszych obecnych objawów doszły rzadsze kupki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    przez 0+ kaszka (nawet łyżeczka) nie przejdzie stąd ja będę naciskała na zmianę ale nie nachalnie i nie na siłe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś nadal mam opory żeby dodawać kaszkę do mm.
    już wolę ją wprowadzać po trochu i w końcu robić z niej deserki z owocami albo do zupki

mój padł, dziś może nie marudzi, ale ma leniwy dzień
    ćwiczyć nie chce, za to chichra się i gada dużo :)

jest plan, jak ogarnę samochód to zawieźć Małego do fizjoterapeuty
    problem w tym, że nawet mąż ma problem tam zaparkować :/
    niedaleko jest tesco, może tam? ale z drugiej strony taszczyć nosidełko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, jedno pytanie - mogę dawać normalne kasze czy muszą być te dedykowane dzieciom?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    spokojnie możesz czekać do 6m. Jak ci to ma pomóc w spokojnym sumieniu. ..bo inaczej nie będzie przyjemności z rozszerzania diety
    A co dla dziecka w nazwie uznaje za "lepsze " przynajmniej na początku bo mam nadzieje ze rzeczywiście jest bardziej kontrolowane. Bo nie brakuje świństw na rynku a za największe zło uważam juz kukurydzę. .. (GMO )
    Dziecko nie zjada kasz kilogramami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja już sama nie wiem :/
    mam mętlik w głowie przez to wszystko...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ty też musisz się czuć gotowa. Jak nie jesteś to poczekaj. Ja juz pisałam ze to lubiłam i liczę ze mały polubi.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja corce rozszerzalam diete tak jak wtedy kazali po skonczonym 4 miesiacu, ale terazjak piszecie ze po 6 miesiacu to nie mam zamiaru sie spieszyc, dla mnie to lepiej przynajmniej za szybko w zupkach sie babrac nie bede musiala :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia juz dwa lata temu było 6m. dla kp i 4m. dla mm
    za x lat znów coś wymyślą
    moja ciotka (70 lat ) uznaje pół roku za czas kiedy dziecko już dużo je więc to pewnie z doświadczenia. Ja wczesniak i babcia opowiadała ze tylko własny ogródek i własne króliki mnie na zdrową wykarmily.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy i szykujemy się do nieszczęsnego starostwa -urzędu miłego dla matek z dziećmi gdzie nawet na wejściu nie ma podjazdów dla wózków mimo 10 schodów! Cioteczki trzymać kciuki by Piotrek to przespal :D żebym w końcu sfinalizowala rejestrację! Tata ma służbę wiec dziś radzę sobie sama haha i jadę honda - mały pojedzie dzięki temu z przodu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się dziś nigdzie nie ruszamy, mgła że gór nie widać i pada :(
    może jutro będzie lepiej i pojeździmy sobie, przy okazji podjadę do sklepu na zakupy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, mój od rana mówi "error" - a więc znak że dzieć swojego ojca-programisty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, myślę że zajęcia są lepszym pomysłem, no choćby że to faktycznie przedszkole językowe, a nie że bulisz za prywatne, a zajęcia np raz lub dwa razy w tygodniu :)

mój żołnierz dzielnie ćwiczy, jak leży na moim brzuchu idzie mu świetnie, bo się podnosi i chichra mi się w twarz, ale nie ma tak lekko, przełożyłam go na podłogę i robię makaron z sosem szpinakowym

agatia lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zalezy jakie przedszkole bo jesli do dzieci mowia caly czas po angielsku to to jest najlepsza nauka. 2 godziny w tygodniu to za malo aby male dziecko sie nauczylo czegoś. Dopiero starsze dziecko mozna na takie kursy zapisać a mlodsze zdecydowanie lepszy codzienny kontakt i nauka przez zabawe.

agatia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 2906 2907 2908 2909 2910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ