X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się chętnie dowiem ;)

bisacz, co innego po 4 mcu jak mój jeszcze nie był gotowy, a co innego tydzień przed skończonym 6. Muszę się porządnie zastanowić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    na czym polega jego nietypowosc?

Chodzi o szczepy bakteri które ma w sobie. On jest typowo na problemu z kupą. Nie chcę Cię skłamać co on ma takiego super w sobie ale dr kazała nam odstawić dicoflor, adical baby, biogaje, żadne z tych probiotyków nam kupy nie poprawiło jak ten.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pdm.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59%3Aprobiotyki&catid=6%3Aukad-pokarmowy&Itemid=105

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic sie nie dzieje.
    Wciąż to samo. Wciąż w kółko. Pobudka, karmienie, bujaczek, mata, brzuszek, spacer.
    Jeszcze on tak marudzi. Taki jest niedobry teraz.
    Marudzi i sie uśmiecha. A ja trafie do psychiatryka. No albo zejdę na jakaś anemię.
    Agata chyba wspominała ze nie może na siebie patrzeć. Wiec ja tez. Chudnę w oczach. Młody wysysa cycki. Fajne były, duże. Dobrze wyglądały. Teraz jak je zwinie to dalej wchodzą do starych staników :/

Jestem zmęczona. Tak o. Nocami. Ale tez tym jak to wyglada. Taki dół zwykły. Czasem jest.
    Bo kupy brzydkie, bo sam nie śpi, bo sie nie obraca, bo sie nie podciąga na raczkach i nie trzyma główki. Kaszka, ziemniaczki czy tylko mleko? Bo boje sie wychodzić do ludzi bo będzie płakał. Bo Jak mamy jechać do znajomych, jak on śpi tylko na nas albo w wózku.

Bo chciałabym wyjsc z jakaś koleżanka. Ale ciężko jak mogę od 1715 do max 20 i tylko blisko domu.
    Poza tym i tak głowa byłaby pełna myśli.
    Całe dnie z niemowlakiem. A gugu. Agliagli. A gdzie czas na jakieś normalne rozmowy? Z kim?
    Próbowałam dzis butle ale tylko sie uśmiechał i memlal smoczek
    Uśmiałam sie niesamowicie z wątku o lizaniu na fejsie. To było dobre. Taka odskocznia. Ale to wciąż tylko dziecko i dziecko.

Taki dół. Zmęczenie materiału.
    Przejdzie mi jak zawsze. Bo to falami nachodzi.
    Za bardzo sie przejmuje. Zawsze taka byłam. Czemu miałoby być inaczej po dziecku. Przecież to TYM BARDZEIJ sie przejmuje.
    Idealnie sie nie da.

Wylałam trochę z siebie. Ale nie wszystko. Bo aż strach te myśli nazywać.
    Bo kocham go nad życie i zrobiłabym dla niego wszystko, ale jestem zmęczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:25

Anulka01 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    No właśnie nic sie nie dzieje.
    Wciąż to samo. Wciąż w kółko. Pobudka, karmienie, bujaczek, mata, brzuszek, spacer.
    Jeszcze on tak marudzi. Taki jest niedobry teraz.
    Marudzi i sie uśmiecha. A ja trafie do psychiatryka. No albo zejdę na jakaś anemię.
    Agata chyba wspominała ze nie może na siebie patrzeć. Wiec ja tez. Chudnę w oczach. Młody wysysa cycki. Fajne były, duże. Dobrze wyglądały. Teraz jak je zwinie to dalej wchodzą do starych staników :/
    Próbowałam dzis butle ale tylko sie uśmiechał i memlal smoczek.

Jestem zmęczona. Tak o. Nocami. Ale tez tym jak to wyglada. Taki dół zwykły. Czasem jest.
    Bo kupy brzydkie, bo sam nie śpi, bo sie nie obraca, bo sie nie podciąga na raczkach i nie trzyma główki. Bo boje sie wychodzić do ludzi bo będzie płakał. Bo Jak mamy jechać do znajomych, jak on śpi tylko na nas albo w wózku.

Bo chciałabym wyjsc z jakaś koleżanka. Ale ciężko jak mogę od 1715 do max 20 i tylko blisko domu.
    Poza tym i tak głowa byłaby pełna myśli.
    Całe dnie z niemowlakiem. A gugu. Agliagli. A gdzie czas na jakieś normalne rozmowy? Z kim?
    Uśmiałam sie niesamowicie z wątku o lizaniu na fejsie. To było dobre. Taka odskocznia. Ale to wciąż tylko dziecko i dziecko.

Taki dół. Zmęczenie materiału.
    Przejdzie mi jak zawsze. Bo to falami nachodzi.
    Za bardzo sie przejmuje. Zawsze taka byłam. Czemu miałoby być inaczej po dziecku. Przecież to TYM BARDZEIJ sie przejmuje.
    Idealnie sie nie da.

Wylałam trochę z siebie. Ale nie wszystko. Bo aż strach te myśli nazywać.
    Bo kocham go nad życie i zrobiłabym dla niego wszystko, ale jestem zmęczona.

Musisz odpocząć, urwać się od dziecka.. wiem co czujesz. Miałam tak samo z córką tylko u nas plus latanina po lekarzach i ciągły stres że coś znajdą. Ale postanowiłam wychodzić raz na tydzień. U Was trudniej bo Kostek nie chce butli.. Ale musisz jakąś odskocznie znaleźć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    nie jesteś sama z tym dołem
    oby do wiosny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    robienie kupy poprawiło się u nas o 90 % ale nadal kolorowa. Dziś nie dawałam juz docofloru. Ale następny twój rozwaze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    robienie kupy poprawiło się u nas o 90 % ale nadal kolorowa. Dziś nie dawałam juz docofloru. Ale następny twój rozwaze

Dicoflor drogi i u nas nieskuteczny. Za to ten to strzał w 10 :) Może u Was się sprawdzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Bo kocham go nad życie i zrobiłabym dla niego wszystko, ale jestem zmęczona."
    Ulf najważniejsze, że wiesz czemu dół i że minie. Będzie dobrze.

Foxik jak mój będzie w wieku Twojego to na pewno już coś popróbujemy. Dziś mój tato dał mu pociumkać łyżeczkę swojej herbaty z cytryną. Przypomniało mi się jak starszak był mały to wiecznie siedziałam u rodziców i bardzo wcześnie zaczął próbować różne rzeczy ale on nie miał żadnych problemów brzusznych.

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, dobrze, że piszesz o swoich uczuciach. Nie każda matka ma odwagę powiedzieć to głośno i się poprostu po ludzku przyznać do swoich małych słabości. Ja ciągle słyszę od innych matek jak to cudownie im było z dzieckiem, jakie to kochane, grzeczne, bezproblemowe były a to guzik prawda. Nie ma dzieci idealnych, ślicznie jedzących, bez problemów, nie chorujących wcale.
    Ja też czasem jestem mega zmęczona tym wszystkim. Mówię mojemu D., że mam chwilami dość, mam ochotę wyjść oknem bo bliżej niż drzwi wyjściowe i płacze, że takie myśli to ma pewnie okropna matka i taka zapewne jestem. A wcale tak nie jest. Poprostu potrzebujemy odskoczni, wyjść do ludzi, którzy mówią normalnie a nie tylko "guuuu, aaaaaa, mmmmmaaaaammmm" i to jest normalne.
    Nasze dzieci mają najlepszych rodziców jakich mogliby sobie wymarzyć a my mamy takie dzieci, wyśnione, wymarzone, kochane i lepszych rodziców jak my nie będą mieli. I tak masz myśleć. No!!
    Głowa do góry Ulf.
    Myślę, że większość dziewczyn mnie poprze.

bisacz, Dariah lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś próbowałam Dax mu łyżeczka zrobiony kleik nie był chętny wręcz zaczynał płakać co u niego jest nie spotykane nic może za kilka dni

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ja tak miałam dwa dni temu myślałam że wyjdę i zostawię młodego bo marudzić cały dzień noc mu nie pasowało. Jedyne na co reagował to swoje odbicie w lustrze problem był taki ze ja swoje odbicie też wtedy widziałam co powodowało jeszcze większą depresję a młody się śmiał. Są takie dni nie zawsze jest idealnie wydał się czasem może pomoże :)
    U mnie po 2 dniach dziś znacznie lepiej nawet obiad zrobiłam bez problemu.
    Za to M mnie wnerwia że jest bałagan w kuchni nasz nie odezwę się dziś do niego mam focha. Zachciało mu się zrobić sok a po obiedzie jeszcze naczynia stały. Niby nic nie powiedział ale wiecie wyczuć idzie te wzdycha ie i głównie sprzątanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale nam forum od wczoraj odzylo! Az czytac nie nadazam:)

Ale fajnie !

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe lubię za strzał w 10! Ja tez tylko czekam na wiosnę i mówię do siebie z 1000 razy dziennie ze to nie trwa wieczność i w końcu będzie lepiej ;)
    Mi udało się dziś kupę do pojemnika złapać :) w końcu! M mówi złap tez siku. Skończyło się na tym ze ja i cała łazienka w sikach a pojemnik pusty ;) kupkę na razie dałam na posiew a next złapie na ogólne badanie.
    Angela cieszę się ze idzie ku dobremu :) Jak skończę biogaje to kupię ten twój probiotyk.
    Dariah w Poznaniu o żadnych zaleceniach okulistycznych dla dzieci nie słyszałam. O darmowych szczepieniach pneumo tez ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten probiotyk jak podajesz? on jest w kroplach? bo widzę tylko kapsułki

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę z M do kina młody zostaje z dziadkami. Wykupiony go uśpić i uciekamy a im butelkę z mlekiem zostawiamy :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Mała znów się denerwowała przy badaniu jak ją lekarka badała, ale za to przy szczepieniu nic a nic! Nawet nie wzdrygnęła się! :))
    Mamy już 62 cm i 5470 g. Czyli w miesiąc przybrała 500 g.

Skali89, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), bisacz, marta258 lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe,
    Wcale się nie dziwię, każda z nas ma takie gorsze dni..niestety. a jak czasami słyszę takie słodko pierdzące teksty mamusiek (np mojej bratowej) jakie to one są przeszczęśliwe w domu z dzieckiem i że życia z poza domem w ogóle im nie brakuje...hmmm... jakoś w to nie wierzę. Po prostu nie mają odwagi się przyznać..a przecież są takie dni że to guu gaa arrr nie wystarcza...

Najważniejsze że jutro lub pojutrze będzie lepiej :) i czarne chmury odejdą! :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak byłam na wigilii służbowej to tez mówiłam, ze jest super. Ze młody super, ze postępy z dnia na dzień, ze nawet sie wysypiam. To głupie.
    Wam mogę ponarzekać.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ten probiotyk jak podajesz? on jest w kroplach? bo widzę tylko kapsułki
    O faktycznie :/ to ja nie mam jak podać bo mój butli niet...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 3046 3047 3048 3049 3050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ