X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze tak się czuje?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20133e00bff5.jpg

Bratek, A_n_k_a_80, żabka04, Anulka01, alinka, Sabina, staraczka_85, Ksosia, megg, bisacz, Malutka92, bbeczka91, Broszka, Żabcia_, violett, szpilka, YvonnElizabeth, _izunia_, Macioszczyczka, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nikt inny nas nie pokocha aż tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c5b9767a25f.jpg

Ani tak.....:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/208dd8ced4aa.jpg

Bratek, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, żabka04, Anulka01, Sabina, Ksosia, megg, Gumcia, bbeczka91, violett, szpilka, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, ja ze swoim naturalnym zaszłabym co najwyżej z ciążę spożywczą :P
    Chociaż moja gin też nie szalała z nim. To ja się uparłam, mierzyłam.... i w udanym cyklu zwiększyłam znacznie dawkę ;) Ma kobita do mnie cierpliwość, nie ma co :P Ale wie, jaka branża i że krzywdy sobie nigdy nie zrobiłam, więc głowy mi jeszcze nie urwała ani razu ;))))

P.S. Nie chcę Cię martwić, ale zwłaszcza ta druga grafika jest absolutnie NIEobca każdemu statystycznemu posiadaczowi dopieszczonego psa/kota ;) Moje najchętniej wlazłyby za mną do kibla za każdym razem, tylko ja jakaś goopia i aspołeczna, bo drzwi zamykam ;/ W efekcie średnio co drugie wyjście z wc łączy się ze staranowaniem drzwiami mojego psa ;) Ewentualnie podczas prysznica co chwilę mam podkręcaną wentylację ;) bo koty wsadzają łapki pod drzwi i usiłują zwędzić chodniczek, którym czasem się ratuje, by mnie gwizdało :P

Libido? Był skok. Potem spokój. Teraz znowu się zbiera - widzę po snach B-)
    Nie mieliśmy nakazu urzędowania w gumce ;) Przy zdrowej ciąży nie sądzę, by miało to zaszkodzić - a też nawet spotkałam się z opinią, że wręcz działa na plus na babskie okolice :)
    Może gdzieś tam pisali o innym wpływie już na ostatnim ostatku ;) ale wtedy, to wszystko jest w stanie pogonić rozwiązanie, takie mam wrażenie. jest w stanie, albo jest nadzieja, że jest w stanie - bo to często są info na stronach dla tych, którym już termin minął ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 23:46

Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda, moje pieski miały tak samo :) Teraz niestety nie mamy czworołapa, bo raz lub dwa razy w roku latamy na kilka tygodni do Polski, no i by takiemu stworkowi serce pękło, i mi zresztą też :/ Może jak się Fasol pojawi, to będziemy bardziej stacjonarni?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Pytanie trochę z innej beczki. Z góry przepraszam jak kogoś urażę, albo coś:P

Wzrasta wam libido..? Bo to co się ze mną dzieje mnie przeraża... ;/
    Takkkkk .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tam, Behemottka, przecież w USA pet-sitterzy, to super rozwinięta branża :))))) Tylko trzeba znaleźć zaufanego, do którego najlepiej przyzwyczaisz za młodu :) (sama pracowałam tak przez wiele lat ;) ).

A z innej parafii - wszystkie nasze ciężarówki BLIŹNIACZE - właśnie dochodzę do wniosku, że chylę przed Wami czoła i plaskam po podłogę....
    Jak te Wasze kręgosłupy dadzą radę???? :-O Ale Mamuśka cudna i mega ciepła <3 :-D
    my-giant-belly-in-a-pregnant-bikini.jpg

Swoją drogą, jak się popatrzy na tę stronę, to wprost niesamowite, jak zróżnicowane brzuszki potrafią być <3 :) Nawet przy w miarę podobnej budowie ciała matek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 00:08

Behemottka, Sabina, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Pomyśl o tym tak: od dnia miesiączki, przez pierwszy tydzień suwaczek mówi, że masz 0 tyg ciąży, bo jesteś dopiero w pierwszym. Kończysz pierwszy tydzień siedem dni później i suwaczek zaczyna pokazywać 1.

To tak jak z urodzinami, w pierwszym roku życia nie masz jeszcze roczku, dopiero po 12 miesiącach masz urodziny i kończysz jeden roczek, następnedo dnia rozpoczynasz drugi roczek, ale przecież nie masz jeszcze dwóch lat, masz 1 tok i 1 dzień.

Czyli jeśli dzisiaj (w środę) masz 12+4, to skończyłaś już 12 tygodni i jesteś w trzynastym tygodniu. Gramatycznie i logicznie pewnie już nie powinnaś brać lekarstwa, ale sematyczna struktura jest tak pomieszama, że dla pewności zadzwoniłabym lo lekarza :)
    Zajazylam dziekuje ;)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ojjj tam, Behemottka, przecież w USA pet-sitterzy, to super rozwinięta branża :))))) Tylko trzeba znaleźć zaufanego, do którego najlepiej przyzwyczaisz za młodu :) (sama pracowałam tak przez wiele lat ;) ).

Są, ale jakoś tak nie mogę się przekonać.

Bo widzisz, kiedy mój 11-miesięczny owczarek niemiecki dzień po przeprowadzce do nowego domu został na dwie godziny sam w ogródku, to postanowił podkopać ogrodzenie i "szukać nas" na starym osiedlu - mądra głowa kochana. I tacy "życzliwi" go "przygarneli" nie informując nikogo. Przez miesiąc dzień w dzień szukaliśmy futrzaka (nagroda, plakaty, radio, telewizja, prasa, schroniska, policja, you name it...) i w końcu przez wielki przypadek znajoma znajomej wspomniała o takim piesku co go jej sąsiedzi "znaleźli" (to, że miał obroże z telefonem kontaktowym nie wystarczyło, żeby psa oddać). Więc pojechaliśmy tam, moja mama od razu, że "Państwa mają NASZEGO psa", a oni, że tak, ale on taki chory, że nic nie je, że do "ludzkiego lekarza" go już wozili, że on chyba nie przeżyje.... Kurka wodna pręgowana, tęskniło biedaczysko kudłate, morda kochana. Przysięgam, taki był wychudzony, że ja go nie poznałam, on poznał mnie. Polizał po twarzy i od razy hop na swoje miejsce w samochodzie, bez słowa. W domu zjadł wielką, ogromną michę kaszy z mięsem i spał biedaczyna 12 godzin non-stop. Po tym przytył zdrowo i wrócil do normy. Mały głupolek. Po tym "zagubieniu" nigdy już nas z oka nie spuścił.

Małam wtedy 16 lat, jeszcze mało kto czipował zwierzaki. Tak czy siak, teraz nie zniosabym rozłąki, bo wiem jak psiaki ją przeżywają... A to był pies pierwsza klasa, mądry, wierny, przytulaśny. Strasznie za nim tęsknie... Do łazienki też właził:) Ale nigdy w domu nie nabrudził, a mieliśmy go od ósmego tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 02:17

Sabina, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho wszędzie, głucho wszędzie... Moje ciężarne śpią wszystkie i tak sobię ja pisze do pustego forum, jakoby schizofrenik jaki, czy cóś. Dobranoc paniom:). Jutro tylko przetrwać i weekend!

Aaa, informowalam dzisiaj szefową, no i okazało sie, że chyba mogę dwa semestry wolnego wziąć, niepłatnego of course... Po jednym dostaje spowrotem moj level i klasę, a po dwóch jest nowy level i ogólnie co tam bedzie wolne, ale mnie to nie wadzi, bo ja i tak chyba będę chciała redukcje godzin. Jesienią bedzie zastępstwo, a potem kolejna decyzja :D ogólnie chyba będę miała wolne od czerwca 2016 do końca sierpnia 2017 :D Bo wakacje, wiecie;)

No i moja szefowa, ucieszona bardzo nowiną, daje mi dobre rady, m.in. zeby nie wchodzić na fora internetowe (ehm ehm..), albo zeby nie słuchać horror stories... Po czym zaczyna opowiadać mi o swoim siostrzeńcu z ZD i dziurą w sercu, jak to lekarze spartaczyli etc... Po mojej minie chyba sie zreflektowała, ale ja dziękuje za takie rady... Co to? Nie słuchać horrorów, tylko moj horror dozwolony? Ech. No ale ogólnie dobrze poszło.

maluutka90, żabka04, Broszka, _izunia_, martta, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

martta lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Witam Was w moim 13stym tygodniu:) :):)
    a kiedy zaczyna się 4 miesiąc, bo na razie pokazuje mi 3ci...
    mi belly pokazało 2gi trymestr w 13t+0d :)

Witam się z kawką, dziś będzie szalony dzień, już się boję, a wieczorem pewnie padnę zaraz jak wrócę do domu - jazdy, praca, lekarz... :P

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar pajacyka bedzie dobry na swieta dla naszych maluchow?? Maz kupil 2 sliczne swiateczne pajace w smyku ale wzial rozmiar 68, nie wiem czy nie za duze?? moze wymienic na 62?
    moja siostra urodzila syna 65cm,moje diewczyny mialy 49i 52(wiec niewiadomo jakie beda)dlatego ja zakupy zawsze zaczynam w 8 i 9 miesiacu(wtedy mniej wiecej wiadomo jaki maluch bedzie)

maluutka90 lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę kupować od rozmiaru 62, może kilka 56, ale tak sobie myślę że nasze dziecko nie ma po kim urodzić się takie ogromniaste - chyba :P większą zagwozdkę mam z czapeczkami i bucikami :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

A z innej parafii - wszystkie nasze ciężarówki BLIŹNIACZE - właśnie dochodzę do wniosku, że chylę przed Wami czoła i plaskam po podłogę....
    Jak te Wasze kręgosłupy dadzą radę???? :-O Ale Mamuśka cudna i mega ciepła <3 :-D
    my-giant-belly-in-a-pregnant-bikini.jpg

Swoją drogą, jak się popatrzy na tę stronę, to wprost niesamowite, jak zróżnicowane brzuszki potrafią być <3 :) Nawet przy w miarę podobnej budowie ciała matek :)
    AAAAA zabierz to! Zabierz to natychmiast! Ja nie chcę tak wyglądać!
    Co do libido to mam ale co z tego? Trzeba na półeczkę odłożyć, zasłonić książkami i czekać do końca roku. Boję się, że mi błona odrośnie do tego czasu... pajęczyny, nietoperze i coś w ten deseń...
    Ubranka będziemy kupować na 50 cm dla bliźniaków. Syn się urodził i miał 56 cm i 3979 g, kluska była z niego i w ubranka 56 nie wchodził. Też nie miał po kim być taki duży i gruby, potem szybko zleciał i jest drobniutki cały czas ;).
    Młody chyba choróbsko zwalcza bo dziś jest już ok, tylko katar został. :)
    Powodzenia na wizytach kobietki!

A_n_k_a_80, AniaLewandowska, bisacz, żabka04, Sabina, _izunia_, Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek! Dzisiaj wizytuję w związku z czym mój żołądek chce mi gardłem wyskoczyć. I do tego wszystkiego maz mnie olał i wyjechał wiec w zastępstwie jedzie ze mną mamusia:) Tak sie zastanawiam czy będę miała w tej ciazy choć jedna wizytę przed która nie będę siwieć...
    Miłego dnia wszystkim życzę!

A_n_k_a_80, AniaLewandowska, żabka04, bbeczka91, Pysiaczek89, Sabina, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:07

AniaLewandowska, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba cieszę się ze młody juz lepiej:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ja chyba miałam jakies felerne rajstopy z gatty, bo po jednym ubraniu przy naciąganiu zrobiły mi się dwie wielkie dziury. Ale moja koleżanka pracuje w tym salonie, więc już obiecała mi załatwić nowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z gatty rajstopy 100 DEN i średnio jestem zadowolona, myślałam, że będą miał grubszy materiał na brzuchu i PRZEDE WSZYSTKIM na tyłku, ale niestety nie, przez co trochę marznę :(

Ksosia lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpie na bezsennosc :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ