WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja swojej podopiecznej smarowałam dentinoxem i działał lepiej niż bobodent
dałam mu pół dawki paracetamolu, bo od piątku ma lekko podwyższoną temperaturę i jeśli faktycznie męczy go ból może pomożesama nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale uspokoił się...
-
nick nieaktualny
-
Cześć!
ostatnio rzadko pisze, bo u przyjaciółki tato zmarł i została się całkowicie sama- dobrze, że ma chłopaka i On wspiera.
Foxiku dla mnie te wszystkie u Ciebie ala pielegniarki, lekarki to jakies nie wykształcone.
Dziewczyny u nas ten tydzień to jakiś mega tragiczny, dziecko moje albo jakiś skok albo brzuch go bolał, bo nie mógł zasnąć a w nocy praktycznie nie spałchodziłam jak zoombie. Teraz starszak poszedł spać na noc bo drzemki nie miał. A Kacperek drzemie ale pewnie jeszcze się obudzi na mleczko i będziemy kłaść jego spać.
Angela mam nadzieje, że u Kubusia taka noc jednorazowa i się wyśpisz
A w tym tygodniu już grudzień zaczynamy, jak ten czas leci jeszcze trochę święta, sylwester...
W sylwestra siedzimy w domku -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja swojej podopiecznej smarowałam dentinoxem i działał lepiej niż bobodent
dałam mu pół dawki paracetamolu, bo od piątku ma lekko podwyższoną temperaturę i jeśli faktycznie męczy go ból może pomożesama nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale uspokoił się...
-
nick nieaktualnyAngela, ja chcę kupić vibrucol w kroplach, myślisz że są równie skuteczne?
uff, zjadł swoją pełną porcję, mam nadzieję że w nocy obudzi się jak zwykle ostatnio, czyli ok 4/5. Mały leży już w swoim łóżeczku i powoli odpływa. Moja Mama dziś go próbowała uspać na rękach i się mnie później przyznała, że się ciężki robi, a ja jej na to że już chyba wie dlaczego Małego nauczyłam samodzielnego zasypianiachoć działa nam to tylko na noc, w dzień woli zasnąć na kangura u mnie
-
nick nieaktualnyesmi, u mnie samo się ułożyło
Mały już spał i nagle jak zawył, ale przymknął oczy i chyba śpi
Coś się przyśniło? Zabolało?? kurde, a ja podobno byłam bezproblemowym dzieckiem
za to mój m miał kolki do 1,5 r.ż.
ale jak mi teściowa mówi o jego karmieniu to się nie dziwie
że też lekarze wtedy tak doradzali kobietom, biedne dzieci -
Hej :)ale ten czas leci już koniec dnia jutro mamy okuliste więc proszę trzymać kciuki.
Co do wcześniaków to Szymek jest na granicy my ze szpitala też skierowań nie mieliśmy tylko wpis w karcie ze wcześniak. Jak poszłam do pediatry to dopiero po mojej interwencji zaczęła go traktować jak wcześniak i dzięki temu mamy darmowe szczepienia. Co do rehabilitacji to *LRF ja bym bardzo chciała żeby Szymek chodził bo to dużo daje niby już nie ma tego odcięcia ale dalej strasznie ciezy mu głowa, mimo że na brzuchu trzyma to nawet jak się przekreca to głowa zostaje mam wrażenie e jest większa od reszty ciała. Za tydzień neonatolog to zobaczymy cieszę się że to ogarnelam bo np moja teściowa to lekarz to zło a ja się cieszę ze dobrze trafiam może czasem na wyrost
Ćwiczę w domu na symetrie ale nie wiem co z tą główką dlatego pogadam żeby na rehabilitację go dac
-
nick nieaktualnySkali, a co ćwiczycie? Może my naszą gimnastykę jeszcze urozmaicimy
my leżymy, turlamy się z boczku na boczek i na brzuszek, lewa rączka do prawej nóżki i na odwrót, rowerki i oczywiście leżenie na brzuszku. Ja muszę co chwila przypominać że to wcześniak -
nick nieaktualny
-
A i zapomniałam dodać że złapał mnie taki bół gardla, że gadać nie mogłam a o przełykaniu nie było mowy. Od wczoraj mam antybiotyk Amotaks i już po jednej dawce czułam ulgę minimalną a dzisiaj po 3 dawkach to już normalnie przełykam i odkrztuszam te cholerstwo .
-
nick nieaktualny
-
Lrf my takie same robimy jak wymienilas. Zawsze możesz umówić się prywatnie na jedną wizytę do rehabilitantki i ona ci pokażę co to robić ja tak zrobiłam i ona mi pokazała jeszcze podnoszenie rączek do góry i kręcenie kółek rekami
Little Red Fox lubi tę wiadomość
-
My po pierwszym karmieniu. Ladnie nawet pospal. Niedziela u nas intensywna sprawy remontowe postanowilismy z M rozpoczac od kupienia kanapy buhaha
. Kto zaczyna remont domu od kupowania giga mega kanapy
ale tak nam sie spodobala i nyla przeceniona 50%
Poki co jedzie do teściów czekac az skonczymy remont.
Młody tak spał ze pochodzilismy po aklepach i dopiero w agata meble sie obudzil. Oczy w 5 zeta wytrzeszcz w stylu kurde gdzie mnie porwaliscie. A po 1p min ryk z glodu teraz natychmiast cyc. Wiec matka przytulila sie w sklepie do kamapy na uboczu i karmilam z cyca młodego. Swoja droga to skandal wybudowali w warszawie przy M1 ogromny sklwp Agata mwble na 2 pietra serio wielkoscia to z 4 ikea sklepy w jednym, i nie ma tam pokoju do karmienia! Pani powiedziala ze mam sobie wybrac dowolny kacik i mebel do karmienia
-
A i jeszcze kuzynka M urodzila i słuchajcie jaki gigant 4.740 kg i 65cm! Ignas na 63 cm dopiero.
-
nick nieaktualnyMy tez 1 karmienie ..i powiem wam ze nasypalo u nas sniegu po kolana, czekam na coroczne hasla w tv " w tym roku zima zaskoczyla drogowcow": haha
p.s macie jakies metody zeby pozbyc sie tego, pieprzonego kstaru ? Moj maly nadal ma go gdzies gleboko, nie idzie odciagnac a tego cudownego eynalazku od lekarki to juz cala butelke wypsikalam i nadal nie odpuscilo....