X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf nie tylko TY masz dolka. Niestety jest ciezko i pewnie juz nigdy nie bedzie tak latwo, jak bylo przedtem. W koncu teraz odpowiedzialnosc spoczywa na nas duza - za drugie zycie.
    Ja to na przyklada to czekam na moent, kiedy bede mogla Mlodego wlozyc w jakies nosidlo i odkurzyc chate, bo na razie to tylko jak maz jest bo boje sie Malucha zostawic samego gdzies, gdy nie bede go dobrze slyszec, bo odkurzacz wyje. Pewnie to glupie, ale nie mam odwagi odkurzac, jak jestem sama w domu.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ten probiotyk jak podajesz? on jest w kroplach? bo widzę tylko kapsułki
    Daje mu do butelki z mlekiem lub woda zależy jak mi sie przypomni, to tabletka ktora sie otwiera i wsypuje.

żabka04 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziuuula nic nie jest głupie jak mówisz odpowiedzialność za 2 spoczywa. A że ja nie mam doświadczenia i mam swoje lata to czasem też popadam w paranoje i nie wiem już co jest dobre a co złe. Ale często wy pomagacie o to jest cudowne wsparcie i wiem że nie jestem sama. A jak ktoś się pyta zawsze powiem że jest cudownie bo ogółem jestem szczęśliwa że am szkraba zdrowego ale wiadomo czasem sobie człowiek ponarzeka.
    Powiem wam że w święta pomagalismy znajomej w rodzinie urodziła córeczkę z hipotrofia i mała ma non stop napady. Matka nie może córki nawet na sekundę zostawiać bo kilka razy dziennie mała ma atak i przestaje oddychać :/ jeny jak ja to słuchałam miałam łzy w oczach. Pytalismy się czego jej potrzeba bo Maz ja zostawil powiedział że takie dzieci się do lasu wywozi a teściowa dodała takie sobie urodziła to teraz sobie je chować. Ona rodziny nie ma i jest sama najgorsze ze nawet lekarze postawili kreskę na małej :/ Więc odpowiedziała że pampersy i Husteczki zawsze potrzebne bo ona na leki prawie wszystko wydaje a ciuszki otrzymała pomoc. Więc nie wiele myśląc pojechać do domu spakowałem nasz zapas większych pampkow i Husteczki i daliśmy wraz z misiem w prezencie.
    Ja to dopiero ja podziwiam za walkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 19:09

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Daje mu do butelki z mlekiem lub woda zależy jak mi sie przypomni, to tabletka ktora sie otwiera i wsypuje.
    a ona jakoś bardzo na smak wpływa?
    muszę poczytać i pomyślę nad ewentualną zmianą ;)

Mały zasnął, cały dzień - co udało mi się zbić temperaturę z powrotem w okolicę 38 st skakała
    oby jutro było lepiej. Musi być!

Ja już zalegam w łóżku, włączę sobie serial i w tyłku mam że nie posprzątane w mieszkaniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ona jakoś bardzo na smak wpływa?
    muszę poczytać i pomyślę nad ewentualną zmianą ;)

Mały zasnął, cały dzień - co udało mi się zbić temperaturę z powrotem w okolicę 38 st skakała
    oby jutro było lepiej. Musi być!

Ja już zalegam w łóżku, włączę sobie serial i w tyłku mam że nie posprzątane w mieszkaniu :P
    Chyba nie :P nie zauważyłam żeby mu jakoś nie smakowało

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chyba zalicza właśnie swoją pierwszą samodzielna kąpiel bo ja dopiero do domu wracam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohh nie... obudził się i chce gadać :(
    po nieprzespanej nocy chyba padnę w końcu na twarz lub się zlituję i go wezmę do siebie :/

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin to przykra bardzo historia:(

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takiego faceta i jego mamusie to sama bym do lasu wywiozła.
    Straszne :(
    Kosio tez hipotrofik, ale Tfutfu nic mu nie jest.
    Tylko nie jest olbrzymem.

Mamy wyniki moczu. Wszystko ujemne.
    Jestem dumna z siebie, ze tak szybko złapałam siuski i z Kosia, ze siuski były wporzo :)

Natka-matka wariatka :), kamciaelcia, Anulka01, Madziuuuula, Dariah, Skali89, bisacz, Little Red Fox lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zastalam chłopaków podczas kąpieli. Malutki uśmiechnięty od ucha do ucha :) poszedł spać wg planów. Mam nadzieje że to szczepienie jak poprzednie nie przyniesie czegokolwiek. ..Narazie super i nic złego się nie dzieje. Po pierwszym jednak gorączka pojawiła się o 23 a emilka po trzecim takim zestawie dostała gorączki po 24h ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin aż mi się łezka w oku zakręciła :( Wysłałam ci zaproszenie na prv.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się kiedy my się w końcu zaszczepimy.. Liczę że w lutym, wezmę dwójkę bo młoda ma bilans i się w koncu zaszczepimy..

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z odkurzaniem nie miałabym problemu. Mam natomiast z prysznicem ;)
    Mogę sie umyć, jak młody jest przytomny i bawi sie w lozeczku.
    Ale jak go odłożę na spanie to mam blokadę ;)
    Prysznic to dla mnie chwila relaksu. Stoisz, leci na ciebie ciepła woda, jakiś fajnie pachnący kosmetyk.
    A tuż głowie 'pewnie sie obudzil, pewnie już placze'. Zero relaksu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:50

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Z odkurzaniem nie miałabym problemu. Mam natomiast z prysznicem ;)
    Mogę sie umyć, jak młody jest przytomny i bawi sie w lozeczku.
    Ale jak go odłożę na spanie to mam blokadę ;)
    Prysznic to dla mnie chwila relaksu. Stoisz, leci na ciebie ciepła woda, jakiś fajnie pachnący kosmetyk.
    A tuż głowie 'pewnie sie obudzil, pewnie już placze'. Zero relaksu :)

Ja biorę młodego w leżaczku ze sobą do łazienki :)

Dariah lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

a moze jedt cos tej pani co mozna kupic i podarowac zeby jej pomocv??

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja biorę młodego w leżaczku ze sobą do łazienki :)

Tak. Na początku zdarzało mi sie młodego na leżaczku brac nawet jak szlam na dwójkę.
    Na szczęście mi przeszło ;)
    sarcia123 wrote:
    Ajrin

a moze jedt cos tej pani co mozna kupic i podarowac zeby jej pomocv??
    Forumowa zrzutka?

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak o dołach to ja też się pozale. Ja to dopiero mam dola! Pół dnia dzisiaj ryczalam. U mnie to wszystko co u Ulf plus jeszcze kilka spraw...Nie wyrabiam już czasem, nerwowo, psychicznie...Młody słabo je ostatnio, słabo przybiera. Nie ma mowy żebyśmy na 5 miesięcy podwoili masę urodzenia. Butelki nie chce. Przy cycku wydziwia. Na lewego się obraził i muszę się gimnastykowac żeby cokolwiek z niego zjadł. Kręgosłup mam do wymiany. Do tego jego problemy ze zdrowiem. I sucha swedzaca skóra na którą nie mogę patrzeć bo non stop się drapie...Wygląda jak dziecko wojny. Jak go karmię to rak mi brakuje żeby go trzymać żeby się nie drapal...Przebije mnie ktoś...?

Przy drugim dziecku chyba wystrzele się w kosmos.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za zrzutka, bardzo chętnie pomogę. To straszne że takie sytuacje mają miejsce. Brak słów.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie młodego na lezaco. I często na śpiocha. Wtedy mniej walczy.
    Bo o przybieraniu nie wspominałam, bo to już standard u mnie, ze sie martwię.
    Wiadomo od czego ta sucha skóra?
    Mój sie drapie boma nadaktywne raczki. A ze ja nieumiejętnie obcinam mu paznokcie(bo ma nadaktywne raczki :), to co chwila znajduje rysy.
    Wcześniej mu obcinałam w trakcie karmienia, ale teraz karmie na leżąco.
    I kółko sie zamyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 22:15

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie o tym pomyslalam jakiejs zrutce rzeczy badz co, potrzebuje to kupi sie, nam nie brakniemamkazda drobnampomo sie liczyc moim zdaniem nie wiem jak wy ??

‹‹ 3047 3048 3049 3050 3051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ