X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Madziulla Wszystkiego Najlepszego :) Dużo zdrówka i spokoju, 100 lat :)

Dzierzba a myślałaś może żeby bańki postawić synkowi. Szkoda mi Ciebie i małego :(

Anka ja brałam Luteine ale takie upławy jak opisujesz to miałam raczej po dowcipmym usg. Tylko ja miałam mniejszą dawkę Luteiny 2x po 50.

Dzisiaj u mnie pochmurno i nic mi się nie chce :( Odpuszczę sobie dzisiejszy spacer niestety.

Wczoraj wieczorem tak mnie bolało, jakby kuło z lewej strony w okolicach jajnika, że nie mogłam wstać przez dobre 20 minut. Rozmasowałam i przeszło. Trochę się zestresowałam bo pierwszy raz coś takiego mi się stało. Maleństwo bardziej z prawej strony jest ulokowane. Luteine przestałam brać od 1 marca. Może to od tego? Czy to przez powiększanie się macicy? Czy to normalne?

A_n_k_a_80, Magdziulla lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett wobec tego jeszcze chwilę sie przemecze 2x1. Najgorzej ze mi jest najczęściej niedobrze po dupku stąd tak dopytuje.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Ksosia zniknelam ze spisu :-( tp 14.09
    Przepraszam, nie wiem jak to możliwe. Chyba musze przestać edytować przez tel....

magdzulla STO LAT!!! :)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Anulka proszsz
    Cmv w klasie IgG 123,500 U/ ml
    CmV w klasie IgM 1,35

Jak będziesz mieć chwilę, to rzuć okiem :)
    Myślałam ze masz tylko igg dodatnie. Igm wskazują ze zakażenie w pełni. Musisz zrobic awidnosc żeby wiedzieć czy zakażenie jest stare. Nie wiem gdzie robiłaś badania ale najlepiej żebyś zrobiła w sanepidzie albo labo przyszpitalnym (wyniki są bardziej wiarygodne). Proszę Cię tylko nie czytaj o tym w necie;)
    Bez nerwów oczywiscie. Ja jestem dodatnia w obu klasach przynajmniej od 9 lat i syna mam zdrowego:)

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Przepraszam, nie wiem jak to możliwe. Chyba musze przestać edytować przez tel....

magdzulla STO LAT!!! :)

spokojnie, grunt, że juz jestem :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Witam

Madziulla Wszystkiego Najlepszego :) Dużo zdrówka i spokoju, 100 lat :)

Dzierzba a myślałaś może żeby bańki postawić synkowi. Szkoda mi Ciebie i małego :(

Anka ja brałam Luteine ale takie upławy jak opisujesz to miałam raczej po dowcipmym usg. Tylko ja miałam mniejszą dawkę Luteiny 2x po 50.

Dzisiaj u mnie pochmurno i nic mi się nie chce :( Odpuszczę sobie dzisiejszy spacer niestety.

Wczoraj wieczorem tak mnie bolało, jakby kuło z lewej strony w okolicach jajnika, że nie mogłam wstać przez dobre 20 minut. Rozmasowałam i przeszło. Trochę się zestresowałam bo pierwszy raz coś takiego mi się stało. Maleństwo bardziej z prawej strony jest ulokowane. Luteine przestałam brać od 1 marca. Może to od tego? Czy to przez powiększanie się macicy? Czy to normalne?
    Nie mogę baniek przy epilepsji stosować niestety. :( Co do bólu, to jaknie plamisz to nic się nie powinno dziać.Dużo z nas ma takie bóle.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba przepraszam faktycznie przy epilepsii nie można :( nie wiem co Ci poradzić, mam nadzieję że się niedługo wszystko minie... Głowa do góry. Dziękuję za informację zestresowałam się bo nie miałam takich bóli w ogóle, a tu wczoraj nie mogłam się ruszyć

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja jestem dodatnia w obu klasach przynajmniej od 9 lat i syna mam zdrowego:)

Dlaczego mi gin nie zleciła badania na cytomegalie... ? Ono nie jest obiwiązkowe? Chyba sobie zrobię dla spokojności ducha... Czy Twoja ciąża była prowadzona w jakiś inny sposób przez dodatność?

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Fatalnie sie czuje odwczoraj ;( Dzisiaj nawet zaliczylam pierwszy raz porcelane :( Ale wydaje mi sie ze sie wczoraj zatrulam po prostu... Nie mam sily na nic wiec podczytuje was tylko co jakis czas...
    Gratuluje wszystkich udanch wizyt i poznania plci :)
    Milego dnia kochane

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dlaczego mi gin nie zleciła badania na cytomegalie... ? Ono nie jest obiwiązkowe? Chyba sobie zrobię dla spokojności ducha... Czy Twoja ciąża była prowadzona w jakiś inny sposób przez dodatność?
    Badanie nie jest obowiązkowe. Lekarze często je zlewają bo na to nie ma ani szczepionki ani lekarstwa. Ciąża jest prowadzona normalnie tylko po porodzie robi sie dziecku badania. Świeża CMV na początku ciąży kończy sie zazwyczaj poronieniem. Na naszym etapie jak dzidzia jest zdrowa to sie nie martwimy:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać ze największe ryzyko dotyczy CMV pierwotnej czyli zakażenia na samym początku ciąży (co zdarza sie b. rzadko).

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, a za niecałe dwie godzinki wybywam z powrotem na miasto, tym razem na francuski, a jutro kolejny zakręcony dzień od rana na nogach :P
    Ksosia, udało mi się umówić na wizytę na jutro! więc możesz zmienić, a swoją drogą ciekawe czy uda się sprawdzić czy będzie Filip czy Amelka? :D

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, nadrobiłam :)
    Madziulla wszystkiego naj naj naj i jak najmniej stresów związanych z ciążą!

Małgorzatka czekam i ja tu na Ciebie, pełna optymizmu :)

Gratuluje małych śmigieł i małych brzoskwinek :-P

Ja dziś miałam w końcu kompleksowe badanie moczu, krwi, glukozy, mam już wyniki, jedyne co wyszło poza norme to MCHC. Mam 35,6 g/dl a norma to 31,0 - 35,0. Lekarka napisała mi przy wynikach że wymagają omówienia.. cała reszta jest ok wiec martwić się czy nie?

Magdziulla lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :).

Gumcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też właśnie odebrałam wyniki badań i znowu mam jakieś bakterie w moczu :/
    a nic nie piecze, nie boli, nie sikam więcej niż ponad normę... :/

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły moje spodnie ciążowe :) super są :) wkobcu coś innego niż dres :) odrazu lepszy humor :)

Dzierzba, _izunia_, Behemottka, żabka04, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Ja dzisiaj o 17 mam prenatalne. Brzuch ze stresu boli mnie przeokrutnie. Trzymajcie prosze kciuki za moja Fasolcie :)

kamciaelcia, Gumcia, Dzierzba, _izunia_, Sabina, Behemottka, żabka04, bbeczka91, AniaLewandowska, A_n_k_a_80, claudiuszek lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny przyszły moje spodnie ciążowe :) super są :) wkobcu coś innego niż dres :) odrazu lepszy humor :)

Moje też przyszły właśnie :D

Dzierzba, _izunia_, Behemottka, żabka04, maluutka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam na swoją spódniczkę ciążową, klasyczna, ołówkowa, wiosna się zbliża to nie można chodzić cały czas w spodniach, a tak poza tym dzisiaj w lumpku udało mi się kupić ślicznie zieloną bluzeczkę w rozmiarze... 40! :O pierwszy tak duży ciuch, który tylko trochę jest oversize :D heh... cóż, zaczynam się porządnie rozrastać :D

Behemottka lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka, cieszę się, że się odzywasz. Przepraszam, nie chciałam dopytywać namolnie, ale pamiętałam, że masz wynik... I tak mi to spokoju nie dawało.
    Cieszę się, że Mąż stanął na wysokości zadania i zrobił rozróbę. Słusznie. To jest wina laboratorium, a badanie ekstremalnie ważne, drogie - więc powinno się zapewnić w tym temacie najwyższe standardy. Tak bym chciała wysłać Ci jakieś fluidy dobre - i magiczny sposób, byś mogła schować się pod kołderką... i obudzić w dzień wyników... Może goopio to brzmi, ale taki mechanizm zwykle mi się uruchamia, gdy czekam na coś ważnego, niepewnego i stresującego....
    Cieszę się, że trafiłaś/dotarłaś do lekarza, który jest dla Ciebie wsparcie. Bo taki, do cholery, powinien być PRAWDZIWY lekarz!!!!!
    Trzymam kciuki za to, by laboratorium sprężyło się i jak najszybciej przysłało wyniki.... wiadomo, jakie ;)
    :-*

Behemottka - trzymam kciuki, by doornowata torbiel przestała rosnąć - rozprawisz się z nią po porodzie :-* :)
    No i zobaczymy, kto tam siedzi w brzuszku - czyżby "Kjuba"? ;) (to tak a'propos wypowiadania imion polskich ;) )
    Co do pracy - też tak się zastanawiałam. Żeby np.przez ten rok po urodzeniu olać dyżury internistyczne i szpitalne, ale np.przyjeżdżać co jakiś czas do pacjentów stomatologicznych - dzięki czemu:
    1. Nie stracę kontaktu z pracą i szefową :P :P :P
    2. Wyrwę się czasem z domu... B-)
    Ale co z tego wyjdzie, to zobaczymy ;)))

Ksosia - jest KOLOR na pierwszej stronie, JUPIIIIIII, jak od razu cudownie i radośnie się zrobiło <3 <3 <3 Aż miałam niedawno cichuteńko zapytać czy jest na niego szansa... :)
    P.S. Jakim cudem już 16.tydzień????? ;)))))))) Aaaaale ten czas leci, jak szalony :))))

Magdziulla, STO LAT!!!! :)

Dzierzba, nie zazdroszczę sytuacji z synem, już bym osiwiała pewnie.... albo zagryzła lekarzy ;)

Żabcia, super, że tak fajnie Małż zareagował.

Mój chodzi ze mną na każde badanie. Zresztą bardzo mi na tym zależy, bo dla facetów to większa abstrakcja, niż dla nas, więc bardzo zależy mi na tym, by na tyle, na ile to możliwe, już teraz jak najmocniej uruchamiać mechanizmy odpowiedzialne za tworzenie więzi itd :)
    On bez ogródek przyznaje, że z jednej strony się cieszy, ale to jest jakiś Matrix dla Niego. Nie mniej coraz częściej, jak np.kładziemy się spać, to mnie na Dobranoc gilga po brzuszku tam, gdzie jest Maluch ;) A w portfelu nosi zdjęcie Maluszka, to już od pierwszego USG (które robiliśmy, gdy był widoczny zaledwie sam pęcherzyk ;))))) ).

martta, wszystko zależy od przypadku i doświadczenia lekarza. Ja startowałam z Lutki 400mg, potem stopniowo była wycofywana i od kilku dni nie przyjmuję jej w ogóle. jakby cokolwiek się działo, mam do niej wrócić. Tak samo powolutku odstawiamy od jakiegoś czasu bromergon i do połowy marca jest szansa go odstawić zupełnie (oby!!!! :P ).
    (Jakby co, również leczę tarczycę ;) ).
    Naprawdę, NIE MA jednego sposobu leczenia wszystkich. Gdyby tak było, medycyna byłaby o wieeele łatwiejsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:35

Behemottka, Dzierzba, Magdziulla, martta lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ