X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie tylko w Wawie ale również w innych laboratoriach Diagnostyka, Alab Laboratoria :) w każdym miejscu w Polsce. Ja miałam robić ale już z badaniami nie szaleje..nawet jak daja za darmo :P
    Super, nie byłam pewna czy poza Wawą też, a nie chciałam wprowadzić w błąd.
    A badanie - ja tam wolę zrobić, żeby potem TFU TFU nie daj Boże nie pluć sobie w brodę.

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam hehe.
    Magdziulaa sto lat
    Gratuluje udanych wozyt
    Dzierzba na nadal kocham body z zwkladkami przy szyi, nawet jak niektore maha wiekszy "dekolt" to mi nie przeszkadza za to te na zatrzask przy szyi u nas porazka. Pawel ma niby obwod glowy w normie a wuecznie okazuja sie za cuasne i nie da sie przez głowę przelozyc. I rozpinam zatrzaski zeby nie bylo hehe

Magdziulla lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ja tez bym zostawiła 68:)

maluutka90 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie mi poradzic bo juz oszalalam, kiedy sie konczy 12 tydzien jak sie ma 11tydi 7 dni?. Mialam do konca 12 tyg brac 200 luteiny i zastanawiam sie czy dobrze zrozumialam, ze teraz jestem w 13 tyg, chyba mnie zacmilo :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Mozecie mi poradzic bo juz oszalalam, kiedy sie konczy 12 tydzien jak sie ma 11tydi 7 dni?. Mialam do konca 12 tyg brac 200 luteiny i zastanawiam sie czy dobrze zrozumialam, ze teraz jestem w 13 tyg, chyba mnie zacmilo :)

Tygodnie ciąży(i trymestry) liczy się od dnia ostatniej miesiączki, bez względu na wielkość maluszka wg USG. 11+7 to jest już 12+0 ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która wskakuje ze mną pod palemkę na moim nowym avatarku?! Ale byśmy sobie bateryjki naładowały co?

Bratek, _izunia_, bbeczka91, mychakruszyna, Sabina, żabka04, AniaLewandowska, Ania91, Pysiaczek89, YvonnElizabeth, Gumcia lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie w domu, spełniłam swoją zachciankę i kupiłam sobie przed francuskim te frytki belgijskie, które są zachwalane u nas i rzeczywiście przepyszne, wzięłam małą porcję i trochę się bałam, że nie wystarczy ale spokojnie zaspokoiłam swoje potrzeby i do tego sos belgijski, będę musiała na nie jeszcze wyciągnąć kiedyś męża! :D
    teraz się odstzeliłam na jutrzejszą wizytę u gin i mogę zaraz na spokojnie kłaść się spać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostanę medal dla gwiazdy roku siedzę sobie spokojnie, nagle zauważyłam plamę krwi na ręce, ja przestraszona próbuję dojść skąd się ona wzięła, poleciałam nawet do toalety - nic, mija kwadrans, patrzę na kostkę, cała zakrwawiona, bo się zacięłam przy depilacji i to było ostatnie miejsce gdzie bym czegoś szukała, brawa dla tej pani :/

Skali89, Macioszczyczka, _izunia_, Bratek, mychakruszyna, Sabina, żabka04, Ania91, mysza0406 lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny posłuchajcie :) uśmiałam się do lez:P

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Lh352rqnZBE

też się uśmiałam :) super hehehe....

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie trochę z innej beczki. Z góry przepraszam jak kogoś urażę, albo coś:P

Wzrasta wam libido..? Bo to co się ze mną dzieje mnie przeraża... ;/

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Heloł, moja dziewczyna ma już 10 cm! I ładnie się ruszała na widok mamusi i tatusia :) Lekarz mówi, że będzie duża! Oglądałam ubranka dziecięce, ale czekamy z kupowaniem do 20 tygodnia. Pytałam o ten femibion natal 2 jeszcze raz. Usłyszałam, że jest najdroższym suplementem m.in. dlatego, że ma kwas foliowy i to w postaci najbardziej przyswajalnej, a to istotne, bo ma znaczny wpływ na wchłanianie żelaza, co z kolei jest teraz istotne.

Pozdrawiamy! :)

_izunia_, bbeczka91, mychakruszyna, Anulka01, Sabina, żabka04, AniaLewandowska, claudiuszek, Ania91, Pysiaczek89, Magdziulla, megg, Gumcia, Broszka, Żabcia_, violett, martta lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Pierwsze słyszę!!!!!!!
    Ale nie ukrywam nie dowierzam i się boje.
    Ja mam poniżej najniższej normy progesteron jak zaszłam i brałam od początku dupka 3x1 a nawet 4x1 jak plamilam.
    Teraz jestem na 2x1 od tygodnia i nie plamie.
    Mój gin mówił że najważniejsze żeby łożysko się wykształcił bo potem ono przejmuje funkcje dlatego się schodzi ivodstawia całkowicie dupka.
    Teraz to już sama nie wiem aż jestem zdziwiona.
    Ja mam dopiero wizytę 14.03 ale na pewno się zapytam o leki na tarczyce i dupka.

Jestem na lekach na tarczycę od dawna, a progesteron mam więcej niż 60 i lekarz endokrynolog nie widział konieczności przyjmowania leków, anie ten prowadzący ciążę.

PS. Dzięki za różowy napis DZIEWCZYNKA :) Widzę, że faceci na razie w przewadze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 21:54

Sabina, Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka mi nieznacznie ale ponoć w 2 trymestrze to normalne :) ja dopiero co zaczęłam go więc pewno też wzrośnie :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka mialam taki tydzien ze 2 tyg temu, ale mi przeszlo a akurat malz mial srednia ochote przez zmęczenie i niewyspanie ktore nam roczniak funduje

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka u mnie to chyba tak zależy od dnia ale napewno jest lepiej niż w I trymestrze ;)

Gratuluję dzisiejszych wizyt i powodzenia na jutrzejszych:)

Dobranoc :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizytuję dopiero o 18:00 więc pewnie dopiero wieczorem dam znać, znając życie będę ciągła swojego później na jakieś jedzonko :P
    a póki co idę spać! :) spokojnej nocy :)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wzrost libido, ale jak na początku lepiej czułam się rano to wolałam rano teraz z rana nie najlepiej się czuje, więc wole wieczorem :P

w57vikgnszqgz528.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wzrost libido w stosunku do bekonowych Pringelsów :) A co do seksu, mój mąż się stresuje, że uszkodzi dziecko :) Dosłownie jak w tych memach internetowych. Jest taki spięty, że muszę go pocieszać hihi

Przypomniało mi się, jak nie ma zakazu od lekarza, to można się seksić, sperma dobrze działa na szyjkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 23:02

bbeczka91 lubi tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:

Pomyśl o tym tak: od dnia miesiączki, przez pierwszy tydzień suwaczek mówi, że masz 0 tyg ciąży, bo jesteś dopiero w pierwszym. Kończysz pierwszy tydzień siedem dni później i suwaczek zaczyna pokazywać 1.

To tak jak z urodzinami, w pierwszym roku życia nie masz jeszcze roczku, dopiero po 12 miesiącach masz urodziny i kończysz jeden roczek, następnedo dnia rozpoczynasz drugi roczek, ale przecież nie masz jeszcze dwóch lat, masz 1 tok i 1 dzień.

Czyli jeśli dzisiaj (w środę) masz 12+4, to skończyłaś już 12 tygodni i jesteś w trzynastym tygodniu. Gramatycznie i logicznie pewnie już nie powinnaś brać lekarstwa, ale sematyczna struktura jest tak pomieszama, że dla pewności zadzwoniłabym lo lekarza :)

Ania91, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie progesteronu nie podają ciężarnym :D Nawet nie było o tym mowy. Nikt też nie sprawdzał mi poziomów progesteronu.

Ale wiem, ze dziewczyny po poronieniach i po IVF dostają tabletki z progesteronem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 23:24

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ