WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela89 wrote:Nie tylko w Wawie ale również w innych laboratoriach Diagnostyka, Alab Laboratoria
w każdym miejscu w Polsce. Ja miałam robić ale już z badaniami nie szaleje..nawet jak daja za darmo
A badanie - ja tam wolę zrobić, żeby potem TFU TFU nie daj Boże nie pluć sobie w brodę. -
Nadrobilam hehe.
Magdziulaa sto lat
Gratuluje udanych wozyt
Dzierzba na nadal kocham body z zwkladkami przy szyi, nawet jak niektore maha wiekszy "dekolt" to mi nie przeszkadza za to te na zatrzask przy szyi u nas porazka. Pawel ma niby obwod glowy w normie a wuecznie okazuja sie za cuasne i nie da sie przez głowę przelozyc. I rozpinam zatrzaski zeby nie bylo heheMagdziulla lubi tę wiadomość
-
A_n_k_a_80 wrote:Mozecie mi poradzic bo juz oszalalam, kiedy sie konczy 12 tydzien jak sie ma 11tydi 7 dni?. Mialam do konca 12 tyg brac 200 luteiny i zastanawiam sie czy dobrze zrozumialam, ze teraz jestem w 13 tyg, chyba mnie zacmilo
Tygodnie ciąży(i trymestry) liczy się od dnia ostatniej miesiączki, bez względu na wielkość maluszka wg USG. 11+7 to jest już 12+0 -
Dziewczyny która wskakuje ze mną pod palemkę na moim nowym avatarku?! Ale byśmy sobie bateryjki naładowały co?
Bratek, _izunia_, bbeczka91, mychakruszyna, Sabina, żabka04, AniaLewandowska, Ania91, Pysiaczek89, YvonnElizabeth, Gumcia lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnynareszcie w domu, spełniłam swoją zachciankę i kupiłam sobie przed francuskim te frytki belgijskie, które są zachwalane u nas i rzeczywiście przepyszne, wzięłam małą porcję i trochę się bałam, że nie wystarczy ale spokojnie zaspokoiłam swoje potrzeby i do tego sos belgijski, będę musiała na nie jeszcze wyciągnąć kiedyś męża!
teraz się odstzeliłam na jutrzejszą wizytę u gin i mogę zaraz na spokojnie kłaść się spać -
nick nieaktualnydostanę medal dla gwiazdy roku siedzę sobie spokojnie, nagle zauważyłam plamę krwi na ręce, ja przestraszona próbuję dojść skąd się ona wzięła, poleciałam nawet do toalety - nic, mija kwadrans, patrzę na kostkę, cała zakrwawiona, bo się zacięłam przy depilacji i to było ostatnie miejsce gdzie bym czegoś szukała, brawa dla tej pani
Skali89, Macioszczyczka, _izunia_, Bratek, mychakruszyna, Sabina, żabka04, Ania91, mysza0406 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heloł, moja dziewczyna ma już 10 cm! I ładnie się ruszała na widok mamusi i tatusiaLekarz mówi, że będzie duża! Oglądałam ubranka dziecięce, ale czekamy z kupowaniem do 20 tygodnia. Pytałam o ten femibion natal 2 jeszcze raz. Usłyszałam, że jest najdroższym suplementem m.in. dlatego, że ma kwas foliowy i to w postaci najbardziej przyswajalnej, a to istotne, bo ma znaczny wpływ na wchłanianie żelaza, co z kolei jest teraz istotne.
Pozdrawiamy!_izunia_, bbeczka91, mychakruszyna, Anulka01, Sabina, żabka04, AniaLewandowska, claudiuszek, Ania91, Pysiaczek89, Magdziulla, megg, Gumcia, Broszka, Żabcia_, violett, martta lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
żabka04 wrote:Pierwsze słyszę!!!!!!!
Ale nie ukrywam nie dowierzam i się boje.
Ja mam poniżej najniższej normy progesteron jak zaszłam i brałam od początku dupka 3x1 a nawet 4x1 jak plamilam.
Teraz jestem na 2x1 od tygodnia i nie plamie.
Mój gin mówił że najważniejsze żeby łożysko się wykształcił bo potem ono przejmuje funkcje dlatego się schodzi ivodstawia całkowicie dupka.
Teraz to już sama nie wiem aż jestem zdziwiona.
Ja mam dopiero wizytę 14.03 ale na pewno się zapytam o leki na tarczyce i dupka.
Jestem na lekach na tarczycę od dawna, a progesteron mam więcej niż 60 i lekarz endokrynolog nie widział konieczności przyjmowania leków, anie ten prowadzący ciążę.
PS. Dzięki za różowy napis DZIEWCZYNKAWidzę, że faceci na razie w przewadze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 21:54
Sabina, Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wzrost libido w stosunku do bekonowych Pringelsów
A co do seksu, mój mąż się stresuje, że uszkodzi dziecko
Dosłownie jak w tych memach internetowych. Jest taki spięty, że muszę go pocieszać hihi
Przypomniało mi się, jak nie ma zakazu od lekarza, to można się seksić, sperma dobrze działa na szyjkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 23:02
bbeczka91 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Drugie bobo w drodze
-
A_n_k_a_80 wrote:Mozecie mi poradzic bo juz oszalalam, kiedy sie konczy 12 tydzien jak sie ma 11tydi 7 dni?. Mialam do konca 12 tyg brac 200 luteiny i zastanawiam sie czy dobrze zrozumialam, ze teraz jestem w 13 tyg, chyba mnie zacmilo
Pomyśl o tym tak: od dnia miesiączki, przez pierwszy tydzień suwaczek mówi, że masz 0 tyg ciąży, bo jesteś dopiero w pierwszym. Kończysz pierwszy tydzień siedem dni później i suwaczek zaczyna pokazywać 1.
To tak jak z urodzinami, w pierwszym roku życia nie masz jeszcze roczku, dopiero po 12 miesiącach masz urodziny i kończysz jeden roczek, następnedo dnia rozpoczynasz drugi roczek, ale przecież nie masz jeszcze dwóch lat, masz 1 tok i 1 dzień.
Czyli jeśli dzisiaj (w środę) masz 12+4, to skończyłaś już 12 tygodni i jesteś w trzynastym tygodniu. Gramatycznie i logicznie pewnie już nie powinnaś brać lekarstwa, ale sematyczna struktura jest tak pomieszama, że dla pewności zadzwoniłabym lo lekarzaAnia91, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
U mnie progesteronu nie podają ciężarnym
Nawet nie było o tym mowy. Nikt też nie sprawdzał mi poziomów progesteronu.
Ale wiem, ze dziewczyny po poronieniach i po IVF dostają tabletki z progesteronem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 23:24