X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały udał się na drzemkę :)
    chyba zjem sobie ciacho i zrobię kolejną kawę...
    oby tym razem na dłużej złapał spanie.

Ja mam jakiś kryzys, jestem bezsilna wobec jego ostatnich humorów :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi na szczescie gardlo nie boli ale jak bolalo to psikalam tantum verde i lekarz polecil psikacz na gardo z witamina a i e tez sie sprawdzilo. Poki co zostal kaszel i tu pomagaja banki stawiane na plecy i inhalacje, plus syrop z cebuli. Jak ktos ma coa domowego na kaszel jeszcze chetnie przetestuje ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u okulisty. Ogólnie wredna baba stwierdziła że tr powieki to za dużo kosmetyków używam nawet się nie spytała czy używam tylko od razu ze za dużo i zęby nie smarować niczym bo rączkami przenosi. Kazała odstawiic i zobaczyć i zrobić badania ogólne i mocz. Skierowanie na morfo mam to mocz mu zrobię ogólny. Nie wiem pisalyscie że na posiew to inaczej się lapis ? Miał też to badanie dna oka masakra dobrze że z mężem byłam kazała nam trzymać musiałam głowę odwrócić bo mało nie padlam. Ale już smacznie śpi. Uf.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi wielki dzień: Szymoniu kończy dziś 3 miesiące, 3 miesiące temu i 30 minut już mam moje szczęscie małe:)

Little Red Fox, kamciaelcia, bisacz, żabka04, AJrin, violett, martta, marta258 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, ja się ciągle waham czy robić swojemu to badanie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już po spaniu :/
    głowa mi pęknie zaraz od tej pogody.

a Młody dzisiaj wybitnie nie jest w nastroju do ćwiczeń na brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymam mocno kciuki.
    Wygrasz kto nie jak ty mamuśka :-)
    Wypij meliske:-) przygotuj odpowiednią mowę i do boju.
    Pokaż im jakich tłumów nie douczonych maja!:-)
    Przecież wygrasz oni są na przegranej.
    O której ta akcja z sruzem???? :-)

AJrin zdrówka życzę.

Skali dobrze ze juz po wszystkim.
    Ale ci się trafiła baba:-(
    To badanie straszne ja się obrocilam i prawie płakałam z dzieckiem
    Macie za sobą to najważniejsze.

LRF ja też właśnie pije druga kawkę.
    A ból głowy doskwiera mi w dzień w dzień przez już tydzień.
    Ale wina tarczycy bo nie biorę systematycznie tabletek bo mi wsiorbalo! Jestem pewna i dam sobie ręce uciąć że miałam i starczyło by mi do wizyty a tak kombinuje reszta tabsow co mam a dla mojej tarczycy za mało i z tad te złe samopoczucie.
    Dlatego też ucichlam bo nie daje rady,mam nerwy zero weny jestem do doopy.

Córka mi się rozchorowala siedzi w domu:-(
    Zaczął się u nas sezon siedzenia częstego w domu z powodu przeziebien:-(

Wczoraj miałam dola bo mały był bardzo marudy,malutko jadł po 30-50ml i zadko :-(
    Położyłam go na brzuchu a on jakoś dziwnie leżał głową jakby ciężka uciekają mu na jeden bok i leżał krzywo no szok przeżyłam.
    Meczylam Meczylam bo nie dowierzalam co on robi i w pewnym momencie zrobił fik na bok a ja durna matka zaczęłam się śmiać jak mogłam nie pomyśleć!
    No ale przez yen ból głowy nie myślę :-(

Najgorsze ze niechce mi sprzedać w aptece tabsow, u endo Sory ale jest kolejka (prywatnie) recepty nie wypisze bo chce badania zobaczyć i kuźwa do środy muszę wytrzymać.
    Przeciwbólowe działaja na mnie na chwilę ale też ta pogoda daje mi w kość bo mam bóle głowy na zmianę pogody.

Byłam na dworze tylko godzinę.
    Zrobiłam zakupy na gulasz węgierski, kupiłam kawkę moja bo była na promocji :-) Co bym miała choć z tego przyjemność.
    Potem mąż pojedzie po worek ziemniaków bo mam dość biegania co chwila po nie i jutro zrobię placki po węgiersku :-)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zabciu wspolczuje co za paranoja ze nie mozesz dostac lekow skoro je musisz przyjmowac. Ale to juz tylko 2 dni dasz rade 3mam kciuki za poprawe samopoczucia. Poprps endo o wiecej tabs na wszelki wypadek.

żabka04 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, drzemie. Wzięło go na przytulańce i przysnął wtulony do piersi.
    Ostatnio chodzę ostatkiem sił. Kurde, nie chcę na siłę żeby ćwiczył, ale powoli się poddaje, płakać mi się chce, bo Wasze dzieci są młodsze, a potrafią czasem więcej. My chyba stoimy w miejscu z tym rozwojem psychoruchowym.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a czemu się zastanawiasz? Tzn to badanie ponoc nie boli dziecka tylko ma wiadomo dyskomfort. Mi się wydaję że to wazne badanie gdyby cos miało byc nie tak.

LRF a wy chodzice do neonatologa? Załatw sobie rehabilitanta raz prywtanie oni też się znają na tym jak dziecko się rozwija i Ci pokaze czy masz coś robic czy nie.

Wydaje mi się ze masz przekoanie ze lekarze to samo zło, ale czasem trzeba a nawet warto dziecko wspomóc i to naprwdę nic złego a rehabilitacje to nawe jak nie musi to ja bym brała wciemno zeby go wspomóc. Ja latam po lekarzach moze jestem przewrazliwiona ale wole żeby ktoś miał nad nim pieczę

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF oczywiście to moje zdanie i kązdy ma swoje:)

A co do tego to każde dziecko się rozwija w swoim tempie a wcześniaki jeszcze inaczej:) Także nie ma co porównywac bo ja bym osiwiała jak bym porównywała, mojej szwagierki syn tydzień młodszy a już się dzwiga na rękach jak go ciągnie a Szymkowi to głowa tak leci w tym ze az strach tak się odgina ale widocznie jeszcze nie jego czas

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale tak nie myślę :)
    Po prostu nasza pediatra tak się uparła że dzieckiem się w niewłaściwy sposób zajmuję.
    My do okulisty nie mamy skierowania i nawet mówili nam kilka razy że nie ma potrzeby, a boję się że za niedługo w jakąś paranoję popadnę. Mąż wiecznie w pracy, a ja się boję sama do samochodu z Młodym wsiadać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Wcale tak nie myślę :)
    Po prostu nasza pediatra tak się uparła że dzieckiem się w niewłaściwy sposób zajmuję.
    My do okulisty nie mamy skierowania i nawet mówili nam kilka razy że nie ma potrzeby, a boję się że za niedługo w jakąś paranoję popadnę. Mąż wiecznie w pracy, a ja się boję sama do samochodu z Młodym wsiadać :(

To proponuję zmienić ci pediatre i przychodnie bo będziesz dalej się pogrążyć i źle oceniać.
    Ty nie skończyłam medycyny jak każda z nas:-) i to oni mają nas kierować i pouczać a nie słać wiązanki.

Popytaj znajomych kto kogo poleca z pediatrow.
    Na pewno ktoś ma dziecko i jest zadowolony z przychodni czy lekarza jeśli nie masz takich znajomych to pewnie obi mają i mogą zapytać ich. Prawda?
    Albo zrób tak jak ja.
    Ja zostaje w przychodni tylko po to żeby w razie czego podjechać albo szczepienia z poważniejsze sprawa jadę do prywatnego.
    I chyba będę jeździła dopóki mały nie zacznie jeść posiłków stałych bo mój pediatra na NFZ też jakiś dziwny.

Więc glowa do góry.
    Trzeba poszukać wybrać i na pewno gdzieś was pokieruje.
    Masz kryzys jak każda z nas ale dasz radę przecież to dla waszego dobra dla twojego synka musisz tylko ty to zrobić no bo kto inny?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf tez bym zmienila pediatre i to dawno!! Nawet jakbym miala z wozkiem sie autobusami tluc pol miasta ;)
    Nam sie trafila wyrozumiala babka i nie wyobrazam sobie, zeby mi takie rzeczy mowila.
    Nie wspominajac o tym, ze nie ma problemu ze skierowaniami, receptami, a i Was przy wczesniactwie to juz w ogole powinna byc super opieka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, jak robisz placki po wegiersku?? Narobilas mi ochoty :):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf, ale rozumiem Cie. Na naszej drodze z niemilych trafila sie jedna polozna jeszcze w szpitalu i na poczatku nasza polozna, ktora przychodzila do domu mnie irytowala, bo ciagle twierdzila, ze maly ma problemy z brzuszkiem przez moja diete, a potem wyszlo, ze sie moim mlekiem nie najada. Ale w koncu sie dogadalysmy i ja polubilam:)
    Ale i tak duzo stresu mnie to kosztowalo, bo jako matki po raz pierwszy wszystkie chyba jestesmy przewrazliwione i boimy sie, czy dobrze sie maluchem zajmujemy. A jak ktos, kto powinien nam pomoc i poprowadzic tylko nas obwinia i krytykuje to latwo o dola.
    Dlatego szukaj kogos porzadnego i profesjonalnego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczę, też bym zjadła! może sobie zrobię :) ale same placki, bo reszty nie mam :)

ja tam praktycznie tylko na szczepienia chodzę, ale jak jeszcze raz coś usłyszę na swój temat, zbieram manatki. Już od pierwszej wizyty mam dość, ale nie wszyscy są lekarzami z powołania :/ już się popytałam na lokalnych grupach kogo kto poleca i czekam, zobaczę co mój mąż na to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdxie ten snieg u Was? Ja tez chce :)
    We Wroclawiu od rana slonevzko, a teraz jak chcialam sie zebrac na spacer to jakies granatowe chmury przywialo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Zabka, jak robisz placki po wegiersku?? Narobilas mi ochoty :):):)

Że strony:

Www.zajadam.pl>palcek-po-wegiersku

Tyle że ja idę na łatwiznę i zamiast sos zageszczac mąka dodaje w proszku sos pieczeniowy.
    Duzoooooo natki pietruszki bo uwielbiam zielone:-)
    Placek ziemniaczane tak jak zwykle małe ziemniaczane się robi.

Ja robię małe i polecam sosem bo u mnie córka uwielbia placki ziemniaczane że śmietana.

A Naszla mnie bo córka w domu a jeść coś musi.
    Mąż zetrzeć Ziemniaki popilnuje małego a ja usmażyć ale to jutro dziś zrobię sos na spokojnie.

No mój mąż właśnie wstał i urabia dziecko ze był mikołaj i pytał czy grzeczna itd itd bo paczki słodyczy już są do odbioru więc mi pozostało kupić lego friedns :-)
    To się ucieszy bo wybrała bogaty zestaw starzy popłyną na kasie :-(

violett lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu dziękuje za przepis :D we środę zrobię :D

żabka04 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

‹‹ 2917 2918 2919 2920 2921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ