X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik ja dodawalam doslownie odrobinke soli morskiej drobnoziarnistej, nie chcialam dziecka uczyc jalowych smakow zeby pozniej mi nie dziwaczylo :)

ja osobiscie metodzie BLW jestem przeciwna.dla mnioe to nierozsadne obciazac tak maly, niedojrzaly uklad pokarmowy calymi kawalkami jedzenia, w dodatku ryzyko udlawienia sie , nie, nie dziekuje wole miksowac papki zeby byly bardziej lekkostrawne i nie wymagaly tyle pracy od malego zoladka

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela niezla waga, Sarcia twoj na kp to tez dopiero wow.

Agatia bedzie dobrze 3mamy juz kciuki.

Co do fotelika Skali ja jiz dawno nie mam niby wkladki a fotelik podobnie jak u Magdziuuula 0-13 i mial tylko podkowke jakby wokół głowy.

Ulf moj tylko sie krrci w swoje lewo pytalam neurologa powiedziala ze na tym etapie tak bywa i ze i tak szybko sie obraca. Jak go motywuje to kreci sie w druga wiec nie kazala sie przejmowac ale turlac go i motyeowac w druga strone.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z cyklu matka wariatka ma ukochanego syncia :)

Igunio dzis pierwszy raz chwycil ode mnie z reki sam zabawke!!!sam wyciagnal po nią rączke!! ale jestem dumna;)

Dariah, agatia, żabka04, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

to fakt ze tylko na cycu, poki co bez rozszerzania diety i kawal klopsa:)
    a Ty sie tam niczym nie przejmuj bo Twoj synciu na koncu urodzony i jeszce 4 miesiecy nie ma przyjdzie pora na wszystko;) ja jak patzre na rozwoj dzieci innych dziewczyn to tez nie raz mowie a Igunio tego nie robi a za chwile sie pukam i mowie no tak ale dzieci niektore sa o miesiac starsze;)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin a Twój jaka waga? Mój może 7400g i bardzo zwolnił z przybieraniem Martwię się, bo widzę po jednych spodniach, że obwód w pasie mu spadł..może w długość idzie.

agatia lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiad ugotowała, ledwo sobie nałożyłam i już Maluch nie śpi o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Iguniu wlasnie sie obudzil a spal moze z godzinke;)dobre i tyle

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby dziecko zwymiotowałoby po ziemniaku, miałoby to kolor ziemniaka czy niekoniecznie? bo nie wiem czy to to czy po prostu ulał, bo się turla jakby go tyłek swędział i wkłada paluszki do buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

on ci czssto wymiotuje lub ulewa, a moze ma refluks ? Bo ty dosc czesto mwoisz ze zwracaja mu sie sci pokarmowe, albo za szybko po jedzeniu do zabawy fo kladzieszt

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia.
    Jak jeździcie samochodem na dalsza podróż, to mówisz, ze ubieranie młodego cienko, w Body i spodenki. Rozumiem, ze najpierw zagrzewacie samochód (lub macie garaż), a co z przerwami? Nie robicie przerw czy noże na szybko Piotrka ubieracie cieplej. Czy może starcza jakiś kocyk?
    My jedziemy w niedziele. w rodzinne strony M.
    Najpierw pod sandomierz. Potem do Gorlic.
    Jeśli sie da to bez przerw oba kawałki.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, ale nie zwraca dużo, to się mieści jeszcze w normie, nie chlusta i nie zwraca wszystkiego i po każdym karmieniu, tylko jak jest za bardzo aktywny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Kamcia.
    Jak jeździcie samochodem na dalsza podróż, to mówisz, ze ubieranie młodego cienko, w Body i spodenki. Rozumiem, ze najpierw zagrzewacie samochód (lub macie garaż), a co z przerwami? Nie robicie przerw czy noże na szybko Piotrka ubieracie cieplej. Czy może starcza jakiś kocyk?
    My jedziemy w niedziele. w rodzinne strony M.
    Najpierw pod sandomierz. Potem do Gorlic.
    Jeśli sie da to bez przerw oba kawałki.

Najdalej jechaliśmy do Kołobrzegu
    250 km/ 3h jazdy
    Piotrek body i cienkie spodnie. W foteliku ten nasz śpiworek
    czapa zarzucona jakaś bez wiązania. Okryty śpiworkiem i kocem. Jak był mróz to przerzucalam cały fotelik kocem. Samochodu nie grzalismy a stopniowo koce z piotrka sciagalismy . Czapka od razu. W ostateczności cały odkryty a i tak w aucie temp ustawiona na 21 stopni
    na tej trasie nie robie przerwy. Jazda trwa zawsze poniżej 3h ale dłużej niż 2.5 h

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:38

Dariah, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), żabka04, AJrin lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia zdrowiej szybciutko. No i buziaki dla Juleczki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na złość do pediatry się nie mogę dodzwonić :(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam, ile waza Wasze dzieci i mi sie płakać chce :(

Pediatra ostatnio mi powiedziała, żebym Zważyła Kostka przed i po cycu.
    Zwazylam dzis. Wyszło 130g. 8 minut karmienia. Niby spoko. Przy 6-7 karmieniach na dobę.
    Ale tez przy okazji wyszło ze przez tydzień chyba nic nie przytył. Oficjalne cotygodniowe ważenie jutro :(
    A chyba bo ważyłam w ubranku i pampersie. Nie wiem ile trzeba odjąć.
    Po powrocie z gór wracamy do kaszki.
    A z rozszerzaniem warzywnym sie wstrzymam, bo sie boje ze jeszcze bardziej zwolni.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ltr to ty mu nie blendujesz tego ziemniaka ?

Ulf nie wiem czy ci pisałam ale moje rodzinne strony są 15 km od Sandomierza :)

My dziś paaternak i mu smakował

Teraz mam wolne babka w akcji a ja siedzę o chyba pójdę się zdrzemnac jestem potrzebna tylko do karmienia już mnie to wkurza

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, my mamy taki gatunek ziemniaka, że na parze ugotowany i ugnieciony robi się gładkie puree

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Tak czytam, ile waza Wasze dzieci i mi sie płakać chce :(

Pediatra ostatnio mi powiedziała, żebym Zważyła Kostka przed i po cycu.
    Zwazylam dzis. Wyszło 130g. 8 minut karmienia. Niby spoko. Przy 6-7 karmieniach na dobę.
    Ale tez przy okazji wyszło ze przez tydzień chyba nic nie przytył. Oficjalne cotygodniowe ważenie jutro :(
    A chyba bo ważyłam w ubranku i pampersie. Nie wiem ile trzeba odjąć.
    Po powrocie z gór wracamy do kaszki.
    A z rozszerzaniem warzywnym sie wstrzymam, bo sie boje ze jeszcze bardziej zwolni.
    Ulfe moja waży 6600g pediatra wczorwj powiedziała, że dobra waga, że dziecko na piersi może i 3 tyg nie przybierać, a potem skok. Powiedziała, że spokojnie do 8 mc mogę wyłącznie kp i czekać na gotowość w rozszerzaniu, szczególnie na samodzielne stabilne siedzenie.

‹‹ 3169 3170 3171 3172 3173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ