X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek i ja! I ja! Tylko nie jest zapisane bo dopiero 2 dni temu się zapisałam. U mnie genetyczne :) ale dopiero na 19.40

Bratek lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam sie pochwalić ze w końcu byłam na pierwszych zakupach ciążowych. W c&a był dział ciążowy i kupiłam sobie dresik komplet, spodnie dresowe i kurtkę! Ale ceny zabójcze: jeansy 180 zł, legginsy takie zwyklaki 70 zł! Oni chyba poszaleli! Ale za to zgubiłam szalik mojego syna (pożyczyłam sobie) i teraz nie wiem jak mu sie przyznać... Nie bedzie zadowolony...

mychakruszyna, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kiedyś takie ogrodnicznki z dźinsu z prawdziwego zdarzenia, były na mnie za duże. Ale powoli w pasie zaczynają się robić dobre, tylko muszę iść do krawcowej nogawki zwężyć.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wyczytałam że w II trymestrze lepiej współżyć w prezerwatywie ze względu prostaglandyna może przyczynić się do przedwczesnego porodu...slyszala któraś o tym?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Bratek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bratek i ja! I ja! Tylko nie jest zapisane bo dopiero 2 dni temu się zapisałam. U mnie genetyczne :) ale dopiero na 19.40
    Przebijam Cię - my mamy o godz..... 21:00 ;))))))

Aha, jeśli któraś ma blisko do W-wki, to można sobie za free zrobić badania (mam nadzieję, że wciąż można ;) ) w kierunku konfliktu płytkowego. Rzadkie, ale jak za darmo, to czemu nie sprawdzić ;)

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

mychakruszyna lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej znowu pelno stron z dzis do nadrobienia wiec nie wiem co i jak. Dzwonilam dzis do pracy, ze przerywam urlop bo jestem na L4 i raczej nie wroce do konca roky szkolnego. Kadrowa nie pytala o nic wiec zobaczy na L4 po kodzie ale pewnie sama sie domyslila o co kaman. Strasznegi stresa mialam dzwoniąc, serducho bardzo walilo, nie lubie takich atrakcji, gdyby to bylo normalbe miejsce to wolalabym pojechac odobiscie, ale dyr i tak ma mnie pewnie dosc kolejna ciaza i to na zastepstwie za ciezarna (tak zaczynałam )

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziś wyczytałam że w II trymestrze lepiej współżyć w prezerwatywie ze względu prostaglandyna może przyczynić się do przedwczesnego porodu...slyszala któraś o tym?

Nie wiem co to seks :D ale niby sperma ma jakieś skutki przyspieszające poród.. Ale czy to prawda..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

W pierwszej ciąży współżyliśmy całą ciążę bez i urodziłam w terminie. ;P

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki rozmiar pajacyka bedzie dobry na swieta dla naszych maluchow?? Maz kupil 2 sliczne swiateczne pajace w smyku ale wzial rozmiar 68, nie wiem czy nie za duze?? moze wymienic na 62?

f2w33e3khxcaayjq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Samo się polubilo. Nawet nie wiem kiedy ale leżę z telefonem w ręce

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Przebijam Cię - my mamy o godz..... 21:00 ;))))))

Aha, jeśli któraś ma blisko do W-wki, to można sobie za free zrobić badania (mam nadzieję, że wciąż można ;) ) w kierunku konfliktu płytkowego. Rzadkie, ale jak za darmo, to czemu nie sprawdzić ;)

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

Nie tylko w Wawie ale również w innych laboratoriach Diagnostyka, Alab Laboratoria :) w każdym miejscu w Polsce. Ja miałam robić ale już z badaniami nie szaleje..nawet jak daja za darmo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar pajacyka bedzie dobry na swieta dla naszych maluchow?? Maz kupil 2 sliczne swiateczne pajace w smyku ale wzial rozmiar 68, nie wiem czy nie za duze?? moze wymienic na 62?

Dzieciaczki już będą miały ze 4 miesiące.... moje do 68 dobije na pewno.

Sabina lubi tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    ja mam tp na koniec wrzesnia.. wiec moje bedzie mialo rowne 3mc..

f2w33e3khxcaayjq.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że 68 powinny być ok :)

maluutka90 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam na jakims forum ze 3 mies dziecko to akurat tak 68 :) opinia kilkunastu mam :)

maluutka90 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:

Pamiętaj też, że rozmiar rozmiarowi nierówny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Ale może się urodzić wcześniej ;)
    68 jest ok :)

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Pamiętaj też, że rozmiar rozmiarowi nierówny.
    wiem, dlatego pytam jak to w smyku wyglada.. bo te na 62 to byly naprawde male.. ale sama juz nie wiem...

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Spokojnie będzie dobre albo i za małe niektóre dziewczyny rodzą dużee dzieciątka ;)
    Co do seksu w pierwszej ciąży całą bez i też urodziłam w terminie ;) i tym razem nie mam zamiaru w prezerwatywie to jak jedzenie cukierka w papierku :P

maluutka90, Macioszczyczka, mychakruszyna lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ