X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my 1 karmienie od 22 :) p

a jak reszta nocnej zmiany :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja podjadla i ochoty spać nie ma. Leży w łóżeczku i gada sama ze sobą . Ja się chyba poloze spać, może i sama zasnie za jakiś czas? :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy temperature 20,21 ale w supialni i w nocy to pewnie spada do 19. Czytalam ze 21 to idealna dla dziecka. U nas mlody sie grzeje w tej temperaturze wiec wiecej nie zamierzam mieć. Ogolnie moje dziecko to sie zgrzewa szybko. W weekend mielismy bodziaka i spodnie plus skarpery, na to bluza polarowa z kapturem, na glowie lekka bawelniana czapka. Wlozony w spiworek maxicosi. Wydawalo mi sie ze lekko ubrany jak na temperature prawie 0 stopni. A jak wyciagnelam maluszka to cały mokry :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka u mnie nlody ostatnio wlasnie sam tak zasypia. W szoku bylam bo najpierw sie kladlam z przekonaniem bedzie ryk to wstane a budze sie nad ranem. Zasnelam szybciej niz dziecko :) ale mlody nic a nic nie płakał sam sobie gadal i wkońcu zasnął :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ktos sie wyspal... no ale tak musialo przecież byc bo moja zmiana :[

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstaje na kawę i jadę do tego sądu. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia powodzenia!!!
    Unas w sypialnijest miedzy 19-21,a pokoju 20-22 i chyba malemu tak dobrze jest.
    Dzieeczyny pomocy, chyba bedziemy musieli pomalu przechodzic na mm, bo ponoc maly przestaje sie najadac moim mlekiem, a wieksxych ilosci nie chce jesc bo zaczyna ulewac. O dziwo to zasugerowala pediatra. No i pytanie po raz setny zadane, jakiego mm uzyeacie i sie sprawdza? Ja myslalam o nan bo dostawal je w szpitalu, ale prxeczytalam, ze jest najbardziej slodkie w smaku i potem jest problem z tym. I w ogole mam dola, boinaczej to sobie eyobrazalam, nie dosc ze nie jadl z cycka tylko z butli moje to jeszcze 3 miesiace dalam rade na wylacznosc, teraz oczywiscie to stopniowo wiec peenie jeszcze z miesiac nsm zejdzie na caly proces, jakos nie sadzilam ze sie okaze ze mam ns bani z tym mm i kp. Przeciez nie uwazalam nigdy i nie uwazam ze mm jrst zle czy cos, a jednak w glowie jakies durne mysli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 06:18

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta

a po, czym pediatra to stwierdzila se sie nie najada ??

My karmienie numer 2 :) taki system mohlby juz xostac 22-3-7 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylismy z corka na sankach :)a z malym w wozeczku fajnie bylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też na nogach, Mały się obudził ok 4:45, a więc już tydzień jak tylko raz je w "nocy" i przesypia ładnie :) od razu matka czuje się wyspana. Zastanawiam się tylko czy to będzie miało duży wpływ na jego przyrost? Teraz czekam aż się obudzi i spróbuję złapać mu ten mocz, jednak u chłopaka problem jest mniejszy :D

martta, a może spróbuj go karmić częściej? Mój je nawet co dwie godziny, bo większe ilości na raz też ulewa. Haha, pediatrzy... mojej jakbym zasugerowała że chyba się Filip nie najada, kazałaby zagęszczać mleko kaszką i dawać marchewkę ;D

Mój jest na NAN, ale ma po nim zielone kupska, ale prawda jest taka, że każde mleczko na dziecko inaczej może działać. I tak Cię podziwiam, że dajesz radę odciągać i tak Małego karmić, bo to wymaga dużo więcej poświęcenia i czasu :)

kawa, śniadanie i sprzątanie.
    po 8. przychodzi pani pobrać krew

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a moj je co 2-2.5h..... I mysle sobie czy On malo nie je... A kiedy zmienialyscie skoczki na 2 bo ja mysle ze On wolno je i w pewnym momencie zasypia :/ i moze to jest powodem...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi mój nadal jest na smoczku 0+ bo innego nie akceptuje :)
    może za jakiś czas, ale ja nie planuję zagęszczać mleczka kaszką lub kleikiem, więc jak tak lubi to nie będę zmieniać ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jadę...mam większego stresa niż myślałam...aż mnie przeczyszczało...mam nadzieje że będzie jak ostatnio-ja, sąd i notująca...bez ZUS-u, bez mojej(nowej)dyrektorki...mam na sobie te samą tunikę i spakowałam na szczescie moje czerwone, szczesliwe gacie studniówkowe!!!a żeby nie wkurzać się parkowaniem, to podjade dwie ulice wczesniej pod market :) ufff boje się, oby auto nie było do skrobania bo mamy -1

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko dookoła zasikane, a w pojemniku na mocz nic :(

kurde no...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa dupa dupa...Kuba nie ma apetytu, ulewa mi jedzeniem ktore jadl o 5 zawrotne 30 ml zjadl. Teraz zaczyna mi kichac.. musialo sie tak to skonczyc..:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wszystko dookoła zasikane, a w pojemniku na mocz nic :(

kurde no...
    Za 20 minut spróbuj znow

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, współczuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, współczuję :(
    Niestety to urok dwojki dzieci. Mloda ma gile po pas...efekt tego przegrzania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w domu jest wysoka temp, dlatego ja przykręcam wszystkie kaloryfery, bo sama mam napady duszącego i suchego kaszlu w okresie grzewczym, mojemu m staram się wytłumaczyć, że Małe dzieci nie mogą przebywać w takich tropikach bo to ma ogromny wpływ na ich zdrowie. On i jego brat byli tak chowani, teściom lekarze jak przychodzili do domu mówili że jest za gorąco, ale jak wychodzili to i tak odkręcali kaloryfery. Bo oni wolą ciepło w zimie i chodzić po mieszkaniu w krótkich spodenkach i rękawie :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam. Moja sprawa pierwsza. Następna zaplanowana 20 min później. ..ohoho stres. I sikac mi się chce a znajdź człowieku kibel w okręgowym jak nawet ruch pieszych wyznaczony jest bramkami i ich blokadami

I ciekawe jak to będzie. ..we wzorcowej sprawie sprzed roku kobieta przegrała na poziomie okręgowym i ostatecznie wygrała na poziomie SN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ