X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze, że on raz strzeli ładną kupę, a raz takie paskudztwo że nie wiem od czego :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:45

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho, Pan Prezes się obudził :P

• Broszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko jeszcze śpi! Mąż mnie zabije, albo jego w pracy zabija:P

W nocy po karmieniu uratował nas tulik bo Młody ani myślał spać - budziło go ciumkanie rączek.

Skali trzymamy kciuki!

Natka moje dziecko w życiu by nie usnelo na brzuchu-u nas tylko plecy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:12

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba jakiegoś kota w domu, leży na brzuchu, główkę podnosi i chce żebym go pod brodą drapała i się chichra przy tym jak szalony. Widziałam dziś te przeklęte jedynki :/ ale dużo im brakuje do zębisk w pełnej krasie, ok poranna gimnastyka za nami, czas na śniadanko! :) my dziś w domu siedzimy bo na minusie sporo, a komplet czapka+szalik dziś mają przyjść paczką.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie, za dużo chwale mojego żuczka: spac poszedł o 24, o 2.30 karmienie i do 4 nie spał :/ potem 7 i teraz zasnął w leżaczku. Dużego tez chwaliłam wiec mi sie to tez zemściło: przeziębiony wiec został w domu. Ja dzis oszaleje...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali właśnie sie chciałam pytać która przy kp dostała juz okres bo mnie jakoś tak podejrzanie pobolewa po bokach :/ jeszcze tego mi na dokładkę brakuje...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj prezes właśnie uskutecznia pierrwsza drzemkę :) wczoraj babcia troche nam w godzinach namieszala i spał jej 3 godziny ciurkiem w dzień. I nam sie o 2 w nocy wyspany obudzil hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka

ze mna wczoraj córka w domu siedziala, to dziś z wielka checia poslalam ja do przedszkola tyle wczoraj mi nerwow napsula :/ wisc wiem cos na ten temat i nie zazdroszcze.

moj Igunio dobrze dzis spal wsrawal 3,6,9 i teraz tez jeszcze usnal po karmieniu na godzinna drzemke :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka tylko mnie nic nie boli a bolało bardzo nawet mamie mówię ze dostałam to się przejęła ze pewnie ledwo żyje ale nie tylko nie wiem czy to do końca okres chyba że się rozkręca bardzo powoli i raczej taka jasny kolor ma zobaczymy dziwię się bo raczej karmię co 4 h nawet częściej ale w sumie przed ciążą miałam bardzo wysoka prolaktyne a okres reguralny więc to nie jest wyznacznik no nic czekam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

u mojego malego standardowo to 36,9-37,1 takze mysle ze sie, nic nie dzieje

hmm...mnie od kilku dni tez podejrzanie boli po bokach raz z jednrj raz z dfugiej strony czyzby to paskudztwo sie do mnie mialo przyplatac ?? O nie, nie, nie ! Ja go wcale nie zapraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ślicznie śpi i niech tak zostanie :D
    ciekawe jak się te przespane noce przełożą na jego przyrost, bo je mniej
    w dzień się domagał więcej, ale ulewał, więc zaczęłam podawać butlę częściej

• Darusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w nocy strasznie bolała blizna :/
    mam jedną na twarzy i zawsze mnie mrowiło na zmianę pogody
    ciekawe co tym razem miałoby to oznaczać??

• Darusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

a po co chcesz ja tego ofuczsc ? To naturalny odtuch dziecka na tym etapie rozwoju i nie ma w tym nic dziwnego dz7ecko odkrywa i poznaje swoje czesc ciala. Moj Igi tex bietze obie rece fo buzi zamiast smoka ^)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Dziewczyny jak oduczyć dziecko brania rączki do buzi i ssania jej? Julka bierze prawą rączkę do buzi i ciągle ją ssie... nanajedzona jest na pewno. Ja już nie wyrabiam :|
    ja ciągle mu z buzi wyciągam i daję zabawkę do ręki np gryzaka lub pieluszkę.
    Mój jest antysmoczkowy więc czasem szkoda, z drugiej strony w przyszłości jeden problem mam z głowy :D

ok, uwielbiam ten moment kiedy Filip próbuje trafić gryzakiem do buzi i celuje prosto między oczy :D
    haha, jak tu się nie śmiać z własnego dziecka??

• Darusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba przestanę lubić karmienie małego! !! Co on wydziwia? ?w sumie już któryś dzień. Dobrze ze mąż dziś wraca i pewnie tacierzynski weźmie i do pracy pójdzie po nowym roku.
    A więc tak. Przerwa w jedzeniu 7h wiec powinien być głodny. W nocy ładnie zjadł. A rano pociągnął 50 i koniec laby. 3 lyki wypluwal spojrzal na butelkę i paszcze otwierał po więcej. ..znów 3 lyki, wyplul patrzy na butlę i buzię otwiera. A w międzyczasie widzę ze chichra się do mnie zza tego smoczka. Zmieniałam smoczek, odbijalam, stanęło na wypitych 80 ml i koniec. Poszłam do niego do pokoju, odkurzacz, znów żyrandol ciekawy. Butla do buzi -nerwy. Zła włożyła do łóżeczka a ten się chichra :) no ok. Dziecko mało je ostatnio wiec więcej cierpliwości. Poszłam po kaszkę. Miarę od mm wyspalam na to 120 ml które zostało. Pojawiło się zaciekawienie. 3 lyki wyplul i się chichra. I jak opętany w miejscu biega :) wspypalam druga miarę, większy smoczek i skubaniec wypił niemal do dna. ... nie rozumiem juz tego
    ale na pewno zasada chcę jeść ale nie chcę jeść o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2971 2972 2973 2974 2975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ