WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:U nas noc super bo to pierwsze karmienie
choć ja i tak z nerwów i stresu słabo spałam.
Ulfe mnie jeszcze moje dziecię nie obsikało, Borek robił to nagminnie
Kostek ma cel, żeby obsikać każdego jednego doktora co mu w majty zagłada
Byliśmy na szczepieniu. Byl bardzo dzielnychyba przez zmęczenie, bo wstał dziswyjatkowo o 6!
Jejku. We wtorek spał do 10, wczoraj i przedwczoraj standard do 7:30. Dzis ta 6 kiepsko wypadła.
Wazy 6,2 z pustym brzuchem. 800g w 7 tygodni. 112g tygodniowo, 16g dziennie.
Mama nie ma śmietanki
Za trzy tygodnie sparawdzimy czy sinlac cokolwiek daje
(Bo poprzednio w 6 tygodni przybrał ponad 1 kg (176 na tydzień, 25 dziennie), ale to było w 3. miesiącu)
Teraz śpi grzecznie. Oby jak najdłużej. Kawa, ŚNIADANIE! i coś poogarniam, np sie położę
bisacz, Skali89 lubią tę wiadomość
-
My juz wstalismy dzis mlody zrobil pobudke o 5:30 oczywiscie smiejac sie i gadajac w lozeczku haha. Noc nawet spoko pobudki co 2 godziny.
Ja juz posprzatalam mieszkanko jak mlody zasnie czas wybrac umywalki i kabine prysznicowe.
U nas mlody obsikal juz cala rodzinke dokladnie kazdy oberwal nawet kot ale wycxynem bylo jak z przewijaka zrobil idealnie siku do kociej kuwety stoi jakis ponad metr dalej. I serio trafil idealnie.Dariah, Ulfenstein, bisacz, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
Ulf no trocje malo ale bez tragedii jeszcze ciekawe jak po kaszce. U nas ostatni tydzien przybral tylko 70
A ze w nocy mamy o 2 pobudki mniej pewnie zacznie mniej przybierac trudno.
-
Ulfe,
To u nas Zośka przybiera też dokładnie 16g dzienniepediatra nam powiedział że to ok
Tak...położyć się to najlepszy pomysł
I smacznego!
Ajrin,
Ale się uśmiałam! Wyobraziłam sobie jak Ignaś robi to siusiu do kuwety ! Hehe
Ładny mistrz z niego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:56
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
Właśnie się obudziłam.
Godzinka drzemki super!!!!
Mały jeszcze chrapie (przysnelo się) ale już powoli się wybudza.
Ajrin dobrego ma cela hahaha
Kamica Robert je tak rano dopiero od obiadu do wieczora i noc wcina ładnie.
Czy ty ten Klein z owocami kupiłaś w Lidlu? Bo w Rosjanie wczoraj byłam i nie widziałam chyba że już ślepa jestem:-)
Ulf:-) -
nick nieaktualnyAhhhh ten słownik!
Teraz czytam i oczy robię.
Rozumiem zajde jeszcze raz do rosmana i poszukam.
Intermarche chyba u mnie nie ma bynajmniej nie wiem o nim ale i nawet jakby był to za daleko.
Wczoraj mąż mi kupił (bo autem jechał) 4p.r 4 Lidlowskich pieluch i 1p. R 5. Na próbę.
Piotruś nosi już rozmiar 5?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:20
-
Cześć Mamuśki:)
Ja Was cały czas podczytuje ale humor ostatnio kiepski więc siedzę cicho. Widzę że nie tylko u mnie. Liczę dni do wiosny, do ładnej pogody, do momentu aż Młody zacznie siedzieć. Będziemy robić spacery, długie spacery, do lasu, do pracy, do rodziny. Oj jak ja na to czekam i nie mogę się doczekać...Już niedługo dziewczyny!
Agatia miłej zabawy! I głowa do góry, dokładnie, zamartwianie nic nie da. Wszystkie ciotki trzymają kciuki za Liwke więc będzie dobrze:)
AJrin współczuję nocek:( ja po jednej gorszej jestem jak zombi. A Ty? Oby szybko było lepiej! Cała noc przespana ciurkiem:) to by było coś
Co do przybierania. Policzyłam i u nas od szczepienia do szczepienia wyszło 18g dziennie, a były dwa tyg kiedy przybrał tylko 150g. Więc chyba źle nie jest. Ale już się pogodziłam że na pół roku nie podwoimy wagi urodzeniowej. Ale znalazłam swoją książeczkę zdrowia i wiecie co? Ja byłam jeszcze gorszy szczypior. Na pół roku braklo Mi prawie kg do wagi urodzeniowej. A jak miałam roczek ważyłam już 9kg. Urodzona 3700.
I moje dziecko non stop ćwiczy brzuszki. Leży na macie to nogi w górze i ciągnie głowę. Jak tak dalej pójdzie to będzie miał kaloryfer, dziewczyny będą szalały! -
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:Jak ktoś potrzebuje to my oddamy nasza masę
mama mamie a Piotruś dzieciaczkom
Ps. Oczywiście spał tylko 45minut
Nie zdążyłam sie położyćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:42
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlf bierzesz Chętna?
Ja ci oddam swoje 20kg!!!
Tyle chce się pozbyć ale to chyba nie realne:-(
Ale jakby chciała lrf bo kiedyś mówiła że ona to chucherko........
Kamcia to prawda że jakoś ubogi u mnie też.
Laduja swoje produkty babydream.
Kazała wziąść 5 pampersy bo tak sobie pomyślałem że szybko przeszliśmy z 3 na 4 więc i pewnie będzie tak teraz z 4 na 5.
Jak bie to będą lezec
W co wątpię bo jeśli mm nowe będzie ok to szybko nadrobimy z waga, nawet jeśli odrzuci mm to nadrobi sloiczkami.
A ja mam dylemat.
Sprawdziłam nasza zdolność kredytową i mamy ja owszem ale rata kredytu kuźwa aż 2tys!!!!!
Spoko na tą chwilę było by ok ale niech się noga powinie i co my zrobimy???
Siedzę i myślę jak to rozegrać żeby było dobrze.
Mój mózg nie myśli jak kiedyś
Chyba zmęczenie....
Na szczęście mam czas do grudnia tego roku na ostateczną decyzję.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny