X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak mam lenia, najwyżej zamówię pizzę jak mąż wróci, choć podobno chce mnie posłać na zakupy, jak już to prawko mam. A ja się boję sama jeździć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet na Pomorzu sypie ale takim gradzikiem
    wyszłam z małym jak świeciło słonko a po 20 min uciekałam bo naszła chmura i zaczęło sypać i wiać, teraz odtajam :)

ostatnio myślałam o tym, że trzeba małemu większych ciuszków kupić bo powoli wyrasta z tych 0-3m a tu dziś bach telefon od szwagierki, że kolega ma ciuszki i czy nie chcemy, no pewnie, że chcemy :)

Foxiku początki są trudne ale staraj się teraz jeździć jak najwięcej, będzie tylko lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, jak mam Męża obok jest dużo prościej.
    Na kursie miałam małe, zgrabne autko ze słabym silnikiem, a tu nagle się przesiadam do krowy, która ma więcej koni mechanicznych :(

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak zdałam prawko to z mężem przez jakiś czas jeździłam.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało sie.... dostalam okres taki prawdziwy. Wiec zaczynamy juz brać tabletki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już to widzę jak na te zakupy pojadę - pierwszy sklep - zapchany parking i tak dalej aż będzie w miarę ok ;D najgorzej że jak jadę przepisowo to na mnie trąbią lub na wariata wyprzedają gdzie nie można, albo jak mi wczoraj pieszy pod koła wpadł to myślałam że uduszę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik za chwilę sama będziesz nieprzepisowo deptać pedał gazu :) Ja mam prawko prawie 15 lat a i tak nie robię kopert i szukam miejsca do parkowania tak długo aż mi przypasuje.

Angela do mnie też dziś ta małpa zawitała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, parkowanie to moja zmora, a teraz pewnie wszyscy po pracy robią zakupy to może być ciężko

ok, zamawiamy pizzę, ostatnio się wkurzyłam, bo zamówiłam. zapłaciłam za dodatki, a jak przyszła okazało się że tylko ser i sos pomidorowy miała :/ a zamówienie odbierał mąż więc po ptokach było :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    bisacz, jak mam Męża obok jest dużo prościej.
    Na kursie miałam małe, zgrabne autko ze słabym silnikiem, a tu nagle się przesiadam do krowy, która ma więcej koni mechanicznych :(
    Moim pierwszym autem po kursie (zdawałam na oplu corsie) był avensis kombi :)
    Tez niezła przesiadka. Dałam radę. No tylko bez dziecka

Little Red Fox lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę robić ogólne badanie moczu, lepiej łapać bezpośrednio czy w woreczek? Bo jutro ok 8. ma być u nas pani z labo pobrać krew Małemu i jeśli złapiemy to weźmie również do zbadania. Tylko nie wiem jak długo te siki mogą stać i czekać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

nie martw sie jak sama zaczniesz jezdzic to zobaczysz ze to nie takie trudne :) ale na poczatku parkowania to chyba kazda kobieya sie boi;)

nie dlugo nie bedziesz chciala zeby maz z Tobra jezdzil i ci mendzil z boku "wolniej, szybciej, zmien bieg, keirunkowskaz, uwazaj!!!!" hahha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on tak nie gada, ale na pewno pomoże, bo ma wyczucie do tego auta i się bezpieczniej czuję :)

Mój Mały już śpi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Będę robić ogólne badanie moczu, lepiej łapać bezpośrednio czy w woreczek? Bo jutro ok 8. ma być u nas pani z labo pobrać krew Małemu i jeśli złapiemy to weźmie również do zbadania. Tylko nie wiem jak długo te siki mogą stać i czekać?

Jak masz to łap do pudełka.
    Włóż do lodowki.
    W labo ostatnio mi tłumaczyła żeby włożyć do lodowki mogą stać 2h.

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby się nie patrzeć, mamy niewiele czasu aby złapać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie dziewczyny temperatury w domach? Kurde nie wiem czy ja jestem inna ale mamy 20-21 czytałam ze to idealna temperatura aby hartować dziecko i odpukac malo chorujemy. Ostatnio bylismy (2 dni temu) bylismy u koleżanki jej syn ciągle choruje a u niej w mieszkaniu 25-26 normalnie piekarnik... byliśmy godzine a Martyna wyszla z rumiencami.. i chyba mamy efekt katar. Oby Kubie się też nie dostało..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, właśnie sprawdziłam - u nas jest 21,5 st. tylko dlatego że ja przykręcam w ciągu dnia kaloryfery w mieszkaniu. Mieszkamy w domu i jest ciężko, bo teść w piecu węglem pali i ogólnie rodzina męża przyzwyczajona do tropikalnych temperatur. Nawet specjalnie więcej palą, bo jest małe dziecko i nie może marznąć ;D a byliśmy ostatnio u nich - mieszkają piętro wyżej i tam było 28!! Mały w samym bodziaku był, a i jego miałam ochotę ściągnąć gdyby nie to że zasnął :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody padł przed 19 bedzie coś czuje szybka pobudka w nocy. U mnie dziś dzień dla mamy. Poszłam na pazurki a w dzien pospałam. Generalnie procz obiadu i kolacji nic nie robiłam :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    my mamy więcej ale w każdym pomieszczeniu inaczej
    mamy szczytowe mieszkanie wiec łatwo się wychladza
    poza tym my chodzimy rozebrani

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat się przewijal Ale powiedzcie jak łapać ten mocz na ogone i posiew. Mam woreczek i pojemnik razy dwa gdyby się nie udało.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ogólne można w woreczek. Na posiew musi być do sterylnego pojemnika.
    Mi sie udało złapać jak leżał na golasa. Dotykałam mu nóżek ręka mokra.
    Ale trzeba uważać, bo pierwsza próbkę 'zanieczyszczycilam' opierając o pojemnik jajka.
    Wystarczy niewiele moczu ale musi być czysto. Nie dotykać wewnątrz pojemnika itd.

Dziewczyny tu pisały u trzymaniu przy włączonej wodziez kranu i łapaniu w pionie. Ale mi by brakło rak. Najpierw próbowałam 'po swojemu' łapać z fontanny.

Skali89 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2918 2919 2920 2921 2922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ