X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my od rana siedzimy u rodziców, wstaliśmy o 6. byliśmy na miejscu przed 8. Młody ma bunt na spanie, zdrzemnął się na chwilę i już by wojował :) rano biedaczek tak z nerwów się oheftał że była szybka akcja przebieranie, w samochodzie też spać nie chciał ;)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dwa ciasta hihi taka dobra jestem :) teściowa to antytalencie kulinarne a tym bardziej cukiernicze

Hehe to rozumiem że to dla zdrowia Twojego i rodzinki wolałaś sama upiec? :) :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah trzymamy kciuki za neurologa.
    .Szymek wstał po 6 potem Koło 7 babcia ululala i spaliśmy do 9.
    Idę dziś na spacer bo wczoraj siedzieliśmy w domu a znowu jakieś mrozy zapowiadają

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali,
    Dziękuję :)
    U nas też dzisiaj mróz, ale jak pięknie wszystko oszronione :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis nocka standard ale po raz oierwszy ja wymieklam i sie popłakałam :/ dwa razy dzis rownowage straciłam wstaja w nocy. Budzilnsie co godzina czasem co 30 min jedna przerwa byla 2 godzinna to oczywiscie ja nie moglam zasnąć :/ No i od 2:30 do 4 mlody nie chcial spac tylko marudzil......
    Czytam internety z nadzieja ze cos moge jeszcze testować ale jedyne info co znajduje ze tak niektore dzieci mają :(
    Ide plakac w jakis kąt bo juz nie mam na nic siły ;(

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    Tulę :( a może Ignaś za dużo śpi w ciągu dnia i się wysypia za noc?
    U nas tak było na początku...

A jak go weźmiesz do łóżka to też nie chce spać i marudzi? Wiem że to zły pomysł, sama jestem przeciwna spanii z dzieckiem ale jeśli to ma być jedyne rozwiązanie na to abyś Ty też mogła spać. ..? :(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Hehe to rozumiem że to dla zdrowia Twojego i rodzinki wolałaś sama upiec? :) :)
    Taaa a tak serio od początku tylko ja pieke. Wolę sama niz jakby teściowa miała kupić cos w cukierni tam to nigdy nie wiadomo co sie trafi

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Junior to chyba rozm 2- 44 szt
    Maxi rozm 4- 52 szt
    Musi rozm 3-60szt

zabka te pampersy Premium Care beda po 37,99 a nie 29,99 :) bo sprawdzalam w kauflandowskiej ulotce reklamowej

https://issuu.com/iulotka.pl/docs/kauflanddo250117?e=3073891/43223203

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 10:58

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,
    To prawda, nigdy nie wiadomo co tam jest ani czy jest świeże. .
    Ja akurat nie lubię piec, generalnie za ciastem nie przepadam ;) ale Mama i Babcia uwielbiają więc też raczej nie kupują :)

Udanej imprezy ! :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znow jak widze jak moj amz kupuje cos w cukierni paczki,drozdzowki itd. to az chora jestem wiec wole upiec blache ciasta i niech sie naje nazdrowie.

a ja osobiscie ani ciast ani slodyczy nie jest lubie tylko piec i przygotowywac;)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my już w domu- znalazła się bardzo mądra pani nefrolog, która powiedziałą, że bezsensu nas trzymać 3 dni- zrobili usg- niestety poszerzenie lewego ukmu 10 mm i zwężenie moczowodu ;/ 15 lutego cystografia, a pozniej scyntygrafia nerek :( Ogólnie: albo rflux (i to by było bardziej optymistyczne) albo to zwężenie trzeba bedzie chirurgicznie poszerzać :( Już zaczynam panikować:( tak chciałam uniknąc tych inwazyjnych badań :( i wszystko z kontrastem i z naświetlaniem rtg :( Jutro mam dzwonić jak nam posiew wyszedł, nefrolodzy z prokocimia twierdzą, że nie mieliśmy zumu- i ze w wadowicach nas zle zdiagnozowali... Juz nie wiem komu wierzyć i kogo słuchac :( Mamy przewlekle brać furaginę i uważać na wszystkie infekcje :( Beczeć mi się chce :(:(:(

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ważymy 7300 i mamy już 71 cm ;-) i pożeganliśmy anemię ;-) po 14 tygodniach! morfologia lux ;-)

sarcia123, żabka04, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), bisacz, AJrin, Skali89, Dariah, Anulka01, marta258 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uważajcie na te pampersy premium care- z tym zielonym-ja się tak dałąm na to naciąc-okropne są, prawie nie ma w nich żelu, przeciekają i wyglądają jakby były z 2 gatunku. To nie są te premium care w opakowaniu całkiem białym (ze złtym). Ja miałąm pisać do producenta bo po 20 min pampers napompowany, mokry.

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    hej, my już w domu- znalazła się bardzo mądra pani nefrolog, która powiedziałą, że bezsensu nas trzymać 3 dni- zrobili usg- niestety poszerzenie lewego ukmu 10 mm i zwężenie moczowodu ;/ 15 lutego cystografia, a pozniej scyntygrafia nerek :( Ogólnie: albo rflux (i to by było bardziej optymistyczne) albo to zwężenie trzeba bedzie chirurgicznie poszerzać :( Już zaczynam panikować:( tak chciałam uniknąc tych inwazyjnych badań :( i wszystko z kontrastem i z naświetlaniem rtg :( Jutro mam dzwonić jak nam posiew wyszedł, nefrolodzy z prokocimia twierdzą, że nie mieliśmy zumu- i ze w wadowicach nas zle zdiagnozowali... Juz nie wiem komu wierzyć i kogo słuchac :( Mamy przewlekle brać furaginę i uważać na wszystkie infekcje :( Beczeć mi się chce :(:(:(

kurde to faktycznie nie za dobre wiesci ;/ ale pamietaj ze ze chorobe wczesniej zdiagnozowana da sie wyleczyc, badz dobrej mysli i przetlumacz sobie ze to wsyztsko dla dobra i zdrowia Stasia i jest mu to potrzebne. glowa do gory. trzymamy kciuki!

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    zabka te pampersy Premium Care beda po 37,99 a nie 29,99 :) bo sprawdzalam w kauflandowskiej ulotce reklamowej

https://issuu.com/iulotka.pl/docs/kauflanddo250117?e=3073891/43223203

Ja mam gazetkę w rękach.
    Może u mnie w mieście będą po tyle a i ciebie po tyle bo oni też tak potrafią.
    A patrzyłam na daty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek tyle i cie rozumiem.
    Też mam wrażenie że ci lekarze uczą się każdy z innej książki
    Mam nadzieję że trafiłaś na super lekarzy wiedzą co robią, co robić i jak wam pomóc.
    Musisz wierzyć że będzie wszystko dobrze.
    Wierzę że Stasia da się wyleczyć

I cieszę się że już pozegnaliscie anemie:-)
    Brawo Stasiu:-)

A ty mamuśka weź głęboki wdech i powiedz sobie ze dacie radę!
    Wiem że ci ciężko.
    Becz może Ci teraz tego potrzeba na oczyszczenie.
    Dacie radę.
    My tu wszystkie trzymamy kciuki i jesteśmy z wami. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja mam gazetkę w rękach.
    Może u mnie w mieście będą po tyle a i ciebie po tyle bo oni też tak potrafią.
    A patrzyłam na daty?

Zabka a cholera wie co oni namieszane maja xD moze faktycznie jest jak mowisx, bo ja w gazetce mam 37,99 xD

mniejsza o to nsjwidoczniej sa rozne gazetki na rozne rehiony :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek
    badania inwazyjne są straszne (psychicznie dla rodziców ). Ale jak mus to mus. Ale dokładniejszych juz nie ma a dobra diagnostyka jest podstawą dobrego leczenia. My przechodzilismy cewnikowanie serca. ..kontrast, strzelanie z rtg. ..a ciągle podawać dziecku mielismu spironol . Dzieciątko super badanie przeszło. Nie czytaj tylko internetów bo w niczym to nie pomaga a może zaszkodzić. My tu wszystkie trzymamy kciuki. Mają moc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, będzie dobrze, trzymam kciuki za synka. Najważniejszy jest optymizm. Musisz myśleć, że będzie wszystko dobrze, bo musi być, innego wyjścia nie ma.
    Żabcia, ładnie ci się dzień zaczął
    Sarcia, przykro, że Iguś nie chce spać w nocy. Przechodziłam przez to samo przez kilka tygodni i wiem co czujesz. Można nerwicy dostać od takiego ciągłego wstawania, karmienia itd. szczególnie jak już miał czas, że ładnie spał.
    Dariah- trzymam kciuki za wizytę u lekarza. Będzie dobrze, musi być.
    Ajrin- och... :( wypłacz się, czasem płacz pomaga, wyładujesz negatywne emocje i będzie lepiej.
    Angela, podziwiam, kochana synowa z ciebie. Ja to jestem beztalencie kulinarne, jeśli chodzi o wypieki. Wszystko inne w kuchni uwielbiam robić. Pieczenie ewidentnie mi nie wychodzi. Zawsze zazdroszczę ludziom tego talentu w rękach :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, Natka dzięki za mile słowa ja juz probowalam wszystkiego rozne kombinacje i nic dziecko tylko oo szczepieniu pospalo 5 godzin. A tak testowalismy jedzebie co 3 godziny w dzien jedzenie on stop, lekka kolderka, kocyk, ciepla kolderka do spania, spanie w dzien dlugo nie soanie w dzien skracanie drzemek. No noc ewidentnie maly budzi sie jeść :/
    Czytalam ze dzieciaki tak nadganiaja czesto bo w nocynpokarm bardziej tresciwy wiec chetnien jedza.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3128 3129 3130 3131 3132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ