X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej cory tez zeby szły bez problemu o dziwo smarowalam bobodentem kilka razy dziennie i bylo ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojej podopiecznej smarowałam dentinoxem i działał lepiej niż bobodent :)
    dałam mu pół dawki paracetamolu, bo od piątku ma lekko podwyższoną temperaturę i jeśli faktycznie męczy go ból może pomoże :( sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale uspokoił się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupy zrobione - Mały będzie miał dwa bodziaki na 62/68 i pajaca, teraz czas Bąbelka położyć spać i coś zjeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 19:01

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    ostatnio rzadko pisze, bo u przyjaciółki tato zmarł i została się całkowicie sama- dobrze, że ma chłopaka i On wspiera.
    Foxiku dla mnie te wszystkie u Ciebie ala pielegniarki, lekarki to jakies nie wykształcone.
    Dziewczyny u nas ten tydzień to jakiś mega tragiczny, dziecko moje albo jakiś skok albo brzuch go bolał, bo nie mógł zasnąć a w nocy praktycznie nie spał :( chodziłam jak zoombie. Teraz starszak poszedł spać na noc bo drzemki nie miał. A Kacperek drzemie ale pewnie jeszcze się obudzi na mleczko i będziemy kłaść jego spać.
    Angela mam nadzieje, że u Kubusia taka noc jednorazowa i się wyśpisz :)
    A w tym tygodniu już grudzień zaczynamy, jak ten czas leci jeszcze trochę święta, sylwester...
    W sylwestra siedzimy w domku :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja swojej podopiecznej smarowałam dentinoxem i działał lepiej niż bobodent :)
    dałam mu pół dawki paracetamolu, bo od piątku ma lekko podwyższoną temperaturę i jeśli faktycznie męczy go ból może pomoże :( sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale uspokoił się...
    Tez to uzywalam, w sytuacjach kryzysu dawalam vibrucol w czopku. Teraz ida nam ostatnie trójki i na noc kiedy widze ze ja mecza albo sama powie ze ja boli daje paracetamol

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla Kuby wychodziły zęby to jakaś tragedia... 3 dniowa gorączka po 40stopni bardzo źle wspominamy a noce... katastrofa! dla mnie to chyba był najgorszy etap...

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja chcę kupić vibrucol w kroplach, myślisz że są równie skuteczne?

uff, zjadł swoją pełną porcję, mam nadzieję że w nocy obudzi się jak zwykle ostatnio, czyli ok 4/5. Mały leży już w swoim łóżeczku i powoli odpływa. Moja Mama dziś go próbowała uspać na rękach i się mnie później przyznała, że się ciężki robi, a ja jej na to że już chyba wie dlaczego Małego nauczyłam samodzielnego zasypiania :D choć działa nam to tylko na noc, w dzień woli zasnąć na kangura u mnie :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym chciała aby chodził spać Kacperek o 20 ... ale to niemożliwe :( nie mogę jego przestawić. Poradzicie ?

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, u mnie samo się ułożyło :)
    Mały już spał i nagle jak zawył, ale przymknął oczy i chyba śpi
    Coś się przyśniło? Zabolało?? kurde, a ja podobno byłam bezproblemowym dzieckiem :/

za to mój m miał kolki do 1,5 r.ż.
    ale jak mi teściowa mówi o jego karmieniu to się nie dziwie
    że też lekarze wtedy tak doradzali kobietom, biedne dzieci :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)ale ten czas leci już koniec dnia jutro mamy okuliste więc proszę trzymać kciuki.

Co do wcześniaków to Szymek jest na granicy my ze szpitala też skierowań nie mieliśmy tylko wpis w karcie ze wcześniak. Jak poszłam do pediatry to dopiero po mojej interwencji zaczęła go traktować jak wcześniak i dzięki temu mamy darmowe szczepienia. Co do rehabilitacji to *LRF ja bym bardzo chciała żeby Szymek chodził bo to dużo daje niby już nie ma tego odcięcia ale dalej strasznie ciezy mu głowa, mimo że na brzuchu trzyma to nawet jak się przekreca to głowa zostaje mam wrażenie e jest większa od reszty ciała. Za tydzień neonatolog to zobaczymy cieszę się że to ogarnelam bo np moja teściowa to lekarz to zło a ja się cieszę ze dobrze trafiam może czasem na wyrost
    Ćwiczę w domu na symetrie ale nie wiem co z tą główką dlatego pogadam żeby na rehabilitację go dac

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, a co ćwiczycie? Może my naszą gimnastykę jeszcze urozmaicimy :)
    my leżymy, turlamy się z boczku na boczek i na brzuszek, lewa rączka do prawej nóżki i na odwrót, rowerki i oczywiście leżenie na brzuszku. Ja muszę co chwila przypominać że to wcześniak :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek usnal dzis o dziwo szybko, dopiero 21 o.O ciekawe ile pospi hmm.

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam dodać że złapał mnie taki bół gardla, że gadać nie mogłam a o przełykaniu nie było mowy. Od wczoraj mam antybiotyk Amotaks i już po jednej dawce czułam ulgę minimalną a dzisiaj po 3 dawkach to już normalnie przełykam i odkrztuszam te cholerstwo .

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cale towarzystwo śpi jedno od 2 godzin drugie od godziny. Rodzice czekaja na serial i zajadają pizze ;)

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zazdroszczę pizzy ja sobie zrobiłam małe postanowienie, ze przez cały adwent zero słodyczy :)

zem3anlidu4xmpao.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Antoś też już śpi od 20:40, liczę że pośpi kilka godzin, oby jak najdłużej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf my takie same robimy jak wymienilas. Zawsze możesz umówić się prywatnie na jedną wizytę do rehabilitantki i ona ci pokażę co to robić ja tak zrobiłam i ona mi pokazała jeszcze podnoszenie rączek do góry i kręcenie kółek rekami

Little Red Fox lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym karmieniu. Ladnie nawet pospal. Niedziela u nas intensywna sprawy remontowe postanowilismy z M rozpoczac od kupienia kanapy buhaha :D. Kto zaczyna remont domu od kupowania giga mega kanapy ;) ale tak nam sie spodobala i nyla przeceniona 50% :) Poki co jedzie do teściów czekac az skonczymy remont.
    Młody tak spał ze pochodzilismy po aklepach i dopiero w agata meble sie obudzil. Oczy w 5 zeta wytrzeszcz w stylu kurde gdzie mnie porwaliscie. A po 1p min ryk z glodu teraz natychmiast cyc. Wiec matka przytulila sie w sklepie do kamapy na uboczu i karmilam z cyca młodego. Swoja droga to skandal wybudowali w warszawie przy M1 ogromny sklwp Agata mwble na 2 pietra serio wielkoscia to z 4 ikea sklepy w jednym, i nie ma tam pokoju do karmienia! Pani powiedziala ze mam sobie wybrac dowolny kacik i mebel do karmienia ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze kuzynka M urodzila i słuchajcie jaki gigant 4.740 kg i 65cm! Ignas na 63 cm dopiero.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez 1 karmienie ..i powiem wam ze nasypalo u nas sniegu po kolana, czekam na coroczne hasla w tv " w tym roku zima zaskoczyla drogowcow": haha

p.s macie jakies metody zeby pozbyc sie tego, pieprzonego kstaru ? Moj maly nadal ma go gdzies gleboko, nie idzie odciagnac a tego cudownego eynalazku od lekarki to juz cala butelke wypsikalam i nadal nie odpuscilo....

‹‹ 2915 2916 2917 2918 2919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ