X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, stety zgodzę się z Agatia to pediatra daje ciała. Wcześniak powinien być po inną "ochroną" niż donoszone dziecko. Ty jako mama nie musisz się na tym znać. To lekarz Was powinien kierować. I szczerze? Ja bym żądała skierowania na rehabilitacje, bo na miejsce się bardzo długo czeka. A tak bym zaczeła już prywatnie bo każdy dzień jest ważny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu boję się, że jak pójdziemy znowu dostanę opieprz, a ja czasem już nie mam sił tego wszystkiego słuchać. Kurdę robię co w mojej mocy :( ale bym musiała w nocy wstawać co pół godziny i go poprawiać, czasem mam wrażenie że popadam w paranoję przez jego główkę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na następnym szczepieniu chyba w twarz dam kobiecie, jak znowu zacznie mnie opieprzać że Filip nie dostaje marcheweczki lub za moimi plecami z kobieta z rejestracji będzie gadać o tym że każda kobieta ma pokarm, a jak nie to jakiś wybryk natury.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opieprz to ten dr powinien dostać. Bo po 1 to Twoje pierwsze dziecko po drugie wcześniak.. kurde skąd Ty masz to wszystko wiedzieć? Medycynę masz skonczyć?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co w twarz. Ja bym oficjalnie skargę składała. A tym babom w twarz błędy wypomniala podkreślając ze nie życzę sobie oceniania bo Filip lepszej matki nigdy nie będzie miał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mam poczucie winy, że lepiej się w temat nie wgryzłam, bo mogłam na własną rękę wszystko ogarnąć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    na następnym szczepieniu chyba w twarz dam kobiecie, jak znowu zacznie mnie opieprzać że Filip nie dostaje marcheweczki lub za moimi plecami z kobieta z rejestracji będzie gadać o tym że każda kobieta ma pokarm, a jak nie to jakiś wybryk natury.

Złóż na nią skargę.. ja tak w mojej poprzedniej przychodni już prawie zrobiłam. Bo chciała mi baba (pielegniarka) wmówić że córka musi mieć położną od nich z przychodni (czyli ją). Ciągle mi robiła pod górkę - nie chciała wydać wyników. I wtedy miarka się przebrała. Poprosiłam ją o imię i nazwisko powiedziałam jej prosto w twarz że jeszcze dziś zgłoszę skargę na nią. Wiesz jaka od razu milusia była? W dniu kiedy zabierałam od nich dokumenty to normalnie po stopach mnie chciała całować. Pewnie obawiała się że pójdę i zgłoszę skargę do nfz. Przy ostatniej wizycie u kierownik przychodni ( naszej byłej dr) powiedziałam dlaczego rezygnuje z ich przychodni i że wole dojeżdżać 20 km, do normalnej przychodni.A zrezygnowałam tak na prawdę przez to że te głupie babsko nie chciało mi córki zarejestrować do lekarza.. - mimo że informowałam że to wcześniak itp. na to też bym mogła skargę złożyć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę najpierw jakąś normalną przychodnię znaleźć :(
    bo prywatnie lekarza byśmy mieli, ale tam nas nie zaszczepią :(

mąż ostatnio stwierdził, że jestem przewrażliwiona, a one same skoro wiedziały od początku że u nas problem z kp, to czemu położna nie wzięła wagi żeby zważyć Małego, czemu nie sprawdziła czy dobrze przystawiam, jedynie opieprzyła mnie że w koszulce chodzę, bo mi od słońca pokarm się wysuszy, było ponad 30 st. Jak się o to lekarki spytałam, po tym jak w przychodni waga pokazała tylko 30 g w 2 tygodnie, to odpowiedziała, że jest za dużo dzieci i położna nie ma na to czasu. Lepiej powiedzieć, że chciałam zagłodzić własne dziecko na śmierć. Ehh... szkoda słów. A tak trąbią na prawo i lewo że mamy wcześniaków otrzymują cudowne wsparcie laktacyjne, dupa prawda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf wsparcie? Haha dobre sobie... fakt na oddziale patologie gdzie pozniej leżała Martyna byla pielęgniarka ktora byla doradca i tylko ona pozwolila mi przystawic córkę szkoda że to bylo kilka dni przed naszym wyjsciem gdzie juz po miesiącu bylo po frytkach..aby to wszystko cofnac

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moim oddziale były i takie pielęgniarki które mi nawet nie pozwalały dotykać Filipa w inkubatorze :/

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce może wysuszyć pokarm? Co to za pomysł. Przecież w Afryce babki chodzą z cyca mi na wierzchu i karmią Co za głupia baba

Little Red Fox, kamciaelcia lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z cukierni, kupiłam chyba 4 rodzaje ciast, a dupa rośnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy za chwile do kuzynki meza bo jakis chrzestnych trzeba wybrac w koncu i trzeba podhody zrobic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, masz rację, co ja będę sobie żałować :)
    my już czekamy na gości :)
    http://iv.pl/images/44748951907155711522.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 15:06

agatia, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj goście, za 2 godzinki i też dużo ciasta :D

Muszę nabrać sił bo mi mąż znowu wyjeżdża na tydzień i sama zostaje z małą.

A co do nowych umiejętności to dzisiaj już naprawdę zalapala jak się przekręcić z brzucha na plecy, robi to za każdym razem jak ja poloze :) na razie co prawda tylko w jedną stronę ale i tak jestem mega dumna

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na działce. Liście zgrabne. Ale po 2h stopy mi zmarzly

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam prawdopodobnie idą jedynki :(
    moja Mama dziś potwierdziła nasze obawy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, bo Mały od kilku dni jest niesamowicie męczący :(
    padam na pysk, cały dzień mi płacze - biorę na ręce źle, odkładam płacz, teraz się uśmiecha do mnie. Zaraz buczy że gryzak wypada, wszystko jest w ślinie, on, ja, kocyk, zabawki, kanapa na której leżymy. Nie chce mi jeść. Jak zje to ok dwie miarki i za chwilę płacze z głodu. Rodzice właśnie wyszli, a my mamy chillout.

Moja Mama dziś zajrzała w dziób i stwierdziła, że faktycznie mogą iść, bo są i w dotyku i wizualnie te dziąsła inne. Muszę chyba się w aptece zaopatrzyć w coś dobrego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha,
    przez tego hipcia, jak do Młodego mówię po francusku to się cieszy i odpowiada po swojemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój widzę że się męczy, lepiej chyba jak leży obok, bo przytulanie nie pomaga :(

‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ