X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci na dalekiej północy są hartowane i żyją ;D
    póki mąż nie wróci z pracy i nie odkręci kaloryferów da się żyć
    ale że ma problemy reumatyczne to tak tłumaczy potrzebę ciepełka.

My coś zjemy i ruszymy chyba na spacer :)

• martta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.imgur.com/kLlSFoh

Mezowi sie nudzilo w pracy to gifa zrobil hehe

bisacz lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiu trzymamy kciuki za wyniki.
    Angela u Liw też katar się pojawił i katarek pierwszy raz poszedł w ruch.
    Martta każdy dzidziol inaczej reaguje na mm. U nas po enfamilu i Babilonie, które okazały się lipą, super sprawdza się babydream. Cena jest ok, skład nie różni się niczym od mm "z wyższej półki". Jedynie podaje DHA razem z D3 bo nie ma w składzie.
    U Kuby jak na razie tylko kichaniw ale kwestia czasu pewnie

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kacperek kaszle suchym kaszlem robię inhalacje. Coś jeszcze mogę zrobić ????

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ja Ci sie nie dziwie. Tez musialam powalcxyc, bo maly w pewnym momencie (po szczepieniu) odmowil mojego cycka. Juz myslalam, ze koniec z kp :(
    Odciagalam, troche karmilam, a ze laktator u mnie niewiele sciaga, to siedzialam z nim czesto. I juz mialam dosc, do tego pilam tone herbatek, karmi, masakra. No i caly czas jestem na diecie bez nabialu, co mocno ogranicza gotowanie.
    W sumie pogodzilam sie wtedy, ze koniec kp, ale maly nagle znow pokochal cycka ;)
    Ale teraz juz nie odciagam, je ile wyciagnie, a potem mm i jak zaczne tracic pokarm, albo jak on bedzie wolal butelke to po prostu skonczymy kp. Bardzo bym chciala, zeby to bylo po 6 miesiacu, no ale zobaczymy. Za bardzo mnie to wykanczalo, a dalam juz mu duzo mam nadzieje, oczywiscie zawsze moxna wiecej, ale nic na sile ;)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i smyk sie obudzil, a mialam nalozyc odzywke na paznokcie...

Czy ktoras z Was podaje jeszcze Sab simplex? Tak stale?

• martta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja tez dokladnie takie podejsciemam, bedxieco ma byc, zwlaszcza, ze naprawde sporo wysilku mnie to kosxtuje, wstawanie w nocy niezaleznid na sciaganie i karmienie to najgorsza zmora dla mnie. No ale nic tak jak piszesz zawsze mozna wiecej i taka mysl mnie dzisiaj gniecie wlasnie.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w nocy w samym pajacu, nawet nie chce być przykrywany, w dzień samo body i skarpetki, póki śniegu nie było to na spacer w kurtce jesiennej, mimo że wcześniak to nie szaleję ;)

ok, mam dylemat, iść teraz na spacer, czy po obiedzie,
    bo Mały i tak będzie za chwilę drzemał a mam kilka rzeczy do ogarnięcia porządkowych
    i kawy chce mi się jak nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet
    My podajemy małemu tak ze 3 razy na dobę, obowiązkowo przed nocnym karmieniem i w nocy bo wtedy najmocniej się zagazowywuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek grzeczny ale mi za to corka do wiwatu daje ze melise podwojna codzinnie pije tak mam nerwy przez nia poszarpane  chwilami to mam jej dosyc na maksa.... nic jej nie brakuje, wszysyko ma i sie tak zachowuje jak nie powiem co, kupilam jej ulubilmego kicyka sprowadzalam go z Chin od producenta ! A ona wziela obejrzala i nWst sie nie usmiechnela ani dziekuje nie powiedzila tylko byly kolejne zadania ze przeciez jeszcze chciala takiego i takiego konika...rece i cycki opadaja

Juz nie wiem co robic i jak do niej dotrzec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest bardziej ciepłolubny ale nie do przesady
    w nocy body i pajac i kołderka do pasa a w dzień body i śpiochy albo spodenki i skarpety

odstawiłam ten debridat i zaczynam świrować bo mały wstał po 7 i spał może z pół godzinki a ja sobie wkręcam, że go brzuch wybudza
    teraz leży na macie i wydaje fajne dźwięki ale wiem, że już jest mega zmęczony więc zaraz ponowię próbę uśpienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przejsciach z kp z cora, teraz podchodze juz do tego na lajcie (brawo, maly ma juz dwa miesiace, gdzie trn lajt byl u mnie wczesnirj hmmm?)

A teraz karmie, i nie wymyslam podchodze fo tego w ten sposob ze 5aka kolej rzeczy udaje ze mm jie istnieje, odkladam kase do skarbonki co 4 dni 20 zl te ktore na mm bym wydala, laktaor wspolpracuje z jednego cyca sciagnelam 180 ml !

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maratta to dzielnie walczysz fakt sciaganie i podawanie to maskara zapewne. U nas poki idzie rownym tempet i tyje idealnie wedlug 50 centyla czyli tak jak sie urodzil bedzoemy tylko na kp. Mamy w domu wage i wazymy sie w cyklu tygodniowym. W ostatnich 2 tygodniach zmienilam podejscie i jak tylko mlody marudzi daje cyca i wiecie co mam anilka w domu nie musze go nosic :) no ale czasem daje cyca co 3p min a najdluzej wytrzymuje godzine. Chyba ze spo jak wczoraj w ciagu dnia 2 godziny i musialam sciagnac laktatorem bo wychodzilam n paxurki i M z nim zostawal. Wiec po 2 godzinach z 2 piersi udalo mi sie sciagnac ledwo 100ml, szalu nie ma nic dziwnego ze maly sie domaga i ke z 2 piersi. Ale tyle i w dobrym tempie wiec nie bede popadac w paranoje.
    A tak oto tyjemy:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/986d6f444576.png

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje jak fajnie ze przegrali dobrze im tak!
    Esmi co do pytania co podac nam pediatra profilaktycznie kazala podawac wit C, priobiotyki, no i wit.D z omega plus inhalacje.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin a ile podajesz tej wit. C ? i jaki probiotyk ?

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jednak poszliśmy na ten spacer :D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi mi kazala 5 kropli raz dziennie. Troche jest z tym bujania bo rano daje priobiotyk pozniej nastepne karmienie wit c pozniej wieczorne wit d i jeszcze 2 razy dziennie inhalacje. Ale poki co z nosa u nas nie leci a kaszel jest minimalny raczej chyba przez ulewanie. A i kazala pediatra oszczednie z kaloryferami 21 stopni niby jako idealna temp. U nas to jest maxymalna temperatura ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maratta gif cudny u nas piastka dokladnie tak samo maglowana w buzi non stop. A i dzieciaczek na zagloszonego nie wyglada ;)

martta lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiu trzymamy kciuki za wyniki.
    Angela u Liw też katar się pojawił i katarek pierwszy raz poszedł w ruch.
    Martta każdy dzidziol inaczej reaguje na mm. U nas po enfamilu i Babilonie, które okazały się lipą, super sprawdza się babydream. Cena jest ok, skład nie różni się niczym od mm "z wyższej półki". Jedynie podaje DHA razem z D3 bo nie ma w składzie.
    Jakie były objawy lipy? Dzieci nie chciały? Walczymy zbitka? Czy kupy nie dobre?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe bo enfamilu i Babilonie były mega kolki i kupy wodniste sluzowate.
    U B bebilon, Nan i hipp siet nie sprawdziły. Enfamil tak, ale później wyszła skaza.
    A po dokarmianiu czy tylko na butli?
    Pytam bomlody dostał 3 razy butelkę i sie to pokrywa ze strasznym marudzeniem ;)
    Jakby nam ktoś dziecko podmienił :)
    Ale ostatnia butelka była w niedziele o 18, a on jest marudny wciąż :)
    Wiec myśle ze to skok.
    Wisi na cycu dodatkowo.

Ps. Czy cyc pomaga na kolkę?
    Bo myślelibyśmy ze może to marudzenie to kolki, ale cyc go uspokaja i to nie na chwile tulko na stałe.
    Może jednak głodny? Albo lubi cycka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 12:41

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2921 2922 2923 2924 2925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ