WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnulka01 wrote:Myślałam ze masz tylko igg dodatnie. Igm wskazują ze zakażenie w pełni. Musisz zrobic awidnosc żeby wiedzieć czy zakażenie jest stare. Nie wiem gdzie robiłaś badania ale najlepiej żebyś zrobiła w sanepidzie albo labo przyszpitalnym (wyniki są bardziej wiarygodne). Proszę Cię tylko nie czytaj o tym w necie;)
Bez nerwów oczywiscie. Ja jestem dodatnia w obu klasach przynajmniej od 9 lat i syna mam zdrowego:)
Poziom IgG jest z zeszłego roku, a IgM z 26.02. -
Sabina wrote:Pierwsze dodatnie IgG miałam w 2010. Wtedy też IgM było dodatnie.
Poziom IgG jest z zeszłego roku, a IgM z 26.02.
O CMV można rozmawiać tylko z zakaznikiem lub parazytologiem. Ja zaliczyłam wszystkich bo moja gina panikę siała;)Bratek lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyAnulka01 wrote:Musisz zbadać je razem. W takim układzie awidnosc zbędna. Najprawdopodobniej masz wyniki podwyższone przez ciąże. Ja dla porównania mam igg 284; igm 2,5. Może podobnie jak ja jestes w tym małym procencie ludzików dodatnich przez całe życie. Ja dla pewności ze moge zajść w ciąże zbadałam dna wirusa we krwi. Badanie drogie 350 zł ale daje pewność ze dzidzia jest bezpieczna:)
O CMV można rozmawiać tylko z zakaznikiem lub parazytologiem. Ja zaliczyłam wszystkich bo moja gina panikę siała;)
To powtórzę te wyniki. Oba. Tylko ginka kazała mi odczekać i powtórzyć, ale chyba zrobie je od razu i znowu za kilka tygodni.
Mówisz żeby sobie darować avidnosc? -
Gumcia wrote:Prosze pomóżcie jak odczytać ten wynik:
P.ciała przeciw różyczce IgG
ujemny <10,0
dodatni ≥ 10,0
mój wynik IgG > 500 IU/ml
Nie zlecono mi zrobienia IgM.Gumcia, Bratek lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Jak pokazałam swojej wyniki to od razu powiedziała że czeka mnie konsultacja z jakąś profesor w Łodzi.
To powtórzę te wyniki. Oba. Tylko ginka kazała mi odczekać i powtórzyć, ale chyba zrobie je od razu i znowu za kilka tygodni.
Mówisz żeby sobie darować avidnosc?Sabina lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Cieżko Was nadrobić tak lecicie
Co to bodów ja takie uwielbiałam w większości mój synek takie nosił i wyglądał w nich cudownie
Co to Twojego synka DZIERZBA przebadaj go na wirus grypy AH1N1 potocznie zwanej świńską grypą teraz panuje w prawie każdym szpitalu na pewno będziesz miała spokojniejsze serce jak to nie będzie to powiedz, że podejrzewasz i muszą zrobić badania bo niestety na to wygląda, że to grypa.
Ja mam dziś gorszy dzień było dużo roboty przy podłączeniu zmywarki, ale mojemu się udało zjadł obiad i pojechał do pracya ja chyba na godzinkę się zdrzemnę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Myślę, że tego to się raczej nie zapomina. Przykładem jest moja mama, po 20 latach pamiętała jak się kąpie noworodka i mnie uczyła.
Zgadzam sie ze tego sie nie zapomina. Wiele rzeczy pamietam jak to bylo z moim najmlodszym bratem (jest miedzy nami 9 lat roznicy wiec jak sie on urodzil to ja mialam 9 lat i mamie bardzo duzo pomagalam w opiece nad nim, teraz to brat ma 21 lat)
Teraz jak ide do rodzinki lub znajomych gdzie sa noworodki lub kilku miesieczne dzieciatka to dla mnie nie ma problemu aby je przebrac gdy np. im sie uleje, przwewinac jak maja niespodzianke w pampersie czy tez ubrac je w cos cieplejszego na spacer.Bratek lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam od fryzjera- już nie wyglądam jak trol
A co do dupka. Od początku ciąży brałam 3x1, na wizycie pod koniec lutego lekarz zmniejszył do 2x1, powiedział że od kwietnia będziemy prawdopodobnie całkowicie odstawiać. Nie miałam badanego progesteronu przed tą ciążą, dupka dostałam ze względu na wcześniejsze poronienia.martta lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie
Mój Fasolek możliwe ze jest chłopaczkiem
kość nosowa stwierdzono, nt 1,8 a dlugasny jest bardzo bo ma az 79mm, serduszko 156/minutę, z usg wychodzi ze to 14w1d ciazy
jestem z moim M. bardzo szczęśliwa ❤️
kamciaelcia, AniaLewandowska, Sabina, Anulka01, żabka04, Pauka, mychakruszyna, A_n_k_a_80, Dzierzba, _izunia_, Żabcia_, Bratek, violett, maluutka90, szpilka, bbeczka91, Magdziulla, Behemottka, Gumcia, martta lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyAnulka zapomniałam Ci powiedzieć, ze ja pierwsza cmv robiłam przed staraniach o córkę. I już wtedy miałam i igg i IgM dodatnie.
Badanie zrobiłam.w sierpniu a zaszlam we wrześniu. Córka jest zdrowa. Poprzednia ginka nawet nie zwróciła uwagi na to badanie. Otwarcie powiedziała, ze nie wie co to.może znaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 18:30
-
bbeczka91 wrote:Właśnie wróciłam od fryzjera- już nie wyglądam jak trol
A co do dupka. Od początku ciąży brałam 3x1, na wizycie pod koniec lutego lekarz zmniejszył do 2x1, powiedział że od kwietnia będziemy prawdopodobnie całkowicie odstawiać. Nie miałam badanego progesteronu przed tą ciążą, dupka dostałam ze względu na wcześniejsze poronienia.
Ja od wczoraj odstawiam dupka. W styczniu brałam po 3 że względu na plamienia dwukrotne i od połowy lutego po 2 tabletki. Aod wczoraj wogole. Dziś mama lekkie kłócia w podbrzuszu. Oczywiście gdybym.nadal brała dupka to bym się nie przejęła. Ale wiadomo że teraz na wszystko zwracam uwagę..... -
Coraz więcej chłopaków widzę na wrzesień się szykuje
ja mam nadzieje że jutro się dowiemy
szkoda że wizyta wieczorem dopiero ale o 12 neurolog później na mieście muszę się pokręcić bo na 14 fryzjer
chyba ze się rozmyśle bo mam włosy za łopatki a chce do ramion ściąć bo jakieś przesuszone sa.
Ksosia lubi tę wiadomość