X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ważeniu 6870 po kupie :) teraz już dzieciaczki śpią, mąż drzemie przed pracą. A ja mam chwilę dla siebie, musze prezenty zamówić niech juz leżą

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Anulka nie wybudzać ani nie karmić na śpuocha. Tak ewentualnie dokarmia się noworodki i to też gdy są ku temu wskazania. Po co dziecku zaburzać sen, to nie gęś tuczna ;) raczej jak słabo przybiera to lepiej w dzień dać więcej. Moja idzie cały czas na 25 centylu, przybiera raz 190g tyg, raz 25g i pediatra mówi, że rośnie równomiernie.
    Bardzo dziękuję :) nic wiecej mi nie potrzeba :* A fakt ze odkąd śpi nockę to w dzień cześciej woła.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle myślę nad prezentami.
    Moja Mama dziś próbowała dać Filipkowi ociupinę dyni na koniec języka, ale nie spodobało mu się :D eh.. mamy jeszcze czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie w temacie to chyba pojdę wstawić rosol akurat 2 godzinki i będzie gotowy, a jutro z rana bez stresu sobie pośpię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym mięsa zapomniała wyjąć z zamrażalnika na jutrzejszy obiad! o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak niedziela, to schabusie :D

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf,
    Oduczysz sie i już do manuala nie wsiądziesz :)
    Ja to uwielbiam prowadzić. A mój M pilotuje znakomicie.
    Wiec z reguły takie są nasze role.
    Ja pilotować nie umiem, on prowadzić nie lubi.
    No i lepiej parkuję :)

Ale pamietam ze ze świeżym prawkiem sie stresowałam. Jak pod uczelnia miałam parkować i byli ludzie obok to rezygnowalam ;) ze będę musiała poprawiać i bedą patrzeć. A teraz? Wali mnie to. Mogę poprawiać i 15 razy byle zaparkować w małe miejsce :)
    A tymi na zderzaku sie nie przejmuj.
    Ich problem.
    (Kiedyś ich 'uczylam' odstępu poprzez hamowanie silnikiem. Samochód mój nagle zaczynał wolniej jechać, a oni nie mieli ostrzegawczych światełek hamulców. Były sytuacje ze mieli panikę w oczach :) ale to było głupie i niebezpieczne :) )

Teraz z dzieckiem ez jeżdżę wolniej (po pierwsze bo bezpieczniej, po drugie bo śpi) i sie zdarza ze sie niecierpliwią moimi 60km/h :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mogłam jechać drogą ekspresową, a mimo wszystko wolałam pojechać przez miasto, czasowo tak samo wychodzi :) damy radę, może jutro się przejadę po ciasto do cukierni, bo nic nie zdążę upiec, a na kawę wpadają moi rodzice :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też :(
    ja mam tylko nadzieję, że do wiosny zrobią nam plac zabaw, który jest obiecany 100 m od nas

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba dziś chichrał się na głos jak go łaskotałam pod paszkami :)

Jutro do dziadków na obiad - schaboweee :D a jak!

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię zimy, z utęsknieniem czekam na wiosnę, wtedy wszystko jest piękniejsze i łatwiejsze

agatia lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jest tak zimno, że mi się nosa nie chce wyściubiać z domu. Dziś byłam na chwilę w galerii, ale oprócz kurtki adresowej nic tajnego nie kupiłam. A jutro znowu muszę lecieć przedłużyć umowę na komórkę i znowu zimnica. Nie lubię zimy i okresu około zimowego ;)
    Kurtka adresowa napewno jest bardzo tajna :)

Angela89 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody spi dzis cos marudny. U mnie jest tak ze mlody wisi na cycku w ciagu dnia i co godzine. I je prawie zawsze z 2. Jak próbuje odciagnac po nic mi sie nie udaje. Jedynie w nocy jak dluga przerwa to mlody je 1.5 cycka i moge cos odciagnac. Ale męczy mnie to bo aby zamrozic pelna porcje potrzebuje 4 nocy :/
    No ale robie zapasy bo zmalały przez slub i wieczne bieganie a i z M olanujemy zacząć chodzić do kina ;)
    Ale wagowo on dziś ma 5.51 wiec nie jest źle nie jest zle 2 miesiace mamy za 2 dni :) od wyjscia ze szpitala mamy juz 2 kilo wiecej.

Sarcia zazdeoszcze ilosci pokarmu u mnie jest ciagla walka i stymulacja ale poki co dajemy rade. Choc zbankrutuje na herbatkach laktacyknych i femaltiker ;) chyba taniej zapodac mm haha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 20:52

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja herbat lakt w ogole nie pije, ja za rada Angeli przystawialam na zmiane fo piersi i duza dobra robote robi laktator ;)

Korzystadz z laktatora ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie raz słownik lepiej wie co chcemy napisac niz my same ;)

agatia lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ja bym mięsa zapomniała wyjąć z zamrażalnika na jutrzejszy obiad! o.O
    Ło matulu! Lecę wyciągać schaboszczaki! Jutro robię u siebie imieniny taty!

agatia, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia korzystam ale jak pisalam u mnie malo co daje w ciagu dnia. W nocy udaje mi sie ściągnąć jedynie. W dzien to uzywam tylko do stymulacji. Chociaz nic nie robi wiecej niz maly bo to dziecko mi non stop stymuluje jedna i druga piers.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 1, karmienie od 22...muszevw dzien wiecej ldpoczc bo chodze jak zoombie....normalnie padam na maksa :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My witamy się na pierwszym karmieniu od 23 spał od 8 ale była kupa do przebrania Nou się wybudzil.

Mam ograniczenie ma telefon więc pewnie w poniedziałek będę nadrabiać

Ajrin u nas mały też wisi co godzinę a laktatirem też mało co odciagam ale tylko rano i wieczorem bo musiałabym Mon stop na cucku siedzieć. Mam nadzieję że przybiera no je mało ale często a nawet jak chce Dax mu mm to nie zje z butelki moje jeszcze przejdzie jak tylko wyczuje mM tak koniec..

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmarna reszta nocy dzis...przebudzilam sie o 4.20 no maly stekal bo ma nos nadal zapchany mimo psikania :/ no nic szielam go mowie moze glodny, wzielam go w rozek-spi i ani mysli jesc...odlozylam go po chwili dalrj placze, steka no to siedzę przy nim, usnal...cyvki juz nolaly odciagnelam mleko i o 5 sie polozylam no i zasnac nie moglam.....kurde :/ i juz zaczelam przysypiac to sie maly obudzil i beczal..to go przebralam , zakropilam ju nos i go karmie.....widze ze znow przysypia....ehhhh w fodatku robie sie glodna juz....szkoda gadac......jestdm nietomna?..w dodatku musze znow go przebrac bo poszla kupa i sie ohudzil i steka :/

‹‹ 2912 2913 2914 2915 2916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ