X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do ilu stopni na minusie wychodzicue z domu z dziećmi ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jak sa te mrozy i wiatr to w domu siedze nie mam zamiaru zeby maly byl chory spacery teraz nie sa takie wazne :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jak nie sa wazne w zimę? (Mialam zacytowac niechcacy polubilam)Wrecz przeciwnie. Wtedy dziecko sie hartuje. Chodzi sie do -10 stopni gdy nie ma mocnego wiatru po prostu nie spacerujemy po godzinie dwie. Krotki spacer. Dobry krem do twarzy i w droge. Gorsza pora na spacery jest jesień gdzie bakterie i wirusy sa wszedzie i w powietrzu. Zima wybija wirusy.

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci przeciez choruja przez wirusy bakterie a nie przez to ze jest zimno. No chyba że ktos nir odpowiednio ubierze dziecko.

Kuba niech tylko bardziej sie ogarnie to lecimy na spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jak się pogoda NAGLE zmieni, czyt. temperatura spadnie poniżej 0 to ubieram, otulam cieplej kocem i wychodzę na ok 20 minut. Teraz mają być jakieś piekielne mrozy. Przeraziłam się bo wczoraj mąż z Małym guga i mówi "Filipku, teraz będzie tyle stopni ile masz tygodni" o.O

i tak siedzimy w domu, bo nad ranem Mały miał jeszcze temperaturę podwyższoną
    jak? żadnego szczepienia jeszcze aż tak źle nie zniósł...

Wieczorem jak Wam pisałam, że się po usypianiu nagle obudził, to dwie godziny mi płakał a ja tylko mogłam czekać aż paracetamol zacznie działać :(

Raz mam wrażenie że te zęby idą raz że stoi wszystko w miejscu,,
    niby je widać ale wszystko powoli idzie, jak posmaruje i wymasuję to się Bąbel uspakaja

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisałam się i dałam anuluj ...

W każdym bądź razie na raczej wychodzę na chociaż chwilkę jak wczoraj na 20 minut i dlatego pytam o te stopnie bo dziś ma być niby minus 15 ale wczoraj było tylko minus 5 więc zobaczymy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja parę razy czytałam o teorii żeby nie wychodzić poniżej -10 st, ale co z temperaturą odczuwalną?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    A czemu nie podajesz ibuptofenum? Działa przeciwzapalnie

I do minus 10. Dziecko e gondoli nie ocenia temp odczuwalnej. To właśnie mroźne powietrze jest zdrowe. Ja dlatego nie mogłam się doczekać mrozów. W końcu wyjdę za miasto na spacer typowo dla zdrowego powietrza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj było -5 ale wiatr tak pizgał, że myślałam, że mi moje strusie uda odpadną po 20 minutach byliśmy w domu. Wychodzić trzeba tylko maluch musi być dobrze ubrany no i ja staram się żeby buźka była przysłonięta troszkę kocykiem, żeby takie mroźne powietrze prosto w twarz mu nie waliło. Może to nie najlepszy pomysł ale już tak mam.
    Dziś dowaliło u nas śniegu więc ze spacerem może być trudno bo nie mam płóz przy wózku ale może choć na 15 min wózek przed dom wystawimy :)

Behemotka na fejsie pisała, że ma wyrzuty gdy mały sam się bawi a mój zawsze rano sam rezyduje na macie i właśnie wtedy sam się obrócił a dziś to powtórzył :) Idę go ratować bo wrzeszczy bo w odwrotną stronę już nie umie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, bo nie mam w domu. Muszę męża do apteki wysłać albo jutro samej się ruszyć. Wczoraj nie miałam jak wyjść

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ja nurofen kupiłam przy 2.szczepieniu i mały miał mniej niż 3 miesiące. Ale nie było potrzeby otwierać. Na zmianę paracetamolem było przy gorączkach spokojnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Bąbel nadal śpi o.O
    nie wierzę, na dodatek już trzy razy kota musiałam z łóżeczka wyrzucać, jeszcze raz tam wlezie to wyrzucę za drzwi mieszkania

edit. wywaliłam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 08:54

Ulfenstein, bisacz, Dariah lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:21

Dariah lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc koszmarek :)
    O 20:03 poszedł spać, o 23 karmienie, o 24 głaskanie, o 1 karmienie, o 3 głaskanie i o 5:30 karmienie.
    Nie budził sie. Tylko tak płakał dziwnie. Ani na spanie ani na jedzenie.
    Nogi podkurczal.
    A teraz skrzeczy ze uszy bolą. Zaraz go zaknebluje :)

Miałam jechać do rodziców. Ale nie wiem czy mi sie chce bujać. -15 stopni i zmęczenie po nocy. Dobra wymówka :)
    Jak chcą go zobaczyć to niech sami sie wychładzają.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy "na widzenie" do starszaka bo od poniedziałku jest skoszarowany (NSR) ale malucha zostawiamy, muszę tylko jakąś ciotkę zwerbować do pilnowania :)
    Ale śniegu dosypało, mąż musi się wziąć za łopatę bo z podwórka nie wyjedziemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, nie wyrzuciłam jej na śnieg, tylko na korytarz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Ulf nie tylko TY masz dolka. Niestety jest ciezko i pewnie juz nigdy nie bedzie tak latwo, jak bylo przedtem. W koncu teraz odpowiedzialnosc spoczywa na nas duza - za drugie zycie.
    Ja to na przyklada to czekam na moent, kiedy bede mogla Mlodego wlozyc w jakies nosidlo i odkurzyc chate, bo na razie to tylko jak maz jest bo boje sie Malucha zostawic samego gdzies, gdy nie bede go dobrze slyszec, bo odkurzacz wyje. Pewnie to glupie, ale nie mam odwagi odkurzac, jak jestem sama w domu.
    Madziulla, ja ostatnio wzielam na gore bujaczek, posadzilam malego z zabawkami i odkurzalam. I chodzil ze mna po pokojach :D a potem strasznie sie tym sprzataniem zmeczyl i zasnal, a to mu sie prawie nie zdarza, zeby tak sam z siebie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    odkurzacz uśpil ;)

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jest odpory na odkurzacz i lizanie po twarzy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, tez prawda :)
    Ehh, my tez dzis kolejna ciezka noc, Ulf, od jakichs dwoch tygodni mamy prawie codziennie tak jak dzis u Was :/
    Masakra, juz coraz slabiej dajemy rade.
    Dzis o 5 zjadl i stwierdzil, ze nie zasnie. Wzielam go na dol i siedzielismy dk nastepnego karmienia, teraz spi i mnie tez kusi, zeby odespac, ale pewnie jak tylko sprobuje to sie obudzi :D
    Na szczescie jest maz, to moze cos odespie.

‹‹ 3049 3050 3051 3052 3053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ