WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Darusia wrote:Druga kontrola
a relaksuję się już w łóżku
A za tydzień kończymy 4 miesiące;)
Matko mam wrażenie że ja jakaś ciemna jestem albo mam zerowe informacje. .. my mieliśmy badanie i potem jedną kontrolę i koniec. .. Powinniśmy mieć też drugaw kontrolę. .?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Skali89 wrote:Ja dostałam actiferol to jutro spróbuję z wodą
My czekamy do 27 lutego na rehabilitację na NFZ. W przyszłym tygodniu idziemy prywatnie
Co do usg to My w przyszłym tygodniu mamy 4 kontrolne i usg brzuszka zleca nam neonatolog.
A potem Angelika powiedziała ze z mlekiem nie należy. Lekarz to potwierdziła (powinno to działać troje inaczej) i zasugerowała Innofer ze strzykawka.
-
Dariah wrote:Kamcia,
4? Wow..
Ale Wy dlatego że Piotruś był ułożony pośladkowo, prawda?
Tak, posladkowo, ogólnie jeden ortopeda stwierdził biodra 1b a drugi (prywatny ) 1a ale w lewej nozce było słabsze odwodzenie i pieluchowalismy (ciiiii tylko w nocy ). Ale u nas to normalne ze tyle wizyt. w 5-6 t.z. w 3.m.z. na pół roku a potem chyba jak dziecko rusza (ale z Emilka ocenił juz postawę w 9.m.)
-
U nas usg było jedno. Wizyty u ortopedy dwie - druga po skończonych 3 miesiącach.
Teraz mamy sie zgłosić jak zacznie chodzić.
Mi jest tak zimno. Jejku
Brr. Leżę już. I idę zaraz w kime.
Ta epidemia grypy jeszcze -
My też mieliśmy tylko 2 wizyty na usg bioderek, pierwsza jak Antoś miał 6 tyg a druga jak skończył 3 miesiące
U nas kolejna noc przespana od 21 do 8, tylko o 23 coś marudził więc szybko cyca i w 10 min już spał. A dzisiaj wieczorem bardzo marudził i płakał, chyba z przejedzenia bo najpierw wypił całą butlę i z piersi sporo, a on nie zna umiaru, kilka razy odbekiwał, brzuszek pełny, czkawka i płacz. W końcu się uspokoił i usnął przy piersi o 22. I niech śpi do rana.
Dzisiaj byliśmy w przychodni, Antoś ma już 65 cm i waży 5900 g czyli podwoił swoją wagę urodzeniowąDariah, bisacz, AJrin lubią tę wiadomość
-
Ja byłam na dwóch usg bioderek i jak wiecie na drugim dostałam zjebe że przyszłam bo mam napisane ze nie wymaga kontroli to nie wymaga bo jak nie ma wady na pierwszym to nie pojawi się na drugim
Dariah Szymek jest wczesniakiem i jest zapisany do poradni neonatologii gdzie lekarz zleca usg z automatu a główki miał cyste jamy jakiejs tam która zanika przed 40 tygodniem i trzeba było sprawdzić czy zanikla a do tego lekarka ze względu na wysokie czoło podejrzewala wodoglowie w szpitalu ale usg było ok ale cały czas sprawdzają profilaktycznie
-
nick nieaktualnyJa chyba oszaleje od 2.50 Ignac wstaje co 30-40 minut...co mu sie odwidzialo zeby tak cudowac ? Zeby nasmarowane, sucho ma, najedzony,9rzed chwila wlasnie zrobil 2 wielkie solte kupy..wiec juz nie wiem co mu może byc z!
Ratunku, ktos podmienil mi dziecko -
Sarcia trzymaj się! Pewnie Cie to nie pocieszy, ale ja tez nie spie od 2 w ogóle. Co ciekawe moj syn miał 2 pobudki i spi nawet grzecznie, ale ja sie chyba w końcu nabawilam jakiegoś załamania nerwowego, bo nie spie pomimo ogromnego zmęczenia za to rycze caly czas. Maly ostatnie dni marudny i placzacy na maxa do tego prawie w ogóle nie chce jeść. Na mojego męża egoiste rzygac mi sie chce, tak jak zresztą na całą moja cudowną rodzinę.... kolezanki niedzieciate jezdza po hiszpaniach albo robia karierę. I słusznie, ale czuje jakbym byla w czarnej d.... oczywiście kocham tego małego brzydala najbardziej na świecie, ale mam kryzys jak cholera!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 05:49
-
LRF,
Też ostatnio nie daję na ręce bo ryk...nawet u dziadka.. a jak byli ostatnio znajomi to nawet jak za bardzo się zbliżali do niej to też w ryk..
Skali,
Ah rozumiemczyli u Was kontrola około 40 tyg. My zrobimy za te 3 miesiące, jak sugeruje neurolog. Ponieważ mówi że takie napięcie mięśni też może być spowodowane torbielką, chociaż mówi że jeśli po rehabilitacji napięcie będzie znikać to to nie przez torbiel.
Sarcia,
Tulę i współczuję nocy. .trochę pospał Ignaś chociaż? No i Ty przede wszystkim?
Marta,
Trzymaj się. ..czasami jest bardzo ciężko...zwłaszcza gdy dziecko marudzi, Ty zmęczona a M nie pomaga. ..człowiek ma czarne myśli i wszystko jest nie tak...ale za jakiś czas będzie tylko lepiej i Wy też polecicie do Hiszpanii albo gdzieś tylko że z Filipkiem
z Rodziną !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dokładnie! Ktoś mi kiedyś powiedział : nie ma sensu zazdrościć życia komuś innemu bo nigdy nie wiemy dokąd biegnie jego droga....
Tak jak mówisz, może to one zazdroszczą Tobie że możesz przytulać codziennie malutkiego Filipka..! Mimo że teraz ciężko Ci w to uwierzyć to Ty masz szczęście bo masz Maluszka a nie one bo mają bilety do Hiszpanii
A za jakiś czas zapomnisz o tych nocach i złych dniach. A do tego czasu zawsze możesz wylewać żale tutaj
Cud! Cud! Cud!
Mamy rehabilitację na NFZ na 01.02!! Był nawet termin na 30.01 ale na 8 rano więc mój śpioch by nie zdążył wstaćczyli prywatnie pójdziemy tylko raz
agatia, bisacz lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Przecież z dzieckiem tez można jeździć!
My lecimy w czerwcu do Hiszpani właśnie.
A w planach mamy również powrót do Azji czy Amerykę
No ale to później
Kariera.. cóż. U mnie sie niedawno zwolniło stanowisko kierownicze, na które miałam szanse. Kierownikiem został ktoś inny.
Trudno. Jeszcze dam radęa Kosio jest tego warty
Nawet jak jest taki strasznie marudny!!!Dariah, bisacz lubią tę wiadomość
-
Dokładnie Ulfe! Z dzieckiem też można jeździć !
Wiadomo to już nie będą wakacje romantyczne we dwoje ani szalony survival. ..
U nas też zwolniło się stanowisko i zajął je ktoś inny. ..ale dla uśmiechu Zosi, dla jej małych rączek które tak fajnie dotykają
.dla niej warto zrezygnować z kariery
...albo w sumie nie zrezygnować a odsunąć w czasie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡