X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, stety zgodzę się z Agatia to pediatra daje ciała. Wcześniak powinien być po inną "ochroną" niż donoszone dziecko. Ty jako mama nie musisz się na tym znać. To lekarz Was powinien kierować. I szczerze? Ja bym żądała skierowania na rehabilitacje, bo na miejsce się bardzo długo czeka. A tak bym zaczeła już prywatnie bo każdy dzień jest ważny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu boję się, że jak pójdziemy znowu dostanę opieprz, a ja czasem już nie mam sił tego wszystkiego słuchać. Kurdę robię co w mojej mocy :( ale bym musiała w nocy wstawać co pół godziny i go poprawiać, czasem mam wrażenie że popadam w paranoję przez jego główkę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na następnym szczepieniu chyba w twarz dam kobiecie, jak znowu zacznie mnie opieprzać że Filip nie dostaje marcheweczki lub za moimi plecami z kobieta z rejestracji będzie gadać o tym że każda kobieta ma pokarm, a jak nie to jakiś wybryk natury.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opieprz to ten dr powinien dostać. Bo po 1 to Twoje pierwsze dziecko po drugie wcześniak.. kurde skąd Ty masz to wszystko wiedzieć? Medycynę masz skonczyć?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co w twarz. Ja bym oficjalnie skargę składała. A tym babom w twarz błędy wypomniala podkreślając ze nie życzę sobie oceniania bo Filip lepszej matki nigdy nie będzie miał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mam poczucie winy, że lepiej się w temat nie wgryzłam, bo mogłam na własną rękę wszystko ogarnąć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    na następnym szczepieniu chyba w twarz dam kobiecie, jak znowu zacznie mnie opieprzać że Filip nie dostaje marcheweczki lub za moimi plecami z kobieta z rejestracji będzie gadać o tym że każda kobieta ma pokarm, a jak nie to jakiś wybryk natury.

Złóż na nią skargę.. ja tak w mojej poprzedniej przychodni już prawie zrobiłam. Bo chciała mi baba (pielegniarka) wmówić że córka musi mieć położną od nich z przychodni (czyli ją). Ciągle mi robiła pod górkę - nie chciała wydać wyników. I wtedy miarka się przebrała. Poprosiłam ją o imię i nazwisko powiedziałam jej prosto w twarz że jeszcze dziś zgłoszę skargę na nią. Wiesz jaka od razu milusia była? W dniu kiedy zabierałam od nich dokumenty to normalnie po stopach mnie chciała całować. Pewnie obawiała się że pójdę i zgłoszę skargę do nfz. Przy ostatniej wizycie u kierownik przychodni ( naszej byłej dr) powiedziałam dlaczego rezygnuje z ich przychodni i że wole dojeżdżać 20 km, do normalnej przychodni.A zrezygnowałam tak na prawdę przez to że te głupie babsko nie chciało mi córki zarejestrować do lekarza.. - mimo że informowałam że to wcześniak itp. na to też bym mogła skargę złożyć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę najpierw jakąś normalną przychodnię znaleźć :(
    bo prywatnie lekarza byśmy mieli, ale tam nas nie zaszczepią :(

mąż ostatnio stwierdził, że jestem przewrażliwiona, a one same skoro wiedziały od początku że u nas problem z kp, to czemu położna nie wzięła wagi żeby zważyć Małego, czemu nie sprawdziła czy dobrze przystawiam, jedynie opieprzyła mnie że w koszulce chodzę, bo mi od słońca pokarm się wysuszy, było ponad 30 st. Jak się o to lekarki spytałam, po tym jak w przychodni waga pokazała tylko 30 g w 2 tygodnie, to odpowiedziała, że jest za dużo dzieci i położna nie ma na to czasu. Lepiej powiedzieć, że chciałam zagłodzić własne dziecko na śmierć. Ehh... szkoda słów. A tak trąbią na prawo i lewo że mamy wcześniaków otrzymują cudowne wsparcie laktacyjne, dupa prawda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf wsparcie? Haha dobre sobie... fakt na oddziale patologie gdzie pozniej leżała Martyna byla pielęgniarka ktora byla doradca i tylko ona pozwolila mi przystawic córkę szkoda że to bylo kilka dni przed naszym wyjsciem gdzie juz po miesiącu bylo po frytkach..aby to wszystko cofnac

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moim oddziale były i takie pielęgniarki które mi nawet nie pozwalały dotykać Filipa w inkubatorze :/

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce może wysuszyć pokarm? Co to za pomysł. Przecież w Afryce babki chodzą z cyca mi na wierzchu i karmią Co za głupia baba

Little Red Fox, kamciaelcia lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z cukierni, kupiłam chyba 4 rodzaje ciast, a dupa rośnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy za chwile do kuzynki meza bo jakis chrzestnych trzeba wybrac w koncu i trzeba podhody zrobic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, masz rację, co ja będę sobie żałować :)
    my już czekamy na gości :)
    http://iv.pl/images/44748951907155711522.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 15:06

agatia, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj goście, za 2 godzinki i też dużo ciasta :D

Muszę nabrać sił bo mi mąż znowu wyjeżdża na tydzień i sama zostaje z małą.

A co do nowych umiejętności to dzisiaj już naprawdę zalapala jak się przekręcić z brzucha na plecy, robi to za każdym razem jak ja poloze :) na razie co prawda tylko w jedną stronę ale i tak jestem mega dumna

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na działce. Liście zgrabne. Ale po 2h stopy mi zmarzly

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam prawdopodobnie idą jedynki :(
    moja Mama dziś potwierdziła nasze obawy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, bo Mały od kilku dni jest niesamowicie męczący :(
    padam na pysk, cały dzień mi płacze - biorę na ręce źle, odkładam płacz, teraz się uśmiecha do mnie. Zaraz buczy że gryzak wypada, wszystko jest w ślinie, on, ja, kocyk, zabawki, kanapa na której leżymy. Nie chce mi jeść. Jak zje to ok dwie miarki i za chwilę płacze z głodu. Rodzice właśnie wyszli, a my mamy chillout.

Moja Mama dziś zajrzała w dziób i stwierdziła, że faktycznie mogą iść, bo są i w dotyku i wizualnie te dziąsła inne. Muszę chyba się w aptece zaopatrzyć w coś dobrego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha,
    przez tego hipcia, jak do Młodego mówię po francusku to się cieszy i odpowiada po swojemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój widzę że się męczy, lepiej chyba jak leży obok, bo przytulanie nie pomaga :(

‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ