X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein. Ja zakladalam te 4 przebrania dziennie stąd mam duuzo body :) ale nic jeszcze nie zostało obsrane bo kupa co 2 dzień poza pampersem. Ale to musi się nareszcie skończyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale zakupami ale zrobilam je tydzien temu i dzos doszy ;) Dwie sukienki na boze narodzenie :D. Jako, ze rozmiarowo jeszcze mi brak jakis 10 kilo do wagi akceptowalnej a do wagi z przed ciazy 6 kilo to musialam zakupić coś w co sie zmieszcze. Wiec sie mega ciesze, ze bez wyjscia z domu mam dwie fajne koecki i wygladam w nich naprawde dobrze :D
    Nie moge na swieta zle sie czuć ;)

alinka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mam wkładkę na 3 lata - levosert. Zapłaciłam 700 zł. Już założona, można szaleć :D tylko mnie brzuch pobolewa teraz.
    A co do lekarza, to on naprawdę jest super specjalista i prywatnie zapewne super facet z tego co widzę, ale pazerny chyba na kasę ...

A w kwestii kup to u nas ostatnio jedna dziennie z samego rana, czasami dwie, a dwa razy zdarzyło się małej nie zrobić w ogóle przez cały dzień. I jak jest taka dwudniowa to też się przy szyi kończy i pampers nie daje rady :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuśki, zmylo mnie na długo. Ma. Jakiś miesiąc w waszych konwersacjach w plecy, ale to przez choroby dzieci.
    Widze, że śmierdzący temat na tapecie...u nas przez ostatni czas kupy nie bhlo po 4 dni... dziś mnie uraczyl taka 5 dobowa kupa a mamci na wspanialsza na świecie. Już dość miałam tych jego śmierdzących bakow

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość dzieci ma kupy raz na kilka dni. A mój sadzi conajmniej 3 dziennie.

Kamcia, po zapraniu na ubrankach nie ma śladu po kupie, ale to upierdliwe go tak przebierać ;)
    Wczoraj świeżo zdjęte pranie, a dzis wszystko od nowa :)

Dobrze ze babcia dokupuje ubranek ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    u nas ulewanie :D
    Są dni ze nie przebieram a są dni ze co godzinę :D na szczęście od urodzenia mały nigdy nie zaplakal podczas ubierania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffe mój sadzi z 6 dziennie, jak nie więcej..

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

moj tak samo jak u madziuli, co pampers to kupa albo giga mokry bak

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie
    jadlA juz ktoras z was tatara pdzy kp ? :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) sto lat mnie nie było, bo z dwójką siedzę w domu i jakos tak zawsze jest co robić. Brakuje mi tego , żeby choc na chwile usiąść i mieć czas tylko dla siebie. Starszak choruje. Nie wiem po co ja place za żłobek skoro siedzi od miesiąca w domu...

Dziewczyny jak tam Wasze chudnięcie tudzież odżywianie po porodzie? Ja mam Hashimoto i po zmniejszeniu o połowę dawki euthyroxu po porodzie miałam tsh 6 ostatnio! I czułam sie fatalnie, zauwazylam, ze jestem ciągle głodna i wręcz zaczęłam tyć zamiast chudnąć. Juz zwiększyłam dawkę i kontrola za tydzień ale jestem spanikowana tym co sie ze mną dzieje. Zle sie czuje w swojej skórze. Karmie tylko piersią ale jestem tak głodna wiecznie jakbym wcale zapasów tłuszczu nie miała a mam. Co jeść, co robić ratunku! Na ćwiczenia fitnessy czasu nie mam, z dwójką na spacer nie wyjde jak Artek chory. Nie chce przytyć. Macie jakieś diety cud? ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba ma skok. Wiecznie dziś na cycu i płacz. Idę w końcu spac. Co do kup to mój tylko w nocy nie ma a tak to wali w prawie każda pieluchę. Do tego są płynne i zielone. Taka jego uroda. Od 2 dni nie biorę antybiotyku, zobaczymy czy sie zmienią.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka u mnie poszło w druga strone, tsh 0,01. Tez mam Hashi, ale i Gravesa-basedowa i wpadłam po prodzie w nadczynnosc, zuelnie mam odstawiony euthyrox na razie, waga mi spada. ft4 miałam niedawno 50..

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 22 pierwsze karmienie hmmm ...jestem normalnie padnięta....jakis kryzys mam normalnie... :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy od 19 ...ale mały się poruszył i mnie obudził wiec uznałam ze to dobry czas -połowa naszej nocy -by nakarmić. ..ciekawe o której całkiem i dosłownie zawołałby jeść? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, my mamy kupe co 2 dni srednio. Przecieka nam Dada, waga ok 5,5 i Pampersy 2 tez przeciekaly.
    Zalozylam ostatnio Pampers 3 i eureka :D
    Nie ma to jak pierwsze dziecko i niedoswiadczona mama ehh, za male pampersy dziecku zakladalam :D
    Testuje 3 od niedzieli i poki co nie przeciekly.
    Ale wiem co mowisz, masa roboty z tym.
    Najsmieszniejszy jest wtedy moj maz i panika "Kochanie, kupa jest wszedzie!" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bolu po cc juz jest lepiej, moze to faktycxnie na zmiane pogody? Nie spodziewalam sie...
    Oby tylko bylo ok, najwyzej jak bedzie sie powtarzac to pojde jeszcze raz do gina.

My chyba tez mamy skok, ehh.
    Wczoraj zapomnialam zawinac w otulcz malego na noc, dalam mu szanse i obudxil sie po 30 minutach z kichaniem, a potem placz. Walczylam dlugo, az suszarka i bujanie pomoglo, juz nie pamietam kiedy go tak musialam usypiac.
    I sie karmimy :)

Waszym maluchom tez taz biegaja nozki i sa ciagle w ruchu? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też co chwilę się budzi na jedzenie. Ostatnio w nocy śpię po 4-5 godzin i jak zawsze mąż mnie wkurwia. Przepraszam ze tak dosłownie ale już nie mam siły. Ledwo żyje, kręgosłup mi się chyba łamie ale pomocy żadnej male to nie szkodzi dam sobie sama radę, ale on niech sobie też sam radzi. Szkoda gadać. Ja nie wiem, czy faceci myślą ze jak jest małe dziecko to życie się nie zmienia? Bo jak poprosiłam żeby wstał teraz do placzecgo dziecka i zmienił pampersa to miał minę jakbym mu kazała pójść pieszo do Rzymu bo on śpi! W pracy przecież był! A ja cały dzień lezalam i pachnialam.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj raczki i nozki jak do plywania sie smieje. Matka pol zycia plywala to i mlody moze plywak ;)
    Sarcia o to jest pytanie z tatarem ;) . Ja uwielbiam i planuje w pierwsze swieto zjeść. Bratowa jadla karmiac piersia. A ja czytalam ze w ciazu nie bo chodzi o listerioze ktora przenika do plodu. Przy kp nie ma udokumentowanego przypadku listeriozy ale nie jest potwierdzone ze nie przechodzi do pokarmu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 karmienie :) ...padam na pyszczek...jestem nie wyspana i zmulona normalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już trzeci dzień z rzędu wstajemy dopiero w okolicy godz. 5.
    ja już chyba wstanę, bo lubię te chwilę tylko dla siebie, Młody zaraz może zaśnie, dla męża środek nocy jeszcze jest :) można spokojnie ciepłą kawę wypić i zjeść śniadanie, nie na raty.

‹‹ 2909 2910 2911 2912 2913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ