X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak mam lenia, najwyżej zamówię pizzę jak mąż wróci, choć podobno chce mnie posłać na zakupy, jak już to prawko mam. A ja się boję sama jeździć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet na Pomorzu sypie ale takim gradzikiem
    wyszłam z małym jak świeciło słonko a po 20 min uciekałam bo naszła chmura i zaczęło sypać i wiać, teraz odtajam :)

ostatnio myślałam o tym, że trzeba małemu większych ciuszków kupić bo powoli wyrasta z tych 0-3m a tu dziś bach telefon od szwagierki, że kolega ma ciuszki i czy nie chcemy, no pewnie, że chcemy :)

Foxiku początki są trudne ale staraj się teraz jeździć jak najwięcej, będzie tylko lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, jak mam Męża obok jest dużo prościej.
    Na kursie miałam małe, zgrabne autko ze słabym silnikiem, a tu nagle się przesiadam do krowy, która ma więcej koni mechanicznych :(

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak zdałam prawko to z mężem przez jakiś czas jeździłam.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało sie.... dostalam okres taki prawdziwy. Wiec zaczynamy juz brać tabletki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już to widzę jak na te zakupy pojadę - pierwszy sklep - zapchany parking i tak dalej aż będzie w miarę ok ;D najgorzej że jak jadę przepisowo to na mnie trąbią lub na wariata wyprzedają gdzie nie można, albo jak mi wczoraj pieszy pod koła wpadł to myślałam że uduszę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik za chwilę sama będziesz nieprzepisowo deptać pedał gazu :) Ja mam prawko prawie 15 lat a i tak nie robię kopert i szukam miejsca do parkowania tak długo aż mi przypasuje.

Angela do mnie też dziś ta małpa zawitała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, parkowanie to moja zmora, a teraz pewnie wszyscy po pracy robią zakupy to może być ciężko

ok, zamawiamy pizzę, ostatnio się wkurzyłam, bo zamówiłam. zapłaciłam za dodatki, a jak przyszła okazało się że tylko ser i sos pomidorowy miała :/ a zamówienie odbierał mąż więc po ptokach było :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    bisacz, jak mam Męża obok jest dużo prościej.
    Na kursie miałam małe, zgrabne autko ze słabym silnikiem, a tu nagle się przesiadam do krowy, która ma więcej koni mechanicznych :(
    Moim pierwszym autem po kursie (zdawałam na oplu corsie) był avensis kombi :)
    Tez niezła przesiadka. Dałam radę. No tylko bez dziecka

Little Red Fox lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę robić ogólne badanie moczu, lepiej łapać bezpośrednio czy w woreczek? Bo jutro ok 8. ma być u nas pani z labo pobrać krew Małemu i jeśli złapiemy to weźmie również do zbadania. Tylko nie wiem jak długo te siki mogą stać i czekać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

nie martw sie jak sama zaczniesz jezdzic to zobaczysz ze to nie takie trudne :) ale na poczatku parkowania to chyba kazda kobieya sie boi;)

nie dlugo nie bedziesz chciala zeby maz z Tobra jezdzil i ci mendzil z boku "wolniej, szybciej, zmien bieg, keirunkowskaz, uwazaj!!!!" hahha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on tak nie gada, ale na pewno pomoże, bo ma wyczucie do tego auta i się bezpieczniej czuję :)

Mój Mały już śpi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Będę robić ogólne badanie moczu, lepiej łapać bezpośrednio czy w woreczek? Bo jutro ok 8. ma być u nas pani z labo pobrać krew Małemu i jeśli złapiemy to weźmie również do zbadania. Tylko nie wiem jak długo te siki mogą stać i czekać?

Jak masz to łap do pudełka.
    Włóż do lodowki.
    W labo ostatnio mi tłumaczyła żeby włożyć do lodowki mogą stać 2h.

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby się nie patrzeć, mamy niewiele czasu aby złapać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie dziewczyny temperatury w domach? Kurde nie wiem czy ja jestem inna ale mamy 20-21 czytałam ze to idealna temperatura aby hartować dziecko i odpukac malo chorujemy. Ostatnio bylismy (2 dni temu) bylismy u koleżanki jej syn ciągle choruje a u niej w mieszkaniu 25-26 normalnie piekarnik... byliśmy godzine a Martyna wyszla z rumiencami.. i chyba mamy efekt katar. Oby Kubie się też nie dostało..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, właśnie sprawdziłam - u nas jest 21,5 st. tylko dlatego że ja przykręcam w ciągu dnia kaloryfery w mieszkaniu. Mieszkamy w domu i jest ciężko, bo teść w piecu węglem pali i ogólnie rodzina męża przyzwyczajona do tropikalnych temperatur. Nawet specjalnie więcej palą, bo jest małe dziecko i nie może marznąć ;D a byliśmy ostatnio u nich - mieszkają piętro wyżej i tam było 28!! Mały w samym bodziaku był, a i jego miałam ochotę ściągnąć gdyby nie to że zasnął :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody padł przed 19 bedzie coś czuje szybka pobudka w nocy. U mnie dziś dzień dla mamy. Poszłam na pazurki a w dzien pospałam. Generalnie procz obiadu i kolacji nic nie robiłam :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    my mamy więcej ale w każdym pomieszczeniu inaczej
    mamy szczytowe mieszkanie wiec łatwo się wychladza
    poza tym my chodzimy rozebrani

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat się przewijal Ale powiedzcie jak łapać ten mocz na ogone i posiew. Mam woreczek i pojemnik razy dwa gdyby się nie udało.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ogólne można w woreczek. Na posiew musi być do sterylnego pojemnika.
    Mi sie udało złapać jak leżał na golasa. Dotykałam mu nóżek ręka mokra.
    Ale trzeba uważać, bo pierwsza próbkę 'zanieczyszczycilam' opierając o pojemnik jajka.
    Wystarczy niewiele moczu ale musi być czysto. Nie dotykać wewnątrz pojemnika itd.

Dziewczyny tu pisały u trzymaniu przy włączonej wodziez kranu i łapaniu w pionie. Ale mi by brakło rak. Najpierw próbowałam 'po swojemu' łapać z fontanny.

Skali89 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2918 2919 2920 2921 2922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ