X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wszystko zalezy od ksiedza u nas dal swistek M do bierzmowania ale nie bylo jak zrobic przed slubem to powoedzial ze mamy zrobic na spokojnie po slubie. Mielismy spoko ksoedza ale jak u Ciebie zacheca do slubu to niech wystawi Ci papierek do bierzmowania i bedziesz miala po sprawie albo jeszcze lepiej niech przymknie na to oko ;)
    Jak juz robicie chrzciny to co za problem zrobic ślub oczywiscie jesli chcecie.
    Jak M powoe ze tak to pogadaj z ksiedzem o papierologi nauki małżeńskie pewnie wam odpuści, zapowiedzi moze tez no i to bierzmowanie. Jesli odpusci to zostanie wam tylko spowiedź i dostarczenie waszych dokumentów chrztu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 20:32

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki AJrin :-)

No tak naprawdę żaden problem.
    Tylko tak jakoś dziwnie hahaha
    No ale trzeba by było to zrobić córka za kilka lat (zależy co wymyśla) będzie szła do komuni........
    No pogadam z mężem bo siedzę i myślę wypadałoby zaprosić rodziców jakby miało dojść do ślubu kościelnego a my chrzciny mieli robić tylko z chrzestnymi.
    Nie mam na chacie miejsca dla prawie 20os. Knajpy pozamykane.
    Z drugiej strony nie taki diabeł straszny jakoś by się upchalo ludzi hihihi
    Nie wiem pogadam z mężem i trzeba coś pomyśleć.
    No i co tej ksiądz na ten fakt bierzmowania.

LRF uspal ci M dziecko?????
    Obudzisz go niech zobaczy o co chodzi w ryrualach :-)

Ja próbowałam przetrzymac mojego juniora i dupa usnal mi o 20 :-(
    Jadł o 19 nie wiem czy go budzić na jedzenie a najbardziej się martwię że w nocy nie będzie spał:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzięki AJrin :-)

No tak naprawdę żaden problem.
    Tylko tak jakoś dziwnie hahaha
    No ale trzeba by było to zrobić córka za kilka lat (zależy co wymyśla) będzie szła do komuni........
    No pogadam z mężem bo siedzę i myślę wypadałoby zaprosić rodziców jakby miało dojść do ślubu kościelnego a my chrzciny mieli robić tylko z chrzestnymi.
    Nie mam na chacie miejsca dla prawie 20os. Knajpy pozamykane.
    Z drugiej strony nie taki diabeł straszny jakoś by się upchalo ludzi hihihi
    Nie wiem pogadam z mężem i trzeba coś pomyśleć.
    No i co tej ksiądz na ten fakt bierzmowania.

LRF uspal ci M dziecko?????
    Obudzisz go niech zobaczy o co chodzi w ryrualach :-)

Ja próbowałam przetrzymac mojego juniora i dupa usnal mi o 20 :-(
    Jadł o 19 nie wiem czy go budzić na jedzenie a najbardziej się martwię że w nocy nie będzie spał:-(

Bierzmowanie z tego co wiem też możesz dostać za jednym razem :P

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba padam na pysk :) najpierw emocje na najwyższym poziomie potem szybkie ogarnianie spraw - ubezpieczenie mieszkania, zdjęcia małego, 3 osoby ma korepetycje (bo w czwartek znów służba ) wizyta u radcy i teraz w nagrodę m jak miłość plus reds jabłkowy dla uczczenia sukcesu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mezsm mamy jutr rocznice slubu planujemy wyjsc na kolacje a dzieciarnia z dziadkami na ten czas, ale upieklam karpatke i rogaliki jak by komus sie przysnilo nas odwiedzic :) wrazie w awaryjnie cwiartki z kurczaka w lodowce tez kupilam ze tylko do poekarnika wrzuce :)

I wlasciwe ro dzisiaj nie ogarniam nic totanie, w dodatku dostalam meila o nadanej do mnie przesylce poleconej firmowej zamiejscowej yy a ja nic nie zamawialam i nie wiem o co chodzi mial ktos stycznosc z taka forma przesylki ?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś przyszła sukienka na chrzciny w cycjaxg ok ale pas trzeba będzie zwezac

Martwię się bo Szymek coś mało je dziś po kąpieli zjadł ledwo 40 mm i śpi i nie wiem budzę go ale on ma ten odruch moro i się wystrasza strasznie teraz odciagam i sorubuje dac mu na spiocha. Może się uda coś odciągnąć .

M praauje wczoraj zrobił pranie złoty chłop tylko żeby nie widział ze go chwalę :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia redsik się należy nawet dwa:-)

Agatia to twoja cora ma zdolności gdzie to zamieściła?:-)
    Mojego obudzilam i wciągnął tylko 80ml :-(

Angela no widzisz mam nadzieję że i w tym kościele tak przejdzie.

Mój m wstał przedstawiłam mu opcje chrztu samego lub chrztu że ślubem ale miał banana na buzi hihi
    Ale sam mu się przespać z tym tematem.
    Jeśli będzie ślub i chrzest to decyzja podjęta zapraszamy rodziców.
    Tylko gdzie ich zmieścić??? Na czym posadzić nawet stołu takiego nie mam wrrr

Cos mi się w oko stało boli mnie kącik oka czy to może być zapchany kanalik?
    Ostatnio tak wiało że chyba mi przewialo.:-(

Dobrze sus składa bo do kościoła pójdę odpicowana :-)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to znowu nie wiem czy będzie szczepienie bo dalej jest remont ś ha i rąk muszę jechać bo jestem umowiona do fryzjera szlak mnie trafi jutro tam dzwonię o będę się wyklucac a potem zabieram papiery bo to głupi pomysł był żeby w ogóle go tam zapisać super pediatra ale za daleko

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie w poniedziałek... Jak ja tego nie lubię :(
    Młody przez to ze nockę przesypia 21-6 rano, to w dzień odrabia zaległości i je co 2h :( masakra, cieżko wyjsć z domu. Dzisiaj musiałam lecieć po kombinezon dla niego i z jęzorem do ziemi oblecialam sklepy i jak wróciłam po 1,5h to młody juz ryczał o cyca. A kombinezonu nie dostałam! Paranoja! Jeszcze zima dobrze sie nie zaczęła a na 68 kombinezonów brak!
    Dzisiaj oficjalnie przeszliśmy na pampersy 3 bo z 2 juz sie wylewa ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka mnie jak tak bolało to zaczynał się robić jęczmień. Weź no szybko potrzyj obrączką o sweter i rozgrzaną przykładaj w to miejsce i tak z kilka razy dziennie. Albo ja zaparzałam zieloną herbatę w torebce i przykładałam do oka i po 2 dniach przeszło

A moje dziecko jest nieznośne, zupełnie nie wiem dlaczego płacze. Mam wrażenie że zaczyna płakać jeszcze bardziej jak dotykam np.jej klatki czy rączek, choć nie zawsze. Najpierw myślałam, że to zapalenie ucha, ale nie płacze jak dotykam w okolicy uszu. W ciągu dnia płacze jak ją przystawiam do cyca. Załapie, pociągnie raz i płacz. Potem ją musze uspokoić i prawie na siłe włożyć sutek do buzi, to jak załapie drugi raz to je normalnie. No ale słabo przybiera na wadze, od 5 dni mamy zastój wagowy. Nic do przodu się nie ruszyło. Nie wiem czy znowu iść do pediatry czy czekać. Mam nadzieję że to może skok i dlatego tak się dzieje. Może poczekam do końca tygodnia?

Wczoraj nasza noc wyglądała tak, że o 20 poszła spać i pobudki były: 21, 23, 2 - tutaj nie spała do 5 i potem pobudka o 6.30 No masakra. A w międzyczasie 50 razy trzeba jej było dać smoczka do buzi. Pół nocy wstawał mąż, pół ja. A dzisiaj jestem sama. Całe szczęście póki co śpi i ja też się juz kłade

żabka04 lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, gratuluję wygranej :)

U mojego Antosia znowu coś się poprzestawiało i zasypia od razu po kąpieli i karmieniu ok 20-21, budzi się o 3 na karmienie, później o 6 i już spać mu się nie chce, tylko na trochę przysypia. Dzisiaj jeszcze po 9 usnął do 12, a w ciągu dnia zabawy i ćwiczenia. Wieczorem przyszła moja mama do wnuka, trochę się nim zajęła i minęła jego godzina spania. Zmęczony usnął w końcu na piersi pół godziny temu i zaraz odkładam go do łóżeczka. Mam nadzieję że pośpi chociaż do 6-7.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza pobudka. Za długo nie pospalam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały się obudził na mleko przed 2, nic dziwnego skoro m mu taką karuzelę wrażeń zaserwował, a już przez tydzień wstawał ok 5. chyba skończą się przespane noce jak tak ich będę zostawiać. Mianowicie Mały mu zaczął marudzić wieczorem, to stwierdził że da mu mleko, kij że za pół godziny miał się zacząć rytuał usypiania, gdzie dostaje zawsze butle. Da mu troszkę, odpali hipcia, który jest tylko do snu, nie umyje i nie przebierze w piżamkę, nie nakarmi go na łóżku przy zgaszonym świetle, tylko na kanapie w salonie i urządzi pogaduszki z bratem, a wtedy ja wróciłam do domu i powiedział że w takim razie mam go przejąć i zostawił go na środku podłogi rozbeczanego. Ode mnie przed snem nie chciał dojeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez pobudka na jedzenie a spalismy od 23 :)

p.e ja na kolacje zjadlam parowkw...co za diabel mnie podkysil...rozbolal mnie brzuch teraz sstalam i nadal boli i mi nie donrze :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie nr 3 cos moje dzieciatko dzis slabo ze spaniem...

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my karmienie skonczylismy godz temu. Piotrek śpi. A ja nadal nie mogę usnąć. Prawie każdej nocy mam już ten problem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też trzecia pobudka ale drugie karmienie. O 3 pomógł smoczek :)

Najgorsze że nie ma chęci spać dalej :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pierwszym karmieniu w trakcie 155 próby uspania i 200 próby odlozrnia małego nie śpi od 3 30. O 22 dałam mu na spiocha jedzenie bo po kąpieli zjadł ko tylko 40 więc odciagnelam i moje oczywiście zjadł z butli bez problemu czyli problem jest z mM. Spał ładnie ale zaraz mnie trafi jak nie usunie już nawet był wózek wzięłam go do nas dałam cyca w końcu położyłam na poduszce prztulilam śpi odłożyłam oczy jak 5 zł i rzuca się teraz a. O 6 budzik bo mamy łapać mocz zajebiscie a obok m sobie chrapie. O chyba zasnął tfu tfu dobranoc

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leży w łóżeczku i śmieje się sama do siebie. Ehh.. Ja się chyba poloze. Jak się znudzi to zawola o smoka

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 karmienie i maly juz przy cycu przysypia oby spal :)

‹‹ 2923 2924 2925 2926 2927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ