X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis musze potwierdzic żłobek online.

Kamcia dzieki z przestroge będziemy dopiero badac co to jest i jaka przyczyna ale jak czytam i z doswiadczen swoich jako dziecko z azs plus mojej chrzesnocy mlodsza 3 letna córka brata, wiem ze mleko moze nasilac objawy.
    Wiec zaczynam 2 tygodniowe sprawdzenie czy moje niejedzenie mleka i pochodnych poprawi stan mlodego. Jesli tak mogę mu chocoaz troche pomoc to czemu nie.
    Kurde pamietam jako chyba 3 letnie dziecko placz i palenie na plecach podczas snu, uczucie jak by mi ktos skore przypalal i rozrywal. Bratanica do dzis przychodzi do kazdego sie przutulic i z placzacym glosem prosi o podrapanie po plecach :/ Trzymajcie kciuki aby przeszlo w cholere!

U nas noc pobudek co 1.5 godziny a od 3 do 4 nie spal tylko sobie gadal. Zasnął o 4 i o 4.:40 znowu pobudka ale tym razem inna niz wszystkie obudzilo mnie smiech i gadanie z kolyski. Az M sie obudzil i soe smialismy z naszego mlodego ze chyba mysli ze pora wstawania ;)

M musial pojechac chwile później do pracy ratowac jakas awarię a ja zabralam młodego do siebie i to byl dobry pomusl bo nawet jak nie spal matka spala haha.

Dariah dzięki jak masz jakies fajne przepisy to sie dziel ;) Ja dzispojade po jakies mleko kokosowe albo owsiane bo z sojowym poki co noe chce ruszac. A jajka jesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 08:24

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, migdałowe też jest bardzo dobre ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    u kogoś z AZS zawsze może być czynnik wywołujący
    stąd córka kuzyna w ogóle robi kupę testów alergicznych
    ale żeby sobie czegoś (alergii ) nie dać wmówić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin trzymam kciuki zeby to nie było to.

Ulf 1 miarka kaszki to będzie za rzadkie ja próbowałam mu dac ale się krztusil więc spokojnie pije z 2

U nas znowu smog ale może chociaż w koło bloku się przejdę

Szymek sobie guga od dziś zaczynamy maraton po lekarzach

Dobrego dnia

A mi się zapach loveli podoba i czasem nawet swoje upiore do płukania mam jelp

Ulfenstein lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    Ja pije mleko kokosowe i sama je robię :)
    Próbowałam na początku owsiane - bleeee, odradzano sojowe - uczula i może przeczyszczać (u nas tak było)i ponoć migdałowe też może uczulać. O zgrozo! !!
    Na kokosowe położona dała mi przepis i mówiła żebym sobie robiła bo dużo taniej wychodzi :)
    No więc :
    - pół szklanki wiórków kokosowych
    - zalewasz pół litra ciepłej przygotowanej wody i czekasz pół godziny
    - blendujemy, potem przez sitko i na koniec przez gazę (żeby te wszystkie farfocle zostały odsączone) :)
    I koniec :) :)

Little Red Fox, AJrin lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uzależniłam się od kawy z mlekiem kokosowym! Pyszne! ;)

agatia, AJrin lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Widzę, że problemy mieszają się z małymi sukcesami naszych maluszków. Zdrówka i samych dobrych informacji dla chorusków i wizytujących i gratulacje za postępy.

A u nas przeziębienie. Mały zaczął kaszleć późnym wieczorem, katar chyba się zaraz rozkręci, gorączki na razie nie ma. Noc paskudna.
    Powiedzcie co mu mogę dać na ten kaszel i jakie inhalatory macie/polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pospalismy i teraz 2 jedzenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama chyba spróbuję tego mleczka, choć za kokosem nie przepadam, więc nie wiem czy mi zasmakuje :/

mój właśnie spać poszedł, chyba musi odespać noc, choć nie odbeknął sobie po butli więc drzemka nie jest jeszcze przesądzona. Możliwe że zaraz się obudzi tylko po to bym go wzięła na bekanko. Kawa się skończyła, więc niestety czeka nas wycieczka do sklepu albo m każę kupić jak będzie wracał z pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mleka kokosowego to gdzie kupujdcie ? Czym sie sugerowac przy wyborze firma ? Cena?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia,
    Tak jak pisałam ja robię sama :) tak mi poleciła położna ze względu na cene i na to że jest najmniej dodatków chemicznych.
    Raz kupiłam mleczko kokosowe w takiej błękitnej puszcze. .nie pamiętam firmy. .owszem było bardziej intensywne niż to moje ale skład też miało "bardziej bogaty"...:)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaliczylismy płacz z histeria
    było to do przewidzenia skoro wstał po 7 i odespal może 10 minut. ..teraz śpi ale znów w ruch poszly koc i odkurzacz. Co za uparte dziecko :D serduszko się krajalo ale nie mam pomysłu co zrobić aby spał conajmniej do 8...najwyżej zacznę na spiocha karmić jeśli zje zbyt wcześnie. ..bo z dosypianiem kolo mnie bywa różnie. Raz zaśnie na 1.5 h raz na 5 minut
    a wczoraj było tak miło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś jestem wypluta ze wszelkich sił życiowych.
    Mój też odsypia, kto to widział w nocy zrobić sobie taką przerwę w spaniu i jeszcze rano się obudzić na całego wcześniej o ponad godzinę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, gorzej ze mną, bo ostatnio czuję się naprawdę fatalnie i nie wiem czemu :(
    może jak wiosna przyjdzie będzie nieco lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata

Dzieki za przepis a ja zawsze sie zastanawiam na cowykorzystac niezuzyte wiorki teraz juz wiemdzieki :)

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc i ranek masakra :( ja chora, maz chory (wczoraj przyjechal z pracy z goraczka, katarem i kaszlem) i boziu, Amelia tez chora :( wieczorem psikala, w nocy doszedl kaszel. Rano odciagalam jej juz zolte gluty :( tak dzis przy jedzeniu kaszlala az jej sie ulalo ;(
    No i zalatwilam chirurga na dzis jesli zdaze to przyjmie nas od 13-14:30 ale na 12:00 wszyscy idziemy do otolaryngologa a chirurg w innym miescie.
    Trzymajcie kcuki!

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego tatę rozłożyło choróbsko, w nocy aż drgawek dostał, więc nie damy rady pojechać na kilka dni do moich rodziców :(

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, trzymam kciuki!
    My Amelke do zlobka juz zapisalismy. Ma zagwarantowane miejsce od pazdziernika :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosio ładnie zjadł kaszkę. Już 60ml :)
    Ale co mnie bardziej cieszy to śliczne kupy! Chyba dicoflor pomaga. Nie śmierdzą, są żółciutkie, trochę gęstsze, ale kaszka to kaszka:)

Dariah, AJrin, marta258 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka

to faktycznie wielki pech, trzymajcie sie cieplo. Zdrowka !:)

‹‹ 3088 3089 3090 3091 3092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ