X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po "obiadku" dziś Kubuś jadł brokuł i myślałam że będzie tak jak przy córe, dwie trzy łyżki i plucie a ten mnie zaszokował. Zjadł z największym apetytem. Innych warzyw tak nie jadł nawet.

Dariah, martta, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szpinak na bank I jarzynowa z hipp nie przeszły. Sprawdzałam i się upewnialam na milion sposobów - ma odruch wymiotny i juz. A kleik z malinami zjadł niemal cały duży słoik

martta, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF,
    To u nas tak miała nasza para znajomych którzy jako pierwsi mieli bobasa. Do tego są z drugiego końca Polski więc nie mieli nawet nikogo kto by jakiś czas popilnował małą gdy chcieli iść z nami choć na część imprezy. .. :/ staraliśmy się robić raczej imprezy w domu co by mogli przyjść z Małą :)

Ah to będzie impreza! :) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:36

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn jest dzis tak marudny, ze zaraz wyjdę z siebie.
    'Na raczki. Ale nie tak! Tyłem! Jednak przodem! Poloz mnie! Przekręcę sie na brzuch! Weź mnie z powrotem na plecy! Albo nie! Sam nie wiem! Podaj mi tamta zabawkę! Sam sobie wezmę! Nie te! Druga! Trzecia! Żadna! Chce cycka! Jednak nie chce! Oddaj cycka! O lustro fajne! Nie fajne! Głupie!'

Oszaleje!

Dariah, Madziuuuula, martta, bisacz, sarcia123, Anulka01, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta,
    Prawda, to boli gdy uświadamiamy sobie jakie my byłyśmy / jesteśmy względem inmej osoby a jaka ona jest w stosunku do nas. Szkoda że niektórzy przyjaciele nie potrafią poświęcić swojego czasu dla innych...

Ah noc..noc..jakiś magiczny czas kiedy każdy problem urasta do wielkości oceanu a z drugiej strony każdy pomysł wydaje sie idealny i możliwy do zrealizowania. ..:)

martta lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    dokładnie
    i się złości
    jakimiś nowymi sposobami się złości
    nie mogę go słuchać więc włączylam odkurzacz.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że na imprezy to mi się chodzić nie chce. Do jakiś klubów to już w ogóle. Mam to za sobą. ... Bardziej tęskno za taką niezaleznoscia, że teraz wychodzę z domu, bo mogę, teraz idę na siłownię, bo mogę, teraz zakupy itd. Ale mam nadzieję i wiarę, że i to się pouklada. Juz jest lepiej..
    To nawet nie chodzi o to, że z Małym nie można wyjść nigdzie a raczej to, że spowalnia 5 krotnie. Kariery to mi nie brak, bo i tak jesteśmy na działalności. Wiec i tak bym jej nie zrobiła. Swoj wystudiowany zawód porzuciłam zaraz po studiach.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • martta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobry, Martta ja miałam takie kryzysy w pierwszej ciąży/urodzeniu wydawało mi się że omijają mnie najlepsze imprezy i inne wydarzenia. A tak naprawdę mam cudowną rodzinę którą by chciała każda kobieta i nie wierzę że tak nie jest.
    Podróże nie uciekną, kariera też nie. A czas na dziecko niestety ucieka. Im dłużej się czeka tym może być trudniej.

To prawda, od zawsze wiedziałam że chcę mieć dziecko urodziny i rodzinę, tak jak napisałam kariery mi nie szkoda bo była nijaka, podróże beda z małym już niedługo... to wszystko chyba przez to że ostatnie dni siedzę sama całe w domu z małym i stąd te czarne myśli w dodatku martwię się jego zdrowiem. Bo naczytałam się o kraniostenozie, bo lekarka ostatnio powiedziała że to zgrubienie pośrodku czoła to za szybko zrastające się szwy i że ciemiączka prawie już nie ma. Czekam na to USG głowy jak na zbawienie i potem znowu do neurologa byle tylko Mój Mały robaczek był zdrowy
    Madziula dokladnie tak jak piszesz. Dariah z tymi nocami to prawda na dwie strony zalezy od nastroju hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:43

o148p07w5riqasy7.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf takie marudzenia to jeszcze nie mieliśmy, no raz czy dwa pół godziny przed planowana kąpielą i spaniem U nas lustro zawsze pomaga.
    Moj za to potrafi przedziwnie i głośno gadać z pięścią w buzi i wtedy sama nie wiem, czy on marudzi czyś mu się podoba..

201609111661.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf my wczoraj mielismy tqki dzien!!! I jeszcze z jedzeniem histerie, dzisiaj lepiej poki co, trzymam kciuki zeby uWas tez minelo!

Dariah lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuula,
    U nas też imprezy w klubie to już od dawna rzadkość..w sumie od kiedy jedna para znajomych ma dziecko to zmieniliśmy klub na imprezy w domu :) teraz niby też można. ..ale Mała się denerwuje jak jesteśmy gdzieś więc to nie robota...a poza tym znajomi też się trochę porozjeżdżali... :) najważniejsze że są 2 pary przyjaciół w naszym mieście i też oczekują dzieck więc niedługo to znaczenia słowa impreza / domówka bedzie my szukać w słowniku ;)
    Ale i tak jest super :) no może jak marudzi tk trochę mniej super. ..hehe :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kiepsko sie prezentuje po tej nocy przeplakanej, bo otworzylam listonoszce wlasnie i zapytala czy wszystko w porzadku....

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz imprezy nawet domowe zamieniliśmy na imprezy dla dzieci :P W otoczeniu najbliższych znajomych jest 10 dzieci od 5 miesięcy do 3 lat :) Więc jest wesoło. W marcu kolejny skrzacik do grona dojdzie.

Dariah, Madziuuuula, bisacz lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta czytam o tych kraczymstam i się przeraza, bo u nas tez malutkie ciemiaczko

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak offftopowo stwierdzam ze moje ciasto na paczki juz conajmniej podwoilo swoja objetosc czyli co to oznacza ? Ze mozna zaczac kulac paczki i nadziewac :) beda z marmolada rozana, czekolada oraz puste w cukrze pudrze mniaaam :)

Zabieram sie do robpty !

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia,
    Ale mi smaka narobiłaś...takie domowe pączusie... u nas tylko Babcia takie robiła w rodzinie. ...hmmm :)

Poproszę kilka do Poznania :) hehe

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla male ciemaczko to jeszcze spokojnie u nas do tego wyszla taka twarda prega na srodka glowki przez czolko do noska 1cm i to mnie prxeraza

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel mi usnal mam chwilę.
    Doczytałem was
    Przesrane tak na raty czytać no ale to dla wątku chce być na bieżąco :-)

Anulka myślałam że będzie mniej ważył choć na rękach czuje ze zrobił się klocek :-)
    Cieszę się z wagi bo na jego marne jedzenie to jest super efekt

Mój też je dalej co 2h choć nie powiem zaczynają się sytuacje kiedy zje po np. 4h ale to wyjątki.

Właśnie zjadł danie z ziemniaczkiem dojadę po 30min 170mm!!!!!:-)
    Pić nie chce :-(

Dziś się wyspałem cała noc spał od 21:30 czuje się jak nowo natodzona;-)

Kamcia a co to za kleik z malinami?
    Mój żadnej kaszki ani nawet kleik kukurydziane z brzoskwinia nie ruszy a mam mu dawać. Pytam jak??????

Byłam w sklepie po mm.
    O matko jabla myślałam że dostanę!
    Stwierdziłam że te co pił to odpadają skoro mu szkodzily więc wzięłam bebiko ha. Zwykle i tanie za to liczę na cud że będzie super po nim.

Czy któraś z was dawała/daje cembionmulti??
    Ile to czasu się podaje?
    Wyleciało mi z głowy:-(

Martta kochana tule.
    Nie martw się to minie.
    Z dzieckiem można jeździć wszędzie i uwierz mi ze wakacje z dzieckiem są super!!!!
    Nie wiem jak ty/wy.
    Mu jak pojechali z córką (nie cały roczek) nad nasze morze i tylko cztery dni.
    Jaka ja chodziłam szczęśliwa że z rodziną wyjechałem, że córka jodu wdycha i że jest super!
    Głupotami się cieszylam:-)
    Ty tez wyjedziesz.
    A kariera wiem chyba o co ci chodzi na ten temat to ja mam teraz nawet doła.
    Chciałabym się doszkolic, coś robić żeby być kimś i wyjść do ludzi.
    Ale jak widzę mojego kawalera jak gada do mnie czy się brechta to mam w dopiero ta karierę hahaha
    Na temat męża buuuuuu oni nie rozumieją.
    Ja swojego ostatnio przez balkon z chęcią bym wyrzuciła.
    A jak mały się darl nie dawno w któryś dzień to go wyzywalam że nawet nie podejdzie co się dzieje czy zapyta tylko siedzi przy kompie i obiadek wcina bo wrócił z pracy i ma focha na żonę bo się pozarlismy!
    Olej go..... Ale do pionu trzeba ustawić.

I się chwale.
    Mały gdzie nie spojrzy to się śmieje i gada i to tak zaciąga śmiesznie próbuje krzyczeć?????
    I słyszałam ten magiczny na razie raz krzyk:-)

Nic czas na obiad jakiś a potem po córkę i muszę wziąść męża źr sobą do noszenia bo idę do Lidia po pampersy są na promocji :-)

No to posypane i zjedzenie właśnie się obudził.
    :-(

• Dariah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę pochwalić że Zośka właśnie się dwa razy przekręciła z pleców na brzuch :) co prawda na macie edukacyjnej gdzie ma o co oprzeć nozkt aby sobie pomóc. ..ale zawsze :) :)

Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka a czemu masz dawać mu kleik ryżowy?

‹‹ 3133 3134 3135 3136 3137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ