WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajrin a może spróbuj ściągnąć i sąd mu z butelki na noc o ile w ogóle będzie chciał nie wiem a może później go kap ? Ja jak kapalam o 7 to o 9 się budził i gotowy na zabawę teraz kapie Koło 9 więc już nie ma sił i zasypia przy jedzeniu.
Klaudia będzie wszystko dobrze najgorsze jest ze niewiadomo komu wierzyć z tych lekarzy to szału można dostać
A i pytanie do mam które dawały żelazo bo my też musimy czy ono zmienia smak mleka ? Próbowałam dziś rano ze swoim mlekiem i nie chciał nie wiem czy my nie podeszli czy ogólnie nie chciał jeść
Ulf ty jak dajesz kaszke to łyżeczka na gęsto ?
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Ajrin a może spróbuj ściągnąć i sąd mu z butelki na noc o ile w ogóle będzie chciał nie wiem a może później go kap ? Ja jak kapalam o 7 to o 9 się budził i gotowy na zabawę teraz kapie Koło 9 więc już nie ma sił i zasypia przy jedzeniu.
Klaudia będzie wszystko dobrze najgorsze jest ze niewiadomo komu wierzyć z tych lekarzy to szału można dostać
A i pytanie do mam które dawały żelazo bo my też musimy czy ono zmienia smak mleka ? Próbowałam dziś rano ze swoim mlekiem i nie chciał nie wiem czy my nie podeszli czy ogólnie nie chciał jeść
Ulf ty jak dajesz kaszke to łyżeczka na gęsto ?
Ja tylko powiem od siebie że żelazo najlepiej podawać po lub przed posiłkiem. Nie mieszaj go z mlekiem bo się słabiej wchłania. -
Na gęsto łyżeczka.
WprowadAlismy najpierw rzadsza żeby sie przyzwyczaił (tak było na opiekowaniu) i mimo ze nie doszliśmy jeszcze do pełnej porcji to gęstością już jesteśmy jak ma być.
(Pełna porcja jest ze 125ml wody, wczoraj zjadł z 95).
Próbuje mu tez dawać kaszkę hipp te trojzbozowa. Ale mu nie podchodzi. Spróbuje wkrótce n innym mleku. Może to nan mu nie podchodzi. Chociaż strzykawa czasem zjada i z 60ml.
Kupiłam tez kaszkę bobovity. Bananowa, mleczna. Wiem ze cukier i ogólnie straszna. Ale chce zrobić ostatnia próbę butelka. I dać taka kaszkę zamiast jednej miarki. Bo kaszkę na próbę jadł ze hej. (Zreszta ja tez uwielbiam chemicznego banana)
A zelazo to nam kazali wręcz miedzy posiłkami celować.
Nie mieszać z mlekiem tylko z woda.
Młody oczywiście sie wypiął na taka formę, bo butelka parzy jak łóżeczko. Dlatego dostaliśmy to na strzykawki.
-
nick nieaktualny
-
Skali,
Dokładnie. ..każdy lekarz mówi coś innego. ..
Na usg przezciemieniowym wyszło że Mała ma małego torbiela ale doktor który robił usg mówił że tym się nie trzeba przejmować bo to się wchłania i tego się nawet nie kontroluje.
A dzisiaj jak byłyśmy u neurologa to mówiła że w niewielkim procencie przypadków taki torbiel też może powodować te zmiany napięcia mięśniowego i żeby zrobić znów usg tak za 3 miesiące żeby zobaczyć czy się wchłania ten torbiel...
Poza tym mamy iść na rehabilitację. Więc siedzę i dzwonię. ..NFZ to marzec. ..jedno centrum rehabilitacji ma terminy na za 2-3 tygodnie ale mam dzwonić jutro rano żeby zarejestrować (zobaczymy czy jutro też będą 2-3 tygodnie. ..). Na razie zarejestrowałam ją prywatnie na poniedziałek. Zanim pójdziemy na NFZ to już chociaż parę spotkań będzie mieć do przodu09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Skali,
Dokładnie. ..każdy lekarz mówi coś innego. ..
Na usg przezciemieniowym wyszło że Mała ma małego torbiela ale doktor który robił usg mówił że tym się nie trzeba przejmować bo to się wchłania i tego się nawet nie kontroluje.
A dzisiaj jak byłyśmy u neurologa to mówiła że w niewielkim procencie przypadków taki torbiel też może powodować te zmiany napięcia mięśniowego i żeby zrobić znów usg tak za 3 miesiące żeby zobaczyć czy się wchłania ten torbiel...
Poza tym mamy iść na rehabilitację. Więc siedzę i dzwonię. ..NFZ to marzec. ..jedno centrum rehabilitacji ma terminy na za 2-3 tygodnie ale mam dzwonić jutro rano żeby zarejestrować (zobaczymy czy jutro też będą 2-3 tygodnie. ..). Na razie zarejestrowałam ją prywatnie na poniedziałek. Zanim pójdziemy na NFZ to już chociaż parę spotkań będzie mieć do przodu
Moja córka miała torbielka 0.3 cm na drugim usg (robione u tego samego radiologa to jest bardzo ważne aby był ten sam radiolog najlepiej ponieważ dla jednego malutki torbielek jest niczym ważnym a drugi na kolejnym usg to zaznaczy i zaczynaja się problemy bo coś się pojawiło np później a tak na prawdę mogło być od urodzenia) My od urodzenia mieliśmy aby Cię nie skłamać 7 usg samej główki. Raz po wyjściu ze szpitala zaznaczyła mi dr że jest torbielka na kolejnym usg już jej nie było.
Niestety na nfz rehabilitacje jest mega ciężko dostać.. coś o tym wiem. -
Angela89 wrote:Moja córka miała torbielka 0.3 cm na drugim usg (robione u tego samego radiologa to jest bardzo ważne aby był ten sam radiolog najlepiej ponieważ dla jednego malutki torbielek jest niczym ważnym a drugi na kolejnym usg to zaznaczy i zaczynaja się problemy bo coś się pojawiło np później a tak na prawdę mogło być od urodzenia) My od urodzenia mieliśmy aby Cię nie skłamać 7 usg samej główki. Raz po wyjściu ze szpitala zaznaczyła mi dr że jest torbielka na kolejnym usg już jej nie było.
Niestety na nfz rehabilitacje jest mega ciężko dostać.. coś o tym wiem.
Zosia też ma 0,3 cm torbielka.
Kolejne usg główki zrobimy u tego samego radiologa. Mam nadzieję, że już nie będzie tego torbieląa musieliście coś robić oprócz usg kontrolnych ?
Tak...dlatego mam nadzieję, że ten termin za 2-3 tygodnie jest realny!wtedy byśmy poszli ze 2-3 razy prywatnie a resztę na NFZ...
Rozmawiałam z przyjaciółką, której córeczka też właśnie zaczęła rehabilitacje to mówi, że mają zajęcia raz w tygodniu. Reszta to praca w domku09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyA ja na jutro sie zapisalam na brwi bo w przeciwnym razie pod moniec nastepnegotyhodnia bhlo by miejsce, ale ze juz kilkalat do tej samej kosmetyczki chodze to zawsze gdzies mnie wcisnie
fajnie tojutro godzinne wychodne mam
na 30 ide dl dietetykaa 31 na scaling do dentysty chociaz gdzies sie wyrwe
-
Skali ja podawałam żelazo innofer baby- 3 razy dziennie po 1ml-bezpośrednio do dzioba (ze strzykawki). Stasiu ładnie je pił, próbowałam-dużo epsze niż np ferrum i nie ma po nim zaparć a i kupy mają barwę normalną (na początku taka plastelina, ale jak się organizm przyzwyczai to kupy ok). Nam pediatra kazał podawać je z wit c- lepiej się wchłania.
Dariah-my też rehabilitujemy się prywatie (jezdzi do nas pani i płacimy połowe mniej niż w centrum rehabilitacji bo bez paragonu ;p ), na nfz było miejsce, ale raz w miesiącu więc dziękuję za taką rehabilitację. I powiem, że ćwiczenia naprawdę pomagają!
Agatia, wierzę, że dziurki to tylko uroda Liwki!
Dzięki dziewczyny za pocieszenie! Nie czytam już nic w internetach, polegam na Waszych kciukach i modlitwie -
agatia wrote:Dariah na marzec to "super" termin. My z Borkiem mieliśmy termin rehabikitacji na za rok
uwielbiam nfz
Za rok?! hehe dobrze, że nie kazali się zgłosić jak Mały osiągnie pełnoletność...ja pierniczę...
A co ciekawe tam gdzie na marzec prywatnie mam na poniedziałekcud !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
agatia wrote:Jutro mamy wizytę poradni chirurgicznej z dziurkami. Pediatra powiedziała, że bardziej od rozszczepu podejrzewa przetokę. Dobrze, że tak szybko się udało dostać. Oczywiście po znajomości.
Na pewno to nie będzie nic poważnego ! Trzymam kciuki za wizytę!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Skali, my caly czas mamy minimum 2 nocne karmienia. Mala budzi sie juz na nie sama jak z zegarkiem w reku. Slicznie i duzo pije, oproznia obie piersi i zasypia. W dzien cuduje z jedzeniem, troche ssie, duzo sie rozprasza. Czasu nie ma na takie pierdoly jak cyc. Woli kaszke z lyzeczki czy jabluszko bo moze sie pobawic lyzeczka i w ogole fajniej jest niz cyc. W nocy nadrabia jedzenie, przybiera narazie wiec sie nie martwie. Widocznie Skali taki urok naszych dzieci, ze to nocne podjadacze
-
Claudiuszek,
Na pewno mocno się stresujesz badaniami Stasia, ale najważniejsze, że jest pod opieka lekarzy i że ma robione badania....mimo że badania inwazyjne nie należą do najprzyjemniejszych i najmniej stresujących...ale są precyzyjne. A to jest bardzo ważne!
Wszystko będzie dobrze!
Hehe rehabilitacja raz w miesiącu....smiechu warte!
To jak nam neurolog dała listę ośrodków na NFZ i mówi "do tego centrum lepiej nie bo tam rehabilitacja trwa 15 min!" a ja na to "to dłużej trwa rozbieranie i ubieranie Zosi!"
Kamcia,
Tez tak myślę i mam taką nadzieję, że Zosia polubi rehabilitację.
Neurolog mówiła, że często w czasie zajęć dzieci nie są zadowolone ale rodzice mówią, że jak później ćwiczą to w domu to dzieci są uśmiechnięte i zadowolonezobaczymy co ta moja Królewna na to...
-
A właśnie...głupie pytanie odnośnie nocnego jedzenia cyca...
Tylko się nie śmiać proszę !
Mówiono nam, że dziecko powinno jeść raz w nocy bo mleko jest wtedy bardziej kaloryczne...
NO ok...ale jak w nocy mleko jest wyprodukowane a dziecko nie zje w nocy a rano...to w sumie to jest mleko "z nocnej produkcji"...prawda?
Cycek nie został opróżniony i nie pije teraz mleka "z dnia"...
Czy źle myślę i herezję prawię...?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Sarcia już lepiej się czujesz?
Na szczescie juz funkcjonuje, co fakt nadal mam gardlo ochrypniete i leci mi z nosa ale to pewnie jeszcze troche potrwa wiec kropie nos jem isle i csekam az calkowicie przejdzie.ale juz mnue gardlo nie boli, to cud normalnie!agatia lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Ja źle napisałam 30 minut przed posiłkiem lub 30 minut po
A nie od razu.
U lekarza tylko potwierdzałamAngela89 lubi tę wiadomość